Links: Premier Mette Frederiksen © Arbeiderpartiet (CC BY-ND 2.0), rechts: © Mstyslav Chernov, (CC BY-SA 4.0)

Nadat de Deense autoriteiten de Syrische hoofdstad Damascus als veilig hebben bestempeld, zijn van bijna 100 Syriërs de verblijfsvergunningen ingetrokken en zullen deze in terugkeercentra worden ondergebracht.

Met dit besluit wordt Denemarken het eerste Europese land dat Syriërs aanzet tot terugkeer. Naast de 94 Syriërs van wie de verblijfsvergunning is ingetrokken, heeft het besluit betrekking op nog eens 350 personen.

Volgens de Deense minister van migratie, Mattias Tesfaye, is Denemarken van meet af aan open en eerlijk geweest tegenover migranten uit Syrië.

“We hebben de Syrische vluchtelingen duidelijk gemaakt dat hun verblijfsvergunning tijdelijk is. Deze kan worden ingetrokken als bescherming niet langer nodig is”, zei hij.

Syriërs die nu hun verblijfsvergunning is ontnomen, zullen naar terugkeercentra worden gestuurd, maar zullen niet worden gedwongen terug te keren. Critici zeggen dat de Deense staat op deze manier probeert migranten geen andere keuze te geven dan uit eigen vrije wil terug te keren.

“We moeten mensen zo lang als nodig bescherming bieden. Maar als de omstandigheden in het thuisland zijn verbeterd, moet een voormalige vluchteling naar huis terugkeren en daar opnieuw een leven opbouwen”, aldus Tesfaye.

De Deense Sociaaldemocraten regeringspartij, die centrum-links is, heeft een fel anti-immigratiestandpunt ingenomen in een poging om uitdagingen van rechtse partijen af te weren.

Premier Mette Frederiksen heeft beloofd zich te richten op “nul” asielzoekers die in het land een verblijfsvergunning aanvragen.

Deense politica: “Immigratie van moslims heeft Denemarken veel meer schade berokkend dan dat het ons ten goede is gekomen”

  België: Man roept "Allahu Akbar" voordat hij twee politieagenten neersteekt, waarbij één vermoord wordt
Vorig artikelAdvocaten bereiden Neurenburg 2.0 voor om allen te vervolgen die de Coronavirus zwendel in stand hielden
Volgend artikelVrijheid? Israël lanceert traceersysteem “vrijheidsarmband” als alternatief voor quarantaine
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Verdeel en heerspolitiek.
  De politiek is er alleen om zichzelf te verrijken, en praat zoals het haar het best uitkomt.
  In tal van europese landen krijgen de “vluchtelingen “, ook een uitwijzingsbevel om het land te verlaten, wat NOOIT word opgevolgd .

 2. Zou Joe Biden daar een stokje willen voorsteken door Syrië te bombarderen, zodanig dat de Syriërs in Denemarken kunnen blijven?

 3. Kijk, het is een overduidelijk geval van staatsdiscriminatie.

  Als een autochtone nederlander een uitkering, een woning wil, moet hij legaal zijn; dwz: hij moet een wettige reden tot aanvraag hebben,en hij moet minimaal een briefadres hebben.

  Kamelenkezers hoeven dat niet. Die komen gewoon uit veilige landen om te stelen en moeten dan een slaapplaats en eten/kleding hebben.
  Die melden zich dan als vluchteling.
  Na afwijzing: gewoon in beroep op staats kosten.

  Altijd goed voor 2 jaarparasiteren.

  Schuld heeft ook parlement; die hadden een noodwetje kunnen maken om aanvraag van gasten uit veilige landen niet in behandeling te nemen.

  wat betreft uitzetten van dat vuilnis: zoals Hidema zei: in voorlopige hechtenis in een kamp zetten; dan worden ze heel sneltoegelaten in het land van herkomst.

  • Ik denk dat je het nog geen dag uit zou houden om in die asielprocedure, zonder recht om te werken te leven. Het ging ook altijd vooraf met massale bombardementen door oa NL militairen.

 4. Denemarken begint Syriërs te deporteren – eerste in Europa

  Tja Assad finest de asielparasieten bijna allemaal van militaire leeftijd zijn met geen mogelijkheid te integreren in moderne Europese landen, Angela Merkel zei reeds in oktober 2010 dat de Duitse multiculturele maatschappij was gescheitert, vele politieke moties werden gemaakt door de Groene luchtfietsers en vooral de rooie rotzakken zaten er als een bok op de asiel-haverkist om maar zoveel mogelijk stemvee te importeren, integratie, niets van dit alles is gelukt, laat staan een zooitje van deze wilden die Europa als hun eindbestemming zien.

  Natuurlijk gaat de medische Convid terreur door en alle obstakels dienen hierdoor uit de weggeruimd worden, het zou toch wat zijn wanneer de moslimvrienden zich niet houden aan het Coronabeleidsmaatregelen van de christen democraat in de war schopt. Minister van migratie, Mattias Tesfaye is in het begin eerlijk geweest tegen de bijna nieuwe Denen, terwijl hier in Nederland onder de regeringen van Rutte 750.000 asieleisers een veilig heenkomen hebben gekregen waarvan velen van hen een mooie sociale huurwoning ter beschikking werd gesteld, ben benieuwd of de Coronabeleidsregels ook voor hen gaan gelden, gezien het opstandige gedrag dat velen van hen vertonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in