Andrew Cuomo via screenshot YT, achtergrond Pixabay

Gouverneur Andrew Cuomo van New York noemt het Coronavirus in een toespraak tot de Nationale Conventie van de Democraten “het Europese virus”, meldt Fox News.

Cuomo geeft de huidige regering en president Donald Trump de schuld van de grootschalige verspreiding van het virus in de Verenigde Staten.

“Het Europese virus besmette het noordoosten van de Verenigde Staten, terwijl het Witte Huis zich nog op China richtte.”

“Het virus had ons reeds maandenlang aangevallen voordat ze wisten dat het hier was.”

Dat Cuomo het Coronavirus “het Europese virus” noemt, moet worden gezien in het licht van de China-kritische retoriek van Trump, waarin hij het virus meestal het “China-virus” noemt. Het Coronavirus komt oorspronkelijk uit China, maar om dit feit aan te wijzen, vindt links in de Verenigde Staten xenofoob.

Andrew Cuomo zelf heeft sterke kritiek gekregen voor zijn handelwijze bij de Corona-uitbraak. New York is de deelstaat in de Verenigde Staten met relatief gigantisch veel sterfgevallen in Covid-19 en de deelstaat staat op de tweede plaats met het aantal Ccoronadoden per hoofd van de bevolking, na de naburige staat New Jersey.

In zijn toespraak spreekt de gouverneur ook over het Coronavirus als een “metafoor” voor xenofobie en etnische verdeeldheid in de Amerikaanse samenleving. Hij zegt dat de dood van de Afrikaans-Amerikaanse George Floyd een gevolg was van dat “virus”.

“Alleen een sterk lichaam kan het virus bestrijden”, zegt Cuomo en is van mening dat een sterke staat het sterke lichaam is dat de VS nodig heeft en beschuldigt Trump ervan het te verzwakken.

Het Europese virus? Hoe durft-ie. Dat is vreselijk racistisch en ik ben gekwetst, schrijft iemand in de commentarensectie onder de YT-video.

Coronavaccin is verborgen genetische manipulatie

Vorig artikel“Te westers”: Sharia-politie tiranniseert vrouwen in Oostenrijk
Volgend artikelMan helpt het milieuprobleem op te lossen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in