Democraten gouverneur van New York noemt Corona “Europees virus”

3
502
Andrew Cuomo via screenshot YT, achtergrond Pixabay

Gouverneur Andrew Cuomo van New York noemt het Coronavirus in een toespraak tot de Nationale Conventie van de Democraten “het Europese virus”, meldt Fox News.

Cuomo geeft de huidige regering en president Donald Trump de schuld van de grootschalige verspreiding van het virus in de Verenigde Staten.

“Het Europese virus besmette het noordoosten van de Verenigde Staten, terwijl het Witte Huis zich nog op China richtte.”

“Het virus had ons reeds maandenlang aangevallen voordat ze wisten dat het hier was.”

Dat Cuomo het Coronavirus “het Europese virus” noemt, moet worden gezien in het licht van de China-kritische retoriek van Trump, waarin hij het virus meestal het “China-virus” noemt. Het Coronavirus komt oorspronkelijk uit China, maar om dit feit aan te wijzen, vindt links in de Verenigde Staten xenofoob.

Andrew Cuomo zelf heeft sterke kritiek gekregen voor zijn handelwijze bij de Corona-uitbraak. New York is de deelstaat in de Verenigde Staten met relatief gigantisch veel sterfgevallen in Covid-19 en de deelstaat staat op de tweede plaats met het aantal Ccoronadoden per hoofd van de bevolking, na de naburige staat New Jersey.

In zijn toespraak spreekt de gouverneur ook over het Coronavirus als een “metafoor” voor xenofobie en etnische verdeeldheid in de Amerikaanse samenleving. Hij zegt dat de dood van de Afrikaans-Amerikaanse George Floyd een gevolg was van dat “virus”.

“Alleen een sterk lichaam kan het virus bestrijden”, zegt Cuomo en is van mening dat een sterke staat het sterke lichaam is dat de VS nodig heeft en beschuldigt Trump ervan het te verzwakken.

De groeiende lijst van mysterieuze sterfgevallen onder Covid-19 wetenschappers

“Onze collectieve kracht wordt uitgeoefend door de staat. Het is ons immuunsysteem!”, zegt de gouverneur van New York, Andrew Cuomo.

Het Europese virus? Hoe durft-ie. Dat is vreselijk racistisch en ik ben gekwetst, schrijft iemand in de commentarensectie onder de YT-video.

Coronavaccin is verborgen genetische manipulatie

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here