Het Russische bedrijf Gazprom heeft een video uitgebracht die online actief besproken wordt. Bovendien vindt deze discussie vooral plaats in Oekraïne en in het Westen.

In zijn video maakt Gazprom duidelijk wat verwacht kan worden van de landen waarvan de regeringen van plan zijn om deze winter “alternatieve energiebronnen” te zoeken, door anti-Russische sancties te blijven steunen en te verklaren dat zij zeker van plan zijn om de samenwerking met Rusland op het gebied van de handel in aardgas te weigeren, bericht Top War.

Onder het muzieknummer “De winter zal enorm zijn,” toont de video beelden van de drukdaling in de gasleiding tot nul en bevroren stadsblokken. Daarna toont de videosequentie windmolens en zonnepanelen met een duidelijke hint dat de EU hun steden in de winter zeker niet zal kunnen verwarmen met deze bronnen van “groene” energie.

Intussen blijft de prijs van gas in Europa zoeken naar de “optimale” waarde. Bovendien ligt deze waarde momenteel tussen de 2000 en 3000 dollar per duizend kubieke meter. Aan het begin van de dag op 6 september stond de prijs op ongeveer 2500 dollar. Bij dergelijke prijzen zal de EU, om de goede werking van de Europese economie te verzekeren en de bevolking van warmte te voorzien, tientallen, of zelfs honderden miljarden dollars extra uit de begroting moeten betalen.

In Oekraïne en in het Westen werd de video van Gazprom “een poging tot energiechantage” genoemd. En hoe moet men in dit geval het opleggen van sancties door het Westen tegen de energiesector van Rusland noemen?…

  Oekraïners herdenken 2 jaar oorlog met ondergeschikte Europese NAVO-leiders en grote bravoure - maar gebrek aan troepen, uitrusting en munitie betekent defensieve maatregelen


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat u en uw gezin moeten doen in de eerste 90 dagen na een catastrofale instortingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOklahoma nieuwsanker krijgt beroerte tijdens uitzending; Ohio middelbare school footballspeler laat 2 meter aan “bloedklonters” uit benen trekken en meer (Video)
Volgend artikelEen foto zegt meer dan duizend woorden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Anneke Kreunlo… de winter was laaaaang zonder jouw warmte…
  de winter was kouuuuuud zonderrrr jouw gaaaass…

  De gasvoorraden zitten bijna vol. wat is het probleem?
  Het is een schaakspel mensen… de slimste wint.

 2. Ons bende debiele europeese zakkenvullers en gatlikkers van de usa
  Moest ik geen kinderen hebben ik verkocht hier gans mijne boel en ik ging ergens in de stille oceaan wonen weg van al deze ongelofelijke smerige debiele machtswellustelingen.

  • Moet ik je teleur stellen Ymer.
   Fijn dat jij weet dat iedereen hetzelfde snapt als jij.
   Laten we zo zeggen… ik snap het spelletje heel goed en de slimste wint.
   Light over dark.
   btw. zonder humor overleef je het niet, dus Ymer…. werk aan de winkel.

 3. Wat een niet vooruitkijkende malloten daar bij de €u. Langlopende contracten tegen een gunstige prijs eenzijdig opzeggen. Stel dat de verhoudingen weer goedkomen en de leveringen worden hervat. Krijgen we dan weer het gas voor de oude prijs ? Nee, he .Wat een prutsers trn koste van de burger.

  • Je vergist je deerlijk. Het zijn geen malloten. Alles gaat volgens de plannen. Die al heel lang vast staan.
   Familieleden van ons zaten jarenlang in de politiek.
   50 jaar geleden vernamen we al van hen wat de plannen met Nederland waren. Mijn pa was boer en hij werd al gewaarschuwd door de familie dat er in de toekomst geen ruimte voor opvolging zou zijn i.v.m. de plannen met Nederland. Dat de boeren zouden gaan verdwijnen.
   Dus nu de boeren moeten verdwijnen zijn we niet verbaasd.
   Helaas lachten anderen je destijds uit. Als je erover wilde praten? Niemand geloofde zulke verhalen in die tijd. Dus je kon alleen maar toekijken wat er ging gebeuren. Ik heb mijn vader niet opgevolgd op de boerderij.

   Dat gedonder nu met het gas hoort er ook bij. Het is ook helemaal de bedoeling niet dat alles weer goedkomt. Dat zal ook niet gebeuren. Alles verloopt volgens plan. Ik denk dat Putin’s capriolen ook onderdeel van de plannen zijn maar dat is mijn eigen mening. We zitten aan het begin van de eindfase
   van de oude maatschappij vermoed ik.
   Alles moet kapot om op de rokende puinhopen opnieuw te kunnen beginnen. Zo simpel is het. Nederlanders denken nog steeds dat het wel weer goedkomt. Want zo zijn Nederlanders. Door die mentaliteit zijn ze ook zo gemakkelijk te manipuleren. De goed afgerichte Nederlanders (’n soort nieuwe NSB’ers) helpen de politiek een handje om de wat zelfstandiger nadenkende medelanders de kooi in te helpen.

   De enige die dertig jaar (!) geleden al zag wat er speelde, was een immigrant uit een Oostblokland die hier woonde. Hij herkende de spelletjes van het communistische regime van zijn thuisland. Hij heeft nog fanatiek geprobeerd de boeren en burgers van onze gemeente in te laten zien hoe ze in de val werden gelokt maar ze tuinden er met open ogen in. Hem uitscheldend voor rotmof.
   En zie nu eens……..

  • @ Peter september 6, 2022 at 11:31,
   Dat is een illusie, bij langlopende energie contracten is het niet mogelijk om tussentijds het contract op te zeggen. Beide partijen moeten het contract nakomen. Wat er ook gebeurt. Zoals nu dat de kopende partij onder het contract willen uitkomen, door moedwillige eenzijdige sancties op te leggen en de gaspijpleidingen illegaal af te sluiten en/of onderhoudscontracten aan Gasprom niet na te komen. Waardoor de gasleveringen niet plaats kunnen vinden door overmacht. Dan nog is de koper verplicht om de afgesproken betalingen van het contract na te komen. Dus met andere woorden de EU en haar lidstaten zijn verplicht om deze betalingen te blijven voldoen tot einde contract (voor Duitsland is dit ongeveer 100 miljoen euro per dag voor het gas), ondanks dat zij zelf het contract gesaboteerd hebben en daardoor geen gas of olie meer afnemen. Dan ben je wel heel achterlijk bezig als jij diegene bent die deze beslissingen maakt. Ook al is die van hogerhand opgelegd. De EU en haar lidstaten hebben de totale oorlog verklaard aan haar eigen bevolking o zo bewust om de economie te laten crashen. Door op alle facetten een schaarste te laten ontstaan en zo de inflatie naar hyperinflatie te doen verwezenlijken. Zodat de bevolking letterlijk onteigend zal worden in het kader van de grote reset van de WEF.

 4. De smog in het filmpje zou wel eens waar kunnen zijn als iedereen die nog over een schoorsteen beschikt de kachels aansteekt met wat maar brandbaar is, houtafval, kolen zijn ook duur, zelfs turf kan je stoken. Net zo’n smog als in de negentiende eeuw. Tenzij de roverheid kachels verbiedt (rokende schouw = megaboete?).
  Hopelijk krijgen we een Siberisch koude winter, dan worden alle windmolens door ijszetting stilgelegd en leveren zonnepanelen onder ijs of rijp of sneeuw ook al niets. Stoken maar!
  Feërieke landschappen levert dat wel.

 5. Vroeger was er ook geen gas en veel strengere winters…
  Mogen van mij de gas sluiten, no problem! Dat is goedkoper.
  Wie beetje uit de voeten kan met zijn brein is creatief en zelfs allang voorbereid.
  Ik heb mijn dak zeer goed geïsoleerd en mijn grote ramen zijn op het zuiden gericht.
  Voor die ramen dikke zwarte kunststof oprolgordijnen gemonteerd met aan de bovenkant gaten.
  Bij minste lage zon in de winter worden die gordijnen opgewarmd en de warme lucht stijgt naar boven om via de gaten het lokaal te verwarmen, de koude lucht wordt onderaan opgezogen.
  Convectie; een combinatie van zwaartekracht, elektronen en kinetische energie zorgt er uiteindelijk voor dat opgewarmde lucht geforceerd stijgt.
  Er bestaan zoveel mogelijkheden en ook om warm water te maken…

 6. Dit is een politiek spel dat uitgevochten wordt
  Via u bankrekening wand u mag de maximale prijs betalen voor u stroom energie en gas en voedsel terwijl de boeren moeten verdwijnen .
  Slaap zacht in de koude winter van honger
  Wordt het niet eens tijd dat we die wef kliek in denhaag eens buite gooien

 7. Ècht koude winters hebben we al jaren niet meer gehad. Enne… dankzij de ‘dramatische opwarming’ van de aarde zal het allemaal ook déze keer wel weer meevallen.

 8. Maar STEL dat het deze keer wèl een ouderwets koude winter wordt, waardoor iedereen de verwarming hoger zet en vervolgens te maken krijgt met gigantische gas- en elektriciteitsrekeningen, dan voorzie ik een burgeropstand tegen dit parlement, waarbij er fysiek koppen gaan rollen.

 9. Ja,Jossi alles leuk en aardig maar ik als oude chronisch zieke weduwe kan dat alles niet .Heb geen kacheltje wat kan branden als de verwarming het niet doet,moet me dan maar warm rillen,weet wat leuker is.Ook kunnen wij ons dat financieeel niet permiteren,en zo ben ik niet alleen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in