De afgelopen twee jaar hebben bewezen dat de samenleving aan een zijden draadje hangt, en een catastrofale ramp kan elk moment een heel land in elkaar doen storten. Hier zijn dingen die u kunt doen om de kans te vergroten dat u zo’n overlevingsscenario doorkomt, bericht Arsenio Toledo.

De eerste drie dagen

De eerste 24 tot 72 uur nadat de samenleving is ingestort. kunnen worden beschouwd als een “stilte voor de storm,” aangezien steeds meer mensen beginnen te beseffen dat wat hun gemeenschappen – of hun hele natie – is overkomen, geen tijdelijk effect is, maar een situatie op lange termijn.

Dit is uw eerste kans om te handelen. Verzamel alle middelen die u nodig kunt hebben voor uw overlevingsplan en koop of ruil onmiddellijk voor al het andere dat u nodig hebt . Voedsel en water zullen uw prioriteit zijn, maar vergeet niet te denken aan de voorraden die u nodig hebt om voor uw gezondheid en uw verdediging te zorgen.

Bedenk met elk lid van uw overlevingsnetwerk wat u van nu af aan zult doen. Of dit nu betekent dat u uw schuilplaats moet afschermen en beveiligen, of dat u alle benodigdheden moet verzamelen om naar een veiliger plaats af te reizen, deze beslissing moet snel genomen worden, zodat u een voorsprong kunt nemen voordat de rest van de samenleving doorheeft dat de ineenstorting al gebeurd is.

Eerste maand

Na de eerste drie dagen zal de samenleving zeer snel beginnen te ontrafelen. Hulpdiensten zullen verdwijnen, elektronische transacties zullen niet beschikbaar zijn, papiergeld zal snel niet meer gebruikt worden ten gunste van ruilhandel, en steeds meer van uw buren die nog niet de realiteit beseffen, zullen dat beginnen te doen.

  Opnieuw massale Russische luchtaanvallen in heel Oekraine op 9 mei 2023 (Foto's, video's)

Als u en uw overlevingsnetwerk besloten hebben zich schuil te houden, moet u zo min mogelijk opvallen. Er zullen rellen uitbreken als de onvoorbereiden voor de slinkende voorraden vechten en doden, en het hoofddoel van u en uw netwerk zal op dit moment zijn om uw voorraden te behouden terwijl u uw vermogen om op lange termijn te overleven opbouwt.

De laatste twee maanden

Binnen 30 dagen zullen de massale rellen en het geweld die aan het begin van de ineenstorting uitbraken, beginnen af te nemen. Er zullen vrijwel geen niet-opgeëiste grondstoffen meer over zijn, elke schijn van regering of infrastructuur zal vernietigd zijn en de overlevende gemeenschappen zullen zich naar binnen beginnen te keren om hun eigen mensen en grondstoffen te beschermen.

Tegen die tijd moeten u en uw gemeenschap al geleerd hebben hoe u alles wat u nodig hebt om te overleven, kunt herstellen of aanvullen. Dit betekent dat u moet leren hoe u voedsel kunt verbouwen, hoe u water kunt bemachtigen en zuiveren en hoe u uw schuilplaatsen en verdedigingswerken kunt herstellen.

Als u en uw gemeenschap niet weten hoe u binnen 90 dagen na een massale instorting langdurig kunt overleven, zal het heel moeilijk – zo niet ronduit onmogelijk – voor u worden om het nog veel langer vol te houden.

Leer meer over de mogelijk komende ineenstorting – en de manieren waarop mensen die kunnen overleven – door de nieuwste artikelen op Survival.news te lezen.

Bekijk de hele gids van City Prepping over hoe u de eerste 90 dagen na een landelijk instortingsscenario kunt overleven.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe ik een jaar SHTF overleefde in het Bosnië van de jaren 90Volg Frontnieuws op Telegram

  Frans luitenant-kolonel Jacques Guillemain: "Oekraïense soldaten verschansen zich in de steden"
Vorig artikelOekraïne: Azov-regiment gebruikt kinderen als menselijke schilden in Azovstal
Volgend artikelNoordse gezondheidsautoriteiten: Vaccin verhoogt 15 maal het risico op hartontsteking
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. Als je hier nog mee moet beginnen ben je tamelijk laat, maar beter laat dan nooit. Het zal wel een aardige stuiver kosten met de huidige prijzen. Wel is het goed om alles eerst goed te overdenken om zo niet in het zogeheten paniek kopen te raken.

  • Sorry hoor maar volgens mij moet je eerst goed kunnen opschieten met je “netwerk”.

   Gezien de maatschappij zowat uit elkaar gevallen is, denk ik niet dat men direct naar bepaalde personen “rennen” om daarmee een “netwerk” op te gaan bouwen.
   Er zijn ook nog duizenden alleenstaande vaders en moeders, die hun kinderen moeten beschermen.

   Ik denk niet dat het “te laat” zal zijn maar eerder; Alles zal wel op zijn plek gaan vallen.
   Je bouwt een netwerk op met de mensen waarbij je je goed voelt en anders niet (lijkt mij).

   Volgens mij is de beschrijving een soort van “happy flow”.
   Want voorbereiden kan niemand.
   Letterlijk niemand.

   En velen zullen juist NIET veilig zijn in eigen schuilplek…. laat staan dat je die kan beveiligen.
   Nee… het is een beetje gek.
   Ze kunnen beter zeggen; zorg dat je een BACKPACK klaar hebt staan met daarin je belangrijkste spullen zoals grondstoffen/ metalen/ goud o.i.d. EN ook je DATA EN ook je paspoort (voor wat dat nog een doel heeft enfin) én een FILTER RIETJE zodat je overal kan drinken waar water is (regen, sloot.. – JE EIGEN URINE! maar ook dat loopt een keer droog etc. etc.).

   Maar ook 7 jaar lang houdbare koekjes……

   Zodat je met die backpack kunt vluchten en er helemaal niemand van jou iets wil roven.
   Van een kale kip kun je niet plukken.

   Beter dat dan dat je in je huis zit.. in angst..met wapens… jezelf constant te beschermen.
   En je gewassen en wat je allemaal aan het kweken bent? Nou daar mag dan wel schrikdraad met stroom omheen en een RVS metalen poort van 3 meter hoog + omheining… want vroeg of laat wordt dat natuurlijk geplunderd.

   Het is niet alsof je ergens in de bergen van Peru woont.
   We wonen gewoon op een kikkerlandje…

   En we hebben ook geen hele weilanden vrij waar je “even meloenen” kweekt etc…

   Kortom; voorbereid zijn moet je niet willen.

   Niet op DIE manier…

   • Ik heb 60 % van mijn tuin weggedaan en grote bakken geplaatst en ben groenten aan het kweken, calorie groenten aardappelen, pompoen ,boontjes….
    Ik ben in maart begonnen met opkweken, maar je kan zelfs nu nog in tuincentrums kleine groentjes kopen om op te kweken, en pootaardappelen kunnen nog een week de grond gestopt worden. Ik heb 1000€ uitgegeven en had voor 2 jaar voedsel voor mijn huisdieren en 2 jaar voor mijzelf, incluis schijtpapier. Heb pasta , pasta sauzen , granen ,meel, bloem. Ben al twee maanden rustig aan het hamsteren. Olijfolie, suiker zout , kruiden. Noodles.
    Alles wat calorien heeft. Zaadjes om te zaaien inkopen. Niet zeuren , inkopen voordat je de buren hun hersens in moet slaan om een cracker.🤨❤️

   • En blikken groentes inkopen, diepvries afstampen met vles, dat je eerst vacuum verpakt, eiren invriezen, blijven jaar goed dan. Diepvries op marktplaatst gekocht voor 60€ een loeigrote waar ijs in werd verkocht, vacuumsealer gekocht. Zodat de bloem en meel 2 jaar goed blijven. Nadat ze eerst 3 dagen in de vriezer hebben gelegen. Zeep om te wassen en shampoo enzo, tandenborstels etc. Heb gewoon veel bij de lidl en action gekocht met klein budget. Bij die turkse of egyptische winkels die we allemaal wel in onze woonplaats kennen, heb je grote blikken. en glazen potten met groenten in voor paar centen. Wees geen vreemde en begin te shoppen. En bovenal de beste raad, be friendly with farmers. Want boeren houden veel achter en als je nu met bulk van boeren inkoopt voor de diepvries zullen als de boel op stelten staat een eitje en oude bloemkool voor je bewaren .

     • Jij denkt dat je geen boom kan vellen? Een rocket stove rookt praktisch niet. Ook niet als je vochtig hout stookt. Alleen hout? Gewoon twee gaten graven die in verbinding staan en je hebt een super fornuis. Brandnetel soepje met schijfjes lisdodde wortel, gebakken voorn en een kopje paardebloem koffie na. Het leven is goed. 😇😝

   • En ikheb tegen mijn kinderen gezegd. Kom straks niet zeuren als je niets te eten hebt. Groot salaris over de ton, dan ook zelf groot inkopen. En ja ik ben een conspiracy theorist. Ook voor moeders ingekocht en haar huisdieren. Want straks als jij wel hebt gehamsterd komen zij bij jou aanschuiven. Ik verteld mijn grote kids twee keer per week , inkopen inkopen inkopen……en niet bij komen zeuren om een boterham straks…..en dat heeft ze aan het denken gezet, wat als ma gelijk heeft , dan moeten we bij haar om eten zeuren ….tja…..🙈

    En vergeet niet het geheim te houden, buren die honger hebben slaan ook jou hersens in om een cracker🤨

    • Goed betoog, tijdens een oorlog is geld niet te eten. Ik vertel dit al bijna 2 jaar lang aan degenen die zich welgesteld (financiëel) achten…

 2. Handvaardigheden aanleren, dit om tzt als ruilmiddel te dienen voor producten die anderen hebben.
  Boeken aanschaffen om deze vaardigheden aan te leren dan wel uit te bouwen.
  Basic EHBO leren
  Aanschaffen en leren omgaan met spullen die geen elektriciteit nog hebben.( garde ipv een keuken mixer, De ouderwetse handboormachine van opa terug vinden op zolder.
  Er zullen veel mensen zijn die veel moeite zullen krijgen om hun toetsenbord vingers wat anders te laten doen.
  Heftige tijd voor die mensen die een kantoorbaan gewend zijn en moeten overschakelen in survivalmodus.
  De mensen die enkele jaren terug al begonnen zijn met voorzorgsmaatregelen te treffen en als ‘doemdenker’ werden weggezet, zitten nu enigzins in een relaxmodus.
  Ik kan mij aansluiten bij de reactie van De Wakkere, beter laat dan nooit.
  Sneu voor de mensen die niet in de slappe was zitten met de stijgende prijzen.
  Ga in een crisis niet je medemenselijkheid verliezen.
  Help mensen in nood en laat daarmee zien dat jij een begin maakt om een betere wereld op te starten.
  We hebben nu inmiddels gezien hoe het niet moet.

  • Heftige tijd voor die mensen die een kantoorbaan gewend zijn en moeten overschakelen in survivalmodus.

   ??

   Gelukkig zijn er (net zoals ik) mensen die opgevoed zijn door wolven en niets anders gedaan hebben dan overleven (diro met praktijkwerk gedaan en dáárna naar kantoor) en nu met een kantoor baan een héérlijke relaxte OPLAAD tijd tegemoet gaan met THUISWERKEN :-).

   Het kan eerder heftig zijn WAAR je bent op het moment dat het gebeurt.

   Je zal maar ergens in Noord Holland zin terwijl je in Limburg woont…
   Ver weg van je habitat…. moet je eerst naar je vertrouwde omgeving zien te komen…. is toch wel zo’n 200KM afstand (via de A2/ A27) of 247 KM afstand (via A2/ E313) MET DE AUTO hé….

   Kortom; je bent nooit voorbereid!
   Ookal denken mensen dat ze zich kunnen voorbereiden.

   In een schuilkelder moet je ook OOIT eens het licht weer zien en buiten willen zijn etc….
   Tenzij je dus een bungalow huisje ondergronds hebt gebouwd……en je daar ook nog eens een binnen tuin hebt…. en je hebt voedsel voor minimaal 15 jaar (en water) – en je dus prima 15 jaar beneden kan leven…., en je bungalow huisje is niet ingestort door alle oorlogs geweld…..nou……DAN heb je het voor elkaar…

   En anders in mijn ogen echt gewoon niet…

   We moeten met ZIJN ALLEN er iets van gaan maken en dat doe je niet als je ergens hoog en droog zit maar de tijd gaat je inhalen…..

   De Wakkere.. je bent pas wakker als je beseft dat voorbereiden op een ramp, een theoretische visie is.

   • Hangt er natuurlijk van af wat je met een ramp bedoeld Lee1990 . Ik denk dat je een beetje zo’n Amerikaanse doomsday prepper voor je ziet, met een bunker en compleet met gasmaskers enzo. Ik hou me alleen bezig met een uitval van de energie infrastructuur. Is het theoretisch , in zekere zin wel omdat elke situatie uniek Is . Maar bij elke situatie waar dit zich de laatste tijd heeft voorgedaan op aarde zijn toch gelijkenissen te zien. Hier kun je je op voorbereiden. Één van de dingen Is dat mensen in nood heel lelijk kunnen zijn en dat ze hun sociale vaardigheden in één keer vergeten zijn. Dus samen ja , maar dat wel voor een crisis situatie .

 3. Net zo’n sterk angstaanjaag verhaal als die pandemie.

  Als er wat gebeuet kan je niks anders doen dan gaan stelen.

  Als je wat hebt word je vermoord en als je niet steelt ga je dood van de honger.

  Allemaal eigen schuld.
  We hadden moeten vechten dan hadden veel meer mensen die swabbertoestanden kunnen overleven…..

  Maar er gebeurt gewoon NIETS!

 4. Zorg dat je je water kan zuiveren op youtube te leren hoe dat te doen. Rijst kopen en weet dat je per persoon per maaltijd 100 gram ervan nodig hebt en als je zuinig bent de helft ervan en verdeel deze over heel de dag dan ben je de honger voor en word mee de rest mager ivm dat ze anders weten waar het eten te halen valt. Suiker is nog onder de 1 euro en nu zijn er paardebloemen maak dan met water hier siroop van is op internet te vinden een goed resept en weck deze in. Weet dat je hersens suiker en vetten nodig hebben. Dus olie en een olie pers is welkom. Bak als de rijst klaar is in een eetlepel olie de rijst na. Ook gasflessen hebben is nu belangrijk en een campinggasstelletje. Vitamine pillen hebben is ook heel belangrijk bij kruidvat is deze nog te betalen. Ga ook op internet kijken wat voor eten gratis in de berm grooit bv de japanse duizendknoop. Snij deze in stukjes van 2 milimeter groot en NOOIT in en keukenmichine doen deze draait echt stuk (ervaring) zo draderig is deze. OOk deze kan je inwecken en deze plant zorgt voor kracht in je lichaam deze plant gaat zelfs door de beton hene en breekt huizen af. Google er eens na en deze plant is heel lekker in te eten maar ruikt niet fris als je hem aansnijd maar na het koken smaakt deze naar rabarber die NIET zuur is en hoeft er amper tot geen suiker ermeer erbij. Bij het inwecken wat citroen erbij doen zodat het langer houdbaar is. Brandnetels die kan je drogen en daarna soep van maken door deze brandnetel poeder in het water te doen met een maggyblokje erbij. Gedroogd eten kan je kopen bij pit en pit de nasi groente en bami groente en spagetie groentes zijn daar geen aanraders (zit geheel geen smaak aan). De rest is oke daar. De zweede kruiden raad ik aan in ieders medicijnkastje ivm dat deze vele ziekte aan kan en ook zilverwater raad ik aan hiervoor en in deze tijden is kaarsen inslaan en aanstekers ook heel wijs. Leer op internet hoe je iemand te grazen kan nemen als deze je aanvalt. Ook goede schoeisel is welkom en hennep kleding deze gaan 20 tot 40 jaar mee bij normaal gebruik. Ook zeil en vuilnis zakken en duce tape plus touw zodat je altijd droog blijft. Leer breien en haken en sla veel wol in bij action te betalen je hebt plus minn 15 bollen nodig voor 1 trui/vest. Per bol plus min is deze 1 euro. Deze truien gaan vele jaren mee vergeleken met truien/vesten die je koopt in een winkel. Zelf gemaakt kleren gaan vele malen langer mee en strijk NOOIT over naden bij je kleren dat is vaak de oorzaak dat je klerne uit elkaar vallen. Vroeger was dat niet want dan werden katoenen kleren met katoen garen genaait die je warm strijkt. Nu is dat niet meer en worden deze kleren genaait met polyester of dergelijk garen die je niet warm mag strijken zoals katoen gestreken mag worden of linnen enz. Ook zelf gebreide sokken gaan veel langer mee en makkelijker op te knappen, het sokken stoppen is te leren op youtube. Ook wol spinnen kan je daar leren. https://www.google.com/search?q=dutch+oven+kopen&client=firefox-b-d&sxsrf=APq-WBt1721wjuaH5gHbkpsLIuKjz8AXsg%3A1650549723513&ei=22NhYoT3HrGZlwTQwaXoBw&oq=dutch+pannen+koken&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAEYADIECAAQRzIECAAQRzIECAAQRzIECAAQRzIECAAQRzIECAAQRzIECAAQRzIECAAQRzoHCAAQRxCwA0oECEEYAEoECEYYAFC5DFi5DGDiJGgBcAJ4AIABAIgBAJIBAJgBAKABAcgBCMABAQ&sclient=gws-wiz Deze pannen zijn heel intresant in deze pannen kan je koken en broodbakken. Ze zijn duur mee aanschaf en bij welkoop in NL te koop een tijdje terug. Verdiep je hierin deze zijn heel intresant in moeilijke tijdne als er geen gas meer is te krijgen. Bij welkoop waren ze toen vrij goedkoop vergelijken hier bij ons in Frankrijk. Tuinieren is ook al zoiets van hoe krijg je heel het jaar door eten op je bord met weinig grond. Graaf een grote gat van bv. 2 bij tien meter en twee en halve meter diep (dit is de maat van de vloer/bodem) en dan de zijkanten schuin naar boven toe zodat de boven kant van deze gat plus min 4 meter is zodat de zon goed naar binnen kan schijnen, dus ook voor dat je deze gat graaft kijken hoe de groentes bijna heel de dag zon kan vangen en als deze zijkanten goed zijn aangedrukt kan je er ook sla enz op telen en aardbeien, maar geen zware groentes zoals kolen ivm deze de zijkanten geheel vernielen. Dan doe je hierop een plastieke doorschijnende dak ^ erop bouwen en maak deze dak spits genoeg dat het sneeuw eraf glijd in de winter. In deze zelf gemaakt tuinkas kan je heel het jaar door groentes in verbouwen evt maak je er een houtkachel/alles brander erin zodat je ook groentes erin kunt verbouwen die net iets meer warmte nodig hebben, maar veel simple groentes is dat niet nodig en ook zeoliet in huis hebben ivm kernaanval is verstandig en jodium.

  • Dat zijn gewoon gietijzeren pannen. Handihpg als je buiten brood moet bakken omdat je binnen geen stroom of gas hebt.. vergeet de inzeren kachel niet en pellets inkopen om die brandende te houden om je brood te bakken. Op marktplaats heb je voor paar tientjes oude ijzeren kachel voor in je tuin of balkon. Wel loeizwaar. Ik verwacht het ergste en denk dat het 3 jaar duurt eer je weer eten kunt kopen. Die wil ik overbruggen met voorraad. Denk alleen dat ik mijn brood snachts op zolder moet bakken met raam open 🙈of achter in de tuin om geen geur te verspreiden. Want als er echt voedsel schaarste komt is het oorlog onder de mensen.
   En dank je voor de wollen tip.ik ga van de winter breien.😉

 5. Het is nu nog steeds heel moeilijk om je vrienden en kennissen te overtuigen dat er bittere tijden aan komen. Waar alles wat we nu kennen er strak niet meer is. Dat ieder op zich zelf aangewezen is en ieder tegen elkaar komen te staan om te overleven. Dan kunnen je o zoo aardige en behulpzame buren, jou met alle liefde je de nek omdraaien, om jou voedsel voorraden e.d. in te pikken. Omdat zij zelf nooit zich hebben voorbereid op slechtere tijden. 99,95% leeft nog in de illusie dat alles nog gewoon doorgaat zoals nu het geval is. Die kun je niet overtuigen, dat het eerdaags afgelopen is en dat de schappen in de supermarkten leeg zullen zijn in de toekomst. Misschien is het voor de overwinteraars wel een geluk, dat vele onwetende naïevelingen zich hebben laten vaccineren. Zodat die dan het helaas niet zullen overleven die ineenstorting van de economie. Zodat er dan meer overlevingskansen ontstaat voor de overwinteraars, die zich al voorbereid hebben op slechtere tijden.

 6. Betrouwbaar water binnen handbereik hebben, lang houdbare voeding, suiker, zout, azijn (inmaken van voeding), graan om te malen, kachel (munitiekisten relatief makkelijk om de bouwen tot compacte kachel en een oventje erop), out-door spullen binnen handbereik, kennis en vaardigheden up to date houden, zelf voeding genereren, telen en kweken. Ruilhandel met gelijkgestemde mensen, betrouwbaar portofoonsysteem, escape plan, goede slijtvaste kleding, betrouwbaar schoeisel, rugzak met essentiële uitrusting, SAS survival handboek (John Wiseman), visgerei, olielampen, brandstoffen (verrijken met 0,2% aceton), ehbo spullen, batterijen/ accu’s, vervoer (fiets), konijnen fokken voor het vlees, medicatie,

  En nog heel veel meer..

 7. De vraag is: wil je wel overleven in zo’n wereld. Als je jaren lang als enige dagtaak hebt zorgen voor eten, wat schiet je daar mee op? Ik denk dat ik het overleven dan inruil voor het hiernamaals. Misschien zie ik dan ook nog kans om een van de verantwoordelijken van de ineenstorting mee te nemen.

 8. Wel erg naief om te denken dat je zoiets echt kunt voorbereiden en alsof je op zo’n moment alleen iets van je hongerige buren te vrezen hebt, maar niet meer van degenen die de samenleving in lieten storten..🤔

 9. De maçonnieke POLITIEK door de vrijmetselarij die de de crisis veroorzaakt. Een TOTAALVERBOD op de vrijmetselarij is de enige oplossing waarna volwassenen het bestuur overnemen. Alle in besturen geïnfiltreerde vrijmetselaars moeten worden vervangen door volwassenen. Er zijn voldoende niet psychopaten en dus niet-vrijmetselaars in Nederland en zelfs in Europa. Engeland wordt een beetje moeilijk.
  Vrijmetselaarsbestrijdingsdienst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in