De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei in zijn toespraak tot zijn collega’s op 10 februari 2023 in Moskou: “Wij zijn allemaal professionals en we weten heel goed dat dit beslist geen overdrijving is.” Lavrov borduurde voort op de opmerking van Vladimir Poetin dat dit een historisch kruispunt is voor de wereld en dat het belangrijkste, het onzekerste en het gevaarlijkste decennium sinds de Tweede Wereldoorlog voor ons ligt. Zijn tegenstanders uiten vaak soortgelijke gevoelens. Vreemd genoeg is, wanneer men zich ontdoet van de luchtspiegeling van propagandaslogans in overvloed, het diepgewortelde en groeiende pessimisme bijna tastbaar ten aanzien van de vraag welke kant van het komende kruispunt enorm zal profiteren. Martin Wolf, hoofdcolumnist van de Financial Times in de afdeling economie en volgens Bloomberg een van de invloedrijkste wereldeconomen, zegt namelijk dat dit een moment is van overweldigende angst, maar ook van vage hoop. Ooit een fervent voorstander van globalisering en deregulering op basis van het Amerikaanse neoliberale model, lijkt hij zijn opvattingen inmiddels te hebben herzien en handig aan te passen, schrijft Natasha Wright.

Hij heeft een boek gepubliceerd “De Crisis van het Democratisch Kapitalisme”, d.w.z. het westerse kapitalisme en hun beheers- en bestuursmodel. Het spreekt voor zich dat de impact van Martin Wolf zeker niet kan tippen aan die van Sergej Lavrov, laat staan aan die van Vladimir Poetin, maar het wil niet zeggen dat zowel Wolf als Lavrov het moment waarop de wereld zich bevindt niet kunnen onderkennen. Vandaar dat Wolf een pessimisme uitstraalt dat in verhouding staat tot het zelfverzekerde optimisme van Lavrov. Lavrov wijst ter gelegenheid van de Dag van de Diplomatieke Arbeiders op de redenen voor zijn optimisme dat de westerse landen, geleid door de VS, tot nu toe de beslissende rol hebben gespeeld bij het vormgeven van de internationale betrekkingen, de wereldeconomieën en de financiën, hoewel zij die machtspositie op grove wijze hebben misbruikt, zodat de hele wereld nu is gaan inzien dat dit niet langer de geopolitieke weg is.

De nieuwe wereld moet worden opgebouwd op basis van wederzijdse instemming en evenwichtige belangen van alle landen in plaats van de dictaten van het collectieve Westen van al diegenen die de wereld voor altijd willen regeren door middel van hun kolonialisme en neokolonialisme. Isolatie is een illusie, zegt Sergej Lavrov in zijn meest fijnzinnige diplomatieke weerwoord. Degenen die jarenlang openlijk het VN-Handvest hebben geschonden, degenen die de meest afschuwelijke gewapende agressies hebben uitgevoerd tegen Joegoslavië, Irak en Libië, om er maar een paar te noemen, degenen die hun reputatie hebben bezoedeld door de bloeddorstige kolonisatie, degenen die nog steeds wanhopig proberen hun koloniale praktijken in de landen wereldwijd voort te zetten, hebben zichzelf in een internationaal isolement geplaatst.

In zijn uitgesproken anti-West, anti-kolonialisme manifest zegt Sergej Lavrov dat de openlijke agenda van het collectieve Westen om Rusland te isoleren en af te scheiden van de rest van de wereld is uitgelopen op een jammerlijke mislukking. Ondanks de anti-Russische (geopolitieke, financiële en diplomatieke) losbandigheid van Londen, Washington en Brussel, consolideren wij onze betrekkingen van goed nabuurschap in de breedste zin van het woord met de landen van Eurazië, Azië-Pacific, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika enz. In de komende jaren zal de hoofdkoers van de mondiale ontwikkeling in veel landen en onze eigen mondiale positie in deze nieuwe polycentrische geopolitieke architectuur worden bepaald, aldus Lavrov. Maar dit nieuwe model is niet het westerse model van bestuur en beheer in de vorm van het uitbuiten van alle anderen ter wille van de eigen belangen.

Het Westen heeft zijn gezicht en aantrekkingskracht in de rest van de wereld verloren toen het zijn ware gezicht liet zien. Het Westen heeft ook in zichzelf gefaald, omdat het systeem zichzelf begon te verslinden. Martin Wolf verwijst naar enkele zeer vernietigende gegevens die bij nadere beschouwing de kannibalistische aard van die maatschappelijke orde aantonen, die, zegt Lavrov, gebaseerd is op enkele regels waarover zij het steeds hebben, maar die zij nooit aan iemand hebben uitgelegd. Dit is wat Wolf naar voren heeft gebracht: Van 1993 tot 2015 werd de rijkste 1% steeds rijker door beslag te leggen op 52% van de totale groei van het reële gezinsinkomen. Bovendien worden elk jaar tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos soortgelijke cijfers gepubliceerd over de schaamteloze en onrechtvaardige verrijking van de fabelachtig rijke kleine minderheid ten koste van de rest.

Wolf bevestigt dat, terwijl de maatschappelijke instemming in het Westen werd gegeven door de rijken die de politiek kaapten via de financiering van campagnes en het alomtegenwoordige lobbyen, d.w.z. corruptie, de voornoemde instemming met die manier van handelen in de politiek en de internationale samenwerking langzaam maar zeker afneemt. Het bewijs voor de woorden van Lavrov groeit allemaal. Zelfs de Financial Times kon niet nalaten op te merken dat de economische wereldorde een diepgaande verandering ondergaat, waarin de VS tot nu toe een ongekende voortrekkersrol hebben gespeeld en de Amerikaanse dollar een leidende harde munt is. De snelheid van het de-dollariseringsproces neemt snel toe. Hij vervolgt dat met de uitbreiding van BRICS de de-dollarisering van de handelsstromen zich nog verder zou kunnen uitbreiden.

In dit verband heeft Sergej Kozlov, de Russische ambassadeur in Saoedi-Arabië, bevestigd dat Saoedi-Arabië zeker wil toetreden tot de BRICS en de Shanghai Cooperation Organization. Er is wereldwijd een nieuwe geopolitieke herschikking aan de gang. Men mag niet vergeten dat geen enkel land buiten het collectieve Westen zich het afgelopen jaar heeft aangesloten bij de anti-Russische sancties sinds het begin van de speciale Russische militaire operatie in Oekraïne. Toch wil dit niet zeggen dat de machtige meesters uit het Westen niet machtig genoeg zijn om geen ernstig gevaar te vormen. Zij beschikken wel over voldoende middelen, maar helaas over onvoldoende moraal. De Amerikaans-Noorse sabotage van de Nord Stream is het zoveelste bewijs daarvan. Vladimir Poetin had gelijk toen hij zei dat dit het onzekerste, gevaarlijkste en belangrijkste decennium is sinds de Tweede Wereldoorlog. Het lot van de wereld waarin wij leven hangt af van de nasleep van deze voortdurende multifrontale strijd. De wereld moet nog zien hoe gevaarlijk het komende decennium zal zijn, hoe de nieuwe mondiale geopolitieke architectuur eruit zal zien en wie die zal bouwen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat westerse media verbergen over de toespraak van Lavrov in de VN-VeiligheidsraadVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBritse academici roepen op tot rantsoenering zoals in de Tweede Wereldoorlog om klimaatverandering tegen te gaan
Volgend artikelDe Grote Illusies van de leiders van de westerse democratieën crashen op een nederlaag in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. het diepgewortelde en groeiende pessimisme bijna tastbaar ten aanzien van de vraag welke kant van het komende kruispunt enorm zal profiteren.
  Dit is een goede samenvatting van hoe ik me de laatste 3 jaar steeds meer ben gaan voelen.
  Een tastbaar pessimisme met de vraag; hoe nu verder….
  Ik leef meer met het oude testament, oog om oog tand om tand.
  Maar ik hoop anderzijds op Verlichting.
  Dat mensen durven mens te zijn en geloven in het Goede.
  Maar de strijd wordt lang en heftig.

  • Mensen zijn kopieermachines. Wij doen en praten elkaar na en alles wat we zien willen we hebben. Daarom worden we gebombardeerd met audiovisuele prikkels, zo worden we bestuurd.

   ‘Dat mensen durven mens te zijn en geloven in het Goede.’

   Doe het voor en anderen zullen het kopiëren. Zo werkt de mensheid, althans zo werkt de mensheid zolang we niet verlicht raken. Het klinkt alsof het niets gaat veranderen, maar goed voorbeeld doet echt goed volgen. Daarom probeert de vijand ons nu te bestoken met slechte voorbeelden om ons slecht te laten volgen.

   De verandering die de wereld nodig heeft begint bij onszelf. We moeten stoppen om te hopen of te eisen om verandering buiten onszelf… WIJ zijn zelf het voorbeeld dat anderen volgen. Op naar een nieuwe wereld, eentje obv liefde em verlichting.

   • Jij hebt het beter omschreven.
    De intentie moet bij jezelf liggen.
    Verbeter de wereld en begin bij jezelf.
    Mijn lijfspreuk is, BLIJF de WAARHEID VERTELLEN.
    Tegen jezelf en ook tegen anderen.
    Nou zou je kunnen zeggen, wat is de waarheid?
    Dat voel je bij jezelf!

    • @Timbre… we vullen elkaar aan. Leven is samenwerken. De mensen die niet samenwerken en overal competitie van maken, dat zijn de gehersenspoelde slaven van de cabal. We hebben allebei en allemaal onze eigen schrijf/communiceer stijl, maar we inspireren elkaar en vullen elkaar aan… zo werken echte mensen, zo is het leven bedoeld. Mensen inspireren, motiveren en verenigen elkaar… psychopaten en slaven strijden en vechten met elkaar. Velen van ons zijn betoverd/gehypnotiseerd, ze hebben een LIEFDE en compassie als voorbeeld nodig om te ontwaken uit de zwarte magie die hen gevangen houdt in angst. Samen komen we er Timbre… stap voor stap… SAMEN in LIEFDE. Ik stuur je kracht, inspiratie en liefde broeder (haha of zuster?). Goed weekend.

 2. Dit betekend dat Rusland eindelijk begrijpt met wie ze te maken hebben, en hoe de NWO beestachtig, moorddadig en vernielzuchtig te werk is gegaan sinds plm 1450 en dat er aan hun misdadig gedrag nooit een einde zal komen.

  De echte geschiedenis, dus niet de vervalsingen die de geschiedenisboeken ons vertellen, is heel anders dan ons geleerd wordt.
  De echte geschiedenis is in z’n geheel verdwenen omdat de mensheid van generatie op generatie, middels scholing, misleid wordt. Nog steeds…

  Onder de OWO (oude wereldorde) is er in de hele wereld eerlijke handel gedreven, de prachtigste steden gebouwd met kunstige versieringen —het is nog te zien, er is nog wat van over— de atmosferische energie was geheel gratis… de gezondheidszorg was geheel natuurlijk en gratis en de mensen werden gezond oud.
  En dit alles moest na 1800 plaatsmaken voor de “vooruitgang” wat niets meer dan achteruitgang is.
  Industriële revolutie, wat een misleiding, kwam pas nadat alle oude industrieën en alle wetenschap hieromtrent vernietigd was. Tegelijkertijd werd de natuurlijke geneeswijze in z’n geheel verboden.

  De vrije energie is in z’n geheel vernietigd en wereldwijd.
  En we worden middels indoctrinatie geleerd dat onze verre voorouders onhygiënisch en in volledige armoe leefden in vroeger tijden… de echte armoe begon pas vanaf 1775, toen de NWO hun heerschappij gingen tonen… —Waar denk je dat die onkoninklijke familie in 1802 zo plotseling vandaan kwam? —

  Wij zijn nog steeds niets meer dan dwergen in vergelijk met de kennis die onze verre voorouders en hun leermeesters, de Oude Wereldorde, van voor 1450 hadden… het heeft tot begin 1900 geduurd voordat al deze kennis vernietigd is, en 2 generaties verder uit het menselijk geheugen…
  Het is niet voor niets dat de macht achter de schermen zo goed verstopt zit… en ja, deze zeer kwaadaardige wereldorde kent de echte geschiedenis… zij wel…

  Over de hele wereld zijn mensen aan het zoeken… inmiddels samenwerkend, en de bewijzen zijn overweldigend…. Boekvernietiging, technologievernietiging, kennisvernietiging, hersenspoeling,… en toch is er nog iets te vinden…
  Laten we hopen dat de Grootmeesters van die oude tijd niet in geheel uitgeroeid zijn en dat hun nakomelingen de kennis en wijsheid van hun voorouders onderwezen is en incognito een prettig leven hebben… Misschien…, in de toekomst…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in