Pixabay

Wetenschappers van de Universiteit van Leeds roepen regeringen op om opnieuw rantsoeneringssystemen in te voeren voor goederen als vlees, kleding en brandstof om klimaatverandering tegen te gaan, bericht UncutNews.

In een deze week gepubliceerde studie roepen de wetenschappers op tot een terugkeer naar overheidsrantsoenering zoals die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd toegepast, omdat deze optie volgens hen is verwaarloosd als beleidsoptie om de zogenaamde klimaatverandering te beteugelen. Zij geloven dat rantsoenering zou kunnen helpen om de uitstoot van broeikasgassen snel en rechtvaardig te verminderen.

Breitbart meldt:

De studie, die verscheen in het tijdschrift Ethics, Policy & Environment, zei: “Rantsoenering wordt vaak gezien als onaantrekkelijk en daarom geen haalbare optie voor beleidsmakers. Het is belangrijk om te benadrukken dat dit niet het geval was voor veel van degenen die met rantsoenering te maken hebben gehad. Het is belangrijk het verschil te benadrukken tussen de rantsoenering zelf en de schaarste waarop de rantsoenering een antwoord was. Natuurlijk verwelkomden de mensen het einde van de rantsoenering, maar ze vierden eigenlijk het einde van de schaarste, en vierden het feit dat rantsoenering niet langer nodig was.”

De onderzoekers legden verder uit dat regeringen specifiek “geselecteerde goederen, zoals vluchten, benzine, huishoudelijke energie of zelfs vlees of kleding” konden rantsoeneren en dat er grenzen konden worden gesteld aan de hoeveelheid benzine die een individu per maand mag gebruiken en het aantal vluchten per jaar.

Dr. Nathan Wood, de co-hoofdauteur van de studie, verklaarde: “Het concept van rantsoenering zou kunnen leiden tot een betere bescherming van de consument: “Het concept van rantsoenering zou kunnen helpen, niet alleen bij het tegengaan van klimaatverandering, maar ook bij een aantal andere sociale en politieke kwesties – zoals de huidige energiecrisis.”

  Laffe, Hersendode, Ranzige Rotzakken, Dr. Coleman

Door de energiecrisis in Groot-Brittannië, die grotendeels te wijten is aan de groene agenda van de regering en het niet ontwikkelen van binnenlandse natuurlijke hulpbronnen zoals kernenergie en fracking voor aardgas, waardoor het land kwetsbaar is voor internationale prijsschokken als gevolg van de oorlog in Oekraïne, zijn sommige supermarkten deze week al begonnen met het rantsoeneren van groenten en fruit.

De wetenschappers uit Leeds voerden aan dat de mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog geen bezwaar hadden tegen rantsoenering omdat het een noodzakelijke reactie was op de schaarste van goederen, en dat als de mensen er opnieuw van overtuigd zouden zijn dat er een natuurlijke schaarste was, zij misschien opnieuw rantsoeneringsmaatregelen zouden aanvaarden.

Het document stelde voor dat de staat de schaarste kunstmatig kon creëren door maatregelen te nemen zoals het verbieden of beperken of verbieden van de invoer van fossiele brandstoffen, zodat de regering kon beweren dat rantsoenering noodzakelijk was om “de schaarste te beheersen”.

Dit klinkt duidelijk als een onderdeel van de Grote Reset Agenda…

Vorige maand nog propageerde Jim Hagemann Snabe, voorzitter van Europa’s grootste industriële onderneming, het idee om vlees te vervangen door synthetische eiwitten.

Hij vertelde een panel op het World Economic Forum dat minstens een miljard mensen zouden moeten stoppen met het eten van vlees om het klimaat te redden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Waarom lopen grote groepen dieren, insecten en vogels plotseling overal ter wereld in cirkels?Volg Frontnieuws op Telegram

  Zweedse Milieupartij-leiders hebben fondsen in luchtvaart, kolen, olie en kernenergie

Lees meer over:

Vorig artikelDerde Wereldoorlog om de “vaccindoden” onder het tapijt te vegen?
Volgend artikelDe wereld wankelt op de nieuwe polycentrische geopolitiek
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Braindead leftwing assholes die nog denke dat ze iets voorstellen, biomassa is het en hup de oven in met die ellende. Al dat vulles vernietigt ons hele bestaan en alles wat ons mens maakt, die galg mag weer op het plein wat mij betreft.

 2. Wetenschappers??? Op welk terrein?? De aarde zit in een periode dat hij dichterbij de zon komt en dus de kern van de aarde warmer en meer activiteit vertoond via aardbevingen/tsunami’s etc.. Het is gewoon weer een “wetenschappelijk” betoog om de wereld politiek te ondersteunen om allerlei “angst” prognose , zoals COVID in 2020, te verspreiden. De media, spreekbuis en echo PUT van de regering, heeft het weer druk! Iedereen die alleen maar de regering en de media volgt kruipt gelijk in zijn schulp, zelf isolatie, afstand houden, mondkapje op én lek laten prikken etc.!

  • Whow Levi droom verder man , bedank Joep. 70 tot 80 procent van wat nu gebeurd beste Levi word veroorzaakt door…

   1 H.A.A.RP
   2 CERN Zwitzerland ( en meerder kleinere in andere landen !)
   3 Chemtrails enz. enz

   En natuurlijk door klimaatverandering , Greta thunberg belde net nog over een homofiele verdrinkende ijsbeer die net met een transgender pinguin een Afrikaans stokstaartje hadden geadopteerd en daarna op late leeftijd hebben geaborteerd voor alsnog onduidelijke redenen…
   Dus hef advies van Greta is koop en tesla en sluit die aan op een windmolen die aangedreven word door een dieselturbine met vervuild zeewater en 700 dode vleermuizen en kap alle bomen dan komt alles goed….En dat allemaal door doe zon die zo dichtbij de aarde staat. Bedankt voor de geweldige info Levi.

   • 2 CERN Zwitzerland ( en meerder kleinere in andere landen !)
    En meerdere grotere oa in rusland en algerije (sahara), aardbeving in Turkije en wat later sahara zand op je auto in nederland.
    Die cern (scalairegolf) installatie zit dus in de sahara onder de grond, werkt als een piramide (vuur in het midden) dat gloeiende zwaard neem een berg saharazand mee de lucht in en kwam vannacht op onze autos neer.

 3. het VK is nooit over de 2de wereld oorlog gekomen veel Engelsen hebben het er altijd over en ze leven nog in de jaren 40 en denken ook zo maar ze durven tegen hun vrienden de USA niet in het geweer te komen wand zij doen net zo hard mee met de oorlog in de Oekraïne

 4. De reden dat mensen na de oorlog het idee van rantsoenen kon aanvaarden was omdat dit een tijdelijke maatregel was die zodra er voldoende produktie was zou worden opgehoven. Verder was de schaarse een gevolg van overmacht (oorlog). Nu is de schaarste het gevolg van een bewust gevoerde politiek en bevolgen de politiekers en de machthebbers hun eigen regels niet, maar verwachten wel dat iedereen anders dat doet.

 5. En hoe gaan ze dan met het probleem van de groeiende werkeloosheid, want die is er zeker het gevolg van, omgaan?
  Allemaal een basisinkomen? En wie betaald dat? Die ene nog werkende mens? (politiekers werken niet, die ‘zijn’ er gewoon)
  Gaan ze dan ook de volkstuintjes verbieden?
  Het wordt stilaan tijd dat Rusland die bom in de Noord zee laat vallen, dan is het snel afgelopen met die flauwekul en mogen ze pas echt gaan rantsoeneren.

  • In 2028 verwacht de Belgische federale regering een financieringstekort te bereiken van 128%. Dit is ruim boven het door de EU tijdens de introductie van de euro afgesproken 60% en de Waalse gewestregering zal dan de 200% ruim hebben overtroffen.

   • Ik herinner me nog de tijd dat de dikke dehaene eerste min. zei dat het einde van de tunnel in zicht was in de jaren 80 vorige eeuw. En nu blijkt het de de sossen en de liberalen ons teruggebracht hebben naar het begin , mensen blijf zo stemmen voor die zakkenvullers , het gaat goed zo.

  • Die bom gooit Poetin op de pernisraffinaderijen om de brandstoffen voor de legervoertuigen van de eu te vernietigen, vorig jaar in een toespraak aan de wereld noemde hij al specifiek Rotterdam, Nederland en Rutte.

  • Bom in de Noord Zee? Dan toch geen atoombom hoop ik.
   Imners, als er een atoombom op Londen valt, is half Nederland ook verwoest en sterft de rest door de uiterst radioactieve fall out, tot diep in Duitslsnd toe….

   Schreeuw en roeptoeter svp niet zomaar wat in het rond.
   Je lijkt wel een WEF troll, die met dergelijke opmerkingen deze site en de wakkere wappies in discrediet wil brengen….

   Bovendien wonen er ook in de UK vele wakkere en onschuldige mensen… Deze mensen + de rest wens jij je dood? Maar zelfs de volvers wens je niet dood…..

   Daarmee ben jij minimaal zo slecht en gewetenloos als de elite, die zoveel bloed aan hun handen heeft; even een nadenkertje….

 6. Tsja, universiteiten he… de indoctrinatiemachine daar draait op volle toeren. Komen bijna alleen maar linkse woke idioten vandaan.

 7. Allemaal de bek vol aangaande ´diversiteit´. Ondertussen wil men vlees uit de schappen halen en het vee uit de stallen en uit de weiden. Geen vlees, geen zuivel, geen eieren, geen vis en gezien de ontwikkelingen en voorstellen verdwijnen nu dan ook de groenten en het fruit uit de schappen. Wat mogen we nog eten? Mogen we nog wel eten? Synthetische rommel en insecten?! Wat een zooitje psychopaten!

 8. “Britse academici roepen op tot rantsoenering zoals in de Tweede Wereldoorlog om klimaatverandering tegen te gaan”

  Over academici gesproken:

  “Hoe meer je hebt gestudeerd, hoe meer je wordt beloond. De hoog geschoolden in deze maatschappij, hebben geen idee meer hoe de wereld in elkaar zit. Hun hesenbibliotheek bevat enkel kennis uit boeken. Ze zijn het contact met het echte menselijke leven volledig kwijt geraakt, omdat ze hun kennis uit boeken hebben gehaald. Deze bevat enken nog informatie, die ons gevangen kan houden. En ze hebben het zelf niet in de gaten. Ambachtslieden zijn volledig verdreven en hebben gedwongen plaats moeten maken voor een weggooimaatschappij, waaruit alle kleur en schoonheid is verdwenen. De ‘Tel-lie-vision’, hersenspoelt dagelijks de massa met nep nieuws. Dit heeft tot gevolg, dat mensen meer en meer in robotten veranderen, en niet langer in staat zijn zelfstandig en kritisch na te denken”

  – Harriet Algra

  • Klopt……en ik volg Harriët Algra zo mogelijk op de voet.
   Ze vertelt veel vanuit haar inzichten bij wanttoknow.
   Ze vertelde ook dat ze met haar praktijk is gestopt, omdat de medbeds dichtbij komen.

   Daar is ook mijn hoop op gevestigd. Ik zat ergens iets te lezen over kernraketten die werden uitgeschakeld door een Ufo …… waargenomen door een ooggetuige.

   Er is de laatste tijd iets gaande onder de noemer ” de Galactische Federatie” . Die hebben aangegeven dat ze geen kernoorlog zullen dulden, en alles wat er geprobeerd wordt in dier voege, onmiddellijk zullen uitschakelen.

   Ik hoop het man. Ik hoop het .

   Ik schreef hierboven al iets over een zolderkamer filosoof met zijn hol te hoog.
   Dat soort zit verdomd overal met derlui bek open stront te produceren.

   Goddank komen er grote veranderingen…….en niet in het voordeel van de
   opgeschoren kutpoedeltjes van de deep state.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in