De vervolging van christenen in de wereld wordt sinds 2006 elk jaar erger. Dit toont de World Watch List van dit jaar, gepubliceerd door de christelijke mensenrechtenorganisatie Open Doors.

Paasdag 2019 werden meer dan 250 mensen vermoord in Sri Lanka toen drie kerken en hotels werden aangevallen. In de zuidelijke Filipijnen werden 20 christenen gedood bij een bomaanslag op een katholieke kerk. In de West-Afrikaanse staat Burkina Faso hebben moslims kerkleiders vermoord, families ontvoerd, kerken en christelijke scholen platgebrand.

Opnieuw neemt de vervolging van christenen over de hele wereld toe, volgens de World Watch List van dit jaar, die de vijftig slechtste landen opsomt waarin christenen kunnen leven.

Ook dit jaar neemt de vervolging nog steeds toe, en wel sinds 2006. Dit betekent ook dat de behoeften toenemen, zegt Peter Paulsson, secretaris-generaal van Open Doors Sweden, in een commentaar.

De missie- en mensenrechtenorganisatie Open Doors publiceert sinds 1993 de World Watch List.

In de 50 landen die op de lijst staan, worden naar schatting 260 miljoen christenen ernstig vervolgd of erger, een toename van 15 miljoen ten opzichte van 245 miljoen christenen van vorig jaar.

Naast deze 260 miljoen zijn er ook nog eens 50 miljoen die te lijden hebben onder ernstige vervolging en die leven in landen die dit jaar niet op de lijst staan, zegt Peter Paulsson.

Dit betekent dat elke achtste christen op aarde te maken heeft met ernstige vervolging of erger.

Naast de 50 landen op de lijst worden christenen in nog eens 23 landen onderworpen aan zware vervolging, wat betekent dat ze tussen de 41 en 60 punten ontvangen in het scoresysteem waarop de World Watch List is gebaseerd.

  Weer een nieuw seksschandaal dat de Verenigde Naties schandaliseert

Bovenaan de lijst van dit jaar staat Noord-Korea (94 punten) en Afghanistan (93 punten), die beide een extreem niveau van vervolging kennen. Ze worden gevolgd door Somalië, Libië en Pakistan. In totaal vallen elf landen in de categorie “extreme vervolging”, wat betekent dat ze 81 of meer van de 100 mogelijke punten krijgen.

Wanneer men Noord-Korea en Afghanistan vergelijkt, zijn het twee landen met twee totaal verschillende drijfveren voor vervolging; respectievelijk post-communistische en islamistische onderdrukking. Op deze manier zijn deze twee landen zeer verschillend. Het toont ook aan dat de vervolging er misschien anders uitziet en de bevolking op verschillende manieren kan beïnvloeden, maar het nog steeds even krachtig is, zegt Peter Paulsson.

Er zijn vijf duidelijke trends te zien in de World Watch List 2020. De eerste die wordt benadrukt is de verspreiding van het militante islamisme in de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara. Een van de sterkste voorbeelden is Burkina Faso, dat in een jaar tijd van plaats 61 naar plaats 28 op de lijst is geklommen, in de categorie van zeer ernstige vervolgingen, van 61 naar 80 punten.

De andere vier trends die op de World Watch List 2020 worden genoemd, zijn de opkomst van het militante islamisme in Zuid- en Zuidoost-Azië, de dreiging van georganiseerde misdaad tegen christenen in Latijns-Amerika, de toegenomen vervolging door digitale surveillance en de afname van het aantal christenen in Syrië en Irak.

Slechts een derde van de christenen in Syrië blijft in het land. Als je het combineert met Irak, blijft slechts 25 procent, een kwart van de christenen, in de regio. Het is een sterke factor die zich onderscheidt, naast de andere trends. De vermindering van het aantal christenen is een gevolg van de oorlog en de vervolging in het gebied in de afgelopen jaren, zegt Peter Paulsson.

Nederlanders hebben geen idee van de genocide die islam pleegt op christenen

Vorig artikelToen de Europeanen slaven waren: Onderzoek suggereert dat blanke slavernij veel vaker voorkwam dan eerder werd aangenomen
Volgend artikelDuitsland: Massale moslimmigratie heeft de criminaliteit gigantisch doen stijgen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. De vervolging van christenen wordt elk jaar erger ,daar hoeven de farizeeërs in de tweede kamer niet bang voor te wezen ,die dansen allang met de duivel ,ook de kerken halen die linkse fascisten in ,brandhout voor de Hell .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in