Hongarije werkt de klok rond om illegale migrantentunnels in Mexicaanse stijl onder grensomheining te stoppen

0

Migranten die Noord-Europese landen met een hoge welvaart proberen te bereiken, worden belemmerd door het zuidelijke grenshek van Hongarije en graven tunnels in een poging om onopgemerkt de grens over te steken, een nieuwe tactiek die eerder aan de grens tussen de VS en Mexico te zien is geweest.

Het opkomende fenomeen komt vijf jaar na de eerste glimp van de Europa-migrantencrisis, toen Hongarije de trend van open grenzen voor het continent doorbrak door zich gesloten te verklaren voor illegalen. Het land ligt op de meest directe weg naar Europa vanaf de Balkanroute, en de aanleg van een hek leidde ertoe dat de migratiestroom een langere weg rond zijn grondgebied moest zoeken. Maar nu de migratie weer begint te stijgen na een door het Coronavirus gedwongen stilstand, zijn de illegalen weer sterk in beweging. Ze gaan niet alleen om de grens van Hongarije heen, maar proberen er ook onderdoor te gaan, waarbij de autoriteiten verschillende tunnels hebben ontdekt.

Toen het hek aan de zuidgrens van Hongarije in 2015 voor het eerst werd voltooid, werd het land door patriotten geprezen omdat het de illegale oversteek tot het niveau van vóór de migratiecrisis had teruggebracht. Dit was geen geringe prestatie – in minder dan een maand tijd daalde het aantal illegalen van maximaal 10.000 per dag tot slechts een dozijn per dag. Met behulp van tactieken die het meest bekend zijn aan de grens tussen de VS en Mexico, of aan de grens met Israël, proberen migranten nu onder de Hongaarse grens tunnels te graven om de aandacht van de politie te ontwijken.

  Hoofd van de WHO beweert dat de Covid-lockdowns ook na het vaccin worden voortgezet

Dit jaar zijn er al verschillende van dit soort tunnels gevonden, waarbij de hoeveelheid ontdekkingen in de loop van de tijd toeneemt. Eerder deze maand bleek dat vanuit Pesti Hirlap zo’n 18.000 illegalen dit jaar tot nu toe hebben geprobeerd de Hongaarse grens over te steken. De Hongaarse autoriteiten hadden meer dan 200 mensenhandelaren gearresteerd – het grootste aantal sinds 2015, het jaar waarin het hek werd gebouwd.

Vorige week werd nog een van deze tunnels ontdekt.

Ten tijde van de arrestaties zei de hoofdveiligheidsadviseur van premier Orbán, dr. György Bakondi – de gepensioneerde senior-grenswachter die verantwoordelijk was voor de uitvoering van het grenshek in 2015 – dat de opkomst van de tactiek van de tunnels vergelijkbaar was met die van de “Amerikaanse, Mexicaanse, Grieks-Turkse en Bulgaars-Turkse grenzen”. Dr. Bakondi zei: “De Hongaarse autoriteiten stellen de klok rond alles in het werk om illegale migranten in de buurt van de grens op te sporen en te arresteren”. Hij voegde eraan toe dat de regering alert was op het risico dat migranten het Coronavirus zouden kunnen verspreiden.

Toen Bakondi in 2015 het grenshek lanceerde, zei hij dat de Hongaarse grensbewaking profiteerde van een “drievoudige verdediging” – niet alleen was er een hek en mannen om het te verdedigen, maar ze werden ook ondersteund door de wet die het mogelijk maakt om de ruimte effectief te besturen. Dit lijkt vandaag de dag nog steeds het geval te zijn. De Hongaarse politie zelf pocht zelfs vaak dat illegalen naar het zuiden worden teruggestuurd nadat ze door agenten zijn gevangengenomen.

  Inteelt in de islam: Meer dan 70% van de moslims zijn het product van incest

De situatie waarin Hongarije illegalen over de grens kan terugsturen staat in schril contrast met de toestand die zich nu bijvoorbeeld in het Kanaal ontwikkelt. Niet alleen doet de Britse regering niets om illegale migranten te ontmoedigen om de gevaarlijke reis te maken, maar speelt zij ook een actieve rol bij het vergemakkelijken van de reis, en stuurt geen migranten terugstuurt als zij eenmaal in het Verenigd Koninkrijk zijn aangekomen.

De Hongaarse regering neemt echter verdere stappen om het graven van tunnels te ontmoedigen. Begin augustus werd gemeld dat de grensmacht het hek ondergronds uitbreidde met een “net”, wat het graven onder de grond zou bemoeilijken, samen met drones en andere niet-gespecificeerde “technische apparaten” om ondergrondse activiteit op te sporen. Deze voorzorgsmaatregelen zijn wellicht meer dan ooit nodig nu de migranten zich in Zuidoost-Europa verzamelen en weer naar het noorden trekken.

Zoals deze week in de Hongaarse media werd bericht, zijn er nu meer dan 7.000 migranten op de Bosnisch-Kroatische grens gelegerd, in de hoop naar het noorden te kunnen gaan – mogelijk door Hongarije of eromheen. Er hebben zich al zo’n 250 migranten verzameld in de buurt van de Hongaarse grens, zo meldt Hirado.

Al met al zouden tienduizenden mensen door de Balkanregio trekken. In februari – voor de  van de Coronavirus-lockdowns, waarbij veel migranten werden tegengehouden – waarschuwde de Bosnische regering dat 100.000 migranten op weg waren naar Noord-Europa. De Bosnische veiligheidsminister Fahrudin Radoncic riep destijds op tot versterking: “Onze grens is zeer doordringbaar. We hebben niet genoeg [bewakers] of materiële middelen… We missen minstens 1200 grenswachters. In de praktijk ziet het er momenteel naar uit dat een politieagent 25 kilometer van de grens moet bewaken. Dat is onmogelijk!”

Boedapest radio meldde dinsdag dat de Hongaarse Orbán politiekrachten met ervaring op het gebied van migratie en grenscontrole naar Bosnië had gestuurd om advies te geven, schrijft Anthony Foster op zijn YouTube-kanaal.

Hongarije waarschuwt dat Europa zijn identiteit verliest – islam penetreert zonder verzet

Vorig artikelWasbeertje beestachtig doodgeslagen door zwarte meute in New York
Volgend artikel20.000 linksen steunen de zwarte moordenaar van Cannon Hinnant in Facebookgroep
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in