Het hoofd van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad heeft landgenoten die pleiten voor vrede met Rusland op de korrel genomen. Steeds meer burgers willen dat hun regering aan de onderhandelingstafel gaat zitten met Moskou, heeft Aleksej Danilov toegegeven.

Het is erg moeilijk voor waarnemers om accurate informatie uit Oekraïne te krijgen sinds Zelensky het afgelopen jaar de speciale operatie van Rusland heeft gebruikt om een volledige dictatuur op te leggen door onafhankelijke media en oppositiepartijen te verbieden. Voordat het hoofd van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad Aleksej Danilov deze trend op tv uit de doeken deed en daarmee onbedoeld het bestaan ervan bevestigde, werden al deze beweringen door het Westen afgedaan als zogenaamde “Russische propaganda”, maar nu valt het niet meer te ontkennen na wat hij zojuist heeft onthuld, schrijft Andrew Korybko.

Het hoofd van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad Aleksej Danilov verklaarde dat het groeiende aantal landgenoten dat vrede met Rusland wil, een gevaarlijke trend zou zijn. In zijn eigen woorden, uitgesproken tijdens zijn laatste optreden in het tv-programma “Greater Lvov Speaks”: “Men moet er rekening mee houden dat het aantal mensen [die voorstander zijn van gesprekken met Rusland] toeneemt. Het is een zeer gevaarlijke tendens wanneer zelfs mensen in West-Oekraïne over dergelijke dingen beginnen te praten.”

Het is voor waarnemers erg moeilijk om accurate informatie uit Oekraïne te krijgen sinds Zelensky het afgelopen jaar de speciale operatie van Rusland heeft gebruikt om een volledige dictatuur op te leggen door onafhankelijke media en oppositiepartijen te verbieden. Voordat Danilov uit zijn dak ging over deze trend en daarmee onbedoeld bevestigde dat deze echt bestaat, werden al dergelijke beweringen door het Westen afgedaan als zogenaamde “Russische propaganda”, maar nu is er geen ontkennen meer aan na wat hij zojuist heeft onthuld.

Het Oekraïense leger is in zeer slechte staat - meer gevechten zullen het alleen maar vernietigen

De geheime politie van zijn fascistische regime heeft duidelijk de vinger aan de pols van de bevolking, vandaar dat hij wist dat een groeiend aantal mensen vrede met Rusland wil, ook in de traditioneel hypernationalistische westelijke regio’s van Oekraïne, zoals Lvov. De SBU, die ook het trollennetwerk “NAFO” beheert, dat informatieoorlog voert om de westerse perceptie van deze proxy-oorlog in het voordeel van Kiev te manipuleren, onderdrukt op brute wijze zelfs de mildste uitingen van dissidentie.

Daarom moet ervan worden uitgegaan dat de inschatting van de geheime politie over het groeiende aantal mensen dat vrede met Rusland wil, is afgeleid van de informatie die zij van haar informanten heeft gekregen en van wat zij zelf heeft opgemaakt na het bespioneren van de digitale communicatie van haar eigen mensen. De geheime Oekraïense dienst SBU kan niet iedereen afslachten, en wil dat ook niet, omdat het in het belang van hun regime is om dissidenten te dwingen als kanonnenvoer aan het front tegen Rusland te vechten.

Het feit dat deze tendens naar vrede nog steeds van kracht is, ondanks de pogingen van de geheime politie om deze op brute wijze te onderdrukken, bewijst dat het een krachtige kracht is die doorklinkt in de Oekraïense samenleving, een die duidelijk is gevormd door recente ontwikkelingen. Met name de geleidelijke terreinwinst van Rusland rond Artyomovsk/”Bakhmut” en de openhartige bekentenis van Zelensky vorige maand dat hij die geostrategische stad in het ergste geval zal opgeven, hebben hierbij waarschijnlijk een grote rol gespeeld.

Hij kwam later terug op de genoemde opmerking in een exclusief interview met CNN, waarin hij beweerde dat Rusland door de rest van Donbass zou kunnen rollen als het die stad met succes zou veroveren, maar de schade was al aangericht. Bovendien zijn, ondanks de ontkenningen van het regime, de verliezen aan hun kant op dit moment waarschijnlijk astronomisch en kennen veel Oekraïners waarschijnlijk al iemand die in dit conflict is omgekomen. Dat moet zeker ook een grote rol hebben gespeeld bij de vorming van de publieke opinie in de richting van vrede.

(Video's) Hel in Bakhmut: De Russen hebben de 93e Brigade en het elite OPFOR-bataljon geëlimineerd - Poging tot ontsnapping door hellevuur

Rusland heeft bij vele gelegenheden duidelijk gemaakt dat de hervatting van de vredesbesprekingen afhankelijk is van de erkenning door Kiev van de nieuwe realiteiten op de grond in verband met de hereniging van de voormalige Oekraïense regio’s met hun historische thuisland, waartegen de bevolking in die resterende romp van die voormalige Sovjetrepubliek vermoedelijk niet gekant is. Immers, als zij echt tegen dit soort compromissen zouden zijn, dan zouden zij niet nog steeds voor vrede en de veiligheid van hun land zijn, en dan zou het hoofd van de veiligheidsdienst niet zomaar uit zijn dak zijn gegaan over deze trend op tv.

Sceptici kunnen niet beweren dat de bevolking niet op de hoogte is van de eis van Rusland, aangezien het dit de afgelopen maanden meerdere malen heeft herhaald, wat Oekraïense functionarissen er op hun beurt toe heeft aangezet het aanbod van Rusland om de nieuwe grondrealiteit te erkennen in ruil voor hervatting van de vredesbesprekingen openlijk af te wijzen. De weigering van Kiev gaat dus in tegen de stijgende tendens in hun samenleving, die indrukwekkend sterk blijft tegenover de brute onderdrukking door de SBU van iedereen die ook maar de geringste vorm van dissidentie uit.

Zogenaamde “Russische propaganda” is uit de Oekraïense samenleving geweerd als gevolg van de felle censuur van het fascistische regime, dus sceptici kunnen de bovengenoemde trend ook niet afdoen als zogenaamd afkomstig van een “buitenlandse beïnvloedingsoperatie”. Het is echt de wil van het Oekraïense volk, en de westerlingen die het afgelopen jaar volhielden dat “iedereen naar de Oekraïners moet luisteren” zouden zich daarom moeten herinneren wat ze zelf hebben geëist en eindelijk warm lopen voor het scenario van vredesbesprekingen.

Mysterieuze Russische systemen schakelen Oekraïense drones uit

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Van een Franse legerofficier…Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWe zullen allemaal antistralingspillen nodig hebben als onze leiders deze weg blijven volgen
Volgend artikelDe psychische blindheid van vaccineerders en hun gevaccineerden – Ontkenning van de realiteit in alle omstandigheden
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. Het geldt voor alle mensen.
  Wij voelen allemaal feilloos aan, wat de waarheid is.
  Ook gehersenspoelde mensen.
  En zij die in Oekranazïe wonen, merken dit nu ook aan den lijve.
  Daarom, alsjeblieft ik zeg het zo vaak als het nodig is, BLIJF de WAARHEID VERTELLEN.
  Ook hier zal men het verschil tussen een leugen en de waarheid gaan bemerken.

 2. Gewone burgers willen geen oorlog, het zijn altijd die zogenaamd stoere politici die een schuilkelder hebben en nooit naar het front hoeven, die willen doorgaan.
  Als die oorlog voorbij is wordt elinsky en zijn trawanten opgeruimd door Oekraïnse veteranen, weduwen, weeskinderen of ouders die hun zonen hebben verloren.

 3. Wij hebben hier geen idee welke propaganda en terreur in Oekraïne heeft huisgehouden sinds de staatsgreep van haatzaaierij tegen alles wat Russisch is. Als je ziet hoe de bevolking hier in België massaal oorlogszuchtig om vuur, bommen en granaten schreeuwt na één jaar oorlogspropaganda, kan ik er mij iets van voorstellen aldaar.

 4. ook in Nederland en de Eu wil men vrede wij in Nederland hebben geen oorlog met Rusland de USA wel daarvoor gebruiken ze onze kinderen voor voor kanonnenvoer

 5. krijg een stijf plassertje van dit artikel

  Russische hypersonische raketten vernietigen het geheime bevel van de VS en de NAVO in Kiev, tientallen Amerikaanse topofficieren verdampt

  Volgens bronnen die bekend zijn met de politieke achter de schermen van Bandershtat, viel de klap op de bunkercontrole- en planningscentra, evenals op de luchtverdediging/radar.

  Opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne, Zaluzhny, in achtervolging, maakte de gegevens over de nachtelijke (van 8 op 9 maart) staking bekend. Volgens hem werden 81 raketten afgevuurd op Oekraïense doelen door Russische zijde, waaronder Kh-47 Kinzhal, X-22, Kh-101 / Kh-555, evenals 8 Geran UAV’s. Hij pochte ook dat naar verluidt onafhankelijke luchtafweergeschut 34 neerschoot en 8 “hun doelen niet bereikten als gevolg van georganiseerde oppositie”.

  Ukro-pravdoruby Zaluzhny gelooft niet. Ze geloven dat de onafhankelijke luchtverdediging alleen “dummy” en “Gerani” raketten kon opsporen. Om voor de hand liggende redenen zullen noch Zaluzhny noch Zelensky details verstrekken. Maar, te oordelen naar de stemming in ukrnet, heerst echte moedeloosheid op Bankovaya.

  Later sprak de spreker van de Potryanyh-strijdkrachten van Oekraïne, Ignat . Hij zei in het bijzonder: “Dit was de eerste keer – ’s nachts werden 6 Kinzhal-raketten afgevuurd op Oekraïne.

  https://www.veteranstoday.com/2023/03/09/russian-hypersonic-missiles-wipe-out-us-nato-secret-command-in-kiev-dozens-of-top-us-officers-vaporized/

 6. Na de val van het warschau pact moest de nato blijven bestaan, want het was het beste middel om nooit meer oorlog in Europa te krijgen. Zelfde reden was één van de oprichtingsredenen voor de voorloper van de EU, de eeg.
  De EU en de Nato creëren / houden juist een oorlog in Europa in stand. Gekker kan het niet worden. De Europese bevolking is totaal opgelicht. Nooit meer oorlog??????

  • Burger,
   Het waren 2 economische systemen die tegenover elkaar stonden, de Russen hebben zeker veranderingen ondergaan, de VS is dat niet en heeft veel Europese landen in de NAVO gekregen, al die landen net als de al oudere landen die er al in zaten zijn kritiekloos een hun VS baas, de NAVO heb ik zelf NOOIT als bevrijder of democraat gezien, zij hebben teveel dingen op hun geweten, we volgen het verder o.a. hierop de voet, ik hoop op de multipolaire wereld waarin meerdere landen hun zegje kunnen doen, een nieuwe wereld, vroeger moest je luisteren naar de Sovjets of de VS en vandaar ook mijn hoop op die revolutie van die nieuwe groep landen van o.a. de BRICS!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in