Het Russische leger blijft met groot succes Lancet drones gebruiken om hoogwaardige apparatuur van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) uit te schakelen, bericht Southfront.org.

Op 15 en 16 november doken verschillende video’s op van recente Lancet-aanvallen op de AFU. De doelgerichte aanvallen waren gericht op het volgende materieel:

  • Een zware multifunctionele MT-T Eney transport-trekker van sovjetmakelij;
  • Een T-72M1 gevechtstank van Russische makelij;
  • Een BM-21 meervoudige raketwerper van Sovjetmakelij;
  • Een Sovjet 9K33 Osa korte afstand luchtverdedigingssysteem;
  • Een 5N63S vuurgeleidingsradar van sovjetmakelij voor het S-300 luchtverdedigingssysteem voor de lange afstand;
  • Drie in de VS gemaakte M777 155 mm getrokken houwitsers;
  • Een Franse CAESAR 155 mm gemotoriseerde houwitser.

De ZALA Aero Group, een dochteronderneming van het Russische defensieconcern Kalashnikov, produceert twee versies van de UAV, de Izdeliye-51 en Izdeliye-52.

De Izdeliye-52 is de basisversie van de Lancet met een uithoudingsvermogen van 40 minuten en een granaatkop van drie kilogram. De Izdeliye-51 is een verbeterde versie met een aërodynamischer ontwerp en verlengde X-vormige vleugels, waardoor hij tot een uur in de lucht kan blijven en een granaatkop van vijf kilogram kan dragen.

Zowel de Izdeliye-51 als de Izdeliye-52 zijn uitgerust met een elektro-optisch systeem en een tweewegs dataverbinding. Hierdoor kunnen ze statische en bewegende doelen detecteren, volgen en vergrendelen.

Het Russische leger gebruikt al sinds het begin van de speciale operatie in Oekraïne bewapende UAV’s tegen de AFU. De kleine radardoorsnede en minimale infraroodsignatuur van de Lancet maakt het vrijwel onmogelijk om deze te volgen of te onderscheppen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Derde Wereldoorlog is al begonnen, maar de waarheid wordt tot het laatste moment voor het publiek achtergehoudenVolg Frontnieuws op Telegram

  Scott Ritter: Pijpleidingen klagen de VS aan

Lees meer over:

Vorig artikelAssociated Press corrigeert haar valse bericht dat WO3 had kunnen ontketenen
Volgend artikelVaarwel Zelensky? Wall Street Journal: Westerse voorraden wapensystemen en munitie raken in een oncontroleerbaar tempo op
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in