Officieren van de Franse Republikeinse Garde. Wikipedia

Ik ben een officier van het Franse leger. Ik lees al enige tijd uw pagina om een andere kijk te krijgen op het conflict in Oekraïne. Dank u voor wat u doet. Dat ik u vandaag schrijf, is om u precies te vertellen hoe het is om in 2023 officier te zijn in een West-Europees leger.

Concreet wordt ons voortdurend verteld over “oorlogvoering met hoge intensiteit” en “de terugkeer van de moderne oorlogvoering”. Ons wordt specifiek verteld over het belang van onze rol als pantserofficier, want “tanks zullen een belangrijke rol spelen tegen onze vijanden”. We worden voortdurend gevoed met oorlogsargumenten, zeer anti-Russische, zeer pro-NAVO betogen (geen verrassing daar). Met andere woorden, we bevinden ons in een tijdperk als in 1872, toen Frankrijk net had verloren van Duitsland, en het hele land in propagandamodus was om de “wraak” voor te bereiden (in Frankrijk noemen we dit “revanchisme”).

Dat is een beetje het gevoel dat ik krijg (ook al zie ik niet echt de wraak die we zouden moeten nemen op de Russen gebeuren, lol).

Maar deze oorlogszuchtige toespraak is een façade, als een kat die naar een beer blaast in de hoop hem af te schrikken. In werkelijkheid ligt ons leger aan diggelen. We zijn bijvoorbeeld niet in staat om onze Leclerc-tanks te onderhouden: slechts vijftig ervan zijn functioneel, een schande voor “het eerste leger van Europa”… Een schande voor een gepantserde cavalerieofficier als ik… Het is niet beter in andere sectoren van het leger, we hebben bijvoorbeeld bijna geen CAESAR meer (bedankt Oekraïne!). Met andere woorden, we hebben noch tanks noch kanonnen.

De Duitsers lachen nu niet meer - Rusland stopt de gastoevoer door belangrijke gaspijpleiding naar Europa

De Fransen steken graag de draak met China, dat volgens hen een “papieren tijger” is. De papieren tijger zijn wij. Ons leger was niet in staat om 500 terroristen in Afrika uit te schakelen, het zou het in een echte moderne oorlog nog geen 2 dagen uithouden.

Maar wat is het meest belachelijke? Dat ons leger zich wentelt in deze middelmatigheid. Zoals een oude man die zijn spiegelbeeld in de spiegel bekijkt en droomt van zijn vergane glorie. Ik denk aan een specifieke episode die onlangs plaatsvond en die mijn schrijven aan u rechtvaardigt: een evaluatie voor mijn officiersklas die we onlangs hadden afgelegd bestond uit “goed eten” en “weten hoe je een tafel op een nobele manier moet dekken”, om de traditie van gepantserde cavalerieofficieren (die geacht worden bijzonder nobel te zijn) te respecteren… Grappig als het gewoon een traditie was. Maar nee: het was beslissend. Wie messen en vorken verkeerd uitlijnde, kreeg zeer slechte cijfers, wat zijn weerslag zou hebben op zijn loopbaan en regimentskeuze. Het Franse leger breekt de ambities van jonge mensen die zich 6 jaar lang hebben voorbereid op het leiden van tanks, voor een verhaal over vorken…

Dit leger is belachelijk, het is slechts een schaduw van zijn vroegere zelf. Alle oprechte Franse patriotten walgen ervan: de meeste van mijn kameraden overwegen het leger te verlaten zodra ze kunnen. Vooral omdat het leger niets oplevert. Maar ook omdat ze, voor sommigen onder hen, niet de handlangers van de NAVO willen zijn, terwijl ze in dienst zijn gegaan om Frankrijk te dienen…

Waarom sluit België kerncentrales midden in een energiecrisis en een naderende winter zonder gas?

U hoeft zich geen zorgen te maken over de West-Europese landen, onze arrogantie is theater.

Ik doe u de groeten, pas goed op uzelf en laten we bidden (wat onze volgzaamheid ook moge zijn) dat dit conflict stopt en dat Europa weer een vreedzaam en multipolair evenwicht vindt.

Via Hal Turner.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Aan alle oorlogszuchtigen in de bewapeningswaanzin: Op naar Oekraïne met jullie!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSeymour Hersh’s Drie-eenheid van de Waarheid
Volgend artikel“Kiev verbergt zijn dode soldaten in de ravijnen” – Exclusieve video waarin Oekraïense krijgsgevangene Zelensky-misdaden onthult
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

20 REACTIES

 1. Nou een beetje hypocrisie is hier wel in gebakken. Namelijk die kameraden hebben wel vele jaren geld binnengeharkt voor het vrokenrechtleggen. En nu het gevaar van oorlog dreigt snel als ratten het zinkende schip verlaten. ……………..Europa is verloren. De centrale bank heeft gewonnen, de maatschappij vernietigd mensen afhankelijk gemaakt van de geldpers, productiviteit bij de multinationale corporaties gedeponeerd, de wapens geneutraliseerd. Tijd voor een electronische CBDC dus……………….

 2. Prachtig!
  “Maar ook omdat ze, voor sommigen onder hen, niet de handlangers van de NAVO willen zijn, terwijl ze in dienst zijn gegaan om Frankrijk te dienen…”

  Als er genoeg weglopen, waar moet Ursula dan haar kickback vandaan halen…

 3. Tegenover mij woont een beroeps militair. Mijn inschatting is dat dat een onderofficier is. Hij was sinds de oorlog in Oekraïne begon eigenlijk altijd thuis. Nu sinds een week of twee is hij vaker weg. Het lijkt wel of nu pas de oorlog voor hem begonnen is. Dat komt natuurlijk omdat het nu duidelijk wordt dat Rusland gaat winnen.

 4. Dag Mr. Officier,
  Bedankt voor uw bericht. Wel heb ik een vraag.
  Je schreef dat de meeste van uw kameraden overwegen het leger te verlaten, wanneer dat mogelijk is. Ik kan me voorstellen dat daar een dilemma in zit. Eigenlijk zeg je dat het land niet meer waard is om voor te vechten. Ik kan me dit sentiment heel goed voorstellen, maar dan! Als er iemand bereidheid toonde om op te komen voor uw land dan bent u dat met uw mede-militairen. Dus aan de ene kant zeg je: ik wil graag vechten voor mijn land, en aan de andere kant zeg je: ik wil niet vechten voor mijn land.
  Het probleem zit hem denk ik hierin dat je niet wilt vechten Tegen je land. De westerse spirit is verziekt. En niemand wil door een zieke geest uitgezonden worden. Dat wordt je dood, namelijk. Kijk maar naar Ukraine.

  Voor degenen die van bijbelwoorden houden Mattheus 15:4
  God heeft gezegd:…
  Je ziet het gebeuren.

 5. Deze man hoopt op een vreedzame oplossing met een multipolair evenwicht .

  Mooie hoop, gaat de komende niet gebeuren
  Een 90% depopulatie voor de NWO
  Is hun streven.

  het gaat so far, heel goed voor deze club ; denk dat dit scenario al vast stond ; hoe Rusland ging reageren.

 6. Was er ooit een beter moment voor Rusland (en China) om de westerse hegemonie en fascisme te ontmantelen dan NU!??

  In het NATO-pact is niet echt veel samenhang te zien en de wapens doen het niet of er is geen munitie meer en ook de VS hebben een grote achterstand op technologies gebied… of zou dat allemaal ‘make-beLIEve’ zijn om de vijand te verleiden aan te vallen?

  Sun Tzu; The Art OF War

 7. “De Fransen steken graag de draak met China, dat volgens hen een “papieren tijger” is. De papieren tijger zijn wij. Ons leger was niet in staat om 500 terroristen in Afrika uit te schakelen, het zou het in een echte moderne oorlog nog geen 2 dagen uithouden”

  Juist genoeg gelezen, hetzelfde verhaal gaat op in bijna elke Europese lidstaat, de crypto-jood Trump hamerde niet voor niets over het in 2014 afgesproken budget van de NAVO-landen dat ieder land 2% van het bruto binnenlands product (bbp) moet uitgeven aan defensie. Welnu de scribenten van Frontnieuws hebben reeds geconcludeerd dat Europa zonder de zionistische Deep State niet een oorlog kan winnen tegen Rusland, waarom zouden wij oorlog moeten maken met Rusland, ja om de grondstoffen, mineralen en zeldzame aardmetalen, Rusland heeft bijv. zoveel diamant in zijn bodem zitten wanneer ze bessluiten dat op de markt te gooien dan zijn alle diamanten net zoveel waard als glas.

 8. Verdeel en heers; Een multi cultureel continent kent geen binding met het vaderland. Wellicht zit er een kleine denkfout in het plan van Kalergi Coudenhove, waarbij het Europese ras vervangen moet worden door een import ras. Zonder band of vaderland ontbreekt de wil om ervoor te vechten! Het Slavische ras heeft wel een band met de grond waarop en waaruit het is geboren. Wij Europeanen maken elkaar af…er is geen éénheid.

 9. Messen en vorken aan de juiste kant van het bord leggen, lijkt me juist een heel nuttige bezigheid voor Jan soldaat. Niet met ellebogen op tafel eten en als je geen Anglo-Saks bent, dan ook graag beide handen op tafel houden. Mondje dicht tijdens het kauwen, dus geen gesmak. Als het nederlandse leger daarmee begint tijdens de opleiding, is de halve strijd al gewonnen. Mensen uit andere landen doden, zouden we sowieso moeten afleren. De meesten zitten daar ook niet op te wachten om dat uit te voeren, want voor wie of wat doe je dat eigenlijk? Zelfs de meest psychophatische machtswellustelingen zijn klaarblijkelijk niet echt geïnteresseerd in een krachtig leger, want geen hond die er echt in investeert. Behalve Poetin dan, want die zag de bui in 2014 al hangen. Hij dacht natuurlijk, als ik nu niet investeer in mijn troepen, heb je de poppen/relnichten aan het dansen en komen ze straks Rusland onveilig maken. Daarmee wil ik dus zeker niet zeggen dat Poetin een machtswellusteling is, eerder een slimme strateeg.

  • Bestek neerleggen als je kauwt en nog niet hebt doorgeslikt.En je bent de pollepel en broodplank vergeten voor als we de fout in gaan.Je lijkt mijn moeder wel.Lmfao.

 10. Geachte Heer, bij u schittert het leger van middelmatigheid. Bij ons is het de regering en hun handlangers in de tweede kamer.
  Dat lijkt mij nog erger !

 11. Je mag je niet, zoals deze officier, u miskijken op een leger dat een ander leger moet trachten kapot te schieten. Laat die jongens maar wat stoeien met schietdingens daar in vlaktes van de Oekraïne. Een belangrijke strijd die mede de uitkomst gaat bepalen, daarvan slaan de gensters en scrapnellen alle dagen tot in mijn living van de propagandamachines, met voortdurende haatstokerij in de media en drijverijen in alle aspecten. Vroeger had dat gekonkel van de gluiperts een wervende kracht en stimuleerde de offerbereidheid van het volk. Ik geloof niet dat men heden nog veel succes gaat oogsten bij de modale twintiger.

 12. In tegenstelling van veel anderen heb ik e mail’s gestuurd naar alle politici van Nederland, Ambassade v Duitsland , VS, Frankrijk en Rusland! met oa, met mijn excuses voor de intelligentie van mijn Premier en ministers van Nederland! Alleen van de Ambassade van Duitsland kreeg ik een nietszeggende reactie terug.
  Zijn onze vertegenwoordigers eigenlijk wel responsable? Ik betwijfel het ten stelligste! Ik kan de reactie plaatsen van de Duitse ambassade, maar ik weet niet hoe! Deze reactie is eigenlijk alleen interessant als je ook mijn brief aan den Hr Nunn gelezen hebt. Den Herr Nunn is de Ambassadeur in Nederland van Duitsland!
  Deze brief loog er niet om en wat kreeg ik terug? een soort van stenciltje welke gestuurd woord aan een ieder welk het waagt om kritiek te hebben!

 13. Dit verhaal herinnert me aan mijn eigen diensttijd. Toen ik als dienstplichtige nog in opleiding was (KMAR) begon het gelazer in Bosnie net. En hoewel ze al rondgingen om te vragen of er onder ons dienstplichtigen jongens waren die bereid waren bij te tekenen voor een 4-jaars contract en naar Bosnie te gaan wilden verreweg de meeste instructeurs daar niks mee te maken hebben ‘want daar hadden ze niet voor getekend’.

 14. De Franse kustdienst onderschept een klein roeibootje op de Middellandse zee waar één man in zit die een uniform draagt van een Turkse 5 sterren generaal! De kapitein vraagt aan de man waar die naar toe vaart!
  De man antwoord; Ben op weg om Frankrijk in te nemen! de kapitein en bemanning beginnen hard te lachen waarop de kapitein vraagt, en gaat u dit in uw eentje doen? néé antwoord de man met mijn leger uiteraard!
  waarop de kapitein vraagt, en deze arriveren ook met een roeiboot? nee idioot die zijn er al! 🙂

  • Haha
   Mijn moeder had in de jaren ‘70 en ‘80 contact met een Turkse familie. Mijn moeder waarschuwde mij dat via de immigratie Turkije probeert Europa alsnog te veroveren. Misschien tijd om vragen te stellen aan Turkse mensen die hier zijn gaan wonen? Die Turkse 5 sterren generaal moet in de gaten gehouden worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in