Screenshot 60 minutes

Het Pentagon treft voorbereidingen om 2.000 troepen naar het Midden-Oosten te sturen om het leger van Israël te ondersteunen, aldus defensiemedewerkers.

De troepen, die geselecteerd zijn uit alle krijgsmachtonderdelen, zouden naar verluidt geen gevechtstaken uitvoeren en in plaats daarvan advies en medische ondersteuning geven aan het Israëlische leger, meldde The Wall Street Journal, schrijft Jamie White.

De troepen zijn momenteel al gestationeerd in het Midden-Oosten en in Europa, maar geen enkel lid van de infanterie heeft orders gekregen om “klaar te staan om in te zetten”.

“Het is niet duidelijk onder welke omstandigheden de VS de troepen zou kunnen inzetten of waarheen, maar het besluit van het Pentagon gaf aan dat het zich voorbereidt om de Israëlische troepen te ondersteunen, mocht Israël een grondinval doen in Gaza,” meldt de WSJ.

Dit komt twee dagen nadat de regering Biden vliegtuigen en twee aanvalsgroepen van vliegdekschepen naar Israël en de Middellandse Zee had gestuurd.

Dit komt ook slechts een dag nadat Joe Biden, die herhaalde dat de VS een “verplichting” heeft om zowel Oekraïne als Israël te verdedigen, verzekerde dat hij geen troepen naar het Midden-Oosten zou sturen.

“Ik denk niet dat dat nodig is. Israël heeft een van de beste strijdkrachten van het land,” zei Biden tegen Scott Pelley van 60 Minutes.

“We kunnen voor beide zorgen en toch onze algemene internationale verdediging in stand houden. We hebben de capaciteit om dit te doen en we hebben de verplichting om dit te doen. Wij zijn de essentiële natie om, om de voormalige minister van Buitenlandse Zaken te parafraseren. En als wij het niet doen, wie doet het dan wel?”

Biden’s woordvoerder John Kirby van de Nationale Veiligheidsraad benadrukte afgelopen donderdag ook dat Israël geen buitenlandse troepen op zijn grondgebied wilde voor hulp in zijn oorlog met Hamas.

  Sociopaat Netanyahu houdt vol dat Israël geen kinderen doodt na aanvallen waarbij meer dan 4000 kinderen werden vermoord

“Er zijn geen intenties, geen plannen om Amerikaanse troepen op de grond te zetten voor gevechten,” zei Kirby.

Iran verklaarde maandag ook dat het van mening is dat de VS al “militair betrokken” is bij het Israëlisch-Palestijnse conflict en dat het Amerika “ter verantwoording” zal roepen.

Het lijkt erop dat Biden Amerika langzaam in een nieuw slepend buitenlands conflict laat belanden dat zou kunnen escaleren in een volwaardige regionale voor altijd oorlog of erger.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Rassenoorlog tegen de Palestijnen ontaardt in oorlog der oorlogen – Zullen de Amerikaanse en Russische zeemacht in gevecht raken voor de kust van Gaza & andere vragenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin zegt opnieuw dat niemand de op regels gebaseerde orde kan volgen omdat de regels geheim zijn
Volgend artikelDe teerling is geworpen – Iran heeft gekozen voor “Strijd nu” om Gaza: “Preventieve acties door de As van Verzet – De Israëli’s openen de “poorten van de hel”.
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. De laatste Amerikaanse “boots on the ground” resulteerde in 80 miljard aan wapens en ander militair vernuft voor de Taliban…..oorlog voeren is misschien wel erg Amerikaans, maar zonder aantal in massa zijn ze er toch niet zo goed in……en in massa ook niet bedenk ik nu….er is geen oorlgo na 1945 die ze gewonnen hebben, nou ja, de invasie van Granada dan….verder vlucht of demarcatie lijnen en wapenstilstand….

  2. En nu maar hopen dat iran zegt .nu is het genoeg . En ff een Paar sarmats op israel gooit. En dat de rest van de arabische wereld incl china en rusland zich erachter scharen . Wanneer israel en usa uitgeschakeld zijn .lees hun zogenaamde stoere 1e plek opgeven . Zijn we van een hoop ellende af.. kut landen

  3. Volgens de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen (1946) en in de periode 2014 – 2018 voorzitter van de Deep State FED (Federal Reserve Bank) heeft het land voldoende geld in kas om twee (!) oorlogen te kunnen voeren.
    Kort passeerde de VS de grens van 33 (!) biljard dollar schuld. Zoveel schuld heeft geen enkel land ooit gehad, zelfs niet bij benadering en terugbetaling is volstrekt uitgesloten. Het is een kwestie van tijd dat het mondiale financiële stelsel met veel geraas in elkaar dondert.
    Yellen heeft in de periode 1967 – 1971 gewerkt aan haar proefschrift aan Yale University (New Haven, CT), maar een aanwijzing van lidmaatschap van skull and bones aka the brotherhood of death (anno 1832) ben ik niet tegengekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in