© Foto: Social media

Het is nu volledig duidelijk wie er profiteert van de afschuwelijke Palestijnse tragedie. Zoals het er nu voor staat hebben we 3 overwinningen voor de Hegemon en 1 overwinning voor zijn vliegdekschipnatie in West-Azië, schrijft Pepe Escobar.

De eerste winnaar is de War Party Inc, een enorme bilaterale zwendel. Het aanvullende verzoek van het Witte Huis aan het Congres van $106 miljard voor “hulp” aan met name Oekraïne en Israël is manna uit de hemel voor de bewapende tentakels van het MICIMATT (militair-industrieel-congres-intelligentie-media-academie-denktank complex, in de legendarische definitie van Ray McGovern).

De wasserette zal op dreef zijn, met onder andere $61,4 miljard voor Oekraïne (meer wapens en aanvulling van de Amerikaanse voorraden) en $14,3 miljard voor Israël (voornamelijk lucht- en raketverdediging “ondersteuning”).

Tweede winnaar is de Democratische Partij die de onvermijdelijke verandering van het narratief van het spectaculair falende Project Oekraïne bewerkstelligt; maar dat zal de komende vernedering van de NAVO in 2024 alleen maar uitstellen, waardoor de vernedering in Afghanistan de status van zandbak kinderspel zal krijgen.

De derde winnaar zet West-Azië in vuur en vlam: de Straussiaanse neocon psycho “strategie” die is bedacht als antwoord op de komende BRICS 11, en alles op het gebied van Eurazië-integratie dat vorige week op het Belt and Road Forum in Peking naar voren werd geschoven (inclusief bijna $100 miljard aan nieuwe infrastructuur/ontwikkelingsprojecten).

Dan is er nog de duizelingwekkende versnelling van het project dat wordt gesponsord door genocidale zionistische maniakken: een definitieve oplossing voor de Palestijnse kwestie, waarbij Gaza met de grond gelijk wordt gemaakt; een exodus naar Egypte wordt afgedwongen; de Westelijke Jordaanoever in een kooi wordt veranderd; en, in het meest extreme geval, een “Judaificatie van Al-Aqsa“, compleet met een eschatologische vernietiging van de op twee na heiligste plaats in de islam, om te worden vervangen door de herbouw van de Derde Joodse Tempel.

De “aristocratische bromance” komt in de strijd

Alles is natuurlijk met elkaar verbonden. Grote delen van de Deep State van de V.S. kunnen samen met het neocon-gestuurde “Biden”-combo zij aan zij met de Israëlische Deep State van de nieuwe goudmijn profiteren – hun bubbel beschermd door een massaal propagandaspervuur dat alle vormen van steun voor de Palestijnse benarde situatie demoniseert.

Maar er is een probleem. Deze “alliantie” heeft zojuist – misschien wel onherroepelijk – de overweldigende meerderheid van het Mondiale Zuiden/Globale Meerderheid verloren, die gevoelsmatig Palestijns is. Zeer goed opgeleide Palestijnen die in Gaza wonen en lijden onder het onzegbare, veroordelen fel de dubbelzinnige rol van Egypte, Jordanië en de VAE, terwijl ze Rusland, Iran en onder de Arabische naties Qatar, Algerije en Jemen prijzen.

Al het bovenstaande laat een grimmige continuïteit zien sinds het einde van de USSR. Washington weigerde de NAVO in 1990 te ontbinden om de immense winsten van de bewapende tentakels van de MICIMATT te beschermen. Het logische gevolg is dat de Hegemon en de NAVO als een Global Robocop samen minstens 4,5 miljoen mensen in West-Azië hebben gedood en meer dan 40 miljoen mensen hebben verplaatst, en vervolgens bij proxy minstens een half miljoen mensen in Oekraïne hebben gedood en meer dan 10 miljoen mensen hebben verplaatst. En dat aantal groeit nog steeds.

In schril contrast met het Imperium van Chaos, Leugens en Plundering, ziet het Mondiale Zuiden/de Mondiale Meerderheid de opkomst van wat een verfijnde Chinese geleerde heerlijk beschreef als een “aristocratische bromance” in het centrum van de “huidige nexus van de Universele Geschiedenis”.

Bewijsstuk A is het commentaar van Vladimir Poetin: “Ik kan Xi Jinping niet prijzen, want dat zou zijn alsof ik mezelf prijs en dat zou gênant zijn.”

Ja: Poetin en Xi – die “kwaadaardige autocraten” voor Atlantische totalitaire liberalen – zijn boezemvrienden en in feite zielsverwanten. Dat brengt onze Chinese geleerde ertoe om niet alleen dieper in te gaan op hun wederzijdse begrip, maar ook op de steeds complexere banden tussen aantoonbaar de laatste drie soevereine beschavingsstaten: China, Rusland en Iran.

Onze Chinese geleerde laat zien dat Poetin en Xi “praktisch dezelfde kijk hebben op de geopolitieke realiteit”, afgezien van het feit dat ze de leiders zijn van twee van de drie echte Soevereinen, en dat ze “bereid en in staat zijn om juist te handelen” om de Hegemonmatrix te stoppen:

“Zij hebben het inzicht, de visie, de machtsmiddelen, de wil en op dit moment de gunstige omstandigheden die hen in staat stellen om de pretenties van het Anglo-Zio-Amerikaanse establishment definitief en onomkeerbaar in te perken.”

Het is dus geen wonder dat ze gevreesd en veracht worden en afgeschilderd worden als “existentiële bedreigingen” voor de “westerse beschaving”.

Dmitry Medvedev, plaatsvervangend voorzitter van de Russische Veiligheidsraad, met zijn ogen gericht op realpolitik, veroorlooft zich een veel botter oordeel: “Onder leiding van de VS rolt de wereld gestaag in een diepe afgrond. De genomen beslissingen wijzen duidelijk niet alleen op een onomkeerbare mentale achteruitgang, maar ook op het verlies van de resterende flarden van het geweten. Deze beslissingen, zowel belangrijke als minder belangrijke, zijn flagrante symptomen van de epidemische sociale ziekte.”

Israëls seriële driftbui om het concept van “misdaden tegen de mensheid” naar een geheel nieuw niveau te tillen, voldoet wel degelijk aan de definitie van een “epidemische sociale ziekte” – en erger. Tel Aviv is een weg ingeslagen om elke culturele, religieuze, burgerlijke voetafdruk in Noord-Gaza uit te wissen; het met de grond gelijk te maken; de inwoners te verdrijven; en het te annexeren. Dit alles volledig gelegitimeerd door de “op regels gebaseerde internationale orde” en haar nederige vazallen.

West-Azië meeslepen in oorlog

Het is altijd leerzaam om de Israëlische droom van een Endlösung te vergelijken met de feiten op de grond. Laten we daarom eens bellen met luitenant-generaal Andrey Gurulev, een lid van de Staatsdoema Commissie voor het beoordelen van de federale begrotingsuitgaven voor nationale defensie, nationale veiligheid en wetshandhaving, en een lid van de Doema Commissie voor Defensie.

Hier zijn de belangrijkste punten van Gurulev:

“Israëlische bombardementen hebben geen militair effect.”

“Gewapende mensen in Palestina zitten in schuilkelders, burgers sterven in woongebouwen. We hebben dit meegemaakt in Syrië, toen ze bijvoorbeeld in Damascus in ondergrondse tunnels zaten en er alleen uitkwamen als het nodig was. Hamas heeft zich 100% voorbereid, ze hebben dit niet voor niets gedaan, ze hebben voorraden wapens en voedsel. (…) De Israëli’s worden in colonnes getoond op tanks, op infanteriegevechtsvoertuigen, waar wachten ze op? Wachten ze op drones die over hen heen vliegen? We hebben dit meegemaakt tijdens de speciale militaire operatie. Tanks in stedelijke gebieden zijn praktisch ineffectief.”

“De Amerikanen proberen het Midden-Oosten mee te slepen in een oorlog; blijkbaar hebben ze besloten om niet ceremonieel met Israël om te gaan; in dit geval zou de schade voor Israël onaanvaardbaar zijn.”

“Op de twee vliegdekschepen in de Middellandse Zee. Aan boord van deze schepen bevinden zich volgens mijn berekeningen ongeveer 750-800 Tomahawk-raketten, die een behoorlijk deel van het grondgebied van de Russische Federatie bestrijken (…) Onze president heeft onmiddellijk besloten om Mig-31’s met Kinzhal-raketten in gevechtsdienst te nemen. Om de een of andere reden stelt iedereen zich voor dat één vliegtuig met één Kinzhal ergens naartoe zal vliegen, langs de Zwarte Zee zal vliegen, maar alles is veel globaler. Ten eerste is dit het gebruik van alle verkenningssystemen die gekoppeld zijn aan één enkel informatiesysteem met de uitgifte van specifieke doelinstructies aan controlepunten. Als een vliegtuig het luchtruim van de Zwarte Zee binnenkomt, moet het een ondersteunend echelon hebben dat het beschermt tegen vijandelijke luchtaanvallen, luchtverdedigingssystemen en al het andere. Dit is een wereldwijde reeks maatregelen om de Amerikaanse agressor ervan te weerhouden het grondgebied van de Russische Federatie aan te vallen. Voor ons liggen twee tot de tanden toe uitgeruste vliegdekschepen, die in staat zijn om doelen op het grondgebied van ons land te raken, moeten we daar gewoon blijven staan en in onze neus peuteren? We moeten gewoon reageren.”

“Als het hele Midden-Oosten in de oorlog wordt betrokken, vliegdekschepen het grondgebied van Iran proberen te raken, dan zal Iran niet zwijgen, ze hebben doelen klaar, alle kritieke objecten, ze zullen ze op verschillende manieren aanvallen, ondanks de Iron Dome en al het andere.”

Analisten van het Pentagon zullen zeker begrijpen wat Gurulev zegt. Maar geen Straussische neoconpsychopaten.

Nu de “long black cloud is coming down”, om met Bob Dylan te spreken, is het verhelderend om zeer aandachtig te luisteren naar uitstekende ervaringsstemmen.

Laten we ons dus wenden tot Dr. Mahathir Mohamad: 98 jaar oud (nee, niet Kissinger); heeft zijn hele volwassen leven in de politiek doorgebracht, waarvan het grootste deel als premier van een zeer belangrijke natie (Maleisië); kent elke wereldleider zeer goed, inclusief de huidige leiders in de VS en Israël; en is in deze late levensfase nergens bang voor en heeft niets te verliezen.

Dr. Mahathir komt ter zake:

” …De kern van de zaak is dat al deze wreedheden die Israël begaat tegen de Palestijnen voortkomen uit de Amerikaanse steun voor Tel Aviv. Als de Amerikaanse regering haar steun aan Israël zou intrekken en alle militaire hulp aan het regime zou stopzetten, zou Israël de genocide en massamoorden op Palestijnen niet ongestraft hebben kunnen uitvoeren. De regering van de Verenigde Staten moet schoon schip maken en de waarheid vertellen. Israël en zijn IDF zijn de terroristen. De Verenigde Staten steunen terroristen schaamteloos. Dus wat zijn de Verenigde Staten?”

Het heeft geen zin om dat te vragen aan degenen die momenteel het buitenlands beleid van de VS bepalen. Ze zouden het schuim in hun mond nauwelijks kunnen bedwingen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Waarom hypersonische wapens alles veranderen? Ze kunnen alle Amerikaanse vliegdekschepen in één keer tot zinken brengenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBiden’s verkiezingsstrategie: “Laten we drie oorlogen tegelijk voeren!”
Volgend artikelDe cruciale val – Het Pentagon is er zojuist in getrapt
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

2 REACTIES

 1. De pretentie van de VS loopt de spuigaten uit.
  Het is dus nu een 2de oorlog die ze tegelijk willen uitvechten.
  Ik blijf bij mijn langdurige standpunt:
  De intelligentie van de massa in het Westen is te laag om te kunnen zien wat hun politieke leiders allemaal uitvreten.
  Daarbij spant de Angelsaksische wereld de kroon met de grootste discrepantie ter wereld inzake het niveau van hoog-opgeleiden en de grote meerderheid van laag-opgeleiden.
  Daar komt vandaag nog bij dat alle logica nog eens wordt ondermijnd door het WOKE-gebeuren.
  Maar het is alom geweten door genoeg mensen; deze ellende is doelbewust geïnstalleerd door een kleine SUPER-ELITE, boven de elite die ons bestuurd.

  Te weinigen zien het, helaas !

  • volkomen eens met Jan en ik ben blij dat ik niet de enige ben die waarschuwt voor die pathologie van de woke onzin. En ik ben ook blij dat Jan en Ik en nog – gelukkig – heel wat anderen – maar helaas nog veel te weinig – niet tot de massa behoren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in