Als het gaat om alles wat met militaire kwesties te maken heeft, heb ik een handvol analisten gevolgd, waaronder de Kroatische admiraal Davorin Domazet (gepensioneerd), die misschien wel mijn favoriet is. Hij heeft een diepgaande en gedetailleerde beheersing van technische zaken (net als Andreiy Martyanov benadrukt hij dat je in moderne oorlogsvoering niet kunt zegevieren zonder diepgaande kennis van geavanceerde wiskunde en waarschijnlijkheid). Belangrijker is dat hij misschien wel het duidelijkste inzicht heeft in de brede historische context van het huidige conflict tussen Rusland en de westerse mogendheden, schrijft Alex Krainer.

Helaas geeft Admiraal Domazet niet veel interviews en geen enkel in het Engels, maar ik vond zijn laatste interview belangrijk genoeg om in dit artikel breder te delen.

Als u toevallig Kroatisch/Servisch spreekt, kunt u het interview, gepubliceerd op 17 maart 2023, vinden op deze link. Het duurt meer dan 2 uur.

De context is alles

Domazet is de enige militaire analist die ik ken, die rekening houdt met de geschiedenis van de westerse financiële oligarchie, hun Venetiaanse wortels, de migratie naar Amsterdam waar zij het Nederlandse Rijk vormden, en de daaropvolgende verhuizing naar Londen, dat tot op de dag van vandaag het ideologische en spirituele hoofdkwartier blijft van het ondode Britse Rijk.

Hij heeft de vijand van de mensheid terecht bestempeld als de “westerse occulte oligarchie”, en heeft zelfs de oorlog in Oekraïne de botsing tussen Christus en de antichrist genoemd, waarbij hij onderstreepte dat de antichrist zich in het westen bevindt. Let wel, Kroatië is een NAVO-lidstaat en is, net als Polen, een katholieke Slavische natie, die zelfs iets van zijn culturele russofobie deelt (hoewel die in Kroatië misschien niet zo rabiaat is als in Polen).

Over de hypersonische wapens van Rusland

Maar het deel van Domazets laatste interview dat ik bijzonder de moeite waard vond om te delen, was wat hij vertelde over de hypersonische wapens van Rusland.

  Generaal Surovikin is op dreef: Kiev overrompeld door 'Kamikaze-drone' aanvallen

Het was in 2018 dat Vladimir Poetin het podium betrad om de nieuwe hypersonische wapens van Rusland te presenteren. De term “hypersonisch” verwijst naar raketten die vliegen met een snelheid van 5 mach en hoger. Destijds wezen velen in het westen de beweringen van Poetin af en dachten dat het een bluf was. We weten nu dat hij niet blufte. Rusland is het enige land ter wereld dat beschikt over inzetbare hypersonische raketten – niet één, maar drie typen: Zircons, Kinzhals en Avantguards.

Domazet legde uit waarom deze wapens de oorlogsvoering radicaal veranderen. In de Eerste Wereldoorlog waren tanks de militaire technologie die het spel veranderde. Sinds de Tweede Wereldoorlog is dat de luchtmacht. Vliegdekschepen waren een onweerstaanbare kracht waar ze ook heen reisden en domineerden sindsdien de zeeën. Maar hypersonische precisieraketten hebben die macht van de ene op de andere dag overbodig gemaakt.

Het belangrijkste militaire front in het huidige mondiale conflict zijn volgens Domazet de anti-ballistische (ABM) batterijen die de VS hebben opgesteld op de as Polen-Roemenië en de Russen op de as Noordpool-Kaliningrad-Crimea-Syrië. Dit zijn defensieve systemen, bedoeld om inkomende kernraketten te onderscheppen (hoewel ze gemakkelijk kunnen worden omgebouwd tot offensieve kernraketten). De huidige ABM-systemen zijn echter alleen effectief tegen raketten met een snelheid tot mach 3,5 (3,5 x de geluidssnelheid).

De Kinzhal maakt machtige vliegdekschepen aanvalsgroepen tot schietschijven

Ruslands nieuwe Kinzhal-raket vliegt met snelheden van mach 12 tot mach 15 en niets in de westerse verdedigingsarsenalen kan zijn aanval tegenhouden. Tijdens de oorlog in Oekraïne gaf Rusland een verbluffende demonstratie van zijn macht. De eerste Kinzhal-aanval, een maand na het begin van de vijandelijkheden in Oekraïne, was misschien wel de belangrijkste: Russische strijdkrachten richtten zich op een groot wapendepot in Oekraïne, dat in de Sovjettijd was gebouwd om een nucleaire aanval te weerstaan. Het lag 170 meter onder de grond en werd beschermd door verschillende lagen gewapend beton.

  Hoe de wereld de dingen ziet

De Kinzhal vliegt op een hoogte van 20 tot 40 km, met een maximaal bereik van 2000 km. Boven het doel duikt hij loodrecht naar beneden en versnelt tot 15 mach, waarbij hij naast zijn explosieve lading enorme kinetische energie genereert. Die eerste aanval met een enkele Kinzhal-raket vernietigde het nuke-proof ondergrondse wapendepot van Oekraïne. Dit was een boodschap voor het westen.

Moskou seint: we kunnen AL jullie vliegdekschepen tot zinken brengen

De Kinzhal werd ontwikkeld met het uitdrukkelijke doel om aanvalsgroepen van vliegdekschepen te vernietigen. Als het een opslagplaats kan vernietigen die bestand is tegen een nucleaire aanval, kan het een vliegdekschip doorsnijden als een heet mes door de boter.

Volgens admiraal Domazet hebben noch de westerse mogendheden noch China dergelijke wapens. Hij legde uit dat het kritieke punt bij hypersonische wapens de extreme temperaturen zijn die tijdens hypersonische vluchten op het oppervlak van raketten worden bereikt, waardoor ze tijdens de vlucht uit elkaar kunnen vallen. Rusland is de enige natie die speciale materialen heeft ontwikkeld die de raketten in staat stellen deze spanning te weerstaan, zodat hun vlucht gedurende het gehele traject kan worden gecontroleerd en met uiterste precisie kan worden afgeleverd.

Westerse inlichtingendiensten schatten dat Rusland aan het begin van de oorlog in Oekraïne ongeveer 50 Kinzhals had, en tot nu toe heeft het er slechts 9 gebruikt. Vorige week vuurden ze zes Kinzhals af in één enkel salvo. Ook dat was een bericht. Hier is hoe Domazet het uitlegde: de Verenigde Staten hebben 11 aanvalsgroepen van vliegdekschepen. Daarvan is minder dan de helft tegelijk actief (terwijl andere in het dok liggen voor onderhoud of in voorbereiding zijn). Zes Kinzhals in één keer afvuren is militaire taal voor “wij hebben de mogelijkheid om AL jullie vliegdekschepen in één keer tot zinken te brengen.”

  West-Europa kan het nieuwe Oekraïne worden

Rusland kan elk moment zonder munitie komen te zitten (zeggen Westerse deskundigen)…

Rusland heeft de capaciteit om ongeveer 200 Kinzhals per jaar te bouwen en beschikt nu over middelen om Kinzhal- en Zircon-raketten overal af te leveren vanuit vliegtuigen, schepen en onderzeeërs. Naast het vernietigen van vliegdekschepen kunnen ze ook NAVO’s ABM-raketplaatsen vernietigen. Kortom, Rusland is nu een duidelijke winnaar van de wapenwedloop van de 21e eeuw.

Het kan de westerse mogendheden 10 jaar of langer kosten om de achterstand in te halen en tot die tijd is de enige manier om te voorkomen dat de oorlog verloren gaat, ofwel een nederlaag toegeven en de veiligheidseisen van Rusland accepteren, ofwel het conflict laten escaleren tot een nucleaire uitwisseling.

Volgens een voorzichtige schatting zouden in een dergelijk conflict minstens een miljard mensen omkomen en zou niemand winnen. Wie zou zoiets doen? Het idee om kernwapens te gebruiken is in feite zo weerzinwekkend dat we er zeker van kunnen zijn dat onze leiders nooit de weg van de escalatie zullen kiezen. Zo kwaadaardig is toch niemand? Toch?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin waarschuwt het Westen: Rusland zal reageren op bedreigingen – en niet alleen met tanksVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZelensky decoreert Oekraïense soldaten in Bakhmut – Het einde is nabij
Volgend artikelStaat Oekraïne op het punt een tegenoffensief op Bakhmut te lanceren?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. ” Zo kwaadaardig is toch niemand? Toch?”
  jawel, ik noem een zelenski en sjoerdsma maar er zijn er meer zowel in de usa als in rusland. maar die beschikken niet over de mogelijkheid om het ook te doen.
  maar dan hebben we nog een groep die wèl de mogelijkheid heeft en meent dat ze het kunnen winnen als ze de knop indrukken. ik denk dat die laatste groep (aan beide zijden) verwacht dat ze het conflict nog op andere manier kunnen winnen, dus gaan ze door met de vleesmolen.
  het is hoedanook bizar dat honderdduizenden mensen de dood in gestuurd worden voor een agenda die vrede(sgesprekken) niet als optie heeft.
  maar misschien is de tweedeling in de maatschappij nog veel verontrustender, het zou binnenlandse conflicten in het westen kunnen veroorzaken

 2. Ja dat kunnen de Russen inderdaad. Vliegdekschepen zijn sitting ducks.
  De Amerikanen mogen God op hun blote knietjes danken dat Putin ze tot dusver gespaard heeft.
  Meer waarschijnlijk zullen ze lucifer wel bedankt hebben.

 3. 1 1 miljard mensen ? Bij een allout nuke oorlog overleeft het leven niet op deze planeet. Omkomen bij ground zero zou enkel een wens zijn vergeleken met de dood door straling na weken of maanden. En wie hier toch doorkomt zal omkomen door een nieuwe iceage veroorzaakt door de nuke oorlog die siberie zal doen lijken op saint tropez.
  2 Zo kwaadaardig is toch niemand ? Men ziet aan Russische zijde opwellingen van boosheid als reaktie op … die wel eens kwade gevolgen kan hebben als de juiste personen het hoofd niet kunnen koel houden. Echter ware kwaadaardigheid komt voort uit verantwoordelijkheid voor dit alles. Gewetenloze schurken die er smerig rijk van worden. Ik denk aan neocons, amerikaanse kabaal, de kriminele en korrupte Biden klub en schepsels als boris pistoreus en liz truzz de knettergekke verkoopster. Personen in Europa zijn vazallen van anglo saksen en ja knikkers. Stoltenberg is al net zo debiel als olaf scholz of ursula von leyden.
  Amerikanen zijn MAD vergeten en hebben hun nuke doctrine aangepast. Ze geloven dat ze een nuke oorlog kunnen winnen. Personen die geen moer geven om Oekraine of eender welke andere mensen. Irak 1.000.000 zomaar ? Als men de som maakt van slachtoffers door amerikaanse kwaadaardigheid zal stalin verbleken en hitler een schooljongen lijken. Wie denkt dat Biden niet op de knop drukt als hij meent er beter van te worden is mis. Deze personen zijn misdadigers en proberen een nuke oorlog uit te lokken om zelf als witgwassen te lijken. Maar … stel er staat iemand u te porren en konstant met de vuist te bedreigen en lichte klappen te geven. Op een gegeven moment zal u het geprovoceer moe zijn en reageren en zal de bully zeggen kijk hoe slecht u bent… drijf een hond in een hoek en bedreig hem met een stok wat denkt u dat hij zal doen ? Wie is de kwaadaardige de hond die u gebeten heeft of u die hem in die positie heeft geplaatst ?

  • Zie het net zo precies. Maar ook een nog onderliggende laag van de agitatie van het “uitverkoren” volk die aan de touwtjes trekt. Hùn probleem is China. Chinese Joden lijken niet zo handig.

   • @Lepoudre Luc :

    Het bizarre is, dat enkele jaren gelden, Nethanyahu tegen XiJingPin zei :
    ” Jullie hebben ‘het kollektief’; wij hebben ‘de individuele vindingrijkheid’.
    We zullen zien, wie er wint.”

    Dat is geen toeval.
    En voorspelt niets goeds.

 4. Zo kwaadaardig zijn ze wel!
  Maar het is en wordt eenvoudig volgens dwingende afspraak dat er geen nucliraketten
  Worden afgevuurd .
  Zelfs WO 3 zal niet plaatsvinden.
  Onze aarde blijft heel.
  Ze zal niet als een smeulende rookpluim levenloos door de kosmos zwerven.
  Onthoudt dat!!
  En denk aan vrede op aarde, voortdurend en onophoudelijk. Waardoor de duistere kliek en hun trollen van de planeet aarde worden verwijderd. Want de aarde is aan de mens beloofd. De duistere kliek is jaloers en daardoor kwaadaardig. Ze kan zich daarom niet wenden tot het licht. Maar enkel en alleen in de diepe duisternis wegzinken.

  • Het is niet omdat u het denken word werkelijkheid voor waarheid houd dat dit ook zo is. De elite wil de planeet ontvolken maakt niet uit hoe. Amerikanen hebben de bom al eerder gebruikt en laatstleden hun nuke doctrine aangepast om een preemptive first strike te kunnen uitvoeren. En wat WO3 betreft we zitten er al midden in alleen men durft de dingen niet bij naam te noemen. Alleen per mirakel en door Goddellijke interventie zal er geen nuke oorlog komt. Als God hier niet tussen komt kan u er donder op zeggen dat uiteindelijk de nukes zullen vliegen. De meeste mensen op aarde zullen 2030 niet zien.

   • De afgelopen coronacrisis heeft duidelijk gemaakt hoe dom en gemakkelijk te hersenspoelen de meerderheid van de bevolking is.
    Misschien dat het mens’dom’, net zoals onkruid, ook af en toe eens goed moet gewied worden…

  • De aarde kan wel veranderen in 1 grote vuurzee/as-hoop. In het eeuwige leven als de mens ooit moet terugkeren voor een nieuwe schone aarde telt geen tijd. Als is het na 100.000 jaar.

  • Goed gezien, het zijn die smerige amerikanen die dit conflikt steeds Vverder opdrijven. Poetin heeft onderhandelingen klaar liggen, maar de eu en de vs zijn ertegen, en zouden graag een exalatie van dit conflikt willlen zienverder opdrijven. Poetin heeft zeker vredesonderhandelingen klaarliggen, maar de eu moet er aan geloven.

   • Oh, het is mijn aanvoelen. De mens heeft verstand, intellect, waaronder “het geweten”. Als we de foute keuze maken tussen goed en kwaad, worden we gekweld door dat geweten met wroeging. Men beweert dat er mensen zijn zonder geweten. Als we altijd, met ons gegeven verstand de goede keuzes zouden maken voor medemens, dier en planeet dan was het aards paradijs. We kunnen ook voor het kwaad kiezen en dan creëren we een hel. We hebben keuze. God speelt niet corrigerende politieagent, dan zou hij vals spelen in onze opdracht, voor het goede te kiezen op weg naar het aards paradijs. De keuzes van mensen zullen uitmaken of het een hel wordt op aarde. Gelovige mensen denken dat het goede zal overwinnen op het kwaad.

   • Ruud,
    Je kan eens wat esoterisch materiaal gaan lezen om het wel te snappen. Dat deed ik ook, in de jaren Zeventig, en daarom snap ik het wel.

 5. Seniele idioten zoals USA en de Nato generaaltjes en meer van dat soort volk dent dat oorlog nog iets is zoals in 1940.
  Maar alles is anders.
  Neem tanks. Waren onaantastbaar. In de Irak-Iran oorlog sliepen de soldaten erin voor veiligheid.
  Na de Koeweit oorlog slapen ze er minimaal 500 meter vanaf.
  Vroeger kon een tank ongezien naderen in de nacht.
  Nu worden ze gezien door drones met night vision; die data en gps locatie doorgeeft in real time.
  Granaatje erop: dag tankje.

  Zelfde met infanterie.
  Camouflage, sluipen in de nacht, helpt allemaal niet meer. Wordt gezien; artillerie, granaatje…..

  Voor raketten waren er min of meer functionerende luchtdoel systemen.
  Maar de hypersonic raketten zijn er te snel voor; die zijn onaantastbaar.

  De vliegdekschepen: grote drijvende super doodskisten.
  Gemaakt uit het idee: “de mijne is groter” door mensen zonder inzicht.
  In WO1 maakten de moffen al “Schnell booten”super snelle kleine boten, die door artillerie niet geraakt konden worden, maar wel een slagschip konden laten zinken.

  Groot is alleen kwetsbaarder.

  Rusland is in oorlogs technische systemen doodgewoon ver de rest vooruit,en dat zit oorlogzoekers als Nato en USA aardig dwars.

 6. Als je de vliegdekschepen tot zinken weet te brengen, met (niet nucleaire) projectielen en gelijktijdig Wallstreet treft en elektriciteitscentrales rond de stedelijke gebieden aan de westkust en de oostkust inclusief Chicago etc zal de Amerikaanse samenleving in een shock terechtkomen, crasht hun economie en zal grootschalige anarchie uitbreken. Zeker het rijk gepigmenteerde deel van de bevolking zal de kans aangrijpen om grootschalig te plunderen.

  Het risico is groot dat de USA dan met kernwapens begint, maar leger en samenleving hebben de handen dan meer dan vol aan het beredden van het land. Als men het land weer op orde krijgt -wat ze ook wel zal lukken- zal hun samenleving er heel wat beter op worden.
  De vraag is of John Doe dan nog steeds zo oorlogszuchtig is, of dat dit lesje inzicht brengt in het gegeven dat oorlog niet leuk is.

  Begrijp me goed, ik ben een paar keer in de USA geweest. Prima mensen, heb er geen hekel aan. Maar ze hebben wel wat aanschouwelijk onderwijs nodig om in te zien wat hun land wereldwijd heeft uitgevreten.

 7. Psa 2:4  Die in den hemel woont, zal lachen; de HEERE zal hen bespotten. 
  Psa 2:5  Dan zal Hij tot hen spreken in Zijn toorn, en in Zijn grimmigheid zal Hij hen verschrikken. 

 8. Misschien denk de schepper wel ach, lets start over en vernietig elkaar fijn zodat ik daar een veel betere wereld kan schapen, tis maar een theorie mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in