President Joe Biden kondigde vorige week aan dat de Verenigde Staten drie oorlogen in drie verschillende delen van de wereld tegelijk zouden financieren – en mogelijk uitvechten. Het is een ambitieus buitenlands beleid voor een president die niet eens in staat lijkt om een samenhangende gedachte uit te drukken zonder de hulp van een teleprompter, schrijft Ron Paul.

Bijna elk woord van Biden’s toespraak was onwaar, inclusief de absurde suggestie dat “Amerikaans leiderschap de wereld bij elkaar houdt. Amerikaanse allianties houden ons, Amerika, veilig”.

Het Amerikaanse interventionisme in Oekraïne gedurende meer dan tien jaar en in het Midden-Oosten gedurende decennia heeft die twee regio’s aan de rand van een explosie gebracht zoals we nog nooit eerder hebben gezien. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn Biden’s neocons ook nog eens vastbesloten om ons in oorlog te brengen met China over Taiwan. De wereld valt letterlijk voor onze ogen uit elkaar, terwijl Biden beweert dat de VS het enige zijn dat de wereld bij elkaar houdt!

Na een brute aanval op Israël door Hamas eerder deze maand, verklaarde Israël niet alleen de oorlog aan de terroristen die zijn grondgebied aanvielen, maar aan de hele bevolking van Gaza zelf. Israëls beleid van collectieve bestraffing – Gaza met de grond gelijk maken – heeft moslims van het Midden-Oosten tot Azië en westerse hoofdsteden in beroering gebracht. De woede woedt heviger dan we in tientallen jaren hebben gezien, misschien wel sinds de oprichting van Israël in 1948.

Maar in plaats van te proberen om een staakt-het-vuren en een vreedzame oplossing mogelijk te maken, heeft Biden olie op het vuur gegooid door twee Amerikaanse vliegdekschepen en minstens 15.000 troepen te sturen, terwijl hij dreigt met oorlog tegen Libanon, Iran en Syrië als zij zich mengen in Israëls oorlog tegen de Palestijnen. Wat zal Rusland doen als de VS de Russische troepen in Syrië of Ruslands bondgenoten in Teheran aanvalt?

  Israel verliest strijd om harten en geesten terwijl het de aanvallen in Gaza voortzet

Biden herhaalde ook de uitspraak dat “Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen”. Hoewel dat misschien waar is, is het niet Israël dat zichzelf verdedigt. Het is de regering van de VS die ingrijpt om Israël te verdedigen. En als de hele moslimwereld tegen Israël tekeer gaat over de vernietiging van Gaza, hoe denken we dan dat zij over ons zullen denken als de financiers en faciliteerders van die vernietiging?

Door de Verenigde Staten bij deze oorlog te betrekken, heeft president Biden de kiem gelegd voor ontelbare 9/11-achtige terugslagaanvallen op de VS. Toch heeft hij het lef om te beweren dat dit alles ons veilig houdt.

Recente peilingen laten zien dat de meeste Amerikanen het niet eens zijn met Biden. Uit een CBS/YouGov peiling van vorige week blijkt dat de meerderheid van de Amerikanen tegen het sturen van wapens naar Israël is. Zijn minister van Financiën Janet Yellen verzekerde ons dat “we het ons kunnen veroorloven” om twee oorlogen te financieren omdat de Amerikaanse economie het “uitzonderlijk goed” doet. Misschien weet het Amerikaanse volk iets wat Yellen en de elites niet weten.

Terwijl Biden nog eens 105 miljard dollar eist om de oorlogen in Oekraïne, Gaza en Taiwan te financieren, leek zijn toespraak een vleugje campagneretoriek te bevatten. “Er is mij verteld dat ik de eerste Amerikaanse [president] was die een oorlogsgebied binnenging dat niet door het Amerikaanse leger werd gecontroleerd sinds president Lincoln,” zei hij in zijn toespraak. De uitspraak is overduidelijk onjuist, maar hij moet wel geloven dat het hem een air van bravoure geeft.

  Militaire censuur bevolen: Egyptisch leger vuurt op Israëlisch leger - Rafah

Ze zeggen dat het voordelig is om gezien te worden als een “president in oorlogstijd” wanneer de verkiezingen eraan komen, maar Joe Biden heeft misschien verkeerd ingeschat hoeveel steun hij zal krijgen om een “Wereldoorlog-Drie-tijd president” te zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Democratische afgevaardigden willen niet dat Biden volledige controle heeft over kernwapensVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGaza, Oekraïne en de val van de liberale internationale orde, of: Hoe de westerse politiek zo krankzinnig werd en waarom ze alleen nog maar erger lijkt te worden
Volgend artikelDe Palestijnse tragedie: Cui bono?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. De Chinese proxi Noord-Korea, bondgenoot van Rusland, zal uitvoeren wat ze volgens hun grondwet verplicht zijn. Namelijk Korea bevrijden van de collaborateurs met de koloniale bezetting. Aan deze website te schrijven of dat al dan niet uitgelokt is.
    Pas daarna heeft China een kans in Taiwan.
    Maar dan spreken ook de mainstreammedia over WO III.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in