© U.S. Navy photo by Photographer's Mate 3rd Class Dusty Howel / Wikimedia (Public Domain)

De plotselinge verandering van de Amerikaanse oorlogsplannen ter verdediging van Israël, die zaterdag werd onthuld door generaal Lloyd Austin, de Amerikaanse minister van Defensie, onthult de val die Rusland, China en Iran hebben geopend, en de wanhopige maatregelen die de VS hebben genomen terwijl ze erin trapten, schrijft John Helmer.

Austin kondigde aan dat hij “de verplaatsing van de USS Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group naar het verantwoordelijkheidsgebied van Central Command heeft omgeleid. Deze carrier strike group is een aanvulling op de USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group, die momenteel in het oostelijke deel van de Middellandse Zee opereert. Het zal onze troepenpositie verder verbeteren en onze capaciteiten en het vermogen om te reageren op een reeks onvoorziene omstandigheden versterken.”

“Ik heb ook de inzet van een Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) batterij geactiveerd, evenals extra Patriot bataljons op locaties in de regio om de bescherming van de Amerikaanse strijdkrachten te vergroten.”

De nieuwe bestemming van de Eisenhower is niet bekendgemaakt. Amerikaanse militaire media beweren dat het de Perzische Golf of de Rode Zee zal zijn, of beide.

Het verantwoordelijkheidsgebied (AOR) van Central Command (CENTCOM) is officieel het Arabische en Iraanse grondgebied ten oosten van de Middellandse Zee, met de nadruk op de Perzische Golf en de Rode Zee, en gericht op Iran, Rusland en China.

“In een kleine verandering die grote gevolgen kan hebben,” vertellen functionarissen van het Pentagon aan hun pers, “veranderen de VS hun plannen voor de USS Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group. De verandering zou de aanvalsgroep in wateren kunnen brengen waar Chinese oorlogsschepen de afgelopen maanden actief zijn geweest. Vorige week kondigde minister van Defensie Lloyd Austin aan dat de Eisenhower aanvalsgroep naar het oostelijke deel van de Middellandse Zee zou gaan, in plaats van Europa zoals gepland. Varen in de oostelijke Middellandse Zee zou de gevechtsgroep ten westen van Israël hebben gebracht. Maar dat plan veranderde na een week waarin Amerikaanse troepen in Syrië en Irak onder vuur kwamen te liggen van door Iran gesteunde milities, en een schip van de Amerikaanse marine in de Rode Zee raketten neerhaalde die vanuit Jemen waren gelanceerd… Op zaterdag zei Austin in een verklaring dat de aanvalsgroep nu naar het “verantwoordelijkheidsgebied van Central Command” zal gaan. Central Command bestrijkt een groot gebied in het Midden-Oosten, waaronder de Perzische Golf en de Rode Zee.”

Het doel van “deze stappen,” zei Austin, is om “de regionale afschrikkingsinspanningen te versterken, de bescherming van de Amerikaanse strijdkrachten in de regio te vergroten, en te helpen bij de verdediging van Israël.” De prioriteitsvolgorde is omgedraaid. Israël komt op de laatste plaats – Iran, Rusland en China komen op de eerste plaats.

Voor het eerst heeft het Amerikaanse commando ook erkend wat president Vladimir Poetin bedoelde toen hij afgelopen woensdag 18 oktober in Peking zei dat hij MiG-31s, bewapend met Kinzhal raketten, binnen het bereik van de Eisenhower had ingezet.

  Volkomen natuurlijk

Austin voegde er voor de televisiekijkers op zondag in de VS aan toe: “Als er groepen of landen zijn die dit conflict willen uitbreiden en misbruik willen maken van deze zeer ongelukkige situatie die we zien, dan is ons advies: niet doen. Wij behouden het recht om onszelf te verdedigen, en we zullen niet aarzelen om de gepaste actie te ondernemen.”

De Amerikaanse doctrine van zelfverdediging bij het aanvallen van staten als Libanon, Syrië, Libië, Irak, Iran, Jemen en Somalië is niet nieuw. In september 1969, toen de Libische legerkapitein Muammar Kadhafi de macht over zijn land overnam, omzeilde hij zorgvuldig de basis van de Amerikaanse luchtmacht (USAF) in Wheelus (Mellaha), waar op dat moment kernwapens lagen opgeslagen; Kadhafi verdreef vervolgens de Amerikaanse strijdkrachten uit Wheelus over een periode van twaalf maanden, maar de USAF evacueerde zijn kernwapens snel.

Hamas in Gaza en Hezbollah in Libanon hebben geen tijd; de Israëli’s nog minder.

Maar Austins haast om de vaarorders voor de Eisenhower te veranderen en met THAADs en Patriots naar Amerikaanse bases in de Arabische gebieden te vliegen, laat zien dat hij ook tijd tekort komt. Dit komt omdat het hele portfolio van Amerikaanse luchtverdedigingssystemen wordt verslagen. De Russische Kinzhal heeft de Amerikaanse Patriotbatterijen rond Kiev verslagen; de Hamaszwermen van drones en raketten hebben op 7 oktober de Iron Dome van Israël verslagen. THAAD is één keer in een gevecht getest, tegen een Houthi-raket, kruisraket- en drone-aanval tegen doelen in Abu Dhabi in januari 2022. “Verschillende werden onderschept, een paar niet.”

Het vuren van de USS Carney tegen Houthi-raketten en drones in de Rode Zee heeft blootgelegd hoe kwetsbaar die zuidelijke aanvalslinie tegen Israël zou zijn als de Houthi’s proberen te zwermen in plaats van hun geschut te testen, zoals ze tegen de Carney deden. Oorspronkelijk werden in de versie van het Pentagon van vrijdag 19 oktober drie Houthi-raketten en verschillende drones onderschept op weg naar Israël. Een dag later herzag CNN het verhaal door “een Amerikaanse functionaris die bekend is met de situatie” te melden dat er een “negen uur durend duel” was geweest en dat er vier kruisraketten en vijftien drones waren neergekomen.

Tongbijten en stotteren zijn klinische symptomen van de geest die weet wat hij moet zeggen, maar moeite heeft om het eruit te krijgen; dit veroorzaakt meestal verlies van zelfvertrouwen. Als Generaal Austin zo spreekt, geeft dit aan dat de geest niet weet wat hij moet zeggen en wanhopig op zoek is naar eigenwaarde.

Austin gaf ook aan dat het Pentagon snel inzetbare troepen aan het voorbereiden is voor de evacuatie van soldaten en piloten van de lucht- en grondmachtbasis in Jordanië, Syrië en Irak als ze overspoeld worden door demonstranten. “Ik heb,” zei Austin, “een extra aantal strijdkrachten klaargezet om in te zetten als onderdeel van een voorzichtige rampenplanning, om hun paraatheid en vermogen om snel te reageren als dat nodig is, te vergroten.” De kans is klein dat het Pentagon plannen aan het maken is voor Amerikaanse grondtroepen om te vechten voor het behoud van de bases; geheime briefings van het Congres zullen wel uitlekken als die mogelijkheid op dit moment in de Amerikaanse presidentiële race zit.*

  Het Israëlisch-Hamas conflict is een voortzetting van het 9/11 complot

In plaats daarvan zijn dit evacuatiemissies van het type Kabul Airport. De angst in het Witte Huis van Biden en het Democratische Nationale Comité is dat Amerikaanse militairen of andere functionarissen gegijzeld kunnen worden na zwermaanvallen door de Arabieren in de hele regio.

Volgens een militaire bron in de buurt van Washington “kreeg Biden ze uit Kabul. President Jimmy Carter kreeg ze niet uit Teheran. Als CENTCOM iets in gedachten heeft, dan is het raketverdedigingscapaciteit, paraatheid en basisbeveiliging – en uitzoeken wat de Chinezen in hemelsnaam van plan zijn.”

Links: Amerikaanse vliegtuigwrakken in Iran na het mislukken van de gijzelaarsreddingsmissie bekend als OPERATION EAGLE CLAW in april 1980. Rechts: lees de nieuwe geschiedenis van de Amerikaanse operaties tegen de Arabische wereld.

Rusland en China zeggen weinig, maar doen meer.

Door de Eisenhower van de oostelijke Middellandse Zee naar de Perzische Golf en de Rode Zee te verplaatsen, heeft de VS het vliegdekschip buiten het bereik van Russische Kinzhals in de Zwarte Zee gebracht. In de Perzische Golf zal de Eisenhower echter binnen schootsafstand zijn van MiG-31s en de Kinzhal in de Kaspische Zee, evenals van andere Russische langeafstandsraketten.


Links: Volgens een Amerikaans staatspropagandaagentschap heeft Rusland tussen mei en oktober 2022 ballistische langeafstandsraketten afgevuurd vanuit de Kaspische Zee naar doelen in Oekraïne, waaronder Kiev; de vliegafstand was ongeveer 1.800 kilometer. Rechts: De rode lijn van de internationale wateren en het luchtruim van de Kaspische Zee naar het midden van de Perzische Golf is ongeveer 1.700 kilometer.

In de Rode Zee zal de Amerikaanse vloot binnen het bereik komen van verschillende soorten Iraanse ballistische raketten waartegen tot nu toe nog geen Amerikaanse gevechtstests zijn uitgevoerd. Klik hier om het Iraanse raketarsenaal te bekijken, inclusief geschat bereik, laadvermogen en nauwkeurigheid. Er is voldoende bewijs dat de generale staf van Rusland, China en Iran momenteel samenwerken in de Perzische Golf, waar in maart een zichtbare oefening van de oppervlaktemacht plaatsvond, en sindsdien is er veel onzichtbaar op het gebied van het verzamelen en delen van inlichtingen, targeting, vroegtijdige waarschuwingssystemen en dergelijke.

Volgens deze bron vormen de antilucht- en landdoelcapaciteiten van de DC-10 raket waarmee de Type-052D destroyer van de Chinese marine nu in de Perzische Golf is uitgerust “een aantal veiligheidsuitdagingen voor de Verenigde Staten. De DH-10 heeft een lage vlieghoogte die de stealth-capaciteiten tegen luchtverdedigingsradars vergroot. De DH-10 kan tijdens zijn vlucht ook worden bijgewerkt met nieuwe richtgegevens, waardoor hij van doelwit kan veranderen. De stealthcapaciteiten van de DH-10 maken het mogelijk om de radars en verdediging rond schepen in de regio te verwarren of te slim af te zijn.”

  Zwitsers hotel weigert Joden ski's

In maart 2023 berichtte Reuters vanuit Peking over de marineoefening in de Golf van Oman met schepen uit Rusland, China en Iran: “De 2023-editie van de ‘Marine Security Belt’-oefeningen zal helpen om “de praktische samenwerking tussen de marines van de deelnemende landen te verdiepen”, aldus het Chinese ministerie van Defensie.” Bron: https://www.reuters.com/

Een militaire verslaggever uit Moskou merkt op: “Naar mijn mening moeten de Russen en de Chinezen de koe bij de horens vatten en zeggen: je kunt het proberen op te lossen met Israël, maar hier is de rode lijn. Uiteraard heeft die rode lijn geen betekenis als ze niet in staat is om de dreiging waar te maken.”

“Rondhangen met of in de buurt van Israël is net heel gevaarlijk geworden,” aldus een Amerikaanse militaire bron die bekend is met de situatie. “Ik denk dat de beschietingen van de Houthi’s, val of niet, hen [het Pentagon] de stuipen op het lijf hebben gejaagd. Het aantal drones en raketten dat de Carney ‘neerschoot’ blijft maar stijgen. Het zijn niet alleen de raketten waar ze zich zorgen over maken. De Iraanse drone-technologie, en hun vermogen om die in handen van hun bondgenoten te krijgen, moet voor onrust zorgen. Wat hen angst aanjaagt bij de Chinese taskforce is het bereik van de kruisraketten en het vermogen om verbinding te maken met de Iraanse en (naar ik aanneem) Russische luchtverdedigingsradar en doelnetwerken. Ze hebben allemaal samen geoefend.”

“Elke Amerikaanse en geallieerde basis in de regio staat nu onder een gezamenlijke, wederzijds ondersteunende, Russische, Iraanse en Chinese paraplu. Kortom, een valstrik.”

[*] De afkeuring van de Amerikaanse kiezers van de prestaties van president Biden op het gebied van buitenlands beleid neemt toe; de huidige negatieve spreiding van 19 punten nadert de ergste die het ooit is geweest in Biden’s termijn. Zijn reis naar Israël en onvoorwaardelijke steun voor de Israëlische oorlog tegen de Palestijnen hebben hem niets opgeleverd bij de Amerikaanse kiezers.

Klik voor groot. Bron: https://www.realclearpolitics.com/

OPMERKING: aan het zuidwestelijke front van Israël brengt Egypte pantsertroepen naar het gebied El Arish-Rafah. Mediaberichten uit Qatar die suggereren dat de reden hiervoor is om Palestijnen te bestrijden die vanuit Gaza de Sinaï binnentrekken, zijn onjuist.

“Dringende lokale bronnen en ooggetuigen meldden aan de Sinai Foundation de komst van grote militaire versterkingen naar het grensgebied van Rafah op donderdagmiddag [19 oktober]. De bronnen zeiden dat de versterkingen officieren, soldaten, militaire voertuigen, jeeps en tanks omvatten.” – bron: https://twitter.com/


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Dit alles en de wereldoorlog ookVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Palestijnse tragedie: Cui bono?
Volgend artikelDrones en raketten raken Amerikaanse bases in Syrië & Jordanië! – De VS bereidt zich voor op vergelding tegen Iraanse doelen!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Ongelofelijk blijkbaar wil de Verenigde Staten een flink pak op zijn donder krijgen, het lijkt er veel op dat kunst van oorlogsvoeren hen verleerd is, door altijd zwakkere landen te overvallen met hun idioot dure materieel dat volgens veel militaire exprten niet opgewassen is tegen hypersonische raketten, Carriers zijn out en de Russisch, Chinees en Iraanse wapens worden n.m.m. een doorslaggevende factor, ook waneer Amerikaanse Carriers aangevallen worden door honderde kleine Iraanse snelboten hebben de yanken geen antwoord op, het overbelast hun waarschuwings systemen.

  Ben er zeker van dat het Russische elektronische systeem Khibini sterk verbeterd is toen de laatste keer een demonstratie tegen een Amerikaanse oorlogsschip werd gegeven, alle elektronika liet het toen afweten, denk dat de Europese burger de consequenties (financieel) hiervan gaan dragen, de EU blijft aan een dood Amerkaans paard trekken.

  • Misschien moeten ze het dode paard wel duwen.
   Zolang je een kolonie bent, zal de kolonist je de orders geven.
   Inwoners van een kolonie zijn SLAVEN.
   En nog behoorlijk wat mensen in Europa en Nederland denken dat ze “SOEVEREIN” zijn.
   Ik zou zeggen, slaap lekker, of zijn ze zo bevangen door ANGST, dat ze de kop maar in het drijfzand steken.

  • Amerika, tussen de 240 en 600 conflicten veroorzaakt en niet 1 gewonnen, ook WW1 en 2 niet, wat een sneu land is het toch, en dan het moord commando NATO, hopelijk houdt het op te bestaan.

 2. Ik had toch wel een beetje verwacht dat de Amerikanen een paar superieure geheime wapens zouden hebben, of zijn ze nog steeds iedereen aan het uitlokken om ze daarna te gebruiken en de 90% van de wereldbevolking weg te vagen?

 3. De kans dat Israël stopt met bestaan in de aankomende 6 maanden is reëel en vrij groot….en terwijl Amerika van binnenuit kapot aan het gaan is zal me dat allemaal en worst wezen. Wat HIER gebeurd is wat voor ons van belang is, en de oorlogsklok woord keihard geluid rond om ons heen door hen die zogenaamd asiel vroegen en hulp….een oorlogskolk tegen ons met als doel vernietiging of het tot slaaf maken van ons, zoals het uitkomt.

  WIJ moeten ons druk maken om ONS en niet om zaken die ons worden opgedrongen als onze problemen….dat zijn ze niet tot je zelf geloofd dat het wel ons probleem is. Ons probleem word 1500x groter per week…..

  Na de volgende verkiezingen en als de PVV “wint” zal links actie gaan voeren en geweld op tafel gooien om de PVV te laten sneuvelen, daarbij zal geweld op iedereen die lid is worden gebruikt, het is aan ONS dit keihard af te straffen bij hun leiders….dat zal bittere noodzaak zijn om te overleven, letterlijk vechten om je leven en dat van je gezin. Dit gaat met ene paar weken gebeuren, waarbij vooral Noord Afrikanen een rol gaan spelen in geweld tegen de PVV en daarmee ook al zijn stemmers.

  aankomende verkiezingen zullen de laatste zijn in ons land, en bij geweld tegen PVV MOETEN we als burgers reageren, want de politie zal niet beschermen en luisteren naar hun hiërarchie, welke politiek pro moslims en pro links is.

  Niet voor de PVV maar voor onze vrijheid en ons overleven gaat dit zijn, gaan we toekijken dan zullen we ondergaan in ellende.

  Binnen enkele weken word de slag om Nederland gevoerd, realiseer het je nu, niet achteraf.

  En ken je vijand en waar hun huis woont, dit gaan heel vies worden. Daarom is het nu stil op onze straten, wat in Israël is gebeurd met het afschieten van burgers komt nu hier, als voorbeeld voor de rest van Europa. En als het hier lukt om ons land en over te nemen en politiek oppositie het zwijgen op te leggen dan zal de rest van Europa met de buik omhoog gaan….

  Onze oorlog is weken van ons verwijderd.

   • ….beter alternatief? niet stemmen is nu instemmen met totale waanzin, bij stemmen kun je rechtmatig de wapens opnemen als de vijand jou verkozen kandidaten aanvalt….en dat gaan nu dus georganiseerd gebeuren, dit is wat GL en de PVDA mede helpen te orkestreren, je zal over een paar weken wel zien wat ik bedoel….

    • Stemmen ? Vergeefse moeite. Alles is al voorgekookt middels fraude. De peilingen hebben al aangekondigd wie de grootsten gaan worden namelijk; VVD, BBB, NSC en die club van Frans Timmermans. En let op; die peilingen (gestaafd door fraude bij de verkiezingen) kwamen altijd uit ! Het is door de tijden nooit anders geweest, links wint altijd de verkiezingen. CDA werd omgezet in NSC en BBB, de VVD is al zo rood als de neten en de combi Groen Links PvdA zullen ook gaan meerijden in een nieuwe regering. Tijdens het TV optreden van BBB, NSC, VVD en Groen links en PvdA kon je zien dat Omtzigt symphatien had voor zowel Frans Timmermans alsmede de BBB.

     • Ik weet dat het vergeefse moeite is, maar als de PVV wint is het een drempel die ons tijd geeft. We zitten nu in een treintje bergaf dat niet meer op een ander spoor gaat rijden, de klap komt, maar we kunnen verhinderen dat er nog wetten worden gemaakt die ons het onmogelijk maken nog maar te bewegen, want dat is wat er gebeurd, ons beperken tot in het kwadraat. En wetten zijn voor de WEF machtshoeren een methode om geweld te gebruiken tegen de bevolking en te zeggen dat we “SAMEN” daarvoor hebben gekozen…

     • Wat zei de Russische partijleider (1924 – 1953), jezuïet & vrijmetselaar (hidden hand) Jozef Stalin (1878 – 1953) over het naar de stembus gaan: ‘het gaat er niet om wat je stemt, maar wie de stemmen stelt’ en deze slager, voor wie een mensenleven geen enkele waarde had, kon het weten.

    • PVV is net zo gecontroleerde oppositie als het franse Front National was, en is op dezelfde wijze opgezet. Geert Wilders met zijn voormalige excessieve uitspraken deed altijd al aan vader Le Pen denken.
     De enige juiste keuze is stemmen op het FVD. Zelfs BVNL is twijfelachtig gezien de laffe redenen waarmee Wybren uit de FVD gestapt is.

   • Stemmen heeft geen zin, het is ons verteld dat we kunnen stemmen maar het halld niets uit, het is er om ons een idee te geven dat we wat te kiezen hebben, alles wordt beslist maar niet door ons het volk, als wij het volk zouden opstaan en dan echt opstaan en de niet democratisch gekozen regering neerslaan dan gaat er wat veranderen en eerder niet.

 4. Een groeiend aantal rapporten wijst erop dat Israëlische strijdkrachten verantwoordelijk zijn voor Israëlische burger- en militaire sterfgevallen na de aanval van 7 oktober

  Veel details over wat er op 7 oktober gebeurde, blijven in mysterie gehuld, inclusief de manier waarop de 1.400 Israëli’s die stierven werden gedood. Een groeiend aantal rapporten geeft aan dat het Israëlische leger verantwoordelijk was voor burger- en militaire sterfgevallen.

  Noot van de redactie: De auteur van dit artikel verzocht om niet-publicatie van hun naam, uit angst voor hun persoonlijke veiligheid als gevolg van de intensivering van de fascistische vervolgingen tegen kritische stemmen in Israël.

  Sinds 7 oktober zijn de gebeurtenissen van die dag in mysterie gehuld. Er zijn niet alleen vragen over het kolossale onvermogen van het Israëlische inlichtingenapparaat om te anticiperen op wat er in de zwaar belegerde Strook gebeurde of over de snelle ineenstorting van hun miljarden dollars kostende “Maginotlinie”, maar ook over de details van wat er feitelijk gebeurde in de militaire bases en nederzettingen rondom de Gazastrook. de Gazastrook. We weten dat er volgens algemene schattingen in de daaropvolgende dagen 1.400 Israëli’s zijn vermoord, maar we weten nog niet precies hoe. >>>

  https://mondoweiss.net/2023/10/a-growing-number-of-reports-indicate-israeli-forces-responsible-for-israeli-civilian-and-military-deaths-following-october-7-attack/

 5. Twee jaar Creepy Joe, de zelf-benoemde “wereld-strateeg”: en overal conflicten en oorlogen.
  En : vd Leyen, Sunak, Rutte, Macron, Tusk sukkelen er achter aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in