Rusland weet dat het het Westen in de tang heeft. Wij hebben nodig wat zij produceren en Moskou weet dat Davos van nu af aan geen enkele invloed meer heeft op het optreden van Rusland, schrijft Tom Luongo.

U mag zelf uitmaken of Rusland cheques uitschrijft die het niet kan innen, maar in de woorden van minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov die hij onomwonden tegen de BBC zei: “Wij interesseren ons niet in wat het Westen denkt.” Lavrov is altijd de ziel geweest van beleefdheid en discretie in de omgang met Europese media.

Zijn openlijke vijandigheid tegenover zijn interviewer bij de BBC was niet alleen voelbaar, het was ook moeilijk om daar iets tegenin te brengen. Hij vervolgde dat met:

“Ik denk dat er zelfs geen ruimte meer over is voor een manoeuvre,” antwoordde Lavrov.

“Want zowel [premier Boris] Johnson als [minister van Buitenlandse Zaken Liz] Truss zeggen in het openbaar: ‘We moeten Rusland verslaan, we moeten Rusland op de knieën krijgen. Vooruit dan, doe het.”

De leiding van Rusland spreekt nooit in zulke openlijk botte bewoordingen. Het is bijna alsof Lavrov de komiek Dennis Miller kanaliseerde, die placht te zeggen: “Voel je je kikkerachtig, neem die sprong.”

Kijk maar waar het u brengt.

Rusland weet dat het het Westen in de tang heeft. Wij hebben nodig wat zij produceren en nu zijn zij vastbesloten de regels te bepalen over wie ze krijgt en tegen welke prijs. Het weet dat de Europese leiders marionetten zijn met de hand van Klaus Schwab in hun reet.

En het weet dat Davos van nu af aan geen enkele invloed meer heeft op het optreden van Rusland.

Dat brengt mij bij de hierboven gelinkte uitspraken van Gazprom CEO Alexei Miller, sprekend in een panel op het St. Petersburg Economic Investment Forum (SPEIF), die de situatie zojuist in de meest grimmige bewoordingen verwoordde die er zijn.

“Het spel van de nominale waarde van het geld is voorbij, want dit systeem laat niet toe om de stroom van middelen te controleren. …Ons product, onze regels. Wij spelen niet volgens de regels die wij niet gemaakt hebben.”

Miller’s uitspraak moet gezien worden als een principe-uitspraak over alle operatieterreinen van Rusland. Dit geldt niet alleen voor aardgas of aardolie. Dit is alles, alle transacties van Rusland met het Westen van nu af aan zullen op zijn voorwaarden zijn en niet op die van het Westen.

  De-dollarisatie gaat in de hoogste versnelling

Dit is duidelijk de grootste geopolitieke middelvinger in de periode na WO II.

Miller legt duidelijk de regels vast voor een nieuw, op grondstoffen gericht monetair systeem, een systeem dat gebaseerd is op wat Zoltan Poszar van Credit Suisse “outside money” noemde – grondstoffen, goud, zelfs bitcoin – in plaats van het schandelijke gebruik dat het Westen maakt van “inside money” – op schulden gebaseerd fiat en krediet – om oud kolonialistisch gedrag te bestendigen dat ver over zijn houdbaarheidsdatum heen is.

Ik heb het basisprobleem uiteengezet in een artikel van maart, nadat Rusland de roebel aan goud had gekoppeld.

“De huidige “inside money” standaard, in de volksmond bekend als de Dollar Reserve standaard, is eigenlijk wat ik graag “Milton Friedman’s Nachtmerrie” noem. Het is niets anders dan een systeem van in concurrentie gedevalueerde en opgeblazen, op schuld gebaseerde scrips die elkaars milkshakes opdrinken tot ieders glas leeg is.”

Miller is nu definitief een glas-vol soort kerel.

Deze opmerkingen kwamen nadat Gazprom de gasstromen naar Europa via de Nordstream 1 pijpleiding begon af te snijden, met als dekmantel dat er gerepareerde gasturbines vastzaten in het fascistische Canada, die wegens sancties niet naar Siemens teruggestuurd konden worden.

Nu proberen Duitsland en Canada uit te zoeken hoe zij de sancties kunnen omzeilen om deze turbines terug te krijgen.

Tegelijkertijd beloofde Miller meer gas aan China (een stijging van 67% op jaarbasis tot en met mei), want Rusland is geïnteresseerd in energiestabiliteit voor zijn vrienden, terwijl zijn vijanden kunnen verhongeren.

“Reuters meldt dat “Ruslands Gazprom de gasleveranties aan China in de eerste vijf maanden van dit jaar met 67% heeft opgevoerd, zei de CEO van het bedrijf, Alexei Miller, donderdag.”

Het was ook op woensdag dat de Russische president Vladimir Poetin en de Chinese president Xi Jinping hun tweede telefoongesprek hielden sinds het begin van de oorlog in Oekraïne. Xi zei tegen Poetin dat China “bereid is om wederzijdse steun (aan Rusland) te blijven bieden in kwesties die betrekking hebben op kernbelangen en belangrijke punten van zorg, zoals soevereiniteit en veiligheid,” zoals geciteerd door de staatsomroep CCTV.”

De arrogantie van de EU-commissarissen houdt nooit op mij te verbazen. Deze mensen verklaren Rusland zowat de oorlog en doen dan geschokt (Geschokt!) dat Rusland hen dan zo behandelt.

  Oekraïens beloofde tegenoffensief gedoemd tot een totale mislukking

Op dezelfde dag dat vier leden van de EU-Commissie – Frankrijk, Italië, Duitsland en Roemenië – hun goedkeuring hechten aan een versnelde behandeling van de lidmaatschapsaanvraag van Oekraïne, dringt de Franse Emmanuel Macron er bij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op aan om met Rusland aan de onderhandelingstafel te gaan zitten.

Zelfs als Zelensky die toenaderingen tot Rusland zou doen, zou er, gezien zijn openbare verklaringen over wat zijn voorwaarden zijn, absoluut nul kans zijn dat Rusland ermee zou instemmen om op te dagen voor besprekingen.

Op dit ogenblik zie ik niets anders dan dat Rusland doorgaat met het vermalen van het Oekraïense leger, het grondgebied inneemt dat het wil en dan de plaatselijke verkiezingen door de veroverde gebieden loodst om ofwel onafhankelijke staten te worden, ofwel deel van Rusland.

Het laatste is op dit moment waarschijnlijk het geval, aangezien Rusland nu Russische paspoorten uitgeeft in gebieden die zij van Oekraïne hebben afgepakt, die de EU natuurlijk zal weigeren te honoreren totdat het niemand meer kan schelen wat zij vinden.

De regels veranderen snel. Vooruitblikkend is er een reëel gevaar dat wat Rusland in gang heeft gezet, leidt tot iets wat niemand wil overwegen. Natuurlijk heeft het Westen geholpen deze situatie te creëren door Poetin te dwingen Oekraïne binnen te vallen, dus wie er schuld heeft aan waar dit allemaal toe leidt, is uiteindelijk misschien een irrelevant punt.

Laten we hopen dat er geluiden uit het Westen komen dat de sancties te ver zijn gegaan en de borstklopperij van de ergste Amerikaanse en Britse neocons door niemand meer serieus wordt genomen die ook maar met zijn vingers in de buurt van de lanceercodes kan komen.

Als dat het geval is dan zullen deze nieuwe regels pas met tegenzin aanvaard worden nadat er heel wat grenzen hertekend zijn, nieuwe bondgenootschappen gevormd en een andere wereldorde ingesteld.

Onlangs verklaarde president Poetin de oude wereldorde dood. Hij eindigde zijn toespraak waarin hij gedetailleerd beschreef hoe het Westen zelfmoord pleegt om aan de wensen van The Davos Crowd te voldoen met de volgende definitieve verklaring:

Poetin heeft hier gelijk. Rusland wordt met de dag sterker. Het Westen heeft zijn best gedaan om Rusland te vernietigen en heeft het doel gemist. Hij heeft duidelijk de echte schuldigen aangewezen voor de problemen van Europa en de VS, namelijk de onderdanigheid aan een oligarchenklasse die zich gerechtigd voelt de wereld te regeren.

Toen de oorlog begon schreef ik over wat ik dacht dat de bedoelingen van Poetin waren. Toen was het speculatie:

“Rusland had alle kaarten in handen bij de onderhandelingen over Oekraïne en wij voerden roekeloos een politiek van beledigingen en amateuristische propaganda, weigerend te geloven dat Rusland niet haar laatste vuist zou maken.

Door laarzen op de grond te zetten, vliegtuigen in de lucht en raketten in de kont van elke Oekraïense militaire installatie in het hele land, heeft Rusland het “might makes right” argument van de VS en Europa op zijn kop gezet.

Het spel is veranderd omdat de regels veranderd zijn. Het is niet langer een spel van retorische chicken en deugdzaamheidssignalen.”

Vandaag is het een feit. Toen Poetin zijn slag sloeg in Oekraïne was het uiteindelijke doel dat Rusland het Westen niet langer als gelijke zou behandelen en het Zuiden zou leiden uit wat hij “vazallen” heeft genoemd. De reden waarom Poetin gehaat wordt, is omdat hij beseft dat er twee soorten landen zijn, “soevereinen” en “vazallen”.

Het is zijn levenswerk geweest om van Rusland een “soevereine” staat te maken, vrij van het Westen.

Vanuit het oogpunt van Rusland was hun militaire operatie in Oekraïne hun onafhankelijkheidsverklaring van de oude “op regels gebaseerde orde” van na de Tweede Wereldoorlog. Gerechtvaardigd of niet, wij bevinden ons nu in een nieuwe tijd.

De vraag is nu, hoeveel er in zullen overleven.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Iedereen heeft het over Poetin. Wat hij werkelijk zegt, mag niemand weten. Hier is zijn toespraak in het NederlandsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet vaccin heeft het leven van mijn vader verwoest
Volgend artikelAmerikaanse huurlingen in Oekraïne zeggen dat het Oekraïense leger ongeorganiseerd en incompetent is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Inderdaad toont Lavrov een minder toeschietelijke houding. Ik begon me al af te vragen wanneer Rusland eindelijk eens van zich af begon te bijten tegen het “moreel correcte” Westen. Bij deze dan, en ziet er niet goed uit voor ze.

  • Ach trutte en macaroni en achterlijke borisje schijten in hun broek van pure angst. Dit is hun grootste angst rusland en china die niet op de knieën gaan.
   De euro is kapot en alles moet dan afgebrand worden in europa om de zogenaamde 4 de revolutie door de strot te schuiven.
   We moeten gewoon die eurofielen in brussel hard gaan aanpakken en zonder baan zegten, zij zijn het die dit allemaal naar de klote hebben geholpen en die dit nu doen met de who, word tijd voor korte metten. Van putin vangen ze bot. Nu van ons nog.

   • ik hoop dat eindelijk iedereen wakker wordt, nu de oude wereldorde voorbij is.
    maar ik ben bang dat 85% van het Europeese volk binnenkort de plunjezak moet gereedmaken, want dat is wat de Heren willen.
    ik weiger en vertrek naar Rusland.

 2. Met deze ontwikkeling zal het westen steeds verder zich zelf blijven verminken. De arrogantie en het plunderen van andere landen en het korte termijn denken zijn het handelsmerk van het westen. Zij hebben eeuwen lang de dienst uitgemaakt over de wereld en voor ieder land hun regels opgelegd. Nu de omwenteling is gekomen en dat het zich snel zal uitbreiden door landen die te trappelen staan om met Rusland een alliantie aan te willen gaan. Hiermee brokkelt de macht van het westen in een sneltrein vaart af en dan heeft het westen geen keus meer. Het zal zich moeten schikken aan de nieuwe werkelijkheid, wil het enigszins kunnen overleven. Maar gezien hun arrogantie en hun hebzucht en hun denkbeeldige macht, zullen zij tegen beter weten in eerst hun eigen landen ten gronde leiden. Omdat zij eerste instantie gewoon door blijven gaan, zoals vroeger. Maar het westen heeft geen grondstoffen, dat moet allemaal geïmporteerd worden en met fiat geld dat uit niets ontstaan is en ook geen tegenwaarde heeft, zullen die andere landen steeds minder gaan accepteren of domweg niets ervoor willen leveren.

 3. Van mij mogen ze bijten. Maar ik denk niet dat het gaat gebeuren; economisch staan ze er goed voor. Wat wel schrikbarend zorgelijk blijft is dat Rusland dezelfde globalistische plannen heeft als der WEF scheisshunden. Ook is Rusland op volle vaart met de ruimtevaart. Geen mens lijkt hier interesse in te hebben; ik bedoel daarmee, met de consequenties er van op Aarde en Luchtruim, plus de hele geoengineering shitzooi (inclusief de vax) die er mee gemoeid is.

  Straks is het Noord Aarde en Zuid Aarde, verduisterd door de Gates spuit fetish. Maar de ruimtescheepjes kunnen eindelijk eens op pad. Eindelijk naar de maan. Of weet ik waar… ontzettend belangrijk, die ruimtevaart. En het kost geen drol.

  Dus, wat er ook moge gebeuren, Rusland heeft dezelfde plannen met de Aarde als de rest van de malloten. Armageddon komt nog niet. Dat komt pas zodra N-Aarde en Z-Aarde met elkaar in gevecht gaan – op de grond en in het luchtruim. Dan gaat het echt lekker losbarsten.

  Neem nog een boester, dan overleef je de Agenda2030.

 4. Ik maak bezwaar tegen het gebruik van het woord “het Westen” . Terwijl de spelende machten niet simpel zijn te categoriseren als “westen” “Russen” “Amerikanen”. etc. . Het “westen” is meer dan ooit overgenomen door de nazistische globalistische elite, NGO’s, corrupte corporaties erc. . In de berichtgeving begrijp je dat wel enigszins, edoch, toch zou het fijn zijn specifieker de partijen te schetsen. En geografische/ juridische omschrijvinf voldoet niet.

  • Ik denk dat iedereen wel begrijpt waar het hier om gaat, het wordt wel ingewikkeld als je iedere keer specifiek moet aangeven welke partij of wat dan ook hier achter zit.

  • Achja, wat velen, zelfs van de ‘iets meer wakkere’, nog steeds niet snappen is dat ook Poetin een vrijmetselaar is en achter de schermen bij hetzelfde vriendclubje hoort als Rutte en de rest van al die acteurs. Op toneel oorlogje spelen, achter de schermen gezellig samen pokeren… of in hun geval, gezellig bezig met occulte satanische rituelen.

 5. [email protected]

  Ter attentie van de heer Verhofstadt.

  Bent U nog steeds trots op “uw project” “de Europese Unie”,
  waar de burgers niets meer zijn dan

  Zou dit gelezen worden door ‘t Verraad Van Nederland?
  In het land van de MatoBitch en het Soros-hoertje werd ik bedreigt en beledigd door zigeuners.
  Als ze werkelijk gaan dreigen, speel ik graag mee!
  Maar zoals in Nederland en de meeste EU landen, schijt men in de broek, van het volk wat zich niet kan handhaven in het land van de voorouders.
  Tussen het volk, waar ze zo graag bij willen horen.
  Ik laat me niet bedreigen, maar ik werd weg gestuurd door de mensen waar ik te gast men.
  (overigens zie je hier vele zielige arme vluchtelingen uit de Oekraïne.
  Laatst zag ik zo’n stakker in zijn Hummer!)
  Door ook beledigt te worden in andere landen van Europa, ben ik opzoek gegaan naar extreem rechtse groeperingen.
  Skin-heads, nazi’s, westerlingen die hetzelfde zijn als de meeste van niet-Europese origine!
  Frontnieuws.com wordt omschreven als zo’n extreem-fascistische / nazistisch forum.
  Nu volg ik een paar jaar Frontnieuws.com, maar ik heb nog nooit de indruk gekregen dat men hier last heeft van hevige erectie’s in de arm.

  Op forums als joop.nl en facebook, wordt je gebanned, als je een bepaalde mening niet deelt!
  Je wordt eraf gegooid zonder verklaring, zonder dat men duidelijk maakt welke problemen men heeft met mijn of een mening van een ander.
  Volgens mij “het kenmerk van extreem-facisme’.

  Ver voordat het Vierde Rijk zichtbaar werd, waren er waarschuwingen dat er iets naars er aan zat te komen.
  Waarschuwingen van wat als “fake-nieuws” bestempeld werd, door “fake-ministers”!
  Door acteurs van het toneelgezelschap “de Regering”!
  Geliefde acteurs, die geselecteerd zijn voor U, door Guy Verhofstadt die bij een overval alleen maar zijn gebit moet moeten zien, om mensen in twijfel te brengen of dat monsters bestaan of niet!
  Frontnieuws.com wordt omschreven als zo’n extreem-fascistische / nazistisch forum.
  Terwijl het baasje van o.a. Rutte, van de Deserteurs D66, in februari 2014 in Kiev, Oekraïense Neo-Nazi’s een hart onder de riem stak.
  En hoe schoffeerde hij Guy Nigel Farage, toen Engeland het “Project van Guy Verhofstadt” verliet!
  Iedere dag dat Engeland niet smeekt om terug te mogen komen bij het “Project van Guy Verhofstadt”, moet een zware teleurstelling zijn.
  Helaas is de teleurstelling onvoldoende dat Guy zijn vriend Hans VanBaalen opzoekt in het hiernamaals.

  Persoonlijk ondervind ik grote hinder van een ander speelkameraadje van Guy, Frans Timmermans.
  De nazi die mede verantwoordelijk er voor is dat er geen plastic rietjes meer zijn.
  Erg vervelende voor mensen die niet zonder rietje kunnen drinken.
  Ik heb herr Franz tot twee keer toe daarover gemaild, maar een reactie komt er niet.
  Misschien heeft hij het te druk met nieuwe vriendjes te maken, om oorlogje mee te spelen!

  Tip voor Franz,
  Ga vriendjes maken in het Witte huis.
  Daar is iemand die aan het dementeren is. Franz zou dan zelfs kunnen spelen dat hij het prinsesje is.
  Kan Guy Verhofstadt meespelen als “het monster”!
  In het donker een lampje in zijn bek stoppen,
  Holy Shit!
  Joe Binladen zal meteen een raket op het wittehuis laten afvuren!

 6. De Europese en Amerikaanse elite (politiek, danwel vanuit de hoek van bedrijfsleven/banken/investeerders) lijken nog in hun uitermate comfortabele ‘feodale tijdperk bubbel’ te leven. Niet in de gaten dat een groot deel van de rest van de wereld hen al links en rechts heeft ingehaald en helemaal klaar is met hun zgn. ‘vredesmissies’ / ‘democratie’ / ‘financiële steun’ (die – surprise, surprise – altijd met rente en onderdanigheid terugbetaald moet worden). De ontsteltenis van de elite (en helaas een flink deel van de bevolking dat nog steeds gelooft in de berichtgeving van hun propaganda kanalen) zal groot zijn. Ik hoop maar dat de ‘wakkeren’ er redelijk ongeschonden uit zullen komen.

 7. Freud zou jaren werk hebben aan het westen.

  Even de volgorde:
  –2014: Obama arrangeert een staatsgreep in Oekraine.
  –2015 Rutte regelt met de Oekraine, dat die voor hem de MH17 neerhalen. Doel Meer landen in EU meekrijgen in een boycot tegen Rusland.
  –vanaf 2014 ruim 14.000 russen vermoord in de Donbas en Luhansk regio, meeste burgers. Gaat nog steeds door
  –2022: Rusland trekt Oekraine in om zijn burgers te beschermen.
  –2022: europa begint een achtelijke boycot tegen Rusland samen met USA; Gevolg: tegengesteld; EU en USA vervallen in enorme economische schade; Russische economie bloeit op; roebel goudgedekt; China solidair met Rusland.
  –2022: Rusland draait de gas en olie kraan deels dicht
  –Oekraine vermoord eigen mensen en geeft Russen de schuld.

  En nu geven EU en USA de schuld van hun economie aan Rusland

  EU en USA willen een WO3–in hun stompzinnige onwetendheid…en provoceren Rusland continue.
  Nu met het afsluiten van een treinverbinding met een russische deelstaat, dan weer met wat anders.

 8. Rusland krijgt de schuld van honger in Afrika.

  Het graan kan weggestuurd worden, zo gauw de sancties tegen RU zijn opgeheven, en de Oekraine de mijnen weghaalt.
  Is niet meer dan een redelijke eis.
  ————————–
  Rhodesia–Zimbabwe was de graanschuur voor Afrika, plus export naar andere landen.
  Het land was stinkend rijk.
  De boeren waren blanken.
  De negertjes besloten het land en productiemiddelen van de boeren af te pakken en de boeren te verjagen en vermoorde.

  Jaar later: geen enkele export meer, honger in Zimbabwe.

  Wie is er dus schuldig aan honger in Afrika?
  Zimbabwe en die gekkies in Brussel en USA.

  heb ik medelijden met die afrikanen? Nee hoor; er zijn er veel te veel.En ze moeten een straf krijgen voor hun (massa)moord op blanke boeren.
  Zelfde gebeurt in Zuid Afrika.
  Afrika voor de Afrikanen toch?
  ———————————————
  Dan USA gebruikt mais om bioethanol te maken; paar trillioen liters…..tja….linksen…

 9. Wat betreft voedsel als wapen: wat is daar nieuws aan?
  Als een stad belegerd werd, was het een vraag wie het het langste volhield: de stad of belegeraars….
  Is een standaard methode.

  Djengis Kahn belegerde een stad; eten voor zijn manschappen was op.
  Dus werd iedere tiende man van zijn eigen leger gedood, geslacht en opgegeten…..
  Maar hij won dus wel…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in