De grootste Covid-19 Vaccin sceptici? Beroepsbeoefenaren in de eerstelijnsgezondheidszorg

0

Wat weten frontlijn gezondheidswerkers en eerstehulpverleners over Covid-19 vaccins dat politici en hun volksgezondheidsadviseurs niet weten?

Volgens een analyse van Gallup in januari was 51 procent van de gezondheidswerkers en eerstehulpverleners die in december werden ondervraagd, niet overtuigd van de voordelen van het laten vaccineren, zelfs als het vaccin “gratis, beschikbaar, door de FDA goedgekeurd en voor 90 procent effectief” zou zijn.

Gallup vond deze resultaten vooral verontrustend omdat degenen met het hoogste risico op blootstelling aan Covid-19 – de professionals die nodig zijn om te voldoen aan de gezondheid, veiligheid en kritieke economische behoeften van Amerika en die door de National Academies of Engineering, Science and Medicine worden gedefinieerd als “Tier 1A workers” – het meest geneigd waren vaccinatie te weigeren (34 procent), bericht Epoch Times.

De gezondheidswerkers bleken net zo opstandig te zijn als Gallup’s onderzoek naar hun intenties verwachtte. In Californië weigerde meer dan de helft van de ziekenhuismedewerkers van het St. Elizabeth Community Hospital in Tehama County, naar schatting 50 procent van de eerstelijnsmedewerkers in Riverside County, en 20 tot 40 procent in L.A. County het vaccin, volgens een bericht in de Los Angeles Times.

In Georgia is volgens een schatting in de Atlanta Journal-Constitution slechts 30 procent van de werknemers in de gezondheidszorg ingeënt. In Ohio meldde gouverneur Mike DeWine dat 60 procent van de werknemers in verzorgingstehuizen het vaccin weigerde. In Texas meldde de Texas Tribune in februari dat thuiszorg- en verzorgingstehuizen hun cliënten misschien niet meer kunnen helpen omdat zoveel verzorgers weigeren zich te laten vaccineren. Uit een begin februari gepubliceerd CDC-onderzoek onder verpleeginrichtingen bleek dat minder dan 40 procent van het personeel ten minste één dosis van het Covid-19 vaccin had genomen.

  "Neurenberg 2" - Rechtskundige Fuellmich bereidt de grootste collectieve rechtszaak in de geschiedenis voor

Buiten de Verenigde Staten zijn de frontlijn gezondheidswerkers eveneens sceptisch. Op 2 maart meldde Reuters dat hoogstens de helft van het verplegend personeel in de medische sector in Zwitserland, slechts 30 procent van het personeel van de Duitse BeneVit Group, en ongeveer de helft van de gezondheidswerkers in Franse verzorgingstehuizen bereid waren zich te laten vaccineren.

PBS meldde op dezelfde dag dat sinds “India twee weken geleden is begonnen met het toedienen van de tweede dosis vaccin, de helft van de eerstelijnswerkers en bijna 40 procent van de gezondheidswerkers niet zijn komen opdagen”. In Canada meldde CTV op anekdotische wijze dat veel werknemers in de langdurige zorg in Montreal “botweg weigeren” zich te laten inenten.

Werknemers in de gezondheidszorg over de hele wereld staan voor het dilemma wie ze moeten geloven. Hun overheidswerkgevers en de farmaceutische bedrijven, die volhouden dat de voordelen van de vaccins veel groter zijn dan de risico’s? Of hun eigen ogen?

Veel eerstelijnswerkers zien uit de eerste hand mensen die ziek worden of sterven nadat ze een Covid-19-vaccin hebben gekregen, en bij gebrek aan onafhankelijke analyses beoordelen ze zelf of het vaccin een rol speelt. Zij noteerden 23 sterfgevallen in verpleeghuizen in Noorwegen en honderden ziekenhuisopnames in Israël na vaccinatie.

Ook gezondheidswerkers hebben zelf te lijden onder vaccinaties. Zoals Reuters in februari meldde in een artikel met de titel “AstraZeneca Vaccine Faces Resistance in Europe After Health Workers Suffer Side-Effects” (AstraZeneca-vaccin stuit op verzet in Europa na bijwerkingen bij gezondheidswerkers), hebben de bijwerkingen die gezondheidswerkers hebben getroffen, onverwacht tot gevolg gehad dat een groot aantal van hen niet meer kon werken, waardoor ziekenhuizen moesten worstelen om hun diensten te handhaven.

  Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC laat ziekenhuizen aan vaccin overleden mensen classificeren als "ongevaccineerd"

In Frankrijk heeft het veiligheidsagentschap ziekenhuizen geadviseerd de inentingen van teamleden te spreiden om te voorkomen dat teamfuncties worden uitgeschakeld.

In Zweden pauzeerden twee van de 21 zorgregio’s van het land met het inenten van hun personeel nadat 25 procent van de gevaccineerden koorts of griepachtige symptomen had gekregen.

In 10 Europese landen werden de inentingen met AstraZeneca opgeschort nadat nadat verschillende verpleegsters aan bloedstolsels waren overleden.

De Wall Street Journal meldt dat de helft van de gezondheidswerkers in de Duitse deelstaat Saarland niet op hun afspraak is verschenen om te voorkomen dat ze zouden worden gevaccineerd.

In antwoord op de vele zorgen van de eerstelijnswerkers stellen de vaccinproducenten, de exploitanten van verzorgingsinstellingen en de volksgezondheidsautoriteiten in al deze landen de bevolking met nietszeggende geruststellingen gerust, zoals de verklaring van AstraZeneca dat “de gemelde reacties zijn zoals we zouden verwachten” en de bewering van de Duitse minister van Volksgezondheid dat “ik me er onmiddellijk mee zou laten vaccineren”.

Zij plannen ook een overvloed aan publieke voorlichtingscampagnes. Partnership for Medicaid Home-Based Care, een belangengroep van de sector, heeft een campagne gelanceerd “Be Wise, Immunize” om zijn personeel voor te lichten.

En allemaal dringen ze er bij media en sociale media op aan om waakzamer te zijn bij het controleren van negatief vaccinatienieuws. In de Columbia Journalism Review van 5 maart wordt aan mediabedrijven uitgelegd hoe zij critici kunnen ontmaskeren: “De eerste regel van verslaggeving over onjuiste informatie is niet over de onjuiste informatie te praten” en wordt voorgesteld “de praktijk van ‘pre-bunking’ te overwegen – dat wil zeggen het actief ontkrachten van of anticiperen op vragen en zorgen van het publiek in plaats van pas te reageren als onjuiste verhalen eenmaal populair zijn geworden”.

Hoewel studies aantonen dat dergelijke verzekeringen en publieke voorlichtingscampagnes – ook bekend als propaganda – de aarzeling om te vaccineren kunnen verminderen, vindt Gallup het effect ervan marginaal: “De beperkte acceptatiegraad van het Covid-19 vaccin onder alle beroepsgroepen vertoont weinig beweging sinds november 2020”.

Een analyse van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is het daarmee eens en concludeert dat belemmeringen voor “vaccinatie van personeelsleden moeten worden overwonnen met voortdurende ontwikkeling en uitvoering van gerichte communicatie- en outreachstrategieën”.

De CDC legt echter niet uit waarom voortdurende gerichte communicatie en outreach – d.w.z. meer van hetzelfde – de aarzelende houding van werknemers zou kunnen overwinnen, wanneer werknemers de gegevens of degenen die de gegevens verstrekken niet volledig vertrouwen. Om die vertrouwensbarrière te overwinnen en de werknemers in de frontlijn voor zich te winnen – mensen die er alle belang bij hebben zichzelf te beschermen – moeten de media de censuur opheffen, moet de industrie haar studies aan een onafhankelijk onderzoek onderwerpen, en moeten allen deelnemen aan een beredeneerd debat in plaats van “vertrouw ons”-garanties.

  5.800 volledig gevaccineerde Amerikanen hebben COVID-19 opgelopen, 74 doden

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Vaccinfabrikanten afgeschermd van alle aansprakelijkheid terwijl neveneffecten zich opstapelen

Vorig artikel82-jarige Duitser sterft direct na Coronavaccinatie – drong aan op vaccinatie om kleinzoon weer te zien
Volgend artikelHersenbloedingen bij drie jongeren in Noorwegen na AstraZeneca vaccinatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in