Hamas’ Operatie Al-Aqsa Flood was zorgvuldig gepland. De lanceerdatum werd bepaald door twee factoren.

Ten eerste pronkte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in september tijdens de Algemene Vergadering van de VN met zijn “Nieuwe Midden-Oosten”-kaart, waarop hij Palestina volledig had uitgewist en de spot dreef met elke VN-resolutie over dit onderwerp, schrijft Pepe Escobar.

Ten tweede zijn er de opeenvolgende provocaties bij de heilige Al-Aqsa moskee in Jeruzalem, waaronder de druppel die de emmer deed overlopen: twee dagen voor de Al-Aqsa Flood, op 5 oktober, lanceerden ten minste 800 Israëlische kolonisten een aanval rond de moskee, waarbij ze pelgrims sloegen en Palestijnse winkels vernielden, allemaal onder het toeziend oog van Israëlische veiligheidstroepen.

Iedereen met een functionerend brein weet dat Al-Aqsa een definitieve rode lijn is, niet alleen voor de Palestijnen, maar voor de hele Arabische en moslimwereld.

Het wordt nog erger. De Israëli’s hebben zich nu beroepen op de retoriek van een “Pearl Harbor”. Dreigender kan het niet. Het oorspronkelijke Pearl Harbor was het Amerikaanse excuus om een wereldoorlog te beginnen en Japan te bombarderen, en dit “Pearl Harbor” kan Tel Aviv’s rechtvaardiging zijn om een genocide op Gaza te beginnen.

Delen van het westen die de aanstaande etnische zuivering toejuichen – inclusief zionisten die zich voordoen als “analisten” die hardop zeggen dat de “volksverhuizingen” die in 1948 begonnen “voltooid moeten worden” – geloven dat ze met massaal wapentuig en massale media-aandacht de zaken in korte tijd kunnen omdraaien, het Palestijnse verzet kunnen vernietigen en bondgenoten van Hamas zoals Hezbollah en Iran verzwakt kunnen achterlaten.

Hun Oekraïne-project is mislukt, waardoor ze niet alleen eieren op hun machtige gezichten hebben, maar ook hele Europese economieën hebben geruïneerd. Maar terwijl de ene deur dichtgaat, gaat er een andere open: Spring van bondgenoot Oekraïne naar bondgenoot Israël, en richt uw vizier op tegenstander Iran in plaats van op tegenstander Rusland.

Er zijn nog andere goede redenen om alles op alles te zetten. Een vreedzaam West-Azië betekent de wederopbouw van Syrië – waarbij China nu officieel betrokken is; actieve herontwikkeling voor Irak en Libanon; Iran en Saudi-Arabië als onderdeel van BRICS 11; het strategische partnerschap tussen Rusland en China volledig gerespecteerd en in interactie met alle regionale spelers, inclusief belangrijke bondgenoten van de VS in de Perzische Golf.

Incompetentie. Opzettelijke strategie. Of allebei.

Dat brengt ons bij de kosten van deze nieuwe “oorlog tegen terreur”. De propaganda is in volle gang. Voor Netanyahu in Tel Aviv is Hamas ISIS. Voor Volodymyr Zelensky in Kiev is Hamas Rusland. Tijdens een weekend in oktober werd de oorlog in Oekraïne volledig vergeten door de westerse mainstream media. De Brandenburger Tor, de Eiffeltoren, de Braziliaanse Senaat zijn nu allemaal Israëlisch.

De Egyptische geheime dienst beweert Tel Aviv gewaarschuwd te hebben voor een op handen zijnde aanval van Hamas. De Israëli’s kozen ervoor om dit te negeren, zoals ze ook deden met de trainingsoefeningen van Hamas die ze in de weken ervoor hadden geobserveerd, zelfvoldaan door hun superieure kennis dat de Palestijnen nooit het lef zouden hebben om een bevrijdingsoperatie te lanceren.

  Gaza slaat terug

Wat er ook verder gebeurt, Al-Aqsa Flood heeft al onherroepelijk de dikke popmythologie rond de onoverwinnelijkheid van Tsahal, Mossad, Shin Bet, Merkava tank, Iron Dome en de Israël Defense Forces aan diggelen geslagen.

Zelfs toen het elektronische communicatie vermeed, profiteerde Hamas van de opvallende ineenstorting van Israëls miljarden kostende elektronische systemen die de meest bewaakte grens ter wereld bewaken.

Goedkope Palestijnse drones raakten meerdere sensortorens, vergemakkelijkten de opmars van een paragliding infanterie en maakten de weg vrij voor AK-47-zwaaiende aanvalsteams in T-shirt om doorbraken in de muur te maken en een grens over te steken die zelfs straatkatten niet aandurfden.

Israël begon onvermijdelijk de Gazastrook te bestoken, een omsingelde kooi van 365 vierkante kilometer met 2,3 miljoen mensen. Het lukraak bombarderen van vluchtelingenkampen, scholen, burgerflats, moskeeën en sloppenwijken is begonnen. De Palestijnen hebben geen marine, geen luchtmacht, geen artillerie-eenheden, geen gepantserde gevechtsvoertuigen en geen professioneel leger. Ze hebben weinig tot geen toegang tot hightech bewaking, terwijl Israël gegevens van de NAVO kan opvragen als ze dat willen.

De Israëlische minister van Defensie, Yoav Gallant, kondigde “een volledige belegering van de Gazastrook” af. Er zal geen elektriciteit zijn, geen voedsel. Er zal geen elektriciteit zijn, geen voedsel, geen brandstof, alles is afgesloten. We vechten tegen menselijke dieren en we zullen daarnaar handelen.”

De Israëli’s kunnen vrolijk collectief straffen omdat ze, met drie gegarandeerde veto’s van de VN-Veiligheidsraad in hun achterzak, weten dat ze ermee weg kunnen komen.

Het maakt niet uit dat Haaretz, de meest gerespecteerde krant van Israël, ronduit toegeeft dat “eigenlijk alleen de Israëlische regering verantwoordelijk is voor wat er gebeurd is (Al-Aqsa Flood) voor het ontkennen van de rechten van de Palestijnen.”

De Israëli’s zijn niets als ze niet consequent zijn. In 2007 zei de toenmalige chef van de Israëlische defensie-inlichtingendienst Amos Yadlin: “Israël zou blij zijn als Hamas Gaza overnam, omdat de IDF Gaza dan als een vijandige staat zou kunnen behandelen.”

Oekraïne sluist wapens door naar Palestijnen

Nog maar een jaar geleden had de zweterige sweatshirtkomiek in Kiev het erover om van Oekraïne een “groot Israël” te maken, en werd hij naar behoren toegejuicht door een stel bots van de Atlantische Raad.

Nou, het pakte heel anders uit. Zoals een ouderwetse Deep State bron mij zojuist informeerde:

“Wapens van Oekraïense makelij belanden in de handen van de Palestijnen. De vraag is welk land ervoor betaalt. Iran heeft net een deal met de VS gesloten voor zes miljard dollar en het is onwaarschijnlijk dat Iran dat in gevaar zou brengen. Ik heb een bron die me de naam van het land gaf, maar ik kan het niet onthullen. Feit is dat er Oekraïense wapens naar de Gazastrook gaan en er wordt voor betaald, maar niet door Iran.”

Na zijn verbluffende inval afgelopen weekend heeft een sluw Hamas al meer onderhandelingsmacht dan de Palestijnen in tientallen jaren hebben gehad. Het is veelzeggend dat de vredesbesprekingen worden gesteund door China, Rusland, Turkije, Saoedi-Arabië en Egypte – maar Tel Aviv weigert. Netanyahu is geobsedeerd om Gaza met de grond gelijk te maken, maar als dat gebeurt, is een bredere regionale oorlog bijna onvermijdelijk.

  Oorlog in Oekraïne versus oorlog in de Gazastrook - Referentiepunten

De Libanese Hezbollah – een trouwe verzetsas-bondgenoot van het Palestijnse verzet – wordt liever niet meegesleurd in een oorlog die aan haar kant van de grens verwoestend kan zijn, maar dat zou kunnen veranderen als Israël een de facto genocide op Gaza uitvoert.

Hezbollah heeft minstens 100.000 ballistische raketten en kruisraketten, van Katyusha (bereik: 40 km) tot Fajr-5 (75 km), Khaibar-1 (100 km), Zelzal 2 (210 km), Fateh-110 (300 km) en Scud B-C (500 km). Tel Aviv weet wat dat betekent en huivert voor de frequente waarschuwingen van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah dat de volgende oorlog met Israël binnen dat land zal worden gevoerd.

Dat brengt ons bij Iran.

Geopolitieke plausibele ontkenning

Het belangrijkste onmiddellijke gevolg van de Al-Aqsa Flood is dat de natte droom van de Washington neocon van “normalisatie” tussen Israël en de Arabische wereld gewoon zal verdwijnen als dit uitdraait op een Lange Oorlog.

Grote delen van de Arabische wereld zijn in feite hun banden met Teheran al aan het normaliseren – en niet alleen binnen de onlangs uitgebreide BRICS 11.

In het streven naar een multipolaire wereld, vertegenwoordigd door BRICS 11, de Shanghai Cooperation Organization (SCO), de Euraziatische Economische Unie (EAEU) en China’s Belt and Road Initiative (BRI), naast andere baanbrekende Euraziatische en Mondiale Zuidelijke instellingen, is er gewoon geen plaats voor een etnocentrische Apartheidsstaat die dol is op collectieve straffen.

Dit jaar nog werd Israël niet uitgenodigd voor de top van de Afrikaanse Unie. Een Israëlische delegatie kwam toch opdagen en werd onceremonieel de grote zaal uitgezet, een beeld dat viraal ging. Tijdens de plenaire zittingen van de VN vorige maand probeerde een eenzame Israëlische diplomaat de toespraak van de Iraanse president Ibrahim Raisi te verstoren. Geen enkele westerse bondgenoot stond aan zijn zijde, en ook hij werd het pand uitgezet.

Zoals de Chinese president Xi Jinping het in december 2022 diplomatiek verwoordde, steunt Peking “krachtig de oprichting van een onafhankelijke staat Palestina die volledige soevereiniteit geniet op basis van de grenzen van 1967 en met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. China steunt Palestina om een volwaardig lid van de Verenigde Naties te worden.”

De strategie van Teheran is veel ambitieuzer – strategisch advies geven aan West-Aziatische verzetsbewegingen van de Levant tot de Perzische Golf: Hezbollah, Ansarallah, Hashd al-Shaabi, Kataib Hezbollah, Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad en talloze anderen. Het is alsof ze allemaal deel uitmaken van een nieuw Grand Chessboard dat de facto onder toezicht staat van Grootmeester Iran.

De stukken op het schaakbord werden zorgvuldig geplaatst door niemand minder dan wijlen Quds Force commandant van de Islamitische Revolutionaire Garde generaal Qassem Soleimani, een militair genie in zijn leven. Hij was instrumenteel in het creëren van de fundamenten voor de cumulatieve successen van Iraanse bondgenoten in Libanon, Syrië, Irak, Jemen en Palestina, en ook in het scheppen van de voorwaarden voor een complexe operatie zoals Al-Aqsa Flood.

  De zogenaamde "alternatieve" media worden overgenomen door bedriegers, terwijl de wereld krankzinnig wordt

Elders in de regio loopt het Atlantische streven om strategische corridors te openen over de Vijf Zeeën – de Kaspische Zee, de Zwarte Zee, de Rode Zee, de Perzische Golf en de oostelijke Middellandse Zee – spaak.

Rusland en Iran verpletteren al Amerikaanse plannen in de Kaspische Zee – via de Internationale Noord-Zuid Transportcorridor (INSTC) – en de Zwarte Zee, die op weg is om een Russisch meer te worden. Teheran houdt de strategie van Moskou in Oekraïne nauwlettend in de gaten, zelfs terwijl het zijn eigen strategie verfijnt om de Hegemon te verzwakken zonder directe betrokkenheid: noem het geopolitieke plausibele ontkenning.

Vaarwel EU-Israël-Soedi-India corridor

De alliantie Rusland-China-Iran is door westerse neocons gedemoniseerd als de nieuwe “as van het kwaad”. Die infantiele woede verraadt kosmische onmacht. Dit zijn echte soevereinen waar niet mee gerotzooid kan worden, en als dat toch gebeurt, is de prijs die daarvoor betaald moet worden ondenkbaar.

Een belangrijk voorbeeld: als Iran, aangevallen door een Amerikaans-Israëlische as, zou besluiten om de Straat van Hormuz te blokkeren, dan zou de wereldwijde energiecrisis omhoogschieten en zou de ineenstorting van de westerse economie onder het gewicht van quadrillions aan derivaten onvermijdelijk zijn.

Dit betekent voor de nabije toekomst dat de Amerikaanse droom van inmenging in de Vijf Zeeën niet meer als een luchtspiegeling kan worden bestempeld. Al-Aqsa Flood heeft ook net de onlangs aangekondigde en veelgeprezen transportcorridor tussen de EU, Israël, Saoedi-Arabië en India begraven.

China is zich er terdege van bewust dat al deze ophef slechts een week voor het 3e Belt and Road Forum in Beijing plaatsvindt. Het gaat om de BRI-connectiviteitscorridors die er toe doen – door het Heartland, door Rusland, plus de Maritieme Zijderoute en de Arctische Zijderoute.

Dan is er nog de INSTC die Rusland, Iran en India met elkaar verbindt – en in het verlengde daarvan de Golfmonarchieën.

De geopolitieke gevolgen van de Al-Aqsa Flood zullen de onderling verbonden geo-economische en logistieke verbindingen tussen Rusland, China en Iran versnellen, zodat de Hegemon en zijn Empire of Bases omzeild worden. Meer handel en non-stop vrachtverkeer zijn allemaal (goede) zaken. Op gelijke voorwaarden, met wederzijds respect – niet bepaald het scenario van de Oorlogspartij voor een gedestabiliseerd West-Azië.

Oh, de dingen die een langzaam zwevende infanterie over een muur kan versnellen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Israëlische rabbijn tegen christenen: “Je moet niet één Jood aanbidden, je moet ons allemaal aanbidden”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen gevaarlijke sideshow
Volgend artikelDe zogenaamde “alternatieve” media worden overgenomen door bedriegers, terwijl de wereld krankzinnig wordt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Pepe heeft doorgaans wel een realistische visie. Maar ik vermoed dat dit gewoon een programma onderdeel is van wat er in de zieke draaiboeken staat. En de programma’s worden gewoon afgedraaid, zonder bijsturing of tot inkeer komen, volkomen ongeacht hoe het voorafgaande onderdeel verliep (Rusland). De Agressors dachten dat Rusland aanpakken een fluitje van een cent zou zijn, en daarna zou het Midden Oosten verder te grazen worden genomen. Lybie was al kapot gemaakt. En Iran staat al zo lang op de planning als DE grote brandhaard in de overname van de wereld, en daar zou ‘Armageddon’ plaatsvinden – de kers op de taart. Daar zijn de Agressors dus nu mee bezig – want die kers moet er komen. En ondertussen wordt de infra van hun ‘nieuwe wereld’ klaargestoomd met immigratie, gifspuiten, zonblokkeringsonderzoek, en alle gevolgen van dien, om de deadline van 2030 te halen. Alleen al het geld moet nog overal weggegraaid worden. Met Oekriestan ging dat vlotjes, en nu nog even met Israhel.

  Waar wij nu tegenaan kijken, zijn de tegenvallers van de programma’s die de Agressors dus gewoon negeren: Rusland is niet opgekaveld in hapbare brokjes, maar is onderdeel geworden van een sterke wereldhelft – de BRICS dat alleen maar groter wordt. Oost Aarde staat nu min of meer goed en wel op poten. Ook zijn er minder gifspuit junkies dan de Agressors gehoopt hadden. De Agressors zijn niet incompetent, maar totaal gestoorde OCD’rs die hard bezig zijn om hun bezetenheid van macht door te blijven dreunen (obsessive compulsive disorder, karakteristiek voor een bepaalde groep mensen die hun origine vinden in de Khazaren stammen en alle soorten meelopers met die groep). Anders zouden ze wel inventaris nemen van de mislukkingen die ze in hun zog meeslepen en waar ze zich niet om bekommeren. En inventaris nemen doen ze dus niet. Nu hakken ze er op los middels Israhel, en dat gaat zich straks uiten in Armageddon als niemand die waanzinnigen stopt. In de VS aan de andere kant van de Atlantic zit je dan nog wel goed, maar het stof kan hier best overwaaien.

 2. “Pearl Harbor” was ook een psyop van de VS die tevoren wisten wat er ging gebeuren. En net als Bibi hebben ze het laten gebeuren; ‘ze stonden erbij en zagen dat het goed was’.

  Ze hadden, net als Israel nu, alleen een goeie crisis nodig om Amerika bij de 2eWO te kunnen betrekken. En ook nu worden die undercover complotten gebruikt om ‘democratische’ volksopstanden en ‘perpetual’ oorlogen te rationaliseren. Wat natuurlijk de allerliefste wens is van de zakkenvullende massamoordenaars van het Militair Industrieel Complot. Niets in deze verziekte wereld is zó lucratief als oorlogen voeren, vooral als je beide kanten financieert. Daar weten de Rothschilds alles van!

  En net als de Reichtag-brand die, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, door de nazi-fascisten zelf is aangestoken om de noodtoestand af te kunnen kondigen en de macht over te nemen van het Weimar-parlement. Waarna de gewilde “totalen Krieg” kon beginnen…

  En zo hebben de amerikaanse krijgsheren al in 1999 een dik rapport geschreven waarin zij pleiten om een “good crisis like Pearl Harbor” te gebruiken voor de NWO infiltratie in de VS. Psyops en false-flags worden stelselmatig, met opzet, gecreëerd en gebruikt om het gewenste beleid uit te kunnen voeren. Dus, waarom zou je dan niet zelf die ‘crisis’ creëren als je grote diktatoriale wensen hebt, zoals openbare massamoorden op onschuldige Palestijnse burgers, al meer dan 75 jaar lang!

  “Ordo ab Chao” zeggen dan de managers van de ‘Hidden Hand’ en het “allseeing eye”.

 3. “En nu Saoedi-Arabië een einde aankondigt aan het proces van het oplossen van de betrekkingen met Israël, eist Turkije van beide kanten een staakt-het-vuren, wetende dat het staakt-het-vuren nu in het voordeel van Hamas zal zijn. Hoe meer burgers in Gaza sterven onder Israëlische bommen, hoe meer nieuwe militanten die haat jegens Israël ademen zich bij Hamas zullen aansluiten, hoe moeilijker het zal zijn voor andere Palestijnse organisaties om het land te bekritiseren, hoe moeilijker het zal zijn voor Arabische landen om het financieel te weigeren, politieke en militaire steun, hoe hoger zijn autoriteit in de islamitische wereld”

  concludeert Isjtsjenko.

 4. Citaat afkomstig uit een audio-opname van Netanyahu in Fink’s Bar in Jeruzalem in 1990.

  ‘Amerika is een gouden kalf en we zullen het leegzuigen, in stukken hakken en stuk voor stuk verkopen totdat er niets anders overblijft dan de grootste verzorgingsstaat ter wereld die we zullen creëren en controleren. Waarom? Omdat het de wil is van God, en Amerika is groot genoeg om de klap op te vangen, zodat we het keer op keer kunnen doen. Dit is wat we doen met landen die we haten. We vernietigen ze heel langzaam en laten ze lijden omdat ze weigeren onze slaven te zijn.’

  (bevestigd door een “deelnemer” tijdens een debriefing).
  “We hebben de geesten van de goy-gemeenschappen al bezeten; [ze] kijken door de bril die we schrijlings op hun neus zetten.”

  Protocollen van Zion 12

  (Disclaimer – Dit is niet de agenda van de gemiddelde Jood, maar van het Rothschild-wereldbankenkartel, dat de mensheid bij de korte haren heeft. Het wordt naar voren gebracht door het georganiseerde jodendom en de vrijmetselarij, met behulp van de inlichtingendiensten en bijna elke sociale instelling.) Dit is een citaat afkomstig uit een audio-opname van Netanyahu in Fink’s Bar in Jeruzalem in 1990.

 5. U spreekt van Pearl Harbor, maar is dit wèl juist? De VS knabbelden aan een enkel koekje.
  DWZ, het koekje bestond uit Engeland en Duitsland. Er werden schepen samengesteld, zg convooien welke zich splitsten, de ene helft ging naar havens in Frankrijk en de andere helft ging naar havens in Engeland.Een zéér lucratieve bezigheid voor de VS! Maar laten wij de VS niet de “zwartepiet” toe spelen! Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog deden wij hetzelfde!
  Eigenlijk is er niets veranderd! Waar lullen we eigenlijk over?

 6. Als de Israeli vrede willen, moeten ze alle moskeetjes e.d. in Jerusalem opblazen.
  Verschillende redenen:
  –moslims hebben dan geen reden (of excuus)meer om naar Jerusalem te komen;
  –de Tempelberg en jerusalem zijn joodse zaken door joden opgericht.
  –de beroemdste islamitische filosooof heet twee belangrijke dingen gezegd:”Israel is de joden gegeven”en ër is niets heiligs voor de islam in Israel”.

  Daarnaast: ik zou zeggen: het kan ook gebruikt worden om de ontvoerden vrij te krijgen. Zoiets als: wij hebben 3 dagen geduld, als dan de ontvoerden niet vrij zijn blazen we de…..

  mensenrechten zijn geen wetten, maar aanbevelingen.
  Israel heeft geen keus; als ze niet allemaal afgemaakt willen worden, moeten ze Gazastrook, en daarna andere gebieden uitschonen; Hamas arresteren of afschieten, hun wapens en tunnels opblazen.

  De burgers wisten wat er ging gebeuren en vonden het prachtig! Lees de videos van brigitte gabriels; zij overleefde de palestijnse overname van Libanon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in