Benjamin Netanyahu moest zich zondag verontschuldigen omdat hij zijn inlichtingenchefs ervan beschuldigde dat ze hem niet hadden gewaarschuwd voor de dreiging van een grootschalige aanval door Hamas. In een verklaring die in de vroege uren van zondag op Twitter werd geplaatst en nu is verwijderd, zei Netanyahu: “Op geen enkel moment en op geen enkel moment is er een waarschuwing gegeven aan premier Netanyahu met betrekking tot de oorlogsintenties van Hamas.

Zijn opmerking heeft geleid tot een politieke opschudding en een breuk binnen het oorlogskabinet van Netanyahu, die publieke woede heeft gekregen omdat hij geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor de inlichtingen- en operationele fouten met betrekking tot de “verrassingsaanval” op het zuiden van Israël op 7 oktober, schrijft Patricia Harrity.

Netanyahu verwijderde de tweet die om 2 uur ’s nachts werd geplaatst en waarin de veiligheidsdiensten verantwoordelijk werden gehouden voor het falen van de veiligheid bij het voorspellen van de aanval, maar de Israëlische premier weet ongetwijfeld dat het internet kwitanties houdt. De nu verwijderde tweet.

Netanyahu overschreed een rode lijn

Terwijl topambtenaren – van de hoofden van het leger en de binnenlandse spionagedienst Shin Bet tot zijn minister van Financiën – allemaal hun falen hebben toegegeven, heeft Netanyahu dat niet gedaan, maar alleen gezegd dat er na de oorlog tijd zou zijn om moeilijke vragen te stellen, ook aan zichzelf.

Benny Gantz, een voormalige minister van Defensie die deel uitmaakt van Netanyahu’s kabinet, drong er bij hem op aan om zijn opmerkingen in te trekken. “Wanneer we in oorlog zijn, moet het leiderschap verantwoordelijkheid tonen, besluiten om de juiste dingen te doen en de strijdkrachten zodanig versterken dat ze kunnen uitvoeren wat we van hen eisen,” zei hij.

Netanyahu’s aanvankelijke opmerkingen werden onmiddellijk weerlegd door huidige en vroegere bondgenoten, waaronder Benny Gantz, een voormalige minister van Defensie die nu deel uitmaakt van Netanyahu’s oorlogskabinet, die op X zei dat Netanyahu zijn woorden moest intrekken en de zaak moest laten rusten. “Wanneer we in oorlog zijn, moet het leiderschap verantwoordelijkheid tonen, beslissen om de juiste dingen te doen en de strijdkrachten zodanig versterken dat ze kunnen uitvoeren wat we van hen eisen,” voegde Gantz eraan toe.

De tweet wekte ook de woede op van oppositieleider Yair Lapid, die vroeger premier was, en zei dat Netanyahu “een rode lijn” overschreed met zijn bericht van vannacht. “De pogingen om de verantwoordelijkheid te ontlopen en de schuld te leggen bij het veiligheidsapparaat verzwakt de IDF (Israel Defense Forces) terwijl het vecht tegen de vijanden van Israël,” zei hij.

Yossi Cohen, die aan het hoofd stond van het spionageagentschap Mossad onder vorige regeringen van Netanyahu, vertelde aan Israel Radio: “Je neemt verantwoordelijkheid vanaf het begin van je baan, niet vanaf het midden.”

  Israël betaalt een zware prijs voor zijn misdaden (Video's 18+)

“Ik zat fout”, zegt Netanyahu

Netanyahu realiseerde zich wat hij de avond ervoor had gedaan, verwijderde de tweet die tien uur lang zichtbaar was geweest op het X-platform, en postte opnieuw dit keer met excuses: “Ik geef volledige steun aan alle hoofden van de veiligheidstakken.”

“Hij kreeg alle waarschuwingen”

POLITICO Magazine had vorige week via Zoom een interview van twee dagen met Amos Yadlin, een voormalige chef van de Israëlische inlichtingendienst, dat werd gepubliceerd op 24 oktober, dus niet als reactie op Netanyahu’s late tweet.

Yadlin, die zich heeft ontpopt als een belangrijke stem in de crisis en volgens Politico leden van Israëls oorlogskabinet informeert, biedt nu ook een nuttig venster in het officiële Israëlische denken over de escalerende oorlog en schrijft een groot deel van de schuld voor de huidige catastrofe toe aan de nationale afleiding van het streven van de Israëlische premier Netanyahu om de rechterlijke macht van het land te reorganiseren.

“Er waren negen maanden dat Netanyahu Israël in een binnenlandse crisis duwde die alle energie van iedereen opslokte. De aandacht van Israël was binnen en niet buiten”, legt hij uit en beweert dat “Netanyahu in feite alle waarschuwingen kreeg – van zijn minister van Defensie, van de chef-staf, van het hoofd van de inlichtingendienst, van het hoofd van Shin Bet en van onafhankelijke schrijvers zoals ik, zoals anderen – dat dit de Israëlische afschrikking verzwakt en de Israëlische nationale veiligheid in gevaar brengt” (bron).

“Hij kreeg alle waarschuwingen” betekent natuurlijk niet dat Netanyahu gewaarschuwd was voor de aanval van 7 oktober, maar betekent gewoon dat hij meer bezig was met andere, egoïstische binnenlandse kwesties.

Machtsgreep

Nadat Netanyahu in december 2022 een rechtse coalitieregering had gevormd met zijn eigen conservatieve Likoedpartij, kondigde hij aan dat hij zou terugkeren naar zijn rol als premier van Israël en dat zijn regering, die naar verluidt de meest rechtse regering in de geschiedenis van het land is, een maatregel zou invoeren tegen wat zij zag als de groeiende invloed van het rechtssysteem. In juli, na zeven maanden debatteren, slaagde de regering erin om de “redelijkheid”-clausule te schrappen die het ongekozen hooggerechtshof van Israël toestaat om regeringsbeslissingen te overrulen, in een belangrijk deel van de voorstellen voor veranderingen aan de rechterlijke macht.

Protesten in maart brachten het land tot stilstand en dwongen de regering om af te zien van plannen om de revisie er in één groot pakket door te drukken. In plaats daarvan wordt het gepresenteerd als een aantal kleinere wetsvoorstellen, meldt de Guardian. De nieuwe maatregelen zouden Netanyahu technisch gezien kunnen helpen om vervolging te ontlopen in zijn corruptieproces, dat hem beschuldigt van omkoping, fraude en vertrouwensbreuk. Tegenstanders van het plan zeggen dat het neerkomt op een greep naar de macht door Netanyahu, die de eerste Israëlische premier is die tijdens zijn ambtstermijn strafrechtelijk wordt vervolgd.

  Globalisten bewapenen voedsel- en energievoorziening om de weg vrij te maken voor wereldwijde "Holodomor"

Als gevolg van de voortdurende juridische debatten, lijkt het erop dat topambtenaren en veiligheidsdiensten zich zorgen maakten dat Netanyahu de bal uit het oog verloor.

“Die bal was echter zeker geen ondoordringbare, Israëlische veiligheidsbarrière. het heeft geen enkele zin om je voor te stellen dat door Netanyahu’s afleiding in de afgelopen maanden, de veiligheid in gevaar zou komen, hij had de stafchef van het leger, het hoofd van de militaire inlichtingendienst en het hoofd van de inlichtingendienst Shin Bet om die kant van de dingen te bewaken.

Ze hebben echter allemaal toegegeven dat hun diensten er niet in geslaagd zijn om de aanslag te voorkomen, net als Netanyahu’s coalitiepartner, minister van Financiën Bezalel Smotrich, die zei dat de regeringsleiding en de veiligheidsleiding gefaald hadden om het land te beschermen. maar de premier zelf moest op 20 oktober nog een duidelijke verklaring van verantwoordelijkheid afleggen.” (bron)

Er klopt iets niet

Toch zijn er volgens een voormalige commandant van een deel van de omheining van het Kerem Shalom Bataljon (Rafih) meer dan genoeg mensen die verantwoordelijk hadden moeten zijn voor de veiligheid. (bron)

De commandant zei dat hij de leiding had over de Kissuf sector, en beweerde het gebied tot in detail te kennen, en was er snel bij om te zeggen: “Er klopt hier iets niet voor mij!!! Dit is een mysterie waar ik geen antwoord op kan vinden.

De commandant wist toevallig hoe dingen werken in Gaza en aan de grens, zei hij, hij kende de omheining heel goed. “Ik weet hoe het leger daar werkt. Ik was in het Shatti vluchtelingenkamp in Gaza, ik had de leiding over het Jibaliya vluchtelingenkamp, ik legde hinderlagen op het hek en diep in het gebied. Ik ontmoette Gazanen, at en ademde Gaza. De hindernis is zo gebouwd dat zelfs een vos er niet langs kan.”

“Stel waarschuwingen in volgens 3 drukniveaus. Ze moet waarschuwen wanneer ze wordt doorgesneden. Observaties verspreid langs de grens bestrijken elke centimeter ervan. De vrouwelijke waarnemers zijn kampioenen in identificatie. Ze missen niets. Ze detecteren beweging nog voordat deze de hindernis nadert – dag en nacht.”

De commandant sprak over “verschillende andere beveiligingslagen die hij natuurlijk geheim hield, maar zei: “Kortom, we hebben het over een obstakel dat zichzelf jarenlang bewijst.” (Bron)

De commandant stelt enkele vragen, zie de video hieronder, waar David Icke, de vragen stelt die gesteld moeten worden.


Zoals de commandant zei: Er komen 24/7 strijdkrachten aan, elke onderafdeling heeft een stand-by ploeg die de kracht moet vergroten in een noodsituatie, waarom waren zoveel mensen niet op de hoogte van de aanval?

 • Waar ging een hele divisie heen?
 • Waar zijn 3 brigades gebleven?
 • Wie heeft 9 bataljons opgeslokt?
 • Wat gebeurde er met 36 compagnieën?
 • Waar is een hele reguliere infanteriebrigade gebleven die gewoonlijk groter is dan de elite?
 • Waar zijn alle reservebataljons gebleven die het reguliere leger aanvullen?
 • Waar zijn duizenden soldaten gebleven?
  De cruciale val - Het Pentagon is er zojuist in getrapt

Nee, er klopt absoluut iets niet.

Ik denk dat we het allemaal wel eens hebben gedaan, iemand sms’en om 2 uur ’s nachts, of tweeten zodat iedereen het kan zien, en zodra we uren later wakker worden, schamen we ons, of zijn we zelfs geschokt als we zien wat we hebben gezegd? Gelukkig zijn we niet allemaal premier van Israël en hebben we niet onze hele veiligheidsdienst onder de bus gegooid midden in een pogrom.

Met berichten dat Netanyahu’s populariteit al dramatisch is gedaald sinds de invasie in Gaza, het doden van burgers, en het feit dat “te midden van een groeiende vloed van publieke woede.” tegen hem en zijn vrouw, die werd beschuldigd van het aannemen van luxe geschenken – waaronder champagne en sieraden ter waarde van tienduizenden dollars – van hun rijke donateurvrienden.

Ongelooflijk genoeg zijn Netanyahu en zijn vrouw Sara, die twee privéresidenties hebben in Jeruzalem en één in de welvarende kuststad Caesarea, sinds woensdag naar Jeruzalem vertrokken, naar het luxueuze herenhuis van een bevriende miljardair dat is uitgerust met een diepe nucleaire bunker, en ze hebben hun personeel en persoonlijke chef-kok meegenomen”, aldus de Telegraph.

De premier van Israël heeft weer eens laten zien dat hij alleen maar om zichzelf geeft en deze keer zou het zijn einde moeten zijn..

Oh en dan is er nog dit.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Hoe ik me voorbereid op oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël wordt geconfronteerd met toenemend diplomatiek isolement terwijl Oekraïne gaat bedelen
Volgend artikelX-community aantekeningen ontkrachten mythe dat christelijk zionisme door God bevolen is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Is dit het einde voor Netanyahu? Nog niet zo lang geleden betekende leugens het einde van je politieke carrière. maar heb hebben gezien hoeveel Rutte kon mocht liegen terwijl de hele coalitie het wist.

  Dus ik gok, Nee dit is niet het einde van Netanyahu. Maar verras me.

 2. Hij kijkt naar de grond als hij met mensen praat. De AFGROND weliswaar. Hij toont alle kenmerken van de ERGSTE VORM van psychopathie.

 3. Ach, achter hem staan weer 10 andere massa moordenaars te trappelen.

  Het gaat om het genocidale systeem van de “Hidden Hand” dat dit beleid uitvoert, en dat is ‘onsterfelijk’ zoals zij zelf prediken. Je kunt de poppetjes wel veranderen maar niet hun perverse, psychopatische plannen. Verkiezingen en stemmen is dan ook totaal zinloos!

  Maar, de G*D van de weg, waarheid en liefde zal winnen. Hij is de Alpha&Omega, het begin en het eind.

 4. Dit is wat Bibi Netanyahu zei terwijl hij aan het hoofd van die privétafel in Fink’s Bar zat (getranscribeerd van een in het geheim opgenomen audio van Netanyahu tijdens die bijeenkomst – woorden die tot op de dag van vandaag maar weinig Amerikanen, Israëli’s of anderen hebben gezien of gehoord):

  “Als we betrapt worden, zullen ze ons gewoon vervangen door mensen van hetzelfde kaliber. Het maakt dus niet uit wat je doet. Amerika is een gouden kalf; en we zullen het leegzuigen, in stukjes hakken en stuk voor stuk verkopen totdat er niets anders meer over is dan de grootste verzorgingsstaat ter wereld die we zullen creëren en controleren. Waarom? Omdat het de wil van God is, en Amerika groot genoeg is om de klap op te vangen; dus we kunnen het steeds opnieuw en opnieuw doen. Dit is wat we doen met landen die we haten. We vernietigen ze heel langzaam en laten ze lijden omdat ze weigeren onze slaven te zijn.” [Bevestigd door een “deelnemer” tijdens een debriefing.]

  • Netanyahu is een afvallige en ongelovige Jood. Loopt nog steeds achter een gouden kalf aan. Hij zal ervan drinken, net als het volk onder Mozes.

  • De US Leegzuigen? De Joden hebben het imago toch redelijk goed te kunnen rekenen Adriaan. Misschien zouden we moeten stellen dat die “klus” al geklaard is❗️We weten dat de FED niet federal is en de uitgifte van legale US dollars Al jaren gelede uit de hand gelopen is. Mooi verhaal hierover van James Turk in For Good Money Report: https://www.fgmr.com/heading-toward-another-us-government-default/ Vooral de conclusie dat overheden beperkingen moeten worden opgelegd voor de uitgifte van nieuw geld…. Prachtig❗️Vooral in de US waar de FED aandeelhouders de banken zijn (zichzelf basically “controleren”) een klus die alleen geklaard kan worden door de de triljoenen bezittingen van Investeringsmaatschappijen te nationaliseren- game over- en elke politieke leugenaar die dit systeem misbruikt heeft voor goed op te sluiten. Dat kan alleen door een daad van revolutie. Nu de diepe armoe toe zal slaan, is de tijd er waarschijnlijk rijp voor. Er zitten vele Joden in dit systeem, dat kan veel van de huidige handelingen van de Israëlische overheid verklaren Adriaan. America is leeggezogen, gefinancierd door eerst Japan en daarna China. Duitsland is dit jaar geëlimineerd door de energie supply te kappen. Wie gaat de “vlees potten van Egypte” een kopje kleiner maken en herverdelen van deze nog nooit eerder geziene rijkdom concentratie? ❗️ De echte rijkdom is echter te vinden in de natuur die alles zal overleven omdat het geen tijdslimiet kent. Laten we hopen dat er nog een paar mensen over zijn die de vele misleidingen doorzien en voldoende macht en ratio over hebben om niet te vallen voor de mammon en miljarden levens vernietigen voor geld en macht wat door ons beperkte levensduur eigenlijk niets voorstelt.

  • De kop van de draak- zij zijn bezig zichzelf te vernietigen, zoals voorspeld ❗️Einde van Israël staat voor de deur. Het gaat heftig worden❗️

 5. vroe of laat zal hem kop kosten vooral als Israelies achter deze video komen
  ik dank dat hij nog 6mnd zal premier zijn en dan is game over

 6. Mooi dat deze opname naar buiten is gebracht.
  Kunnen we zien waar we mee te maken hebben.
  Ik denk dat de staat Israhel op deze voet niet verder kan.
  Als ze doorgaan met de Gazastrook te bombarderen komen de moslimbroeders om de hoek/
  En terecht!Ik heb een hekel aan oorlog.
  Maar zoveel onrecht moet bestreden worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in