De cultuurschat Dresden werd in puin gelegd en de inwoners werden in een vuurstorm uitgeroeid. Foto: Cassowary Colorizations (CC BY 2.0).

Op 13 februari 1945 voerden de Britten en Amerikanen drie dagen lang terreurbombardementen uit op de Duitse stad Dresden. Een enorme luchtvloot met 2500 vliegtuigen gooiden in vier aanvalsgolven in totaal 850.000 bommen op de stad.

In 1945 had Dresden ongeveer 600.000 inwoners, maar honderdduizenden vluchtelingen, misschien wel meer dan heel Dresden waren op de vlucht voor het Sovjetleger in de stad aangekomen. Uit gegevens blijkt dat de bevolking van Dresden was gegroeid tot 2,5 miljoen. Hoe dan ook, Dresden was overvol met wanhopige vrouwen, kinderen en ouderen. Veruit het meeste luchtafweergeschut was naar het oostfront gestuurd om gebruikt te worden tegen de tienduizenden Sovjettanks die de Duitse verdedigingslinies dreigden te overweldigen.

Geplande vuurstorm

Slachtoffers van de Dresden-holocaust © Deutsches Bundesarchiv (CC BY-SA 3.0 DE)

Eerdere terreurbombardementen op Duitse steden hadden de vuurstormen meer als een bijwerking doen ontstaan dan opzettelijk. De aanval op Dresden was zorgvuldig gepland om vooral een vuurstorm te veroorzaken. De eerste aanvalsgolf zou drie uur later gevolgd worden door een veel krachtiger golf en er werd berekend dat niet alleen de brandweer van Dresden er zou zijn, maar dat men ook de brandweer en reddingswerkers van de omliggende steden had “gelokt” – om ze te vernietigen. Men ging ervan uit dat de eerste aanvalsgolf de communicatie in de stad zou uitslaan en dat de inwoners van de stad daarom voor de daaropvolgende aanvallen niet bereikt konden worden door de Duitse luchtverdedigings-kwartieren.

Ook was berekend op welke wegen buiten de stad de drukke menigten zich zouden verplaatsen en op welke plaatsen in de omgeving van de stad ze zich waarschijnlijk zouden concentreren. Het bombarderen van deze “knelpunten” de dag na de eerste aanvalsgolven werden opgenomen in het aanvalsplan. Het doel was ongetwijfeld om zoveel mogelijk vluchtelingen te doden om zo het maximum aan terreur en paniek achter het oostfront te verspreiden.

  Rutte's landroof: Nederlandse boeren zijn nog niet veilig

Dresden bombardementen

© Deutsches Bundesarchiv (CC BY-SA 3.0 DE)

Op 13 februari 22.15 voerden 254 Britse bommenwerpers de eerste aanval uit. Drie uur later, ’s nachts, werd de tweede veel krachtiger aanvalsgolf van 551 Britse bommenwerpers uitgevoerd. De volgende dagen vielen Amerikaanse bommenwerpers de knelpunten aan waar tienduizenden vluchtelingen samenkwamen. Naast de bombardementen werden vluchtelingen en reddingswerkers in en rond Dresden aangevallen door honderden Amerikaanse jachtvliegtuigen. Voor degenen die niet geloven dat de Amerikanen op deze manier hebben gehandeld, verwijs ik naar de beroemde autobiografie ‘Yeager’ van de Amerikaanse piloot Chuck Yeager. Een autobiografie (1986) waarin hij erkend dat hijzelf en andere Amerikaanse jachtpiloten beveel hadden gekregen om “alles wat bewoog” aan te vallen. Dit omvatte kinderen op weg naar school, de boer in zijn veld en koeien en paarden op het land – het doel was om de bevolking door middel van willekeurige terreur te demoraliseren.

Vuurstormen

Een vuurstorm ontstaat wanneer een brand zo krachtig is dat de lucht (zuurstof) die het vuur nodig heeft om te blijven branden met orkaankracht vanuit de omgeving in het vuur wordt gezogen. In Dresden werd de vuurstorm zo krachtig dat er mensen en zelfs bomen in het vuur werden gezogen. Uit getuigenissen blijkt hoe kinderen hun greep op hun moeder verloren en in het vuur werden gezogen. De hitte was zo intens dat de kleding van de mensen spontaan in brand vloog. De vuurstorm zoog letterlijk de zuurstof uit de kelders en schuilplaatsen waar mensen bescherming zochten. Duizenden mensen die door het vuur werden omringd, moesten zich in het ijskoude water van de Elbe werpen om niet in de inferno te verbranden. Getuigen vertellen hoe Amerikaanse jachtvliegtuigen op de mensen in de rivier neerdoken en hen met machinegeweren en boordkanonnen afslachtten.

  Transgenderactivisten lijken veel op Pennywise The Clown

Hoeveel stierven er?

Van officiële zijde hoort men zeer lage aantallen, 25-35.000 doden. Vooral in de afgelopen jaren worden deze lage cijfers door de mainstream media herhaald. Het is duidelijk dat men probeert te bagatelliseren wat er in Dresden is gebeurd. Men kan dus concluderen dat historisch revisionisme volledig geaccepteerd wordt zolang het gericht is op Duitsers. Natuurlijk hoef je niet kritiekloos de Duitse gegevens van 200-300.000 doden te accepteren, maar dat 850.000 bommen slechts 25.000 mensen zouden hebben gedood in een stad vol met vluchtelingen is onwaarschijnlijk. Een stad die ook geen luchtverdediging had, geen goede schuilplaatsen had en werd onderworpen aan massale bombardementen van drie dagen en een verwoestende vuurstorm. Ter vergelijking, de vuurstorm in Hamburg in 1943 doodde 40-50.000 mensen, in een stad die niet overvol was met vluchtelingen, met aanzienlijk betere schuilplaatsen en intacte luchtverdediging. De extreem lage aantallen van 25-35.000 doden kunnen daarom worden afgedaan als propaganda en moeten worden gezien als onderdeel van een bredere politieke context.

© Deutsche Fotothek (CC BY-SA 3.0 DE)

Het is eenvoudigweg om politieke redenen om de oorlogsmisdaden van de geallieerden te minimaliseren en te verbergen en de oorlogsmisdaden van de “nazi’s” voortdurend te overdrijven en te overbelichten. Dit is nodig om de Tweede Wereldoorlog te laten verschijnen als een oorlog tussen het “goede en het kwade”. Men wil mensen het geloof indoctrineren dat het “goede” heeft gewonnen en dat wij in het beste politieke systeem leven, waar de imperialistische machten van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de Sovjet-Unie samen het “kwade” hebben overwonnen.

  World Economic Forum verwijdert hun video met toejuiching op de lockdowns die 120 miljoen mensen in extreme armoede hebben gestort

Geallieerde journaalfilm: ”Dresden Bombed to Atoms”

VN: Merkels’ asielbeleid is een doelbewuste genocide op het Duitse volk

Vorig artikelTwee Irakezen houden een bloedig messengevecht buiten een Aldi supermarkt
Volgend artikelWanneer de migrantencriminaliteit de hogere inkomensklasse bereikt – “Ik ben geen racist, maar het zijn Mohammed en Ali die hier rondhangen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Het leger is alleen maar een instrument; doet wat de bevolking wil.
  Dan: de moffen begonnen met de aanval op burgers in England

  Om het leger te stoppen, moet er gezorgd worden dat de burgers de lol in de oorlog verliezen……het werkte dus.

  ZIJ vielen aan zonder provocatie; alles komt derhalve op hun rekening

 2. Nu is er ook gezever over de atoombom. het enige wat ik erop tegen heb: het doel.Hij had op het paleis van de keizer gegooid moeten worden.

  Er zijn nogsteeds mensen die denken dat de 2 bommetjes de oorlog be-eindigden. Nee hoor. Dat waren de oprukkende Russen. De Jappen scheten hun broek vol voor de Russen.

  Derussen hadden recht gedaan; waarschijnelijk de legers die in China waren, naar China sturen voor berechting…..

 3. Nauw gezever.

  Laat iedereen verder zijn mening hebben, ‘officiele’ geschiedschrijving over achtergronden vwb Duitse agressie etc is al meer dan honderd jaar een leugen.
  Prima dat je goed hebt opgelet op school, helemaal goed wanneer je zelf kunt nadenken.

 4. De geallieerden zijn de echte oorlogsmisdadigers die postuum alsnog angeklaagd moeten worden! Al sinds 1945 wordt er door de leugenmedia propaganda gemaakt en hun eigen worden verzwegen! Mensen denk zelf eens na en geloof niet wat tv en geschiedenisboekjes je proberen wijs te maken!

 5. Als oud-Dresdenaar (jaren tachtig) maak ik een paar aantekeningen. De stad zat niet zo vol met vluchtelingen, want die kregen bij aankomst hoogstens wat soep en werden dan verder doorgestuurd. Die aanval in scheervlucht van de Mustangs op de mensen langs en in de Elbe heeft niet plaatsgevonden, alle ooggetuigenverklaringen ten spijt. Die hele strook is aan paar jaar geleden afgezocht. Ga maar na, al die toestellen vurend uit hun zes boordwapens, dat laat sporen na. Verder klopt het verhaal feitelijk wel, maar een oorlogsmisdaad? Londen en Antwerpen werden nog bestookt met V-wapens. Deze oorlog was steeds verder gebarbariseerd. Arthur Harris van Bomber Command (ik heb zijn memoires) was er van overtuigd dat er na die ene beslissende aanval alleen nog een paar bobby’s naar Berlijn hoefden te gaan om Hitler en zijn trawanten in de boeien te slaan. Dat zo’n aanval de oorlog zou beslissen had hij afgeleid uit de Nederlandse capitulatie na de aanval op Rotterdam. Onze gevluchte regering had in Londen wat uit te leggen (de tachtig-urige oorlog), en kwam toen met het verhaal van 30.000 slachtoffers, dat je nog steeds tegenkomt. Het waren er tussen de 700 en 900…

  • Nou ik ben ieder geval blij dat we hier onder hen die in de comments reageren op ‘De geallieerde Holocaust op Dresden’ een oud-Dresdenaar aantreffen die ons wat nader kan inlichten over de werkelijke toedracht van het bombardement op 12 februari 1945 op Dresden door de geallieerden. Volgens mij viel het ook wel mee allemaal. Zo zullen de inwoners van Dresden ook wel gedacht hebben:”Ach zo’n intens bombardement met fosforbommen is uiterst vervelend en storend maar een oorlogsmisdaad kun je het nauwelijks noemen.” Nadat Bomber Harris alle steden reeds had platgebombardeerd begrijp ik ook wel dat ie gedacht moet hebben dat de geallieerden na het bombardement flierefluitend naar Berlijn konden wandelen. Ik denk ook dat Bomber Harris zijn strategie volledig heeft gebaseerd op het Duitse bombardement op Rotterdam.
   https://brandnewtube.com/watch/white-genocide-quotes_ye7rZwn5xFeMLKz.html

 6. Er klopt geen reet van de bekende Duitse sadistische oorlogszucht. En de oude duidingen van de aanloop- en oorlogsverhandelingen houden ook geen stand.
  Die Harris memoires zouden dat deels moeten uitwijzen.
  Anyway, Duitsland had van begin af al een heel ander uitgangspunt. Nul strategische luchtpotentieel. De Terrorbombing-strategie van de geallieerden was daarnaast van invloed op het hele verloop van de oorlog, los van of het gegeven of het mogelijk nog een ander doel diende.
  Goed, de Blitz was doelbewust en uiteindelijk slim uitgelokt, Hitler maakte de vergissing te reageren en verloor zo de Slag om Engeland. ‘We’ voelen het heden nog.
  De barbarij zat en zit voornamelijk elders.

  Meer dan een half miljoen mensen, dat is zonder vluchtelingen en troepenconcentraties (van of naar het front) die zich daar tijdelijk zouden kunnen ophouden ivm het oprukkende Rode Leger.

  Dresden, the seventh largest city in Germany and not much smaller than Manchester is also the largest unbombed builtup area the enemy has got. In the midst of winter with refugees pouring westward and troops to be rested, roofs are at a premium, not only to give shelter to workers, refugees, and troops alike, but to house the administrative services displaced from other areas. At one time well known for its china, Dresden has developed into an industrial city of first-class importance … The intentions of the attack are to hit the enemy where he will feel it most, behind an already partially collapsed front, to prevent the use of the city in the way of further advance, and incidentally to show the Russians when they arrive what Bomber Command can do.

  A Dresden police report written shortly after the attacks reported that the old town and the inner eastern suburbs had been engulfed in a single fire that had destroyed almost 12,000 dwellings. The same report said that the raids had destroyed 24 banks, 26 insurance buildings, 31 stores and retail houses, 640 shops, 64 warehouses, 2 market halls, 31 large hotels, 26 public houses, 63 administrative buildings, 3 theatres, 18 cinemas, 11 churches, 6 chapels; 5 other cultural buildings, 19 hospitals including auxiliary, overflow hospitals, and private clinics, 39 schools, 5 consulates, the zoo, the waterworks, the railways, 19 postal facilities, 4 tram facilities, and 19 ships and barges. The Wehrmacht’s main command post in the Taschenbergpalais, 19 military hospitals and a number of less significant military facilities were also destroyed. Almost 200 factories were damaged, 136 seriously (including several of the Zeiss Ikon precision optical engineering works), 28 with medium to serious damage, and 35 with light damage.

  An RAF assessment showed that 23% of the industrial buildings and 56% of the non-industrial buildings, not counting residential buildings, had been seriously damaged. Around 78,000 dwellings had been completely destroyed; 27,700 were uninhabitable, and 64,500 damaged but readily repairable.

  Daarom. 5-7% slachtoffers van een relatief onbekend aantal aanwezige mensen.
  Versus de veronderstelde schade.
  Nog steeds een grandioze overschattig van de slachtoffers.
  Right.

  Duitsland moet stuk.
  Maar, die waren slecht he.
  En de rest van Europa dan?
  ‘U bent niet slecht, zolang u zich niet verzet tegen de sloop.’

 7. Het was een schande, gewoon een oorlogsmisdaad van de amerikanen en engelsen om Dresden alsnog te bombarderen, dit terwijl de oorlog zowat afgelopen was!!
  Wie durft deze misdaad aan te klagen?
  Jaja, ieder roepen tegen wat Hamas heeft gedaan en wat vervolgens de zionisten doen (initiatief komt niet van Hamas maar van elders/pure provocatie om agendapunt x3 vd global agenda te realiseren na Ukraine), maar wat die engelse + amerikaanse barbaren hebben gedaan, daarover durft niemand zijn mond open te trekken!!
  Wat een hypocrisie allemaal!!!!

 8. Zie uitgebreide info over Dresden in het boek “De 13 satanische bloedlijnen”. Gebaseerd op getuigenverklaring van goede Amerikaanse vriend van de auteur Robin de Ruiter. De vriend – 99 jaar oud – was bommenrichter op één van de bekende bommenwerpers Vliegende Fort tijdens die tijd. Hij was gestationeerd in Italië en geeft buitengewoon interessante informatie over de geallieerde bombardementen tegen de Duitsers in heel Europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in