De volgende drie interpretaties bieden de meest waarschijnlijke verklaring voor de laatste ontwikkeling: 1) Kiev dringt met succes Russische troepen terug met volledige westerse steun; 2) Moskou legt een slimme militaire val voor zijn tegenstanders; of 3) gedeeltelijke terugtrekking uit Kherson is de geheime voorwaarde voor een staakt-het-vuren, schrijft Andrew Korybko.

De aankondiging van het Russische ministerie van Defensie op woensdagavond dat zijn troepen zich terugtrekken tot voorbij de rivier de Dnjepr in de pas herenigde zuidelijke regio Kherson, werd met schok ontvangen door degenen in de hele wereld die sympathiek staan tegenover de speciale operatie van Moskou in Oekraïne. Hoewel de autoriteiten de afgelopen maand burgers hadden geëvacueerd van de rechteroever en legergeneraal Surovikin zijn mensen rond die tijd al had verteld dat ze in de toekomst mogelijk militair zware beslissingen konden verwachten, hadden weinigen aan deze kant van de Nieuwe Koude Oorlog eigenlijk nog een andere Russische terugtrekking verwacht.

Dit volgt op de verrassende tegenslag in de regio Kharkov twee maanden geleden, die veel chaotischer en ongeorganiseerder was dan de gedeeltelijke terugtrekking uit de regio Kherson, hoewel eerstgenoemde regio geen deel uitmaakte van de Russische Federatie toen dat gebeurde, in tegenstelling tot de tweede. De optiek van de laatste ontwikkeling is daarom uiterst ongemakkelijk en kan niet worden gesuikerd, hoewel het Russische ministerie van Defensie dat niet heeft geprobeerd. In plaats daarvan hebben generaal Surovikin en minister van Defensie Shoigu het Russische volk openhartig geïnformeerd over het waarom van deze ontwikkeling.

Volgens hen heeft het behouden van dat gebied militair gezien weinig zin, vooral omdat het zwaard van Damocles dat Kiev de nabijgelegen Kachovka-dam zou aanvallen boven ieders hoofd hangt en in dat scenario uiteindelijk de troepen zou kunnen isoleren die op de rechteroever blijven. Met dit in gedachten werd besloten om de terugtrekking van hun troepen vanaf daar te beginnen. Het pijnlijkste van alles is echter dat in het kader van dit proces ook de gelijknamige hoofdstad van de regio zal worden geëvacueerd. Om die reden vieren Kiev, haar westerse beschermheren en hun aanhangers uitbundig wat er zojuist is gebeurd.

  Alle 11 Amerikaanse supervliegdekschepen lopen "groot risico" nu Rusland ze in het vizier brengt van Zircon hypersonische raketten

De volgende drie interpretaties bieden de meest waarschijnlijke verklaring voor de laatste ontwikkeling:

1. Kiev slaagt erin de Russische troepen terug te dringen met volledige westerse steun.

Deze conventionele interpretatie van de gebeurtenissen stelt dat de door de VS geleide NAVO proxy-oorlog tegen Rusland via Oekraïne, die de speciale operatie van Moskou daar in de eerste plaats uitlokte, zich heeft ontwikkeld tot het punt waarop de troepen van de tegenstander met succes worden teruggedrongen uit hetzelfde gebied dat zij nu opeisen als hun eigen grondgebied.

2. Moskou legt een slimme militaire val voor zijn tegenstanders.

De tweede meer speculatieve interpretatie is het vermoeden dat de dingen niet zijn wat ze lijken en dat Moskou een slimme val zet voor zijn tegenstanders om hen te verleiden hun bevoorradingslijnen te verleggen, zich gemakkelijker bloot te stellen aan aanvallen en een Stalingrad-achtige centrale slag te leveren in de stad Kherson.

3. Gedeeltelijke terugtrekking uit Kherson is de geheime voorwaarde voor een staakt-het-vuren.

De laatste interpretatie is puur speculatief en berust op de reeks signalen die de VS vóór deze week hebben afgegeven (hier gedetailleerd) en de herbevestiging door woordvoerster Zakharova van de belangen van Rusland tijdens de besprekingen op woensdag om te suggereren dat deze terugtrekking de geheime voorwaarde is voor een staakt-het-vuren.

De eerste interpretatie wordt geloofwaardig geacht als het volgende gebeurt:

1A) De door het Westen gesteunde troepen van Kiev bezetten met succes de gehele rechteroever waaruit Rusland zich heeft teruggetrokken;

1B) Vervolgens steken zij met succes de Dnjepr over in de regio Kherson;

  De EU-leiders zijn iets belangrijks vergeten

1C) En dit leidt ertoe dat ze de “Krim-corridor” van Rusland afbreken of snel verpletteren.

De tweede interpretatie vereist dat het volgende gebeurt om geloofwaardig te zijn:

2A) De door het Westen gesteunde troepen van Kiev worstelen om de gehele rechteroever van de regio Kherson te bezetten;

2B) Zij strijden eveneens om de stad Kherson te bezetten;

2C) En hun inspanningen eindigen ermee dat de rechteroever van de regio Kherson een (gedemilitariseerde?) bufferzone wordt.

Tenslotte moet het volgende snel gebeuren om de derde theorie niet als een kopie af te doen:

3A) De rechteroever van de regio Kherson blijft gedemilitariseerd of wordt slechts licht gemilitariseerd door Kiev;

3B) De gevechten tussen de Westers gesteunde Kievse strijdkrachten en de Russische strijdkrachten in de regio Kherson vertragen of stoppen;

3C) een diplomatieke doorbraak wordt bereikt vóór, tijdens of onmiddellijk na de G20 van volgende week.

Om het allemaal samen te vatten, volgen hier de drie belangrijkste conclusies van wat er zojuist is gebeurd:

1. Rusland heeft zich teruggetrokken uit gebied dat het als het zijne opeist, tot teleurstelling van zijn aanhangers;

2. Het is waarschijnlijker dat Kiev blijft oprukken of verzandt in een moeras dan dat het instemt met een staakt-het-vuren;

3. En er is een kans dat Kiev en/of Rusland asymmetrisch reageren op de laatste ontwikkeling.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïens “Neo-Nazi Zomerkamp” – Militaire opleiding voor jonge kinderenVolg Frontnieuws op Telegram

  NAVO-officieren in Azovstal vermoord en gemutileerd door Azov om Westerse regeringen niet in verlegenheid te brengen?

Lees meer over:

Vorig artikelDe dialoog tussen Surovikin en Shogun: 40.000 Russische troepen teruggetrokken uit Kherson – Vrees dat de Kakhovka stuwdam wordt opgeblazen
Volgend artikelDe DONKERE WINTER is nog maar net begonnen: Bereid u voor op jaren van economische ineenstorting, vervalste verkiezingen, censuur en overheidstirannie.
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

22 REACTIES

 1. Rusland moet/zal gewoon winnen. Een andere optie is er niet.Stel dat zoals sommige meningen ervan uitgaan dat Rusland in het complot van the New World Order meedraait uiteindelijk, dan nog kunnen ze op hun vingers uitstellen dat ze dan toch vroeg of laat opnieuw doelwit worden van de ‘wereldbende’.De andere partij Amerika en o.a Westerse vazallen hebben ook geen andere optie om zgn. te winnen, daar hun hele satanistische werken in elkaar klappen en zij niets meer overhouden! Stel en ga je ervan uit in een gedachte, dat in een klap alle regeringsleiders inzien dat het oorlogsgeweld en wapens geen zin heeft en ermee stoppen. Dan nog zal de wereld niet functioneren onder menselijke leiders. Immers altijd zullen er nieuwe gekken,hebzuchtige etc. Opstaan en de ellende begint opnieuw. Naar mijn mening kan de mens(heid) helemaal niet omgaan met het grootste geschenk dat iedereen heeft gekregen van Hem, nl. ‘de vrije wil’
  Uiteindelijk zal dus Hij als enige een ‘wereldregering’ kunnen aansturen en alleen eerlijke bestuurders kunnen aanstellen, waar de mens dan blindelings op kan vertrouwe en een mooie en gezonde wereld opbouwen, alleen met liefde voor elkaar!

 2. Het Romeinse rijk heeft zich destijds ook strategisch teruggetrokken uit sommige gebieden achter meer gemakkelijk te verdedigen grenzen (Rijn, muur van Hadrianus, etc.) die eeuwen hebben stand gehouden.

 3. Ik begrijp dat de rivier de Dnepr een scheidingslijn is in dit militaire spel.
  De Russen zijn helaas toch niet zo sterk als doet vermoeden.
  Alleen nucleaire wapens zijn in de meerderheid bij de Russen, het overige valt mij vies tegen.
  Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat de VS flink meehelpt om Ukraine te helpen.
  Deze gedeeltelijke terugtrekking zal Putin zuur moeten bekopen. De haviken zijn nu in pole position om hem tot de orde te roepen.
  Putin gaat ook niet naar de G20 top vergadering op Bali. Er wordt in de Russische media gefluisterd dat hij “bang” is om op dit kritieke moment het land te verlaten en anderen zijn positie inn3men.
  We zullen zien maar dit gaat voor Putin niet voortvarend zoals aanvankelijk was verwacht.
  Ik hoop maar daar Russia een valstrik zet voor de Ukraine .

  We zullen zien

 4. Rusland zal Kherson enigzins vasthouden tot er genoeg Oekraïne troepen zijn en dan de stad verlaten. Vanaf dat het Oekraïense leger in grote getale bij Kherson zit zal men de dam opblazen en word het gebied rond
  Kherson welke vlak is en laaggelegen een modderbad. Einde Oekraïense leger….en wat nog rijden kan zal worden afgeschoten in een gebied waar nauwelijks een boom van betekenis groeit…

  Dat maakt dat Oekraïne op andere fronten zwakker word en dat Kiev mogelijk word afgesloten vanuit wit Rusland. Met het opblazen van bijna alle overgangen over de Dnjepr zal het Oekraïense leger zijn gesplitst en kan een deel niet bevoorraad worden….

  De Dnjepr is een perfecte linie dus de kans dat Rusland naar het noorden land de rivier/ binnenzee optrekt is vrij groot….

  In het voorjaar is er dan een kans dat de Rus Kherson en alles erachter binnentrekt, bij aanwezigheid en mogelijk zelfs hulp van een verzopen uitgehongerd en verraden Oekraïens leger…

  we gaan het zien…

   • @Adriaan W.

    Beste,

    Ik blijf erbij…….en dat is in mijn ogen nogal van zeer groot belang…..

    Ik denk dat dit allemaal een ongelooflijk achterlijk spelletje is en niets meer dan dat!!!

    Hoe kom ik hierbij……

    1) Ik heb reeds meerdere FAKE oorlogjes mogen aanschouwen alwaar zeer duidelijk nep “slachtoffers” hun hoofden werden verbonden.
    2) Heb zelfs enkele keren POPPEN gezien welke duidelijk zichtbaar waren en dit niet alleen mij was opgevallen aar wel meer mensen welke dit threater zoal volgen.
    3) Bij uitnodigingen van o.a. flinten Ushi (Ursula von de Leyen) werden telkens dezelfde “kapotgeschoten cq vernietigden” gebouwen op de achtergrond getoond in de FILMSET!!!!
    4) Al eerder heb ik opgemerkt dat de complete LUCHTMACHT van de Oekraïne aan flarden is geschoten in de eerste aanval van de RF……….
    Daarbij hebben de Russen een LUCHTMACHT die je toch niet zo een twee drie als derderangs zou kunnen wegzetten…….
    Ik wil hierbij even in herinneringen ophalen uit WOII alwaar Rijksmaarschalk Herman Göring, destijds chef van de Luftwaffe, de welbekende Blitzkrieg vanuit de lucht in goede banen leidde…….met als gevolg dat nagenoeg ELK LAND in no time capituleerde…….en welbekend stonden ze dan ook in enkele weken de Eifeltoren te aanschouwen en hadden ze zodoende heel Europa overrompelt!!!

    Waar blijven die Russen nu met hun compleet intacte Luchtmacht tegen een totaal vernietigde luchtmacht van Oekraïne…….

    Wetende dat je met een rondje vliegen nagenoeg elk stuk artillerie, elke tank, elk schip en elk verder gepantserd voertuig voorgoed naar de schroothoop verwijst!
    Kwestie van opladen en afslepen naar de oud-ijzerhandel!!!!

    De RF heeft nog nagenoeg niet 1x gebruik gemaakt van hun LUCHTMACHT!!!!!!!

    DENK HIER EEN OVER NA AUB!!

    Fijne dag verder…

    Gladiator

    • Gladiator november 10, 2022 at 12:07

     Hi beste, ik ben het met je eens deze speciale militaire operatie duurt naar mijn mening te lang, nu wordt deze oorlog aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid op een laag pitje gezet en volgend jaar lente zgn. in alle hevigheid hervat met nieuwe strategische plannen.

     Ook ben ik het eens dat de Russische luchtmacht alles in puin kan doen veranderen, waarom worden de aanvoerlijnen die gebruikt worden om het Westerse wapentuig naar Oekraïne te vervoeren niet kapot gebombardeerd door de luchtmacht of zal het zó zijn dat Rusland Oekraïne, NAVO en Amerika uitput, we hebben geen genoeg betrouwbare info om onze vermoedens te staven.

     Jij ook een fijne dag Gladiator.

 5. “De volgende drie interpretaties bieden de meest waarschijnlijke verklaring voor de laatste ontwikkeling”

  Deze zin beperkt uw denken. Men geeft u opties maar daardoor stopt mogelijk het zelf kijken en denken.
  Tricky dit soort zaken, maar het gebeurd ons constant…hou je van tennis of speel je liever golf…..? Fuck je tennis, fuck je golf, ik ga je vrouw wel vertroetelen en bepotelen….

  De hele verslaggeving van deze oorlog is net als de informatie in onze leefruimte voorgekauwde prut….andermans prut.
  Omdat al die slimme koppen in hun studententijd de kots van de hogere studenten hebben opgeslurpt om ook hoger te worden en geaccepteerd en nu als dokter of iets anders u de les lezen wil niet zeggen dat u hun kots hoeft te slikken….dat is een keuze…mits u bewust bent van die optie…

  Debilitas mentis is de volksziekte nummer 1 onder zogenaamde slimme koppen…en VVDers

 6. Oekraïne ziet geen tekenen dat Russische troepen Cherson zonder slag of stoot verlaten. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan noemde de terugtrekking van Russische troepen uit Cherson, van de rechteroever van de Dnjepr, een “positieve beslissing” Pat Stelling?

 7. Zoals eigenlijk altijd is het maar afwachten wat er gaat gebeuren en wat de achtergronden zijn van
  politieke en militaire beslissingen.
  De Russen hebben het luchtruim onder controle met satellieten en spydrones.
  Met Superieure precisie kruisraketten kunnen ze feitelijk raken wat ze willen. Om van de luchtmacht maar te zwijgen.
  Persoonlijk denk ik dat dit uiteindelijk toch een ingewikkelde valstrik is om de geallieerden
  een fatale klap te geven.

  • Thom november 10, 2022 at 11:49

   Blijkbaar zijn de Oekraïense verliezen van 402.000 gewonden waarvan 385.000 doden en 54.000 buitenlanders niet genoeg om misschien het laatste offensief tegen de Russische stellingen te beginnen, krijg toch het idee dat het voor de Russen niet zo lekker loopt als menigeen het zou willen, hoeveel rode lijnen zijn er overschreden, het vlaggenschip Moskva, de brug die de verbinding tussen Rusland en de Krim verbindt, de dagelijkse artillerie beschietingen op de burgerdoelen op de nieuw provincies m.a.w. het houdt niet op, niet vanzelf.

   • @Adriaan W.

    Beste,

    Ik heb zeer kortgeleden een foto gezien van hun zogenaamde “vlaggenschip” de Moskva……

    Het bleek nog rond te dobberen en wel GEHEEL ONBESCHADIGD!!!

    Ik zal proberen om deze foto of foto’s terug te vinden zodat ik een link kan geven erheen……..moet echt ff zoeken hiervoor want ik heb de laatste weken nogal wat sites bezocht hieromtrent!

    Zo gauw ik ze gevonden heb laat ik het weten. Kan me herinneren dat er foto’s van het vlaggenschip in onbeschadigde toestand waren en het zinkende schip wat behoorlijk beschadigd was.

    Hier waren brugstukken omcirkeld welke verschillen aangaven tussen de beide schepen……

    Ik neem aan dat u wel van het Titanic sprookje op de hoogte bent en dat het schip wat dus aldaar gezonken is en waarvan de hele wereld tot op de dag van vandaag DENKT dat dit de Titanic was in feite de Olympic was (weet niet meer zeker of laatstgenoemde naam klopt maar dat kan ik wel zo vinden!)

    Waar het om gaat is de leugen in deze!

    Groet

    Gladiator

    • Yep,

     Heb het meeste terug kunnen vinden inzake deze in MIJN OGEN fake oorlog met nogal wat STAGED EVENTS!!!!

     Kijk er zelf eens met een open mind naar, klik op de vele links welke er bij staan, bekijk desnoods en passant ook nog eventjes al het moois over de FAKE MH17 story welke ikzelf ook nogal heel diep heb onderzocht en waar de klote niet van klopt en al heel zeker niet dat dat ongelooflijk rare ding wat daar op de grond ligt de MH17 is welke door een zogenaamde Buk raket is neergeschoten door….yep, natuurlijk de RUSSEN!! wat natuurlijk aantoonbaar totale BS is maar daar hebben we het nu maar ff niet meer over. Laten we ons even beperken op de “oorlog in oekieboekieland…….waarvan nogal wat aanwijzingen aanwezig zijn om in elk geval gerede twijfel te hebben cq te krijgen inzake deze NEP OORLOG wat ik echter niet voor 100% zeker weet maar wel voor een behoorlijk groot percentage wat met de dag groeit…..en niet op zijn minst door het totaal laten afweten van de RF luchtmacht…..dit stinkt tot in de hemel!

     Kijk zelf eens en ik hoor het wel en ja, ook op betreffende site worden er pre en contra commentaren gegeven……dat mag, dat moet zelfs maar ik denk graag zelf na…..en ik kom helaas tot mijn eigen conclusie welke zoals gezegd nog niet helemaal zeker vaststaat!

     De link!

     https://stolenhistory.net/threads/wag-the-dog-ukraine-edition-or-how-to-fake-a-war.6188/

     Het zijn veel links en ook veel foto’s en onderwerpen……think for yourself!!

     Gladiator

 8. Brian november 10, 2022 at 14:29

  Life of Brian, net zoals bij je TV wordt er een afstandbediening erbij geleverd dus als je geen argumenten hebt onthoud je van overbodig commentaar als je weer eens een Semmelweis reflex krijgt bij het lezen van de commentaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in