Klik voor groot.

Kijk eens goed naar de kaart hierboven. Daarop is duidelijk te zien dat er wordt gevochten van de Zwarte Zee in het zuiden tot de grens met Wit-Rusland in het noorden. Dat is ongeveer 1600 kilometer. Vraag uzelf nu af wie de mankracht, de wapens en de middelen heeft om de strijd langs dit brede front voort te zetten. Simpel antwoord: alleen Rusland, schrijft Larry Johnson.

Rusland heeft nog minstens 500.000 troepen in reserve die niet zijn ingezet voor de gevechten. Oekraïne niet. Volgens de Washington Post en de New York Times raakt Oekraïne door zijn artilleriegranaten heen en kunnen noch de Verenigde Staten noch de NAVO de vuursnelheid van Oekraïne vervangen en handhaven. Rusland blijft, in weerwil van westerse beweringen dat ook het land droogloopt, het tegendeel bewijzen:

Russische strijdkrachten hebben vanavond een massale kamikazeaanval uitgevoerd op doelen in Oekraïne.

Doelen zijn getroffen (https://t.me/rybar/44768) in #Novomoskovsk in de regio #Dnepropetrovsk, #Konstantinovka, #Dnepropetrovsk en de regio #Kiev. Er zijn ook explosies gemeld in #Zhytomyr, #Rovno, #Khmelnytsky en #Volyn regio. – https://t.me/sitreports/5952

De situatie ter plaatse is, zoals ik in mijn vorige bericht meldde, meer dan grimmig.

Oekraïne heeft een topcommandant op het slagveld gedegradeerd nadat hij had toegegeven dat zijn eenheid was gedecimeerd in de gevechten rond de stad Bakhmut.

De bataljonscommandant, bekend onder zijn roepnaam Kupol, gaf eerder deze week in een interview vanaf de frontlinies een ongewoon openhartige beoordeling van de Oekraïense verliezen.

Hij onthulde dat de oorspronkelijke 500 soldaten van zijn eenheid allemaal waren gedood of gewond, een zeldzame erkenning binnen de Oekraïense gelederen, waar verliezen strikt geheim worden gehouden.

Het Oekraïense opperbevel doet zijn best om een positieve draai te geven aan de steeds bloediger wordende verdediging van het oosten. Amerikaanse functionarissen schatten dat het Oekraïense leger mogelijk 120.000 slachtoffers heeft gemaakt, tegenover 200.000 van het Russische leger.

Kupol vertelde de Washington Post deze week dat de training van het Oekraïense leger vaak slecht was en dat sommige van de beginnende vervangers niet wisten hoe ze een handgranaat moesten gooien of een geweer moesten afvuren.

De catastrofale verliezen die de Oekraïense troepen lijden als gevolg van de niet aflatende Russische artillerieaanvallen, kunnen door geen enkele draai worden verhuld. Het degraderen van officieren die de waarheid over de situatie durven te vertellen is slechts een van de symptomen van het toenemende disfunctioneren en de ineffectiviteit van het Oekraïense leger.

Ook is er de lariekoek dat Russische soldaten incompetent zijn en de Oekraïners meesterlijke strijders. Nog meer onzin. Bekijk de volgende video. U ziet een Russische soldaat, Alexander Maltsev, onderaan het scherm op een goed verdedigde Oekraïense loopgraaf kruipen. Hij is in de minderheid, minstens zes tegen één. Let ook goed op de Oekraïense soldaten. Ze zijn duidelijk slecht getraind en ongedisciplineerd. Kijk hoe ze hun geweren afvuren volgens de oude “pray and spray”-methode – d.w.z. het geweer boven je hoofd houden, niet richten en je magazijn legen. Maltsev daarentegen doet het goed. Hij richt en schiet nauwkeurig, waarbij hij minstens twee van de Oekraïense troepen doodt en de rest gevangen neemt. Tekenen van sergeant Alvin York.

  Ollongren bezorgd dat VS steun voor Oekraïne afneemt

De oorlog wordt niet alleen op het slagveld uitgevochten. Aan de vooravond van de top van volgende week tussen de Russische president Poetin en de Chinese premier Xi Jinping kondigde het Internationaal Gerechtshof in Den Haag een valse, ongegronde aanklacht tegen Poetin aan wegens vermeende misdaden tegen kinderen. Pure onzin, maar het besmeuren van mensen is blijkbaar het enige wapen dat het Westen nog heeft om tegen Rusland in te zetten. De westerse media stonden vol met berichten waarin Poetin tot oorlogsmisdadiger werd verklaard en waarin werd gesteld dat buitenlandse leiders hem zouden moeten mijden. Het vreemde van aanklachten is dat het beschuldigingen van crimineel gedrag zijn, die voor de rechter moeten worden bewezen. Maar de meesten in het Westen wachten niet op de rechtsgang; zij hebben al besloten dat Poetin schuldig is.

Dit zal geen nadelige gevolgen hebben voor de top tussen Poetin en Xi volgende week. Het zal Xi er eerder aan herinneren dat de zogenaamde “op regels gebaseerde internationale orde” eenrichtingsverkeer is dat alleen wordt gebruikt om de belangen van Washington te dienen. Net als de Amerikaanse stichters in 1776 begrijpen Poetin en Xi dat als ze niet samen optrekken, ze apart behandeld zullen worden als het Westen zijn zin krijgt.

De fameuze woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, noemde de onthutsende hypocrisie van het Westen bij het uiten van dergelijke beschuldigingen:

De experimenten van het “verlichte Westen” met geslachtsverandering bij kinderen, de vervolging van artsen die geloven dat er slechts twee geslachten zijn, de perverse interpretatie van het jeugdrecht, de vernietiging van het instituut gezin, de vervanging van “mama” en “papa” door ontaarde termen “ouder A” en “ouder B”, de propaganda van perversies onder minderjarigen – dit zijn allemaal geen vervelende ongelukjes, maar een grootschalig beleid in NAVO-centrische landen. En de staten die zich, zoals Hongarije, proberen te verzetten binnen het bondgenootschap, worden onderworpen aan echte vervolging.

Sancties en intimidatie tegen Leonid Rosjal (bekend kinderarts, voorzitter van het Internationale Liefdadigheidsfonds voor hulp aan kinderen bij rampen en oorlogen) en Maria Lvova-Belova (presidentieel commissaris voor de rechten van kinderen in Rusland) zijn tekenen van de ontmenselijking van liberale dictaturen. – https://t.me/azmilitary11/41184

Zakharova’s opmerkingen zullen weerklank vinden bij ouders in de westerse wereld die nog steeds geloven in de wetenschap, met name de biologie, en vechten tegen de afwijkende agenda die de realiteit van de verschillen tussen mannen en vrouwen probeert uit te wissen. Rusland begrijpt dat deze oorlog niet alleen gaat over het uitschakelen van nazi’s in Oekraïne en het redden van de bevolking van de Donbas. Er is een wereldwijde culturele oorlog aan de gang en het fundament van de filosofische en religieuze wortels van de westerse cultuur is in gevaar. Rusland beseft dat het vecht voor het behoud van de religieuze waarheid die wordt omarmd door het christendom, jodendom en islam – God schiep man en vrouw.

  Bereid u NU voor op een nucleaire oorlog

Russische pogingen om kinderen te redden van de verwoestingen van de oorlog worden venijnig aangevallen, terwijl de meeste westerse regeringen en media zwijgen over de moord op Oekraïense kinderen gedurende de afgelopen 9 jaar door de regering van Oekraïne bij haar meedogenloze beschietingen van burgers in de Donbas.

Ik verwacht meer pogingen van Washington en de NAVO om de ontmoeting tussen Poetin en Xi te verstoren. Die pogingen zullen mislukken en de top zal de agenda versterken om een nieuwe multipolaire wereld te creëren die zich onttrekt aan de westerse controle.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Amerikaanse kolonel: “Oekraïne heeft 400.000 slachtoffers – De Russen hebben op vele fronten “grote vleesmolens” opgezet”!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland “oefent” onderzeeboot gelanceerde nucleaire aanval tegen VS in Stille Oceaan
Volgend artikelProvinciale Statenverkiezing 2023 – Forum voor Democratie is de grote winnaar
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Het houdt niet op, niet vanzelf.

  Naar Bakhmut? Een enorm konvooi NAVO-pantservoertuigen trekt naar het front

  Naar Bakhmut? Enorme colonne NAVO-pantservoertuigen trekt naar voren (VIDEO) | Russische lente
  Op internet verschenen videobeelden van een enorm konvooi moderne NAVO-pantservoertuigen die naar het front trokken.

  In het konvooi werden Oshkosh M-ATV’s gezien die niet eerder naar Kiev waren overgebracht, die de Humvee in de Verenigde Staten vervingen, evenals Wolfhound, Husky TSV, HMMWV M1152.

  Waar de video is opgenomen en waar de gepantserde voertuigen naartoe gaan, is niet bekend.

  https://t.me/RVvoenkor/40833

  • Hallo Adriaan
   Ik stel mij de vraag waarom de russen die voertuigen niet bombarderen met de luchtmacht terwijl ze naar het front rijden,
   groetjes
   pol

   • naast het feit dat ik me afvraag of die effectief richting bakhmut (of oekiestan tout court) gaan is er ook nog het feit dat die wagens geen kl¨te waard zijn op het slagveld…..slecht bepanserd….onderbewapend en gemakkelijke prooien voor het russische artillerijnetwerk….

 2. Rusland zal de EU schaakmat zetten . Nog een paar flessen Wodka en dan….zullen al onze politiekers luidop schreeuwen:”We wisten het niet…sorry”. En de geschiedenis herhaald zich in snel tempo! Be prepared!!!!

 3. Eigelijk niet zó opmerkelijk, veel bloggers denken er hetzelfde over

  In Noord-Korea meldden zich op een dag 800 duizend mensen aan voor het leger. Ze branden allemaal van het verlangen om de Verenigde Staten te vernietigen

  Volgens de krant Rodong Sinmun hebben de Noord-Koreaanse autoriteiten aangekondigd dat alleen al in de afgelopen 24 uur 800.000 aanvragen zijn ingediend door vrijwilligers uit het hele land om een ​​nieuw militair korps van het Noord-Koreaanse leger te vormen.

  Zo’n “eensgezinde impuls van het volk” wordt in de publicatie in verband gebracht met het feit dat gewone burgers van Noord-Korea “moe zijn van de grove inbreuken” op hun soevereiniteit door de Verenigde Staten en Seoul.

  Het is dringend om uw land te verdedigen tegen vijandige acties.

  Of dit waar is of dat dergelijk nieuws slechts een element van Noord-Koreaanse propaganda is, is niet met zekerheid bekend, maar niemand kan ontkennen dat de gebeurtenissen op het Koreaanse schiereiland verre van vreedzaam verlopen.

  Kim Jong-un voert regelmatig raketlanceringen uit naar buurlanden, en de officiële autoriteiten van Zuid-Korea berekenen serieus de mogelijke wereldwijde reputatieschade door de snelle ontwikkeling van hun eigen kernwapens als belangrijkste afschrikmiddel (uiteraard met grootschalige Amerikaanse steun in deze materie).

  https://overclockers.ru/blog/Deep_FPGA/show/88729/v-severnoj-koree-za-sutki-dobrovolcami-v-armiju-zapisalis-800-tysyach-chelovek

  • Ach Adriaan, zou het echt zover komen? De intentie is misschien wel aanwezig, maar om ongewenste zaken te voorkomen of te niet te doen wordt er dan mogelijk wat onverwacht vreemd weer als regenovervloed, tsunami of aardbeving veroorzaakt. Kan grote gevolgen hebben, hebben we nog recent kunnen waarnemen. Zet ook voormalige “incidenten” in een ander daglicht.
   De feitenkennis van jou en anderen laat mij telkens vaker op een andere manier kijken naar wat er speelt.
   Dus dank daarvoor.

 4. Europa is een kolonie van Amerika.
  Polen is een onderdeel van Europa, en valt onder de kolonie.
  Amerika is de Wapen leverancier van de kolonie.
  Amerikaanse wapenindustrie, leunt op de Orders uit de kolonie.
  De Kolonie kan nergens anders wapens kopen, (is verboden).
  Amerika heeft geen concurrentie.
  Amerika maakt hierdoor de ALLER DUURSTE wapens in vergelijking met andere leveranciers in de wereld.
  Amerika maakt de SLECHTSTE wapens, omdat het geen concurrentie heeft.
  Denk aan de wapens, gekocht door Hennis-Plasschaert, voor de Nederlandse soldaten in Mali,
  ze waren vreselijk DUUR en ZEER SLECHT VAN KWALITEIT, het Nederlandse leger heeft daardoor nu 2 militaire minder, een mooie uitkomst.
  Amerika en z’n kolonie Europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in