De dialoog tussen de Russische generaal en bevelhebber van de Russische strijdkrachten in Oekraïne, Sergei Surovikin, en de minister van Defensie, Sergei Shoigu, die werd uitgezonden op de Russische staatstelevisie, leidde tot grote bezorgdheid en verontwaardiging, bericht Warnews24/7.

Commandant Surovikin bracht aan minister van Defensie Shoigu verslag uit over het succes van de operatie op de rechteroever van de Dnjepr. Aan het einde van zijn toespraak zei hij “Mijnheer de minister, ik stel voor om de lijn langs de Dnjepr te behouden”, waarop Shoigu onmiddellijk antwoordde “Daar ben ik het mee eens. Laten we het doen.”

Onmiddellijk daarna beval het Russische commando de volledige terugtrekking van de troepen van de westelijke oever van de Dnjepr en hun versterking ten oosten van de rivier.

Het Russische scenario is te mooi voor de Oekraïners om waar te zijn. Waarschijnlijk zijn de Russen bang dat de Oekraïners de Kachovka stuwdam opblazen. Dat is wat S. Surovkin benadrukte in zijn boodschap.

De aankondiging over de terugtrekking van de Russische troepen kwam echter kort nadat Russische media hadden gemeld dat de vice-gouverneur van Cherson, Kirill Stremusov, was omgekomen bij een auto-ongeluk.

Surovikin: Organiseer de verdediging langs de linkeroever van de Dnjepr!

Het Russische leger zal zijn eenheden verplaatsen naar de linkeroever van de Dnjepr, zei generaal Sergei Surovikin, commandant van de Russische strijdkrachten, in een rapport aan de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu.

“Een uitgebreide beoordeling van de huidige situatie suggereert het innemen van defensieve posities langs de linkeroever van de Dnjepr. Ik begrijp dat dit een zeer moeilijke beslissing is,” zei Surovikin.

Hij zei dat als Kiev doorgaat met een verdere toename van de waterstroom uit de reservoirs of een krachtigere raketaanval op de Kakhovka-dam, er een waterstroom zal ontstaan die enorme overstromingsgebieden zal creëren en tot aanzienlijke burgerslachtoffers zal leiden.

  EU moet overschakelen op oorlogseconomie - EU-industriecommissaris

“Er zal een extra bedreiging zijn voor de burgerbevolking en de volledige isolatie van onze troepenmacht op de rechteroever van de Dnjepr. Onder deze omstandigheden is de meest geschikte optie om de verdediging langs de barrièrelijn van de rivier de Dnjepr te organiseren,” zei Surovikin.

“We zullen, belangrijker nog, de levens van onze soldaten redden en, in het algemeen, het gevechtsvermogen van de troepengroep, dat nutteloos is om in een beperkt gebied op de rechteroever te blijven.

Bovendien zal het een deel van de strijdkrachten en middelen vrijmaken, die zullen worden gebruikt voor actieve operaties, waaronder aanvallen in andere richtingen in het operatiegebied,” zei de generaal.

Soygu stemde in met het voorstel van Surovikin.

“Sergej Vladimirovitsj, ik ben het eens met uw conclusies en suggesties. Voor ons is het leven en de gezondheid van Russische militairen altijd een prioriteit. Wij moeten ook rekening houden met de bedreiging van de burgerbevolking. Zorg ervoor dat de hele burgerbevolking kan vertrekken,” zei Soygou.

“Begin met de terugtrekking van de troepen en neem alle maatregelen om het veilige vervoer van personeel, wapens en uitrusting over de Dnjepr te garanderen,” zei de minister.

Surovikin voegde er ook aan toe dat ondanks de dringende oproep tot terugtrekking van de troepen in Kherson, de Russische troepen met succes weerstand hebben geboden aan vijandelijke offensieve pogingen over de contactlijn.

Surovikin beschuldigde, samen met Russische media, Oekraïne van het bombarderen van lokale overheidsfaciliteiten, scholen, ziekenhuizen en andere sociaal belangrijke voorzieningen, en opzettelijke raketaanvallen op de Kakhovka-dam.

Oekraïense functionarissen hadden eerder verklaard dat Rusland de dam zelf als doelwit heeft om op provocerende wijze een aanval uit te voeren en Oekraïne de schuld te geven.

  Wat zullen de reële gevolgen zijn van Europa's komende energiecrisis?

Volgens RIA zijn tot nu toe meer dan 115.000 mensen uit de regio Kherson geëvacueerd.

40.000 Russische troepen worden teruggetrokken

Er wordt geschat dat ongeveer 40.000 Russische troepen zullen moeten migreren naar de linkeroever van de Dnjepr.

S. Surovikin verduidelijkte dat “de troepenmanoeuvre in de nabije toekomst zal worden uitgevoerd, formaties en eenheden zullen defensieve lijnen en posities op de linkeroever van de Dnjepr bezetten.”

“Kherson en aangrenzende nederzettingen kunnen niet volledig worden bevoorraad en functioneren, het leven van de mensen loopt voortdurend gevaar,” zei Surovikin.

Hij benadrukte dat de strijdkrachten van Oekraïne de Kakhovka-dam blijven bombarderen – dit kan overstromingen veroorzaken, waardoor aanzienlijke verliezen zullen ontstaan.

De Russische generaal merkte ook op dat de Oekraïense troepen lokale overheidsfaciliteiten, scholen, ziekenhuizen en andere sociaal belangrijke voorzieningen treffen.

Surovikin voegde er ook aan toe dat de Russische troepen aan de andere kant van de contactlijn met succes weerstand bieden aan de offensieve inspanningen van de vijand. Alleen al in Kherson bedroegen de verliezen van de strijdkrachten van Oekraïne van augustus tot oktober:

-Meer dan 9,5 duizend doden en gewonden.
-Meer dan 200 vernietigde tanks.
-500 pantservoertuigen.
-Ongeveer 600 voertuigen voor verschillende doeleinden.
-Meer dan 50 artilleriestukken en mortieren.

  Frontnieuws filmpscoop – De trend zet zich voort - Is dit hoe de Ukro-Thots hun doden eren?

De Russische troepenverliezen zijn zeven tot acht keer lager dan die van de Oekraïners.

Kherson: Het plaatsvervangend hoofd van de Russische regering is dood

Bovendien is Kirill Stremusov, plaatsvervangend hoofd van het Russische commando in Kherson, vandaag na een auto-ongeluk omgekomen, aldus de Russische autoriteiten.

Russische staatsmedia meldden aanvankelijk dat Stremusov was overleden, maar lokale functionarissen zeiden dat hij nog leefde en dat artsen op de plaats van het ongeval aan het werk waren. Kort daarna leek het hoofd van het bestuur van Cherson, Vladimir Shaldo, te bevestigen dat Stremusov was vermoord, door op Telegram te schrijven:

“Ik ben zeer bedroefd te moeten zeggen dat Kirill Stremusov dood is.”

Later benadrukte hij in een opgenomen boodschap:

“Het is heel moeilijk voor mij om dit te zeggen, maar Stremusov is vanmorgen overleden. Hij is omgekomen bij een auto-ongeluk in Kherson.”

Pro-Russische Telegram-zenders melden dat het auto-ongeluk plaatsvond in de buurt van de stad Henichek in de regio Kherson.

Velen betwisten dat Stremusov is omgekomen bij een auto-ongeluk, aangezien er in Kherson en andere regio’s een aantal moorden en moordpogingen zijn geweest op door Rusland benoemde ambtenaren.

Nadat de Russische troepen bij het begin van de invasie Kherson hadden bezet, werd Stremusov een van de belangrijkste vertegenwoordigers van Moskou in de regio. Hij was de eerste ambtenaar die de afgelopen maanden de plannen van Moskou aankondigde om Oekraïense regio’s te annexeren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland en China zijn nog niet eens begonnen met het opdraaien van de pijnknopVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat een bedrog! Reeds 30 (!) gastankers geparkeerd voor de Europese kusten
Volgend artikelDe drie meest waarschijnlijke scenario’s na de gedeeltelijke terugtrekking van Rusland uit de regio Kherson
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

 1. Ik heb altijd in mijn achterhoofd gehouden dat Klaus Schwab openlijk heeft gezegd, op beeld, dat Vladimir Putin ook een ‘Young Global Leader’ was..
  Misschien dat het toch allemaal een afleiding is waaraan Rusland mee doet. Want de vele commentatoren op Rumble en Odysee kunnen er ook geen touw meer aan vast knopen.
  Duitsland was met mindere middelen in paar weken door half Europa gewalst, en Rusland kan niet eens een strook van 100 km vasthouden na 8 maanden. Altijd krijgen we te horen dat Ukraine is uitgeput, materieel noch manschappen meer heeft etc… Dit klopt gewoon voor geen meter..?

  • Poetin zit niet meer bij het WEF.
   Hij heeft daar fijn rond kunnen neuzen.
   Als je Poetin zijn standpunten kent zal hij één wereldregering nooit accepteren.
   Amerika zou Rusland maar wat graag leeg willen plunderen. Want je weet toch wel aan welke grondstoffen Rusland rijk is?!

  • Poetin is ex-KGB, daar leren ze je: “Ken je vijand” vandaar dat Poetin regelmatig te zien was in Davos. Hij weet hoe de hazen lopen daar en gebruikt die kennis nu in zijn voordeel.

  • Die weken waren maanden, de Duitsers hebben destijds voor de invasie van Rusland bijna 4 miljoen man ingezet, en de huidige frontlinie in Oekraïne is ongeveer duizend kilometer lang.
   Met andere woorden; u praat stierenpoep…

   • Toch wel vreemd dat deze oorlog perfect is voor hun great reset…dankzij de sancties zijn ze heel de westen aan het slopen en dan build back better

 2. NOS op de nieuws vandaag zij vergelijken deze oorlog met Bush en de oorlog van Irak. Deze oorlog is veel veel erger dan van Irak maar ja de NOS journalisten heb je niets aan, ze zijn erg slecht en ongeschikt, zij proberen de bevolking te liegen

 3. Vlgs ter plaatse aanwezigen zijn er geen enkele beweging in de Russische troepen te zien.
  In de stad zelf zijn 13.000 man.
  Daarnaast; terugtrekken door de rivier over te steken is levensgevaarlijk.

  Ik denk dat er weer een plannetje achter zit om de Oekies te verslaan….

 4. @frank ben het met je eens putin had het al lang kunnen beslissen hij werkt gewoon mee aan de great reset hij heeft ze bevoking toch de gifspuit gegeven dat zegt al genoeg net als trump de gifspuit heeft gegeven aan de bevoking
  Trump en putin spelen het spel dus mee al zouden ze tegen claus swab zijn of tegen de great reset zouden ze nooit hun bevolking vaccins geven ze hebben niet gezegd dat het gevaarlijk is en men ze niet moet nemen ze horen gewoon bij de deepstate

  • Het lijkt allemaal het zelfde maar dat is het niet.

   Wereldwijd is de Cult verdeeld in 5 hoofdgroepen, ieder met zijn eigen demonen vorst.
   Deze zijn in competitie met elkaar en hoewel ze onder 1 absolute heerser vallen bevechten ze elkaar waar ze kunnen.

   Oftewel, Putin is net zo slecht als alle andere narcistische idioten die de wereld denken te besturen!

   En Nederland? Dat is een landje wat in deze strijd totaal geen rol speelt, de machthebbers hier zijn allemaal 100% gecorrumpeerd omdat ze zonder uitzondering een stel geilbakken en pedofielen zijn en ze op spiritueel vlak totaal ondermaats zijn!!

  • bij ons waren de verplegers en andere verplicht om de gifspuit te nemen anders geen werk of uitkering ze werden werkelijk tegen de muur gezet.
   in RU geen enkele verplichting , wie schrik had om ziek te worden haalde de prik volledig vrijblijvend .
   en het is niet de gifspuit van bij ons.

 5. Rusland heeft 15 000 tanks en 3800 stuks artillerie en een niet te onderschatten luchtmacht.
  Als Poetin een echte vijand zou zijn van de illuminatie dan…
  De oorlog een slecht toneelstuk. Misselijkmakend.
  Geen mens kan de illuminatie stoppen.

 6. Ruslands Sputnik is niet mRNA en 5G is er verboden omdat het gevaarlijk is. Putin en russen gaat niet samen met reptielen en hun transgender duivelse shit. Is simpelweg onverenigbaar. Vergelijk het met Mel Gibson die een kijkje kreeg in satanische rituelen in de hollywood hills op een afterparty van de Cabal…Daarna werd ie afgeschilderd als anti-semiet..Hij heeft weken lopen kotsen en zichzelf kapot gezopen voor wat hij had gezien. Putin zegt ook : Ik strijd tegen Satanisten. In de vlag van Rusland staat een witte shiny ridder die een reptiel spietst zoals het hoort.

 7. Wat in Oekraïne gebeurt lijkt niet op wat wij in het westen gewend zijn met het oorlog spel. De Amerikanen en de NAVO meet hun kracht in oppervlakte, dus zoveel mogelijk terrein winnen. De Russen hebben er voor gekozen voor een langzame vooruitgang, en als het strategisch en veiliger is om tijdelijk terug te trekken, doen zij dat. De Russen mikken enkel op de vijand. Ze konden makkelijk Oekraïne al veroverd hebben, maar dan werden de aanvoer lijnen veel langer en kwetsbaarder. Nu ze constant eigenlijk Oekraïne/ NAVO uitdagen dat zij diep in het land moeten, zitten zij met lange aanvoer lijnen en zijn zij kwetsbaar. Daar het westen in oppervlakte meet zijn zij hebberig op elk stukje grond, wat Rusland tijdelijk achterlaat. Zodat de contactlijn gewoon opschuift, waar de Russen de Oekraïners en de NAVO willen hebben. Rusland is nog afwachtend op strenge vorst, zodat de modder weg is en de ondergrond hard genoeg voor zwaar militair materiaal wordt. Hun versterking is inmiddels ook al gearriveerd van 318.000 man op de desbetreffende locaties.

 8. Terugtrekken zou ze meer kwetsbaar maken en meer doden kosten dan standhouden.

  ik denk dat voor de zoveelste keer de Russen een val zetten en dat voor de zoveelste keer de oekies erin zullen trappen.

  Misschien dat er een paar duizend naar de overkant gaan, om de indruk te wekken; maar Kherson opgeven: geloof ik niet.

 9. BBC ouwehoert weer uit de nek; ze zeggen dingen die in tegenspraak zijn met elkaar
  1) Russen zijn aan het terugtrekken
  2) Russen hebben niet de strategische kennis om vechtend terug te trekken
  3) tijdens hun terug trekken plunderen ze van alles en ontvoeren ze kleine koters. Waarschijnelijk denken ze dat Hunter Biden een Rus is.
  4) ze geloven niet dat Rusland terugtrekt…

  Voor de rest zijn ze bijna normaal; alleen hun “leider”speelt met zijn lul piano voor een grote zaal; snuift vermogens aan coke, danst op hoge hielen en damesslipje, en steelt de wereld kaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in