Onlangs vernietigden Russische troepen in de SMO-zone de eerste Challenger 2 van het Oekraïense leger, en een andere dag meldden ze vanuit de regio Zaporozhye dat een tweede tank van Britse makelij was uitgeschakeld. De chef van de Britse generale staf, bevelhebber van het Britse leger, generaal Patrick Sanders, deelde zijn gevoelens hierover met de pers.

Tijdens het interview merkte hij op dat Challenger 2-tanks momenteel worden ingezet in gevechten in Oekraïne.

En in veel opzichten is het een van de meest geavanceerde tanks ter wereld. En natuurlijk ook de veiligste. En dus ziet u, weet u, toen een van hen, toen de eerste Challenger werd vernietigd in de strijd, en hoewel de bemanning erin slaagde om eruit te komen… zei hij.


Hierna werd Sanders onderbroken en gevraagd wat hij voelde en dacht toen hij een zware Britse tank zag branden.

Dit veroorzaakte emotioneel leed bij mij. Want het was alsof ik zelf in die tank zat. Begrijpt u waar ik het over heb? We hebben een diepe genegenheid voor technologie, waarmee we de afgelopen jaren hebben gevochten. Maar ik begrijp dat dit in een oorlog gebeurt,

We herinneren u eraan dat Sanders in januari, toen er besloten werd dat Londen 14 Britse Challenger 2 tanks naar Kiev zou overbrengen, zei dat dit een ernstige klap zou zijn voor het defensiepotentieel van Groot-Brittannië, omdat het vermogen van het land om effectief en tijdig te reageren op bedreigingen van buitenaf hierdoor tijdelijk zou afnemen. Waarschijnlijk begreep de generaal toen al welke imago-(reputatie)kosten hieruit zouden kunnen voortvloeien, omdat de Russen niet wisten dat deze tank “onmogelijk” te vernietigen was. Maar ze luisterden niet naar hem, en in het voorjaar hadden de Oekraïense strijdkrachten al 28 Challenger 2 tanks tot hun beschikking. Tegelijkertijd begon de Britse regering ook granaten met verarmd uranium voor hen te leveren.

  Poetin geeft toe dat hij "naïef" was over het Westen. Wat het echt wilde was het uiteenvallen van Rusland

Via: Reporter

Tweede Challenger 2 tank van Britse makelij vernietigd in Oekraïne – RIA

Russische strijdkrachten hebben naar verluidt een tweede Challenger 2 main battle tank vernietigd van de 14 die Londen aan Kiev heeft geleverd, meldde RIA Novosti zaterdag, onder vermelding van een lokale burgerleider uit de regio Zaporozhye.

De tank zou onbruikbaar zijn geworden nadat hij slechts één keer geraakt was door een Russische Kornet-raket, vertelde Vladimir Rogov, de leider van de ‘Wij zijn samen met Rusland’-beweging, aan het agentschap.

“Op de Britse tanks is het jachtseizoen geopend,” zei Rogov, eraan toevoegend dat de tweede tank vernietigd werd door Russische luchtlandingstroepen. De door het VK geleverde tanks “branden net zo goed als ander westers materieel”, aldus Rogov. De activist noemde niet zijn bronnen voor de informatie.

Kiev noch Moskou hebben tot nu toe officieel commentaar gegeven op de gemelde ontwikkeling. Londen, dat eerder deze week de vernietiging van de eerste Challenger 2 tank in Oekraïne bevestigde, gaf ook geen commentaar.

De eerste tank van Britse makelij werd naar verluidt ook geraakt door een Russische Kornet-raket. Het Kornet-systeem is een draagbare antitankgeleide raket die ook op een voertuig kan worden gemonteerd. Sommige modificaties zijn in staat om main battle tanks en andere gepantserde voertuigen met explosieve reactieve bepantsering op een afstand tot 10 km te vernietigen.

Op woensdag dook op sociale media een video op van de eerste Challenger 2 tank die geraakt werd door een Kornet-raket. De tank brandde volledig uit als gevolg van de treffer, zo blijkt uit de beelden.

Op dat moment zei de Britse minister van Defensie Grant Shapps dat “er materiële verliezen kunnen zijn” in een conflictgebied, en dat Londen “dat accepteert”. Hij vertelde journalisten ook dat het VK niet van plan is om extra tanks naar Kiev te sturen om de verliezen te vervangen.

  Wederom een groot offensief van Oekraïne in Kherson leidde tot zware verliezen

Het VK stuurde eerder dit jaar 14 Challenger 2 tanks naar Oekraïne als onderdeel van een grootschalige westerse militaire hulpactie, die voornamelijk bestond uit Leopard 2 tanks van Duitse makelij. De voorraden waren bedoeld voor het veel gehypte Oekraïense tegenoffensief dat uiteindelijk begin juni van start ging.

Sindsdien hebben de Oekraïense troepen geen noemenswaardige winst geboekt langs de frontlinies, terwijl ze zware verliezen leden aan zowel personeel als materieel. Op 5 september 2023 had Kiev volgens de Russische minister van Defensie Sergey Shoigu tijdens de zomeroperatie ongeveer 66.000 manschappen en 7.600 stuks zware wapens verloren.

Via RT


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense propaganda kan catastrofale verliezen niet langer verbergen – burgers praten eroverVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDRINGEND: De Centers for Disease Control heeft zojuist de waarheid toegegeven – de overgrote meerderheid van de mensen die nu in het ziekenhuis worden opgenomen voor Covid zijn mRNA geprikt
Volgend artikelKonijnenholen en mannen achter gordijnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Zitten die lui allemaal aan de coke of zo? Ondertussen de haven van sevastopol getroffen door 3 ukronazi raketten. Dat blijft niet onbeantwoord…

 2. Elke tank die uit west Europa verdwijnt kan niet worden ingezet tegen de eigen bevolking.
  Dat is het enige positieve wat ik kan zien in deze complete waanzin.

 3. imago- en reputatieschade om die tank nog verkocht te krijgen in het buitenland. Een van de hoofdbekommernissen om Oekraïne modern oorlogsmateriaal te leveren is dat de bananenrepublieken nog bereid moeten zijn om ze te kopen als het gratuit aan flarden kan wordt geschoten.

 4. Rusland heeft via Putin toch al een hele tijd geleden gezegd, we zijn nog niet echt begonnen, zij hebben gezegd al jullie spullen zullen wij vernietigen, ze willen eigenlijk al lang de oorlog stoppen maar de VS,UK en de Azovjes willen blijven door gaan, en dan zijn ze allemaal verbaast dat de Russen hun wapens aan flarden schieten, zijn ze nou echt allemaal doof,blind en idioot te gelijk of is het een spel met mensenlevens?
  Het oude materiaal moet allemaal op van de VS om zo weer te kunnen beginnen aan nieuw materiaal en diverse personen verdienen daar veel geld aan, is dit het idee, het militaire complex in de VS is in handen van private personen en bedrijven en zoals FN al eerder hier aangaf met een zeer groot artikel, hun defensie gaat niet om het beschermen van de bevolking maar het beschermen van hun verworven positie in de wereld, hun dominantie, mogen zij allemaal branden in de hel die potentaten en hun spullen volledig vernietigd worden door de Russen, wie niet horen wilt moet maar voelen, ik voel nou ook wat andere reaguurders ervaren, er zijn geen woorden voor wat de VS de wereld aan doet in hun beleid van de geheime groep mensen die boven de President werken, een organisatie in een organisatie, Rusland is teneinde raad door de hulp in te roepen van Noord-Korea, ja hoor, ze verliezen op alle terreinen en de Azovs zijn bijna al in de Krim,hahaha!!!

 5. Steeds meer mensen op deze planeet krijgen genoeg van de amerikanen en hun Europese schoothondjes. Grote delen van Oosteuropa, Azie, Midden-oosten, Afrika, Midden en Zuidamerika zijn er langzaam klaar mee.
  Nu beginnen ook steeds meer eigen burgers het manipulatieve valse gedrag te zien van de westerse leiders.
  Lees en huiver.
  https://www.bol.com/nl/nl/p/de-haat-tegen-het-westen/1001004008567565/
  Dit ging vooraf aan de ramp in de Oekraine.
  Kun je nagaan door welk dom (of egoistisch en gemeen) volk het westen bestuurd en aangestuurd wordt.

 6. Haha, Omdat de Russen niet wisten dat deze tank “onmogelijk” te vernietigen was, deden ze dat dus maar.
  The wise man said, it is impossible, but the fool, who didn t know that, did it.

 7. Engelse brol ja , hetzelfde als in de tijd van de zoeloeoorlogen hun martin henri achterlader blokkeerde na 5 schoten . Toen konden ze al niet nadenken dat metaal uitzet door de warmte waarom zouden het nu dan doen.

 8. Nep oorlog, hier een mooie samenvatting hoe de vork WERKELIJK in de steel zit. BRICS onze redding??? Laat mij aub niet lachen. Poetin is een schootkindje van Shwab, China en Rusland zijn voorbeeldlanden voor hoe Davos het graag overal wil zien. Word nou es echt wakker! ALLES wat heult met “central banking” is een gore bedrieger en voorstander van de reset en 4e tech rev, punt!

  https://www.newchartistmovement.org.uk/latest-news/brics-please-do-not-allow-yourselves-to-be-deceived

 9. Herinner je door Oekraïners verwoeste Russische tank die voor het debatcentrum De Balie op het Leidseplein stond? Hiermee wilde de directeur een typische linkse graaier (hoernalist) van het debatcentrum, Yoeri Albrecht het het debat aanwakkeren over de democratie, die volgens Albrecht onder druk staat.

  https://youtu.be/bV2swrKnXmc

  Democratie bestaat alleen nog in de gedachten van über naïeve mensen, de definitie van krankzinnigheid: wéér op dezelfde partijen 22-11-2023 stemmen in de hoop dat het dan beter gaat.

  • En toch ga je mee in de leugen. Dat debat en democratie zijn afleiding en misleiding. Democratie leidt onherroepelijk tot dictatuur. Een arm om je schouder, “Wil je erover praten?” en een mes in je rug.

   Linkse beschaving is maar een heel dun vernisje. Kijk maar hoe Hoeri met een echte journalist omgaat als hij vraagt over de tank. Dan gaat hij slaan. Zoals al die opgefokte gehersenspoelde linkse rakkers als ze een roze of rode ON plopkap zien.

 10. De amerikaanse tanks zullen weinig problemen opleveren voor de Russen.
  Vraag me af hoe de Oekies dat gaan doen: achter iedere Abram tank een verrijdbare werkplaats met 4 monteurs voor reparatie, en een tankwagen om de brandstof te regelen?

  Voor de Challengers: een bord voorop in Russisch: a.u.b. niet schieten, wij zijn onverwoestbaar….

  Zelfs een volkomem massief blok staal kan vernietigd worden….

 11. Zal een geheimpje vertellen, dat Qin shi Huang, en Atilla de Hun, Djengis Kahn wisten.
  Macht geeft zichzelf nooit op.
  Wil je een cyclus van oorlogen stoppen, moet je alle mannelijke tegenstanders afmaken.

  Keizer Qin liet 400.000 afmaken die zich hadden overgegeven
  Reden: logica. Als hij dat NIET deed hadden ze zich tegen hem gekeerd.
  Zelfde na een belegering van een stad; alle mannelijken werden afgemaakt
  Zelfde als er een Sultan doodging; dan werd er een opvolger gekozen, die eerst al zijn (half) broertjes en zusjes moest afmaken.

  De Nato is het slaafje van links Amerika.
  Zolang die organisatie bestaat, zal er oorlog na oorlog zijn; zal de oorlog in Banderastan gerekt worden zolang ze kunnen.

  Willen wij vrede en welvaart en vrijheid zoals weleer? moet rechts het overnemen.
  En dan uit EU, uit de euro, uit Nato, uit UN, uit WHO.
  Excuses maken aan Rusland, sancties opheffen en hopen dattie weer gas gaat leveren.
  Ondertussen zouden als teken van goede wil Nordstream kunnen repareren, en de rekening ervoor naar USA sturen.

 12. Textbook cognitive dissonance

  “in veel opzichten is het een van de meest geavanceerde tanks ter wereld. En natuurlijk ook de veiligste. ”
  En een vernietigde tank op de foto. Dat is duidelijk ontkennen om het eigen wereldbeeld in stand te houden.

  Maar is het ook niet tekenend voor de ondergang van “Rule Britannia”? Van de roemruchte vloot is bijna niets meer over, de twee nieuwe vliegdekschepen komen de oceaan niet eens op en worden gesloopt. De landmacht is geen schim van wat het ooit was. De economie ligt in puin en wordt bewust onderdrukt als straf voor brexit. Maar Engeland blijft de grootste natie op aarde.

  Hun militair materieel is volledig verouderd, uit de tijd en ineffectief. De T90M, T14 en Merkava MkV hebben actieve bepantsering die beveiligd zijn tegen bv de Kornet. De tank ziet de raket aankomen en lanceert een afweersysteem dat de raket op meters afstand van de tank onderschept met een explosie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in