Gregory Michael via Facebook Heidi Nickelmann / uitsnede Covid-19 foto © Marco Verch Professional (CC BY 2.0)

De ziekte die vorige week een 56-jarige arts het leven kostte, werd veroorzaakt door het vaccin van Pfizer, zegt professor Jerry L. Spivak van de Johns Hopkins Universiteit aan de New York Times.

Frontnieuws rapporteerde vorige week over de gynaecoloog Gregory Michael uit Miami die kort na het nemen van het Covid-19 vaccin van Pfizer een buitengewone bloedziekte ontwikkelde en overleed.

“We onderzoeken dit geval actief, maar geloven momenteel niet dat er een direct verband is met het vaccin”, zei Pfizer in een verklaring kort nadat deze en eerdere sterfgevallen in de media waren gemeld.

Maar er zijn onafhankelijke deskundigen die het daar niet mee eens zijn. Jerry L. Spivak is professor emeritus geneeskunde en expert in bloedziekten aan de prestigieuze Johns Hopkins University in Baltimore. Hij is ervan overtuigd dat de ziekte die Gregory Michael heeft getroffen, de zogeheten Trombotische trombocytopenische purpura, of TTP, werd veroorzaakt door het vaccin.

“Ik bedoel dat het medisch zeker is dat het verband houdt met het vaccin”, vertelt Spivak aan de New York Times.

TTP is een zeldzame ziekte die wordt veroorzaakt doordat het immuunsysteem de lichaamseigen bloedplaatjes begint aan te vallen en te vernietigen. Bloedplaatjes zijn een type bloedcel dat nodig is om het bloed te laten stollen als er wonden of andere bloedingen optreden.

Spivak baseert zijn oordeel dat de ziekte van Gregory Michael werd veroorzaakt door het vaccin op verschillende omstandigheden. De ziekte ontstond plotseling en leidde tot een snelle en dramatische afname van het aantal bloedplaatjes in zijn bloed. Michael was voorheen volledig gezond en beduidend jonger dan de meesten die het type TTP ontwikkelden dat hem trof. De meeste mensen die de ziekte krijgen zijn vrouwen.

Instagram dwingt mensen om Biden's account te volgen

Volgens Spivak suggereert dit alles dat Michael’s ziekte is ontstaan door een gebeurtenis die dicht in de tijd ligt. Michael werd drie dagen nadat hij was ingeënt ziek.

“Het zal zelden gebeuren. Maar het is gebeurd en kan opnieuw gebeuren”, zegt Spivak aan de New York Times.

Een andere vaccinexpert waarmee de New York Times sprak, Paul Offit van het Children’s Hospital in Philadelphia, zegt dat het bekend is dat het mazelenvaccin kan leiden tot TTP, maar dan meestal in een mildere vorm dan degene die Michael trof.

Paul Offit durft geen conclusies te trekken over de vraag of de ziekte van Michael al dan niet door het vaccin werd veroorzaakt.

“Ik weet niet wat het is. We moeten onze ogen open houden en kijken of het meer mensen treft”, zegt hij tegen de New York Times.

Kerngezonde man stierf aan complicaties Coronavaccin – weduwe wil nu de mensen wakkerschudden  

Vorig artikelGelekte opname onthult bedoelingen CEO Twitter: verregaande politieke censuur
Volgend artikelNa “seksspeeltjes-koffer” eist de Duitse onderwijsadviseur nu “masturbatieruimtes” in kindercrèches
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

1 REACTIE

  1. Er gaan er nog volgen en net dat is wat de linkse joodse elite wil de wereld bevolking uitdunnen.
    Wake up mensen want het facisme zit deze keer in het linkse kamp…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in