Britse MvD, klik voor groot

De enorme verliezen van het Oekraïense leger tegen Rusland in Bakhmut hebben de Duitse buitenlandse inlichtingendienst (BND) gealarmeerd, aldus de Duitse krant Der Spiegel.

De oostelijke Oekraïense stad Bakhmut is al maandenlang het toneel van hevige conflicten. De gevechten zijn onlangs verhevigd, maar Oekraïne beweert dat zijn troepen standhouden tegen de Russen, die onlangs de nabijgelegen zoutmijnstad Soledar onder controle hebben gekregen, schrijft Ashish Dangwal.

Tijdens een bijeenkomst achter gesloten deuren deze week deelde de BND de leden van de Bundestag (het Duitse federale parlement) mee dat het Oekraïense leger momenteel dagelijks een “driecijferig aantal soldaten” verliest in de strijd met de Russische indringers.

“De Oekraïners lijden momenteel enorme verliezen in de buurt van Bakhmut. De BND informeert over “driecijferige aantallen slachtoffers per dag”, aldus het rapport.

Volgens Duitse inlichtingen zou de hele Oekraïense verdedigingslinie worden getroffen als Bakhmut zou instorten. Het rapport beweerde verder dat Rusland momenteel met soldaten gooit als kanonskogels omdat het zich geen zorgen maakt over zijn verliezen daar.

De Britse inlichtingendienst heeft al aangegeven dat een van de twee belangrijkste aanvoerlijnen van Oekraïne naar Bakhmut is blootgesteld aan zware artilleriebeschietingen.

Op 18 januari heeft het Britse ministerie van Defensie een satellietbeeld vrijgegeven waaruit blijkt dat het zuiden en oosten van Bakhmut sinds begin januari 2023 zijn blootgesteld aan aanzienlijke artilleriebeschietingen.

Britse MvD, klik voor groot

Evenzo verklaarde de generale staf van de Oekraïense strijdkrachten dat de belangrijkste inspanningen van Moskou nu gericht zijn op “het uitvoeren van een offensief langs de as van Bakhmut”.

Ondertussen zijn de Amerikaanse autoriteiten begonnen de Oekraïense leiders aan te moedigen hun aandacht te verleggen van Bakhmut naar de voorbereidingen voor een offensief in het zuiden.

  Kolonel Richard Black verklaring over aardbeving Turkije/Syrië - "Ik walg van het optreden van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken"

Volgens berichten gelooft de regering van Joe Biden dat de Russen een grote kans hebben om de Oekraïense troepen uiteindelijk uit de zwaar betwiste stad te verdrijven, waar enkele van de wreedste gevechten van de oorlog hebben plaatsgevonden.

Slag om Bakhmut

De afgelopen weken was Soledar, een dorp enkele kilometers ten noorden van Bakhmut, het doelwit van Russische troepen en huurlingen van de beruchte Wagner Group.

De inname van Bakhmut zou Russische soldaten een pad verschaffen naar de Oekraïense bolwerken Kramatorsk en Sloviansk, die Moskou volledig wil annexeren.

Ook beweerden de Russische strijdkrachten op 20 januari de nederzetting Klishchiivka bij Bakhmut te hebben veroverd.

Volgens het Russische ministerie van Defensie konden grondtroepen Klishchiivka, met een vooroorlogse bevolking van ongeveer 400 mensen, onder controle krijgen met artillerie- en luchtsteun.

De nederzetting ligt ongeveer negen kilometer ten zuiden van Bakhmut, een strategisch waardevolle stad die de Russische strijdkrachten met moeite hebben veroverd op Oekraïense soldaten in enkele van de hevigste gevechten van de oorlog.

Nog vóór de aankondiging van het Russische ministerie van Defensie hadden zowel de Wagner-groep als de separatistische strijdkrachten in Donetsk, die vechten onder de vlag van de zelfverklaarde afgescheiden Volksrepubliek Donetsk, verklaard dat zij Klishchiivka hadden ingenomen.

Het ministerie meldde dat zijn troepen ook de controle hadden overgenomen van de nederzetting Lobkove in de regio Zaporizië in het zuiden van Oekraïne.

Zaporizja en Donetsk zijn twee van de vier gebieden in het oosten en zuiden van Oekraïne die gedeeltelijk door Rusland worden gecontroleerd en in september 2022 door president Vladimir Poetin werden geannexeerd.

  Volledige Russische verovering van Oekraïne is mogelijk, stelt Amerikaans ISW-rapport

De enorme verliezen die deze steden lijden, worden niet gerechtvaardigd door de minieme voordelen die ze opleveren, verklaarde de gepensioneerde majoor-generaal Mick Ryan, een voormalige Australische militair en strateeg voor de Amerikaanse Joint Chiefs of Staff.

Bovendien richt Rusland zich volgens Ryan op plaatsen waar Oekraïne het sterkst is. Sinds 2014 vechten Oekraïense soldaten tegen door Rusland gesteunde separatisten in de Donbas-regio, die de provincies Donetsk en Luhansk omvat.

Oekraïne “heeft acht jaar de tijd gehad om meerdere, versterkende verdedigingslinies voor te bereiden”, zei hij. Eerder verklaarde het Institute for the Study of War dat het onwaarschijnlijk was dat de Russische opmars gevolgen zou hebben op operationeel niveau.

Ondertussen zei John Kirby, de woordvoerder van de nationale veiligheidsraad van het Witte Huis, dat de VS nieuwe sancties zullen toepassen tegen de Wagner Group.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën is van plan Wagner te classificeren als een belangrijke transnationale criminele organisatie, waardoor alle activa van de groep worden bevroren en Amerikaanse burgers wordt verboden Wagner geld, goederen of diensten te geven.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

In het echte Rusland, geen teken van sanctiesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF-chauffeur geeft toe dat VIP-elites weigeren in elektrische auto’s te rijden en brandstof-auto’s eisen
Volgend artikelWashington levert Kiev gepantserde personeelsdragers die niet bestand zijn tegen een voltreffer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Ondertussen zei John Kirby, de woordvoerder van de nationale veiligheidsraad van het Witte Huis, dat de VS nieuwe sancties zullen toepassen tegen de Wagner Group.
  Is dit een grap? Wacht even, 1 april komt weldra.

 2. En de video van de Eurasian times zoals gewoonlijk met weer een forse portie BS propaganda. S-300 tegen gronddoelen gebruiken is totale nonsens in de wetenschap dat de RF ook zeer betaalbare missielen uit Iran kan gebruiken.

 3. De leugen regeert, net als in de Tweede Wereldoorlog. Teveel mensen geloven nog steeds de staatspropaganda die men verkondigd in onze staatsmedia. Rusland verliest grote delen en zijn gedoemd om te sterven. Goebbels zou trots zijn hoe ze zijn ideeën hebben geperfectioneerd. Terwijl dat land gedoemd is om een lege kale vlakte te worden en eigenlijk al maanden reddeloos verloren. Het enige wat ik mis in deze hele catastrofe is een NUKE op Davos. Zelfs dat zouden ze wegmoffelen en niet vermelden.

 4. Wacht maar tot de false flag eraan komt die Washington nu koortsachtig voorbereid om de oorlog een andere wending te doen nemen, waarschijnlijk via Polen met behulp van hypocriete nepargumenten.

 5. Het dom volk begrijpt nog steeds niet dat deze straffe alleen ons zullen treffen de hele boycot is een straf tegen onze bevolking de Russen hebben ons niet nodig maar wij wel de Russen, jullie worden voor het karretje van Rutte gespannen en jullie gaan je eigen vernietiging tegen moet DOMME SCHAAPJES.

 6. Ik denk niet dat ze zo dom zijn om S300 & S400 te gebruiken voor “bombardementen” gezien de upgrade met de panzers voor belangrijke gebouwen verwachten ze “incomiing” ben benieuwd welke wonderafweer we voor de Poseidon hebben. Als het gebeurd hoop ik wel te zien hoe de hill in een nucleaire woestijn veranderd

  • @ Rommelaar januari 21, 2023 at 19:33,
   Met die enorme duikboot kunnen ze ook de internet kabels die over de zeebodem liggen van Amerika naar west Europa door knippen. Dan wordt Amerika blind en zo worden alle radar en internet connecties met west Europa verbroken. Geen horizon radars betekent totale blindheid voor de Amerikaanse Defensie. Tevens leg je alle buitenlandse handel en Wallstreet stil. Dan is het over en uit met Amerika.

 7. ………heeft acht jaar de tijd gehad om meerdere, versterkende verdedigingslinies voor te bereiden”……….
  Een verdedigingslinie frontaal aanvallen heeft geen zin en is kansloos. Het in de flank aanvallen en zo bunker na bunker uitschakelen heeft veel meer kans.
  Dit wordt nu door Rusland gedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in