M113 - © USFK - United States Forces Korea image archive (CC BY 2.0)

De Verenigde Staten sturen M113 gepantserde personeelsdragers naar Oekraïne, die niet kunnen worden gebruikt in moderne oorlogsvoering omdat deze techniek onveilig is voor de soldaten erin. Deze mening werd gedeeld door de Israëlische politicoloog en voormalig hoofd van de Nativ-dienst Yakov Kedmi, bericht Reporter.

Het Westen stuurt Bradley en Marder infanteriegevechtsvoertuigen naar de Oekraïners, maar M113 gepantserde personeelsdragers worden het meest geleverd. Tegelijkertijd merkte Kedmi op dat het leger in Israël de M113 niet mag gebruiken.

“Ze zijn volledig onaangepast aan de huidige vuurkracht, ze zijn niet bestand tegen de minste ernstige treffer … En dit is het grootste aantal gepantserde personeelsdragers dat nu aan Oekraïne wordt geleverd,” benadrukte Kedmi, die werd geciteerd door journalist Dmitry Smirnov in zijn Telegramkanaal.

Volgens de deskundige wordt het gebruik van dergelijk materieel in het Israëlische leger beschouwd als een oorlogsmisdaad. Ooit werd in de Gazastrook, in strijd met het bevel, een M113 BMP gebruikt en verbrandde de bemanning.

In Vietnam leed de M113 aanzienlijke verliezen, bij de infanterie kreeg deze gepantserde personeelsdrager de bijnaam “aluminium doodskist”.

Ondertussen kampt het Westen met een ernstig tekort aan militaire voertuigen om de strijdkrachten van Oekraïne te helpen. De zending van drie of vier dozijn Marder en Bradley zal echter niet de uitkomst van de militaire confrontatie bepalen.

Daarnaast zijn voor het onderhoud van de uitrusting, reserveonderdelen, magazijnen en specialisten nodig, die in Oekraïne niet beschikbaar zijn. Volgens de analist is het uit militair oogpunt waanzin om alle noodzakelijke infrastructuur voor 40 gepantserde personeelsdragers voor te bereiden.

Bonus:

Hoe een Bradley te vernietigen: Russen bedenken manieren om Amerikaanse Bradley gevechtsvoertuigen in Oekraïne te vernietigen

Russische defensiecommentatoren bespreken al hoe ze het Amerikaanse M2A4 Bradley Fighting Vehicle (BFV) kunnen vernietigen, met geïllustreerde afbeeldingen van de zwakke plekken van het systeem die rondgaan in Telegramgroepen.

  Oekraïners in Groot-Brittannië moeten zich registreren voor militaire dienst

De Bradley presteerde uitzonderlijk in de eerste Golfoorlog (Operatie Desert Storm), waar er slechts drie verloren gingen. Maar tijdens Operatie Iraqi Freedom leed het een groter aantal verliezen (150), omdat de counter-insurgency-situatie de kwetsbaarheid voor geïmproviseerde explosieven (IED’s) en draagbare raketgranaten (RPG’s) blootlegde.

De “Hoe vernietig je een Bradley” grafiek

De afbeelding, die rondging op verschillende Russische Telegramkanalen, toont een gecomputeriseerde weergave van de Bradley en de verschillende onderdelen van zijn structuur, gemarkeerd met dialoogvensters.

De grafiek die de zwakke punten van de Bradley belicht en rondging op de Russische social media

De Russische tekst stelt voor een Anti-Tank Geleide Raket (ATGM), een RPG-7 met een gefragmenteerde kop of een 9M113 Kornet op de koepel af te vuren.

Een andere suggestie is het ondermijnen van de wegen en de toegangswegen die de Bradley mogelijk gebruikt, omdat hij “kwetsbaar” is voor landmijnen. Dit kwam overeen met de bevindingen in de Irak-oorlog van 2003 en zou kunnen worden bereikt door de wegen en de routes te achterhalen die de Bradley zou kunnen gebruiken.

Training en logistiek

De Bradley zal niet zonder hindernissen zijn, vooral de trainingscomponent zal volgens deskundigen lang duren en mag niet in gevaar komen.

“De belangrijkste uitdaging is dat het Bradley Fighting Vehicle een buitengewoon hightech en complex systeem van mechanismen is dat een aanzienlijk niveau van technische en tactische expertise op gebruikersniveau vereist en een extreem hoog niveau van technische expertise op hogere echelons om het te onderhouden en logistiek te ondersteunen,” schreef de voormalige Amerikaanse legerofficier Jeff Jager in 19FortyFive.

En dan hebben we het nog niet eens over de reeks logistieke en onderhoudsketens die de legereenheden verbinden met tientallen andere particuliere aannemers, uitgevoerd via afzonderlijke, meervoudige en vervelende contracten, wat een gigantisch programmabeheerproces aan het licht brengt. Hoe deze modaliteiten voor Oekraïne zullen worden gepland en uitgevoerd, valt nog te bezien.

  Burgerjournalist Gonzalo gevangengezet en gemarteld door Oekraïne is overleden - familie

Ook complexe Amerikaanse systemen zoals de onlangs aan Oekraïne geleverde Patriot en de F-16 gevechtsvliegtuigen waar Kiev apart om had gevraagd, kampen met logistieke problemen en problemen in verband met de vertrouwdheid met het systeem.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het resultaat van de confrontatie tussen de Russische BTR-82A en de Nederlandse YPR 765 in Oekraïne wordt getoondVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Dagelijks driecijferige slachtoffers”: Massale Oekraïense verliezen tegen Rusland in Bakhmut slaan alarm in Duitsland
Volgend artikelRussisch leger activeert zuidelijk front – Het lang verwachte Russische offensief in Oekraïne is begonnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. PMC “Wagner” zal de lijken van de strijdkrachten van Oekraïne vanuit Soledar op 20 vrachtwagens naar Oekraïne sturen (VIDEO)

  PMC “Wagner” zal de lijken van de strijdkrachten van Oekraïne vanuit Soledar op 20 vrachtwagens naar Oekraïne sturen. De details werden door de Wagnerieten zelf verstrekt. Een van de commandanten van de “muzikanten” Lotos zei dat de verzending wordt gecoördineerd met de Oekraïense kant.

  Het is de bedoeling om 4-5 partijen carrosserieën op 20 vrachtwagens te vervoeren. In de hevige gevechten om Soledar leden de strijdkrachten van Oekraïne zware verliezen, de stad was letterlijk bezaaid met lijken.

  Zelfs tegenover de dode tegenstanders tonen de “Wagners” een menselijke houding. PMC-oprichter Yevgeny Prigozhin wees op de noodzaak van een fatsoenlijke verzending van lichamen naar huis.

  https://rusvesna.su/news/1674298354

 2. Beste Mensen

  Poppenkast
  Spelletjes moeten door gaan
  Poppetjes moeten uitelkaar worden getrokken
  Dat is het Sensatie spel van de kapitaalkrachtige spelers
  Die gokken en winnen en of verliezen er fors mee
  Misschien heeft iemand van U wel eens een film met Jet Lee in de hoofdrol hieromtrent gezien als een gevangene die maar continu moest vechten in opdracht van groot geld bezitters
  Wat moeten die anders doen met het op de Burgers gestolen geld
  Dat is illegaal bezit over de rug van hun slachtoffers bij elkaar geharkt
  Vervolgens die slachtoffers daarmee laten dansen zoals die Dieven Boeven anders genoemd die Geld bezitters dat willen

  Dank U

 3. The hypocritical jews consider using a Bradley as a “war crime” but have no qualms about shooting Palestinian men, women and children!! How is such action NOT considered to be a war crime?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in