Op zaterdag gebruikte de Stockholmse politie geweld om de protesten in het centrum van Stockholm tegen de Pandemiewet die morgen van kracht wordt uiteen te drijven. Een van degenen die in het midden van de razzia terecht kwam was de gepensioneerde 76-jarige verpleegster Margit. – We probeerden te vechten voor onze vrijheid, zegt ze tegen het Zweedse nieuwsorgaan Fria Tider.

 

De 76-jarige Margit Olofsdotter Järlebrandt is de dag erna nog steeds geschokt. Zaterdag nam ze samen met onder andere haar vriendin en verpleegster Marianne Liljeholm deel aan een protest op het Odenplein in het centrum van Stockholm tegen de nieuwe zogeheten Pandemiewet.

Om haar nek had Margit een protestbordje met de tekst gehangen: “We zagen het aankomen. De dictatuur in ons land Zweden”. De kleine menigte demonstranten trok al snel de belangstelling van de wetshandhaving.

“Er kwam steeds meer politie, en steeds meer auto’s. Toen kregen ze orders om de menigte te verspreiden”, vertelt Margit aan Fria Tider.

Een video van het incident die wordt verspreid op social media laat zien hoe verschillende politieagenten aan de demonstranten beginnen te trekken en te duwen.

“Ik schreeuwde: Stop! Jullie laten me vallen! Ik zal vallen! Maar ze bleven maar trekken. Het was vreselijk. Het was een mishandeling. Wat doen ze? Proberen ze een gepensioneerde met een rollator op de grond te laten vallen?”, zegt Margit.

“Ik heb vier kunstgewrichten en een versleten rug, daarom heb ik een rollator. Ik heb mijn hele leven gewerkt en gezwoegd en heb belasting betaald. Ik ben een arme gepensioneerde. Ik heb in de gezondheidszorg gewerkt als verpleegster en heb mijn hele leven voor anderen gezorgd”.

Pernilla Rosengren werkt nog steeds in de gezondheidszorg en was getuige van de poging van de politie om de demonstranten op het Odenplein te verjagen.

Uitbuiting van de pandemie

Tot 50 mensen namen zaterdag deel aan protesten in buurt van het Odenplein, buiten het parlementsgebouw en buiten de residentie van de minister-president, het Sagerska-huis. Ook leraar Maneka Helleberg nam deel aan de protesten, maar niet aan die op het Odenplein.

Maneka vertelt Fria Tider dat het een spontane demonstratie was, na een oproep op Facebook, en dat er geen speciale organisatie achter zat. Ze is zelf de initiatiefnemer van een beweging die People’s court heet. Ze gelooft dat de regering de Coronapandemie gebruikt als voorwendsel om onze vrijheden en rechten te beperken.

“Er is absoluut geen wetenschappelijke basis voor een lockdown om enig effect te hebben op de mortaliteit in Covid. Dit wordt alleen maar gebruikt om onze vrijheden en rechten te ontnemen”, zegt ze.

In plaats daarvan pleit de beweging ervoor dat mensen meer vitamine C en D nemen om hun immuunsysteem te versterken en dat het middel hydroxychloroquine wordt gebruikt om Covid te behandelen.

Na de bestorming van gisteren door de politie was Margit in shock en besloot zij onmiddellijk naar huis te gaan.

“Ik had spaghetti in mijn benen”, zegt ze.

Ze is bang dat als ze was omgevallen, ze haar dijbeenhals zou hebben gebroken. Desondanks is ze niet van plan om te stoppen met demonstreren.

“We probeerden te vechten voor onze vrijheid. Zolang ik kan gaan, zal ik vechten voor mijn kinderen en kleinkinderen, want wat er gebeurt is verschrikkelijk in Zweden en de hele wereld. Het is tirannie!”, zegt ze tegen Fria Tider.

  Covid verpleegster krijgt Bell's Palsy na het Pfizer Covid-19 vaccin

“Nu proberen ze alle kleine ondernemers te elimineren, omdat ze maar twee klassen willen: een lagere klasse en een klasse die over ons regeert. En als we niet naar hen luisteren, zullen de banken onze rekeningen bevriezen en zullen we ook nog verhongeren”, zegt Margit Olofsdotter Järlebrandt.

Corona-kritische arts wordt geconfronteerd met het verlies van zijn medische licentie

Vorig artikelDirecteur verpleegdienst dreigt vaccinatieweigeraars met ontslag
Volgend artikelLinks eist dat Trump digitaal wordt verwijderd uit de film Home Alone
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

  1. HALLO? HET IS GEEN ONZIN HET IS EINDELIJK NIEUWS UIT HOLLAND…….AL DIE NIEUWS HIER IS BIJNA ALLEMAAL UIT VERWEGISTAN WAT NIEMAND KAN KONTROLEREN,HOE MOOI/SLECHT DAN OOK….

    • Hallo? Het staat je geheel vrij om nieuws uit Holland onder de diverse artikelen te plaatsen. En ‘al die nieuws hier bijna allemaal uit verwegistan’ is welzeker controleerbaar. Geen onzin schrijven a.j.b.

  2. Het zijn wederom de ouderen die voor de vrijheid moeten vechten en de jongeren en hun kinderen slaan ze ook nog graag in mekaar, willen wij of moeten wij nog wel vechten voor die dwaze jongeren, ik ben al oud wel nog strijdbaar maar voor deze kinderen en jonge politie agente wil ik mijn leven niet in de weegschaal leggen voor deze paar jaar wat ik nog te leven heb en armoede is mij bekend en geen vrijheid is mij ook bekend maar helaas ik geeft het op laat ze ook maar eens de pijn gaan voelen die ik ook heb mee gemaakt, Lafaards en volks verraders .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in