Pfizer is van plan de prijzen te verhogen en jaarlijks winst te maken met zijn COVID-vaccin nadat “pandemie” is omgedoopt tot “seizoensgebonden endemische ziekte”

1

Directieleden van Pfizer maken plannen om de prijzen voor zijn Covid-19 vaccin te verhogen zodra de pandemie voorbij is. Zelfs indien de Wereldgezondheidsorganisatie beweert dat de pandemie onder controle is, is Pfizer nog steeds van plan elk jaar winst te maken met Covid-19. Een virtuele conferentie georganiseerd door Barclays onthulde de plannen van Pfizer’s investeerders en top executives terwijl ze hun volgende zakelijke stappen blijven uitstippelen.

Tijdens de virtuele conferentie verwees Carter Lewis Gould, senior analist bij Barclay’s Biopharma Equity Research, naar een gesprek met leidinggevenden van Pfizer dat plaatsvond in de zomer van 2020. Volgens het getranscribeerde gesprek verwachten de managers van Pfizer dat zij de prijs van hun vaccins zullen verhogen zodra de “pandemie” endemisch wordt en wordt bestempeld als “een seizoensgebonden ziekte”.

“Er was duidelijk veel aandacht voor de straat. En in het bijzonder enkele van zijn opmerkingen over het potentieel voor hogere prijzen”, zei Gould over de suggestie van Pfizer. “Ik denk dat een van de dingen waar mensen op wijzen zowel de optiek van dat als een deel van hun ervaring met de griepmarkt is. Nu is dit absoluut anders. Maar ik hoopte dat u ons wat meer diepgang zou kunnen geven over uw gedachten hieromtrent en over het potentieel voor hogere prijzen in de toekomst?”, vroeg Gould.

Frank A. D’Amelio, Pfizer’s chief financial officer en executive vice president van global supply, zei dat het bedrijf een “aanzienlijke kans” verwacht voor zijn vaccin “vanuit een prijsperspectief” als we overgaan “van een pandemische situatie naar een endemische situatie”.

“Als je dus kijkt naar hoe de huidige vraag en de huidige prijzen tot stand komen, is het duidelijk dat ze niet door normale marktkrachten worden bepaald. Dit is echt het gevolg van de pandemie waarin we ons bevinden en de behoefte van regeringen om doses veilig te stellen van de verschillende vaccinleveranciers”, legde D’Amelio uit.

  mRNA "vaccins", Eugenetica & de drang naar Transhumanisme

“Dus wat wij geloven is dat naarmate we van een pandemische toestand overgaan naar een endemische situatie, er normale marktomstandigheden zullen beginnen te ontstaan. En factoren als werkzaamheid, boostability, klinische bruikbaarheid zullen in principe heel belangrijk worden, en wij zien dat eerlijk gezegd als een belangrijke kans voor ons vaccin vanuit het oogpunt van de vraag, vanuit het oogpunt van de prijsstelling, gezien het klinische profiel van ons vaccin.

Het is duidelijk dat er meer komen. Maar we zijn van mening dat, aangezien dit van pandemie tot endemisch gaat, we geloven dat hier een kans voor ons ligt”, zei hij.

De suggestie roept uiteraard vragen op over de vraag of een geneesmiddel, dat in opdracht van de regering is ontwikkeld om te reageren op een globale crisis, winst voor een bedrijf kan opleveren.

In juli ondertekende Pfizer een pact van 1,95 miljard dollar om de Amerikaanse regering 100 miljoen doses van zijn Covid-19 vaccin te leveren. Die order verdubbelde in december toen het bedrijf nog een deal van 2 miljard dollar tekende met de regering van voormalig president Trump.

“In aanmerking komende inwoners van de VS zullen het vaccin gratis blijven ontvangen, in overeenstemming met de toezegging van de Amerikaanse regering om gratis toegang te bieden tot Covid-19 vaccins en in overeenstemming met de aanbevelingen van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP) voor de gefaseerde uitrol van het vaccin”, leest een persbericht van Pfizer na de tweede overeenkomst.

De publiek-private relatie stelde Amerikanen in staat het vaccin gratis te ontvangen, maar betekent volgens Pfizer niet dat de federale overheid heeft bijgedragen aan de financiering van de totstandkoming ervan. Kathrin Jansen, senior vice-president en hoofd van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van vaccins bij Pfizer, zei in november dat het bedrijf geen federaal geld accepteert om onderzoek en ontwikkeling te helpen betalen.

  De Oorlog tegen de Werkelijkheid

Volgens The New York Times , zei Jansen dat Pfizer “nooit deel heeft uitgemaakt van Operatie Warp Speed” en “nooit geld heeft ontvangen van de Amerikaanse regering of iemand anders”.

Een woordvoerster van Pfizer verklaarde later dat Pfizer inderdaad deelnam aan operatie Warp Speed, maar dat de investering van de Amerikaanse regering niet naar onderzoek of ontwikkeling van vaccins ging.

“Hoewel Pfizer een geavanceerde koopovereenkomst heeft gesloten met de Amerikaanse overheid, heeft de onderneming geen BARDA-financiering aanvaard voor het onderzoeks- en ontwikkelingsproces”, aldus de verklaring van Pfizer. “Alle investeringen in O&O zijn door Pfizer gedaan met risico. Dr. Jansen legde de nadruk op dat laatste punt”.

Deze voorwaarde van Pfizer’s overeenkomst, die niet wordt gedeeld door de andere twee geneesmiddelenbedrijven die Covid-19 vaccins hebben ontwikkeld die zijn goedgekeurd voor distributie, zou de zaken kunnen compliceren zodra de pandemie is afgenomen, volgens Jordan Paradise, een professor aan de Loyola University Chicago Law School die in september schreef over de “uiteindelijke kosten” van “goedgekeurde producten” in verband met Covid-19.

Paradise’s artikel ging over de bevoegdheid van de federale regering om de prijs te reguleren van producten die met behulp van federale fondsen tot stand zijn gekomen. Deze bevoegdheid vloeit voort uit de Bayh-Dole Act, een reeks voorschriften die in 1980 zijn aangenomen om uitvindingen te regelen die het resultaat zijn van door de federale overheid gefinancierd onderzoek.

De sleutel tot de wetgeving is het zogeheten “recht van toegang”, dat de federale overheid in staat stelt “in te grijpen en de wettelijke eigendom van een uitvinding te doen gelden”, onder “bepaalde omstandigheden”, schrijft Paradise. Deze omstandigheden kunnen in twee categorieën worden onderverdeeld: “wanneer er geen inspanning is geleverd om de producten binnen een overeengekomen termijn op de markt te brengen”, of wanneer “actie noodzakelijk is om gezondheids- of veiligheidsbehoeften te verlichten”.

Paradise wijst er echter op dat “hoewel deze doorbraakrechten een aantrekkelijke manier lijken om institutionele octrooihouders in toom te houden, de regering van de V.S. nooit van deze bevoegdheid gebruik heeft gemaakt”. In feite, merkt hij op, heeft het National Institutes of Health “alle zes verzoeken om de rechten van toegang uit te oefenen afgewezen”.

Volgens Paradise is er nog nooit een beroep op gedaan, omdat de bevoegdheid niet duidelijk is omschreven: “Het is niet duidelijk. Het is niet zo duidelijk waarom de regering nooit gebruik heeft gemaakt van haar claim op rechten”.

Op de vraag of en in hoeverre de wet kan worden gebruikt om farmaceutische bedrijven, ongeacht of zij al dan niet geld van de federale regering ontvangen, te beletten de prijzen voor Covid-19 vaccins te verhogen, antwoordde Paradise dat wellicht geheel nieuwe wetgeving nodig is. Hij wees op de insulineprijsplafonds in verschillende staten als mogelijke sjablonen, maar merkte op dat “op federaal niveau het een vrije markt is”.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

CEO Pfizer: “Elk jaar zult u uw jaarlijkse injectie voor Covid moeten krijgen”

Vorig artikelDerde van de Denen wijzen Covid-19 vaccin af
Volgend artikelCreëert agressieve mutaties: viroloog roept WHO op te stoppen met Covid-19 vaccin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in