Het is een flink schandaal – en het veroorzaakt veel ongenoegen: in de Noord-Italiaanse stad Pordenone wordt 70 procent van de goederen die worden besteed aan de behoeftigen en slachtoffers van de Corona-crisis aan migranten gegeven. Dit bleek uit onderzoek van de media.

Uit het desbetreffende rapport van het Italiaanse nieuwsportaal voxnews.info blijkt ook dat het geval van de 51.000 zielen tellende gemeenschap geenszins een op zichzelf staand geval is. Het merendeel van de verzoeken om hulp is momenteel afkomstig van immigranten van de “jongste generatie” of van immigranten die pas recentelijk het Italiaanse staatsburgerschap hebben verworven, aldus Zuerst.

De locoburgemeester van Pordenone, die ook verantwoordelijk is voor de sociale portefeuille, zegt dat 480 gezinnen momenteel hulp krijgen. Hij verwacht echter dat de grens van 600 snel zal worden bereikt. Dan zal er een tekort zijn, want het hulpgeld van Rome zal dan niet meer voldoende zijn om in de behoeften van alle mensen te voorzien.

Illegale bootmigranten worden na de aanlanding onmiddellijk naar luxe hotelresort overgebracht

Het ongenoegen verspreidt zich ook onder de bevolking omdat migranten hun subsidies blijkbaar al hebben opgeëist en reeds ontvangen, terwijl de lokale autochtone bevolking nu bedreigd wordt met tekorten vanwege de uitgeputte financiële reserves. Noodlijdende Italianen kunnen zich daarom binnenkort misschien niet meer voeden.

Er gaan nu steeds meer stemmen op om immigranten die niet langer kunnen worden ondersteund, worden gedeporteerd. In het licht van de verdere migratiestromen naar Italië kookt de stemming onder de bevolking geleidelijk aan op.

Uitgelekt: Rechter viel Salvini aan ondanks interne erkenning dat hij gelijk had

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here