Het is een flink schandaal – en het veroorzaakt veel ongenoegen: in de Noord-Italiaanse stad Pordenone wordt 70 procent van de goederen die worden besteed aan de behoeftigen en slachtoffers van de Corona-crisis aan migranten gegeven. Dit bleek uit onderzoek van de media.

Uit het desbetreffende rapport van het Italiaanse nieuwsportaal voxnews.info blijkt ook dat het geval van de 51.000 zielen tellende gemeenschap geenszins een op zichzelf staand geval is. Het merendeel van de verzoeken om hulp is momenteel afkomstig van immigranten van de “jongste generatie” of van immigranten die pas recentelijk het Italiaanse staatsburgerschap hebben verworven, aldus Zuerst.

De locoburgemeester van Pordenone, die ook verantwoordelijk is voor de sociale portefeuille, zegt dat 480 gezinnen momenteel hulp krijgen. Hij verwacht echter dat de grens van 600 snel zal worden bereikt. Dan zal er een tekort zijn, want het hulpgeld van Rome zal dan niet meer voldoende zijn om in de behoeften van alle mensen te voorzien.

Illegale bootmigranten worden na de aanlanding onmiddellijk naar luxe hotelresort overgebracht

Het ongenoegen verspreidt zich ook onder de bevolking omdat migranten hun subsidies blijkbaar al hebben opgeëist en reeds ontvangen, terwijl de lokale autochtone bevolking nu bedreigd wordt met tekorten vanwege de uitgeputte financiële reserves. Noodlijdende Italianen kunnen zich daarom binnenkort misschien niet meer voeden.

Er gaan nu steeds meer stemmen op om immigranten die niet langer kunnen worden ondersteund, worden gedeporteerd. In het licht van de verdere migratiestromen naar Italië kookt de stemming onder de bevolking geleidelijk aan op.

  Hooggerechtshof van Italië onthult wie de Amerikaanse verkiezingen heeft gestolen
Vorig artikelZweed schoot agressieve indringer dood – veroordeeld tot gevangenisstraf ondanks noodweerexces
Volgend artikelOp de Turnhoutsebaan in Borgerhout zijn de Corona-regels, SocialDistancing tijdens de Ramadan ver zoek
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in