Corona: Nieuwe uitbraak in Peking – bezorgdheid over tweede golf in Europa na de rellen

0

Terwijl veel landen op maandag geleidelijk aan beginnen te openen, wordt vanuit de Chinese hoofdstad Peking een nieuwe uitbraak gemeld. De toename heeft de autoriteiten ertoe aangezet de beperkingen opnieuw aan te scherpen. In Europa kunnen de linkse rellen een tweede golf versnellen.

Vandaag openen landen als Griekenland, België, Hongarije, Denemarken en Finland zich weer, maar met speciale regels voor mensen uit risicolanden.

Tegelijkertijd duikt een nieuwe virusgolf op in Beijing, de grootste in twee maanden, naar verluidt van een groothandelsmarkt die de hoofdstad van vlees en groenten voorziet. Van de 49 nieuwe bevestigde gevallen van het land op maandag kwamen er 36 uit Peking.

De strengere beperkingen die nu worden ingevoerd zijn onder andere dat de opening van bepaalde scholen wordt opgeschort en dat de voedselmarkten worden gesloten. In de rest van het land wordt er ook op aangedrongen niet naar Peking te reizen.

Volgens de Chinese autoriteiten zit er achter deze nieuwe uitbraak een ander soort virus schuil, dat waarschijnlijk dezelfde genenstam heeft die de afgelopen maanden Europa heeft geteisterd.

Demonstraties besmettingsbronnen

In veel delen van de wereld wordt nu gevreesd dat er binnenkort een tweede golf zal komen. In Europa hebben de linkse rellen, met grote verzamelingen mensen, ertoe bijgedragen dat dit sneller komt dan verwacht.

Nadat het virus eerst leek te zijn verslagen, deed zich begin mei een nieuwe uitbraak voor in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel, die leidde tot de herinvoering van eerder versoepelde beperkingen.

De totale dictatuur: Merkelregime bedreigt Coronacritici met ontheffing van het ouderlijk gezag

  Brits gezondheidszorgstelsel jaagt kinderen schrik aan door het tonen van de Kerstman die doodgaat aan Covid
Vorig artikelBLM gesigneerde posters roepen op tot vermoorden van blanke mensen
Volgend artikelChicago: Zwarte politieagente schiet ongewapende blanke in de rug
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in