Een Chinese studie toont aan dat Covid-19 seksueel overdraagbaar is. Dit is nadat het virus werd gedetecteerd in sperma bij 16 procent van de mannelijke Covid-19 patiënten in de studie.

Wetenschappers over de hele wereld proberen uit te vinden hoe het Coronavirus het lichaam precies beïnvloedt en hoe het zich van persoon tot persoon verspreidt. Ze hebben ontdekt dat het virus op bepaalde oppervlakken enkele dagen kan overleven en ongeveer 30 minuten in kleine druppeltjes in de lucht kan blijven. Het virus is ook ontdekt in speeksel, urine en feces.

Nu hebben Chinese onderzoekers het virus ook gevonden in het sperma van een klein, maar desalniettemin alarmerend deel van de mannelijke patiënten. Zes van de 38 onderzochten bleken het virus in hun sperma te hebben.

Seksueel overdraagbaar

De studie, die donderdag op het onderzoeksplatform JAMA Network werd gepubliceerd, toont aan dat het virus nog steeds in het sperma kan blijven, zelfs nadat de persoon is hersteld.

“Als zou kunnen worden aangetoond dat Covid-19 seksueel overdraagbaar is… zou dat een kritisch onderdeel van de preventie kunnen zijn, vooral gezien het feit dat Covid-19 werd ontdekt in het sperma van herstellende patiënten”, schrijft het onderzoeksteam in het rapport.

Volgens de wetenschappers zijn de resultaten voorlopig en gebaseerd op slechts een klein aantal besmette mannen. Grotere studies zijn nodig voordat de resultaten als veilig kunnen worden beschouwd.

“Het is niet geheel verwonderlijk dat het virus is ontdekt in sperma bij sommige mannen, hetzelfde geldt voor het ebolavirus”, zegt Allan Pacey, hoogleraar andrologie aan de Sheffield University tegen The Guardian.

  Wanhopige Israëlische politica: "Het is een heel, heel, heel enge situatie"

De effecten zijn onbekend

Eerdere studies hebben echter niet dezelfde resultaten opgeleverd. Uit een studie die in februari en maart van dit jaar werd uitgevoerd bij Covid-19 patiënten, bleek dat geen van de deelnemende patiënten sporen van het virus in hun sperma had. Die studie is ook in China uitgevoerd.

De manier waarop het virus de geïnfecteerde persoon treft, varieert sterk, sommigen merken het nauwelijks terwijl anderen sterven. De overgrote meerderheid herstelt zich, maar sommigen hebben last van verreikende consequenties.

“De effecten van corona op het voortplantingsvermogen zijn tot nu toe onbekend”, zegt Sheena Lewis, professor in de Voortplantingsgeneeskunde aan de Queen’s University Belfast.

Veel vruchtbaarheidsklinieken zijn nu gestopt met het accepteren van nieuwe patiënten, deels vanwege de bezorgdheid dat de donoren de infectie mogelijk zouden kunnen doorgeven, schrijft de NY Times.

Studie: Tweede Coronavirus-golf door Afrikaanse migranten

Vorig artikel“Zwarte lul is duur!”
Volgend artikelHardhandige politiekrachten grijpen Coronademonstranten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Een spetterbril, mondkapje én beschermende kleding is dus niet afdoende. De mensen krijgen steeds meer beperkingen opgelegd.

  2. Nu ook sexueel, ze blijven ons maar bang maken, dat media virus. Ze willen ons in angst houden, en we mogen steeds minder, dadelijk komt de sex plolitie kijken of je sex hebt! Trap er niet in, alles is geloge, wie het nu nog niet snapt is echt niet meer te helpen!

  3. Ah! De nieuwste angstaanjager! Ik zat al te raden wat het zou gaan worden. Komt goed uit deze, met het plan om de wereldbevolking te verminderen. Wat is het toch een rattebende he.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in