In het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland protesteert men tegen de harde levensbeperkingen in de Coronatijd. Dit leidt soms tot gewelddadige politieacties.

In verschillende landen waar gemeenschappen gedeeltelijk zijn gesloten als overheidsmaatregelen tegen het Coronavirus, dringen politieversterkingen het publiek soms met harde hand terug en arresteren mensen die protesteren tegen de manier waarop de overheid met de Corona omgaat.

Nieuwsbureau Ruptly heeft uit hun documentatie videoclips vrijgegeven over hoe politiediensten in verschillende Europese landen soms hun toevlucht lijken te nemen tot geweld om burgers te dwingen tot bijvoorbeeld het bewaren van sociale afstand of het dragen van mondkapjes.

De bovenstaande videoclips komen uit Berlijn, Duitsland; het onderstaande filmpje uit Londen in het Verenigd Koninkrijk.

Het is niet alleen in Europa dat de politie geweld gebruikt om mensen te dwingen de Coronaregels van de overheid te respecteren. In verschillende Afrikaanse landen leidt politiegeweld in aangewezen Coronagebieden naar verluidt tot meer doden onder de bevolking dan het virus zelf.

Politiegeweld in Afrika om Corona-infectie te voorkomen doodt veel meer dan het virus zelf

Melbourne lockdown: Politie kan zonder huiszoekingsbevel woningen binnengaan om ter plaatse "steekproefcontroles" uit te voeren

2 REACTIES

  1. Helemaal geen medeleiden als de politie door migranten worden gepakt, zoals in Dzuitsland, moeten ze eens nadenken over hun rol tegen hun eigen bevolking! Ja, dien de satan en zijn hqndlangers maar, dat zal jullie door “dankbare” migranten in dank worden afgenomen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here