Congres elimineert poging van Trump om online censuur te stoppen

3

Donald Trump heeft zijn veto uitgesproken over een nieuw defensiebudget om steun te krijgen voor zijn poging om wetgeving te maken tegen de censuur van de IT-giganten op rechtse opvattingen. Maar het Huis van Afgevaardigden, met krachtige steun van Republikeinse leden, heft het veto van de president op.

Het resultaat van de stemming in het Huis van Afgevaardigden was een totaal van 322 stemmen voor en 87 stemmen tegen, meldt Ars Technica. De tweederde meerderheid die nodig is om het presidentiële vetorecht op te heffen, is dus duidelijk bereikt.

Donald Trump probeerde zijn veto te gebruiken als onderdeel van een poging om het Congres onder druk te zetten om de zogeheten Section 230 van de Amerikaanse internetwet in te trekken.

Volgens de president betekent de nieuwe defensiebegroting ook een poging om zijn geplande militaire terugtrekking uit Afghanistan uit te stellen. De begroting bevat ook een controversieel voorstel van de Democraten om militaire bases te hernoemen die zijn vernoemd naar zuidelijke generaals in de Amerikaanse Burgeroorlog, schrijft RT.

Sectie 230, die in de jaren negentig van de vorige eeuw werd toegevoegd, ontslaat vandaag de dag platforms zoals Google, Facebook en Twitter van aansprakelijkheid voor eventuele misdrijven die door hun gebruikers worden gepleegd.

De conservatieven hebben betoogd dat de rechtsbescherming moet worden afgeschaft omdat de IT-giganten het materiaal van hun gebruikers actief censureren en zodoende als redacteur optreden. Als het plan werkelijkheid zou worden, zouden de sociale media die zich bezighouden met censuur worden beschouwd als verantwoordelijke uitgevers en daarmee wettelijk verantwoordelijk worden voor alle inhoud op hun sites.

  Joe Biden houdt de leiding in Georgia na de hertelling - Trump's jurist: "Betekent niets"

In het Huis van Afgevaardigden werd Trump verraden door zijn eigen partij – slechts 66 Republikeinse leden stemden tegen en 109 stemden voor.

Als het budget doorgaat, ook in de Senaat, wat lijkt te gebeuren, zal het de eerste keer zijn dat het Huis een veto van Donald Trump wegstemt.

De meer prominente Republikeinse senatoren worden er al lang van beschuldigd alleen maar te doen alsof ze proberen de censuur van de IT-giganten op rechtse gebruikers te stoppen, zonder ooit daadwerkelijk iets concreets aan het probleem te doen.

Wat het defensiebudget betreft, heeft Trump echter onverwachte steun gekregen van de ultralinkse senator Bernie Sanders. Hij zegt dat hij het begrotingsvoorstel ter discussie zal stellen en zal proberen de Senaat te dwingen in te stemmen met de eis van Trump om de directe betalingen van Coronabijdragen aan Amerikaanse burgers – of aan de ‘arbeidersklasse’, zoals Sanders het uitdrukt – sterk te verhogen van 600 dollar naar 2.000 dollar.

Trump wordt opgeroepen om de nationale noodtoestand af te kondigen om Biden te stoppen – Executive Order 13848

Vorig artikelZuid-Afrika wordt het eerste land dat het niet dragen van een mondkapje criminaliseert
Volgend artikelHet vertrouwen in de media blijft afnemen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Hij moet de nood toestand afkondigen, en dan gelijk er hard tegenaan gaan.

  Die burgers in delinks “bestuurde”steden waar chaos heerst, hebben ook rechten.
  Zelfs als er maar EEN burger was die recht verlangt heeft Trump moreel recht om met leger in te grijpen.

  Ken je scene nog in de film “Lawrence of Arabia”? Toen de marine in looppas naar een ambassade ging en om te beginnen in lijn ging ende bewakers doodschoot?
  Zo hoort het.

  Of zoals een van de eerste presidenten die opperbevelhebber van het eerste leger was, en handelde TEGEN de wil van het hooggerechtshof?
  niet terecht–wel met leiderschap

 2. Trump laat zich verdomd niet bang maken, en is een White hat tegen over de Black hats ,bewonder zijn moed en weet maar al tegoed dat hij in notie weer op het toneel verschijnt!
  De elians hebben volgens mijn voorspellingen al ,via fakenews op npo fakenews al gepresenteerd,gewoon als false flag !
  Mensen laat je niet gek maken de Caballero weet van gekkigheid niet wie ze nu uit hun trukendoos moeten toveren.
  Wakker worden mensen.
  We gaan naar een rechtvaardige gelijkwaardige wereld!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in