In België vertrouwt 45% van de lezers de mainstream media, terwijl dat in Nederland nog steeds 52% is. In Frankrijk vertrouwt slechts 23% van de lezers nog steeds op de systeemmedia.

Elk jaar onderzoekt het Reuters Institute het gebruik van nieuwsmedia over de hele wereld en het vertrouwen van de gebruikers. Naast veranderingen in de manier waarop mensen informatie krijgen, wijzen de auteurs van het rapport met de opkomst van alternatieve media op een algemene trend van afnemend vertrouwen in de mainstream, aangezien het nieuws dat 2020 domineert meer dan ooit toegang vereist tot betrouwbare feiten en informatie.

Zoals de computergrafieken laten zien, heeft Frankrijk een van de hoogste niveaus van wantrouwen. Slechts 23% van de respondenten zei in het eerste kwartaal van dit jaar vertrouwen te hebben in de nieuwsmedia, een daling van 12 procentpunten vanaf 2018. Reuters merkt op dat met name de situatie in Frankrijk het afgelopen jaar is verslechterd door de media-aandacht voor de “gele hesjes”-beweging. Van de ongeveer 40 landen in de wereld waarop de studie betrekking heeft, heeft alleen Zuid-Korea een lager vertrouwen dan Frankrijk (21%). Maar ook in andere delen van de wereld, zoals het Verenigd Koninkrijk, Canada en Italië, waar het vertrouwen in de media in twee jaar tijd met 13-14 procentpunten is afgenomen, neemt het wantrouwen jegens de media sterk toe.

Klik voor bron.

Twitter meldt dat het alle berichten zal verwijderen waarin wordt beweerd dat vaccins mensen kunnen schaden

  Aartsbisschop onthult: "Er is een plan om Europa te islamiseren met immigranten"
Vorig artikelCongres elimineert poging van Trump om online censuur te stoppen
Volgend artikelCorona-massavaccinatie in het Verenigd Koninkrijk: “Mensen worden als vee verwerkt”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Het valt nog mee, als ik al de idioten om me heen hoor schreeuwen om nog meer overheidsingrijpen, nog sneller gif in hun lijf te laten spuiten en nog meer vooral nu zwarte islamieten het land binnen te halen, dacht ik dat wij helemaal bovenaan zouden staan in het geloof en vertrouwen in onze baas John de Mol, onze eigen Soros/Gates/Zuckerberg.

 2. Vertrouwen neemt af?
  Ik heb die gasten nog nooit gelooft. En van vertrouwen is nooit sprake geweest.
  Maar ik ga geen enkele vaccinatie discussie meer aan met helemaal niemand.
  Iedereen moet zelf maar weten wat ze besluiten, daar veranderd niemand meer iets aan.
  Ik ben sinds vandaag te herkennen aan mijn anti vaccinatie pet met de opschrift.
  CORONA VACCINATIE ? OVER MIJN LIJK.

 3. Ik vind een 4de plek op de lijst nog laag uitvallen.
  Hier kan je ze werkelijk alles wijsmaken. Het maakt niet uit waarover.
  Ik had niet eens verwacht dat er nog een stommer volk zouden bestaan.
  Veel ouderen mensen zijn ook zo opgevoed om altijd “respect” te hebben voor het gezag en dat ze volstrekt eerlijk handelen.

 4. Wij betalen ook voor een zorgverzekering waar je geen enkele aanspraak op kan maken.
  Volgens mij valt dat gewoon onder oplichting.
  Al weten ze dat je er aan dood gaat, valt gewoon onder pech gehad tegenwoordig.
  Maar niet vergeten om op tijd je zorgverzekering te betalen, anders krijg je nog een boete ook.
  Ik hoor daar nou helemaal niemand over.
  Alsof ik wegenbelasting moet betalen voor een auto die ik niet heb of ooit gehad heb.

 5. Een Britse vrouw is gearresteerd nadat ze een ziekenhuis binnenging en filmde hoe leeg het daar was. Eerder dit jaar waren er ook in Nederland mensen die ziekenhuizen binnengingen of opbelden, en vrijwel nergens de crisissituaties tegenkwamen waar de media bol van stonden. ‘Dit is een schande,’ zei de vrouw op het filmpje, dat ze online zetten. ‘Het is hier zo doods… Al die mensen in ons land die wanhopig wachten op een behandeling voor kanker en hartkwalen. Echt, dit maakt mij zó boos.’

  In het filmpje is te zien hoe de vrouw door vrijwel lege gangen van het Gloucestershire Royal Hospital loopt, en filmt hoe hele afdelingen zonder patiënten zijn. Ze toonde zich geschokt. ‘Ik had meer mensen verwacht, maar er is echt helemaal niemand.’

  This is the video pic.twitter.com/dBnf9WqHKq
  — KNOWLEDGE IS POWER (@mikeylusmusic) December 30, 2020

  De 46 jarige vrouw zou na het online zetten van het filmpje gearresteerd zijn, en zijn aangeklaagd vanwege het verstoren van de openbare orde. Ze is op borgtocht vrijgelaten, en op voorwaarde dat ze zich niet meer in een ziekenhuis laat zien, tenzij ze zelf in een medische noodtoestand terecht komt.
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/britse-vrouw-gearresteerd-na-filmen-in-leeg-ziekenhuis/

 6. KIJKERS TIP !!!!!

  U bent het niet aflatende paniekzaaien en doemdenken van de NPO (Nationale Propaganda Organisatie) en het Nederlandse Onzin Show Journaal ook spuugzat? Kijk dan vanavond om 20.00 uur naar het Verboden Jaaroverzicht, waar u zich per email voor moet inschrijven om te voorkomen dat de Haagse/Hilversumse dictatuur er een stokje steekt.

  ‘In het Verboden Jaaroverzicht wordt teruggeblikt, en hoor je wat je allemaal NIET mocht weten in 2020.’ Als u ook wilt kijken, kunt u op deze pagina uw email adres achterlaten, waarna u later vandaag een link ontvangt om de uitzending te kunnen bekijken.
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/kijk-vanavond-naar-het-verboden-jaaroverzicht-als-u-de-npo-propaganda-zat-bent/

  Om het te zien krijg je een link na je email adres opgegeven te hebben.
  Inschrijf link is erg druk bezet op dit moment.

  • Bij het invullen van je mail adres moet je op ENTER klikken,
   Dan komt ie door en krijg je bevestiging op de site zelf.
   Meer vragen ze je ook niet van je, alleen je mail adres.

 7. 52% ik geloof er niks van. Kijk eens wie het onderzoek heeft uitgevoerd ? Juist. De MSM zelf ! Een WC-eend onderzoek in mijn ogen. Zelfs mijn oude moedertje die trouw MSM kijkt, zet regelmatig het acht uur journaal halverwege af met de mededeling : ‘zo, voor nu even genoeg leugens gehoord voor vandaag” . Dus, en ik heb haar dat echt niet ingefluisterd, ook zij voelt echt wel aan dat er dingen niet kloppen, althans, het nieuws is niet volledig. Eenzijdig.
  Ik zelf heb mijn tv-abbo opgezegd, al een hele tijd geleden. Eigenlijk voor twee redenen:
  1) ik was de leugens en de framerij al een tijdje moe.
  2) ik keek de laatste tijden steeds meer naar streamingsdiensten vanwege bovengenoemde redenen.

  Uiteindelijk dus Ziggo opgezegd. Ik dacht dat ik het wel ging missen, maar niks was minder waar. Ik heb er een aantal streamers bijgenomen, en nu heb ik onvoldoende tijd om de overvloed van content te kunnen bekijken. Nooit meer drie keer per week dezelfde film kijken die alweer opnieuw wordt uitgezonden. Niet meer dat oeverloze gereutel aanhoren bij Op1 en hoe die shit ook allemaal heet. Ik ben nu, met de abbo’s van de streamers nog altijd goedkoper uit dan het Ziggo abonnement met 30 zenders erbij met talen die ik niet kan verstaan. ( turks, italiaans, marokkaans, spaans etc ) en 40 streekzenders waar ik niks aan heb omdat ik er niet woon. Het broodnodige nieuws haal ik online bij de sites die ik nog wel redelijk vertrouw.
  Ik ben uitstekend op de hoogte van wat er speelt, heb nu de laatste nieuwe films, series en een berg docu’s waar je bang van wordt.
  In mijn ogen is DIT het beste signaal wat je kunt afgeven naar de MSM: OPZEGGEN die hap. Als dat maar genoeg mensen doen ( en die groep is echt groeiende ) dan gaan ze het zeker wel voelen.

 8. Ik weet zeker als Hugootje beweert dat rode kleding het “virus” tegengaat omdat rode kleding antievirus werking heeft, Bagwan gouden tijden tegemoet ziet en H&M een rode kledinglijk introduceert.
  Ze geloven werkelijk de grootste onzin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in