© Foto: Strategic Culture Foundation

Het Amerikaanse tijdschrift Newsweek publiceerde deze week een groot “exclusief” verslag waarin de betrokkenheid van de CIA in de Oekraïense proxy-oorlog tegen Rusland wordt onthuld. Het verdient nauwelijks de titel “exclusief”, aangezien het algemeen bekend is dat de Amerikaanse spionagedienst tot over haar oren in het orkestreren van het conflict zit, schrijft Strategic Culture.

In werkelijkheid gaat de snode rol van de CIA in Oekraïne tientallen jaren terug tot het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarover hieronder meer.

Desalniettemin geeft het artikel in Newsweek op nuttige wijze toe dat Washington roekeloos – en op criminele wijze – bezig is met het aanwakkeren van vijandelijkheden jegens Rusland, ’s werelds grootste kernmacht wat betreft zijn arsenaal. De regering-Biden en haar militaire inlichtingenapparaat riskeren een escalatie van de proxy-oorlog tot een totale nucleaire vuurzee.

In het Newsweek-verslag wordt een opmerking gemaakt over de “tegenstrijdigheid” tussen de publieke gelofte van president Joe Biden om geen Amerikaanse laarzen op de grond te zetten en de onmiskenbare zware aanwezigheid van Amerikaanse clandestiene troepen in Oekraïne die de oorlogsinspanningen helpen (of beter gezegd, leiden). In plaats van “tegenstrijdigheid” is een duidelijker, passender woord “leugen”.

Bedenk ook dat Biden eerder zei dat hij geen “Derde Wereldoorlog” met Rusland wil beginnen. Dat is ongeveer net zo geloofwaardig als een alcoholist die zegt dat hij niet nog een drankje wil.

De regering Biden houdt zich bezig met grove misleiding van het Westerse publiek door absurd te pretenderen dat er geen Amerikaanse militairen in Oekraïne zijn en dat Washington geen oorlog tegen Rusland regisseert. Het beleid van Biden om wapens in Oekraïne te pompen (tot nu toe 40 miljard dollar) leidt de Verenigde Staten en haar NAVO-bondgenoten onverbiddelijk dieper in een totale oorlog tegen Rusland. Toch houdt deze verstandelijk beperkte president op de een of andere manier vol dat “er geen Amerikaanse laarzen op de grond zijn” en dat de door de VS geleide NAVO-alliantie niet in oorlog is met Rusland. Dergelijke flagrante leugens zouden reden moeten zijn voor zijn afzetting.

Duitse detailhandelaars verhogen maandag de prijzen van levensmiddelen met 20-50%

Afgezien van de erkenning die het artikel in Newsweek geeft, is de verder banale verslaggeving een witwassen van de centrale en verderfelijke rol van de CIA in het conflict in Oekraïne.

Lachwekkend genoeg wordt de CIA in het artikel afgeschilderd als “ervoor zorgend dat de oorlog niet uit de hand loopt”. Het agentschap wordt dus voorgesteld als een matigende, beperkende invloed op het regime in Kiev en zijn militaire gedrag. De lezer wordt wijsgemaakt dat Washington probeert te voorkomen dat het Oekraïense leger rechtstreekse aanvallen op Rusland uitvoert. Er wordt beweerd dat de CIA “worstelt” om de operaties van het regime in Kiev onder controle te houden, dat soms in strijd heeft gehandeld met de “rules of engagement” van Biden. Voorbeelden van losgeslagen gedrag, zo wordt beweerd, zijn onder meer de sabotage van de Nord Stream pijplijn, het bombarderen van de Kertsj-brug naar de Krim, drone-aanvallen op Moskou en verschillende “mysterieuze moorden” op Russische publieke figuren.

Dit is lachwekkende desinformatie van de CIA met dank aan Newsweek. Alternatieve, betrouwbare onderzoeksrapporten van Seymour Hersh en anderen hebben de directe verantwoordelijkheid van de regering Biden voor het opblazen van de Nord Stream gaspijpleiding onder de Oostzee afgelopen september blootgelegd.

Moskou heeft ook geloofwaardig verklaard dat geen van de andere diepe aanvallen op Rusland door Oekraïense strijdkrachten had kunnen worden uitgevoerd zonder de logistieke betrokkenheid van de CIA en andere geheime militaire NAVO-agentschappen, voornamelijk het Britse MI6.

Sinds het conflict in februari vorig jaar uitbrak, hebben de regering Biden en haar NAVO-partners de oorlog aangewakkerd met een stapsgewijze toename van steeds dodelijker wapentuig, van langeafstandsraketten tot tanks op het slagveld en de beloofde levering van F-16 gevechtsvliegtuigen. Deze week heeft Biden naar verluidt groen licht gegeven voor de levering van verbannen clustermunitie, die het regime in Kiev ongetwijfeld zal gebruiken tegen burgers in de Russische Donbass-regio – op instructie van CIA-adviseurs.

Oekraïne-moeheid neemt toe nu sanctieboemerang Westerse economieen teistert

Een cruciale historische achtergrond voor het begrijpen van het conflict in Oekraïne is de betrokkenheid van de CIA bij het orkestreren van de staatsgreep in Kiev in 2014. Die staatsgreep verjoeg een democratisch gekozen president, Viktor Janoekovitsj, en luidde de neonazistische junta in die vandaag de dag nog steeds aan de macht is – onder leiding van de nominaal Joodse komiek Vladimir Zelensky.

Zelensky en zijn verstokt corrupte kliek zijn niets meer dan marionetten en speeltjes voor de CIA en MI6. Hun nuttige-idioot functie is om het voortouw te nemen in een kolossale wapenhandel en een door de VS geleide proxy-oorlog om Rusland geopolitiek te ondermijnen, met een regimewisseling in Moskou als uiteindelijke doel, en om de agenda van Washington te vergemakkelijken om Europa te onderwerpen als een vazalkolonie voor het Amerikaanse kapitaal, met als doel de volgende Amerikaanse oorlog tegen China te bewerkstelligen.

De CIA en haar Britse tegenhangers leiden de neonazistische beerput waarin Oekraïne is veranderd. Zelfs in een poging om de criminele rol van de CIA in Oekraïne goed te praten, geeft het hierboven geciteerde artikel in Newsweek toe dat het agentschap meerdere bases heeft in dat pathetische land en dat CIA-agenten toezicht houden op “enorme netwerken” van wapenhandel.

Maar wat vooral verontrustend is aan de desinformatie, is de poging om het Westerse publiek en anderen wijs te maken dat de CIA en de regering Biden op de een of andere manier omstanders van de oorlog zijn. Een oorlog die escaleert ondanks hun veronderstelde nobele pogingen tot “beteugeling”.

Het Westerse publiek wordt gedrogeerd met leugens en bedrog, misleid terwijl het slaapwandelt in de richting van een catastrofale wereldoorlog met het nucleair bewapende Rusland.

Het conflict in Oekraïne zou onmiddellijk gestopt kunnen worden, zoals de Russische nationale veiligheidsadviseur en voormalig president Dmitry Medvedev deze week nog eens aangaf, als de Verenigde Staten gewoon zouden stoppen met het leveren van wapens aan Oekraïne. De regering Biden heeft echter alle diplomatieke inspanningen om te onderhandelen over een politiek-veiligheidsakkoord afgewezen. Berichten in de Amerikaanse media deze week over “achterkamertjescommunicatie” met Rusland zijn niet geloofwaardig als Washington met de sinistere hand van de CIA vol gas geeft aan de oorlogsinspanningen.

NAVO suggereert voor het eerst dat Oekraïne grondgebied kan afstaan

We mogen ook niet vergeten dat de CIA is voortgekomen uit het Office of Strategic Services (OSS) aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Eén van haar eerste naoorlogse taken was het rekruteren van Oekraïense fascisten en massamoordenaars die hadden samengewerkt met het nazi Reich in zijn genocidale Endlösung tegen Slaven, Joden, Polen en anderen. (Deze fascisten zoals Stepan Bandera en Mykola Lebed worden door het huidige regime in Kiev, inclusief de Joodse heer Zelensky, als nationale helden voorgehouden). Washington heeft deze terroristen opzettelijk gerekruteerd en ingezet om de Sovjet-Unie aan te vallen, om zo de imperialistische hegemoniale ambities van de VS in Europa te bevorderen.

Er is niet veel veranderd. Oekraïne is ground zero voor de fascistische oorsprong van de CIA. Er zijn niet alleen veel Amerikaanse soldaten in Oekraïne. Ze zijn er al tientallen jaren – in combinatie met vlagofficieren – met het doel om de huidige gevaarlijke crisis, die nu zijn hoogtepunt heeft bereikt, aan te wakkeren.

Newsweek en andere Amerikaanse mainstream media zijn een godslastering voor de publieke dienstverlening en de waarheid. Men kan tussen de regels door lezen, als men zich er voldoende van bewust is, maar over het algemeen gedragen deze media zich als slaapmiddelen. Ze zouden verplicht moeten worden om een dokterswaarschuwing op hun reclamebanners te zetten: het consumeren van dit product kan leiden tot domheid met rampspoed als gevolg.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat is uw plan om de ergste wereldwijde voedselcrisis in ons bestaan door te komen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïens mislukte tegenoffensief drijft de NAVO in het nauw
Volgend artikelUitgebreide studie: Er zijn NUL Amish kinderen die lijden aan kanker, diabetes of autisme – WAAROM IS DAT?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

6 REACTIES

 1. Heel belangrijke regel is en blijft: geloof niet de woorden van Britten en Amerikanen, nooit. Niemand beheerst zo de kunst van het veinzen. Hun diplomatie is academische huichelarij.

  • Adriaan,
   Ik hoop erop, zou graag een einde zien aan dit drama, die oorlog, maar zoals jij ook schrijft, de Russen zijn gewoonweg niet te verslaan, ze maken natuurlijk wel fouten maar op de lange termijn is hun zege, een ding dat zeker is, plus daarbij de hoop op de alliantie van landen die zonder de dollar verder willen en je hebt nog meer hoop op een andere wereld, Erdogan steunt echter weer het regime van Kiev om in de Nato te komen, zucht, Erdogan zal ik dan ook niet helemaal vertrouwen, gelijk aan een Orban, van 2 walletjes blijven eten, blijf ik link vinden maar de zege komt hierdoor niet in gevaar, ik vertrouw op de Russen, zij strijden juist voor vrijheid en soevereiniteit!!!

  • Niet zo heel lang geleden was er een artikel op deze site waarin een van die Russische generaals zei dat het nog zeker een jaar zou duren voordat die hele Donbas onder Russische controle was. Laat staan de rest.
   Het gaat niet snel, het is hard tegen hard want het is Rusland tegen de hele Navo en wie weet wie nog meer die al z’n wapens stuurt… Als dat al klopt en het is niet een door het Wef georganiseerde ontvolking.

 2. Max Blumenthal in de VN-veiligheidsraad..!!

  by GuidoJ. Posted on 8 juli 2023

  De Amerikaanse journalist Max Blumenthal van de nieuwssite ‘The Grayzone’ sprak onlangs in de VN-veiligheidsraad over de rol van de Amerikaanse militaire hulp voor de Oekraïne, bij de escalatie van het conflict met Rusland. En de ware motieven achter Washingtons ondersteuning voor Kiev. Het is méér dan de moeite waard, deze erudiete journalist zijn betoog af te luisteren. We hebben het Engelse transcript van deze presentatie hieronder voor je uitgewerkt. Het verhaal is duidelijk. De NL-journalistiek kan een puntje zuigen aan deze fundamentele feitenrelaas en de gruwelijke conclusie, die eruit te trekken valt.

  Of spelen Nederlandse journalisten, ‘hoernalistiek’, waarbij ze ‘liever doen wat de baas opdraagt’, dan eerlijke journalistiek te bedrijven. Zij zijn mede-verantwoordelijk voor het rigide volgen van ene Mark Rutte, in diens niet aflatende steun voor zijn maatje Zelenski, één van de meest doortrapte, corrupte leiders die Oekraïne ooit heeft gehad. En dat is geen ongefundeerd scheldwoord, maar een op FEITEN gebaseerde conclusie.. >>>

  https://www.wanttoknow.nl/politiek/oorlog/max-blumenthal-in-de-vn-veiligheidsraad/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in