Screenshot VK

Russische troepen hebben de eerste M1 Abrams main battle tank van Amerikaanse makelij vernietigd die tijdens het Oekraïne- conflict aan de strijdkrachten van Kiev is geleverd, meldden meerdere Russische Telegram-kanalen op maandag, bericht RT.

Op online circulerende beelden is het voertuig te zien met een grote vuurkolom die oprijst uit de koepel. Naar verluidt was het voertuig het doelwit van een FPV zelfmoorddrone en werd minstens één keer geraakt door een op de schouder geplaatste antitankgranaatwerper.

De tank zou geraakt zijn in de buurt van het dorp Berdychi, ten noordwesten van Avdeevka, een belangrijke stad in Donbass die onlangs door Russische troepen is bevrijd.

Een close-up van de verwoeste Abrams, genomen door een surveillancedrone, laat zien dat het munitiecompartiment van het voertuig is uitgebrand en dat het motorcompartiment in brand staat.

Washington beloofde Oekraïne 31 M1 Abrams tanks te leveren in januari 2022, voorafgaand aan Kievs lang gehypte maar uiteindelijk mislukte tegenoffensief. Ze werden echter pas half oktober volledig geleverd en zijn schijnbaar weggehouden van de frontlinie, waar ze alleen in propagandavideo’s te zien zijn.

De Oekraïense Abrams hebben pas de afgelopen dagen echte gevechten gezien en werden uiteindelijk ingezet op het slagveld om Kievs inspanningen te ondersteunen om de westwaartse opmars van Russische troepen te stoppen na de val van Avdeevka, voorheen een belangrijk Oekraïens bolwerk in Donbass en een van de belangrijkste verzamelpunten voor willekeurige artillerie- en raketaanvallen op de stad Donetsk.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Wraak van de Poetin-nazi’s!Volg Frontnieuws op Telegram

  Breaking: Rusland wint de Slag om Severodonetsk - Gevechten begonnen in Lisichansk (Video's)

Lees meer over:

Vorig artikelBill Gates’ ‘zelfverspreidende mRNA-vaccins’ zijn ‘klaar voor gebruik’
Volgend artikel4 Absoluut schokkende onthullingen over de oorlog in Oekraïne die elke westerling moet lezen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Ze durven die tanks niet echt in te zetten.
  Deze tanks doen het alleen uitstekend tegen ‘vijanden ‘ die niet of nauwelijks terug kunnen vechten.
  Russen zijn wel goed bewapend en maken in de kortste keren schroot van deze logge tanks.
  Inderdaad….. nog 30 te gaan.

  • Tanks dateren van het pre-drone tijdperk. Zijn kompleet zinloos geworden. Een rijdend kanon in een logge, opzichtige, trage zware kazemat is iets van de vorige eeuw.

 2. Ondertussen krijgt de anti-Poetinhetze in de Vlaamse kranten werkelijk groteske proporties. Daartegen was Assad een dwerg. Gelukkig is het wel zo dat zoiets bij de Vlaming een averechts effect heeft.

  • voor mij op dag 1 op 2014… maar het Vlaamse volk is Waardeloos geloof me maar… gelukkig zitten er bij vrienden wel erg Véél…volgers… wij wisselen dikwijls artikelen uit…zo weet ik gelijk dat de Houiti’s de kabel tussen Saoudi-Arabië en India is vernietigd… waardoor Washington veel informatie verliest… Heerlijk 👏👏♥️

   • De schrijfster Kristien Hemmerechts (1955) is weer teruggekeerd tot de moederkerk. Hoe is het in godsnaam mogelijk maar de bisschop van Antwerpen, Johan Bonny is in de wolken.
    Eind april zal het vaticaan aka de hoer van babylon (expres kleine letters) beslissen of de in 2010 teruggetreden bisschop van Brugge, Roger Vangheluwe (1936) alsnog wordt ontslagen. Pedo Vangheluwe lacht de ballen uit z’n broek want hij incasseert nog iedere maand een dotatie van de Belgische roverheid van 2.800 euro.
    De roomse kerk bij onze zuiderburen kost de belastingbetaler jaarlijks ruim 500 miljoen euro en in Nederland moet deze club haar/zijn eigen broek ophouden.

    • Momentje, geen verkeerd beeld schetsen aub. In België is er een concordaat tussen Kerk & staat. Anders dan in Nederland was in het katholieke België voor de Franse bezetting vol bezaaid met kerkelijke goederen; kloosters en abdijen. Die werden door de bezetter onrechtmatig in beslag genomen en verkocht aan financieel begoeden. Na het verjagen van de Fransen werd een herstelregeling uitgewerkt waardoor de Kerk als compensatie kreeg dat lonen van de geetselijke werden betaald in ruil voor definitieve afstand van hun eigendomen. De regeling wordt het laatte decennia heftig aangevallen door de vrijmetselarij die heel sterk is in België (liberalen).

   • Gaat niet om het “waardeloze” Vlaamse volk maar wat het effect is van de show van de machthebbers en hun poortwachters, de media en wat typisch is voor Vlaanderen. Nederlanders en vooral Duitsers zijn gezagstrouw. In Vlaanderen is de overheid per definitie de te wantrouwen tegenstander. Trouwens er zijn veel echo’s van klachten in andere landen, recent nog Italië, dat zoveel mensen “onder invloed van Russische propaganda” tegen de Oekraïnepolitiek zijn.

  • …en dan die domme commentaren in HLN, een ruwe schatting van mij zegt dat zo n 50% msm gebrainwashte Rusland haters zijn, 20% weet wel waar de klok staat maar ziet de klepel niet hangen, 30% staat aan de, ik zou niet zeggen goede, maar in elk geval rationele kant van de geschiedenis…. Uiteraard weet men niet hoe HLN zijn ‘democratische’ schifting toepast ….

 3. Niet alleen vernietigen ze een Amerikaanse tank, ze vernietigen zo ook de Amerikaanse militaire economisch complex. De NAVO standaard is toch vrijwel uitsluitend Amerikaanse allround wapens en die zijn poep vergeleken met Russische wapens die ontworpen zijn met als doel NAVO materiaal uit te schakelen.

 4. Ondertussen vanochtend in het nieuws;
  Zweden heeft voor het eerst in 200 jaar zijn neutraliteit opgegeven uiteraard ten gunste van de navo.
  Met trots werd beweerd dat Zweden een sterk leger heeft en dat Poetin nu heeft gekregen wat hij wilde voorkomen.
  Rusland heeft de navo al volledig op de knieën. Nu Zweden toegevoegd is zal Poetin wel bibberen denken ze. Hoeveel tanks/vliegtuigen kan Zweden inzetten ?
  Wat zieke geesten zich al niet in de kop halen.

  • Misschien had het ‘democratische’ , wir schaffen das auch, Zweden ns een volksraadpleging meten houden ivm NATO lidmaatschap ?! Dit is letterlijk de middelvinger uitsteken naar hun belastingbetalers !

 5. De zweden gaan vast en zeker hun immigranten\vluchtelingenleger inzetten , die zullen hun dankbaarheid tonen dat ze in zulk een fijn land zijn verwelkomd …

  • Het omgekeerde gaat plaatsvinden.
   Gezonde Zweedse soldaten worden straks net als de Oekraïners afgeslacht.
   De kanspareltjes die achterblijven gaan voor het nageslacht zorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in