De poging van Oekraïne om een Hail Mary (het voetbalspel, niet het katholieke gebed) te winnen door stukken grondgebied van de Russen te veroveren, is een mislukking. De Russen hebben elke beweging onderschept en de verwaarloosbare vooruitgang van Oekraïne wordt geteld in kilometers van ééncijferige getallen, samen met stapels Oekraïense lijken en uitgebrande wrakken van door het Westen geleverde tanks en pantserwagens, schrijft Larry Jonson.

Toch heeft het Westen moeite om de realiteit onder ogen te zien en blijft het de illusie van een patstelling verkondigen. Samuel Charap, een senior politicoloog bij Rand Corporation, schreef op 5 juni een stuk in Foreign Affairs waarin hij schoorvoetend toegaf dat de oorlog in Oekraïne “niet te winnen” is. Maar hij had het maar half goed. Hij schreef:

De inval van Rusland in Oekraïne in februari 2022 was een moment van duidelijkheid voor de Verenigde Staten en hun bondgenoten. Er lag een dringende missie voor hen: Oekraïne bijstaan in zijn strijd tegen de Russische agressie en Moskou straffen voor zijn overtredingen. Terwijl de Westerse reactie vanaf het begin duidelijk was, was het doel – het eindspel van deze oorlog – vaag.

Maar het is nu tijd dat de Verenigde Staten een visie ontwikkelen over hoe de oorlog eindigt. Vijftien maanden van gevechten hebben duidelijk gemaakt dat geen van beide partijen het vermogen heeft – zelfs niet met hulp van buitenaf – om een beslissende militaire overwinning op de ander te behalen. Ongeacht hoeveel grondgebied de Oekraïense strijdkrachten kunnen bevrijden, Rusland zal het vermogen behouden om een permanente bedreiging voor Oekraïne te vormen. Het Oekraïense leger zal ook het vermogen hebben om alle gebieden van het land die door Russische troepen bezet zijn in gevaar te houden – en om militaire en burgerdoelen in Rusland zelf te treffen.

Charap is een uitstekend voorbeeld van de tekortkomingen van de politieke wetenschap als “wetenschap”. Hij negeert het bewijs dat Rusland, in tegenstelling tot Oekraïne, een enorme capaciteit heeft om een beslissende militaire overwinning te behalen op niet alleen Oekraïne, maar ook de NAVO. Oekraïne en de NAVO hebben bijna geen artilleriegranaten, kruisraketten, tanks en gevechtsvliegtuigen meer. En wat nog belangrijker is, Oekraïne zit zonder competente, getrainde soldaten die deze wapensystemen kunnen bedienen.

  Hoe Poetin te verslaan

Voor Rusland is de situatie precies omgekeerd. Met de dag neemt Ruslands getrainde mankracht toe, samen met de stijgende productie van tanks, hypersonische raketten, artilleriegranaten, mortieren en drones. Rusland degradeert de gevechtscapaciteit van Oekraïne en heeft nog geen eigen offensief gelanceerd waarbij het volledige gewicht van de Russische grond- en luchtmacht wordt ingezet.

De NAVO heeft niet de moed om Oekraïne tot haar club toe te laten. Duitsland veroordeelde niet alleen Biden’s beslissing om clustermunitie aan Kiev te leveren, maar verklaarde ook dat elke beslissing over de toetreding van Oekraïne moet worden uitgesteld. Hongarije en Bulgarije hebben ook laten weten dat ze ertegen zijn dat Oekraïne de status van lid krijgt. Frankrijk staat in brand en Macron lijkt niet het politieke gewicht te hebben om voor Oekraïne te pleiten en de pro-Kiev regering in Nederland is kaput:

De Nederlandse regering is ingestort nadat ze er niet in geslaagd is om een akkoord te bereiken over het beperken van immigratie. Premier Mark Rutte zei vrijdag dat zijn regering haar ontslag zou aanbieden aan de Nederlandse koning, waardoor er in het najaar nieuwe verkiezingen zouden worden gehouden.

Rusland is niet erg geneigd om een onderhandeld einde van de oorlog te overwegen als Oekraïne Odessa niet opgeeft. Het grootste obstakel is dat geen enkel land in de NAVO de politieke slagkracht en geloofwaardigheid heeft waarop Poetin kan vertrouwen om een levensvatbare overeenkomst te sluiten. Turkije bewees zichzelf geen dienst bij Rusland door de overeenkomst om AZOV-leiders vast te houden tot het einde van de vijandelijkheden te schenden en te eisen dat Oekraïne tot de NAVO wordt toegelaten. Erdogan liet de gevangenen weer vrij in Kiev, waar ze een heldenontvangst kregen van Zelensky. Ik denk dat dit de bron voor serieuze onderhandelingen verder vergiftigt. De ervaring van Rusland met de Minsk I en II overeenkomst heeft Poetin en zijn nationale veiligheidsteam ervan overtuigd dat het Westen een onbetrouwbare partner is.

  Toespraak Poetin over de aanhoudende grensschermutselingen met Oekraïne - "Russische soldaten zijn het laatste bastion tegen de Satanische Nieuwe Wereldorde"

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een Amerikaanse neonazi die in het Azov-regiment vocht, bekent de misdaden van zijn Oekraïense “collega’s”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet bashen van China heeft de diplomatieke dialoog vervangen
Volgend artikelCIA’s running Oekraïne ontkracht Biden’s gebazel over geen Amerikaanse laarzen op de grond
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Als Rusland echt wil had het Oekraine al lang kunnen veroveren

  Maar Rusland hoeft niet of wil niet …

  Hoe langer deze oorlog duurt hoe wanhopiger het westen wordt , ze zullen Poetin de schuld geven van alle fouten en ellende die ze zelf hebben gecreëerd , het is aan ons om daar door heen te kijken .

  Als ik zo om me heen kijk wat er allemaal gebeurt wat wij ons allemaal laten aansmeren\afpakken heb ik daar wel een hard hooft in …

  • Rusland is na 8 jaar burgeroorlog in Oekraïne, gestart met SMO Speciale Militaire Operatie, om de Oekraïners (mensen met een Oekraïns paspoort) die Russisch spreken en de Russische Cultuur en Russisch Orthodoxe geloof belijden, te BEVRIJDEN van het Oekraïense Regime dat deze mensen aan het uit moorden waren.
   Rusland heeft gezegd dat zij de Donbass, waar de Oekraïense Russen heen gevlucht was zal veroveren en bij Rusland aansluiten, en de mensen een Russisch paspoort aanbod, na Referendum, (99,9% wilde dit) was de Donbass Russisch.
   Tevens heeft Rusland verklaard, dat het de Nazie’s in Oekraïne zal uitroeien, en Oekraïne Demilitariseren, dit was in een paar maanden bekeken.
   Toen kwam de NAVO onder leiding van Amerika, met een proxy oorlog, en die duur hierdoor nu nog steeds.

 2. Dat geloof ik ook Wim, Rusland hoeft of wil niet. Voor de rest schieten ze elkaar kapot op plekken waar geen of nauwelijks burgers wonen. Tenminste zo lijkt het op filmpjes.
  Dus wil je je testosteron kwijt, wordt huurling. Het is van alle tijden en er veranderd nauwelijks wat lijkt het, het zal er dus wel bijhoren. Hebben ze ook eens een verzetje.

 3. Gijp juli 9, 2023 at 11:57

  “Dus wil je je testosteron kwijt, wordt huurling”

  Noem je combat name niet onsterfelijk of iets dergelijks want dan speelt het lot een onaangename rol.

  Groeten Gijp

 4. Rusland wil Europa niet eens hebben ,alleen handel drijven ,de transgender landen heeft rusland niet nodig dat is allen maar ellende de rus kan zich zelf wel bedruipen hebben bijna alles wat zij nodig hebben en laat de EU gaar koken in zijn eigen mislukkingen de VK kan hij laten zinken waneer hij maar wil dit eu is verloren door hebzucht en macht en nu de daders voor het gerecht

 5. Beste wim,
  Putin heeft diverse keren uitgesproken dat hij De Oekraïne wil de-nazificeren en de-militariseren omdat ze een bedreiging vormen voor de Russisch sprekende bevolking aldaar en tevens weerstand bieden aan de bedreiging van Rusland.
  Putin heeft niet de intentie om heel Oekraïne te veroveren. hij is daar duidelijk over geweest.

  Dat de oorlog daar nog steeds voortduurt, is volledig te wijten aan het westen.
  Putin heeft divers keren aangeboden om vredesbesprekingen te houden met het westen en staat nog steeds open voor suggesties van het westen.
  Tot op heden is dat telkens afgewezen nanwel genegeerd.

  Hoe het verdere verloop zal zijn hangt volledig af van de gedragingen van het westen.
  Vooralsnog gooien ze telkens olie op het vuur.

  • putin beseft maar al te goed dat europa en de vs zichzelf aan het vernietigen zijn….(een frankrijk in brand, een brussel in brand, ganse linksliberale steden en staten in amerika totaal bankroet…), dus waarom zou ie zich moeten haasten????? plus het feit dat de russen zich diep ingegraven hebben met als gevolg dat nato in al haar offensieven in oekiestan (de oekies zelf hebben nauwelijks soldaten over om te vechten, de meesten zijn polen, amerikanen, huurlingen uit heel wat westerse landen) zware verliezen lijden…..10/1 in het voordeel van rusland???? waarom zou putin zich moeten haasten? een offensief gaat normaalgezien gepaard met een verlies van 3/1 in het voordeel van de defensieve troepen….dus ik zou ook een 10/1 voordeel verkiezen lol…..

 6. Het westen IS absoluut een onbetrouwbare partner. De westerse politiek is compleet geinfiltreerd door het bedrijfsleven.
  Politiek en bedrijfsleven zijn in het westen een giftige symbiose geworden voor alle mensen op aarde.
  Werknemers van grote bedrijven voelen het machtsmisbruik in hun dagelijkse activiteiten op het werk en als ze vrij hebben mogen ze walgen van de geopolitieke spelletjes van de graaiers en politieke machtwellustelingen.
  Frankrijk betaalt momenteel de tol voor deze egoisten die niet naar de burgers luisteren, door wie ze nota bene gekozen werden : immigratie, pensioensverhoging dmv het omzeilen van de grondwet hebben het vat doen overstromen.
  Andere landen zullen volgen.
  In Nederland heeft pinnokkio Rutte de bevolking de EU in gemanipuleerd. En ook hier wordt de immigratie van godsdienstfanatici die zich niet wensen te conformeren een steeds groter probleem.
  Als het kalf verdronken is speelt hij opeens de harde man. Net zoals indertijd toen hij bij de verkiezingen de Turkse minister het land uit zette. Dat gaf hem in de peilingen het beslissende zetje voor de PVV.
  Ook nu doet hij weer de trukendoos open.
  Zou het Nederlandse naieve volk wederom er in trappen ?
  Ik hoop dat de mensen langzaam echt wakker worden.
  De bevolking heeft gewoon iemand nodig die niet marchandeert, die zich niet laat gijzelen door het bedrijfsleven.

  • Gaan stemmen heeft geen enkel nut meer. Ik weet wel wie er niet meer gaat stemmen. Ik laat mijn eigen niet voor Jan met de korte achternaam gebruiken. Die griezels kiezen zelf de zetels uit die ze willen hebben omdat de verkiezingen worden GEFRAUDEERD ! Kaag kopieerde de Amerikaanse verkiezingen naar hier en de tweede kamer vond dit goed. Tijdens peilingen net voor de verkiezingen laten ze zien hoe de uitslag zal worden. En laat nu telkens die peilingen kloppen ! In November hetzelfde laken van een pak. Mark my words !

 7. Indrukwekkende beelden van het afslaan van een tankaanval bij Orekhov in de richting van Zaporozhye.
  https://t.me/RVvoenkor/48960

  Alligators” stoppen niet met het vernietigen van gepantserde voertuigen tijdens het “vlees-tegenoffensief” van de strijdkrachten van Oekraïne

  https://t.me/RVvoenkor/48910?single
  https://t.me/RVvoenkor/48911?single

  Volgens het ministerie van Defensie werd een aanval van de strijdkrachten van Oekraïne in het Torsky-gebied in de richting van Krasnolimansky afgeslagen en werden ook de activiteiten van een Oekraïense sabotage- en verkenningsgroep onderdrukt. Gedurende de dag werden daar meer dan 60 Oekraïense militairen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, drie pick-up trucks, twee D-30 houwitsers en drie munitiedepots van de 66e gemechaniseerde en 81e luchtmobiele brigades van de strijdkrachten van Oekraïne vernietigd.

  https://cdn2.panda.video/video-transcoded/moved/ya/19499_video_464k_360p.mp4?md5=C5EkHazMqzg9gvD-6n5b9w&expires=1688987288

  “In totaal zijn sinds het begin van de speciale militaire operatie het volgende vernietigd: 453 vliegtuigen, 241 helikopters, 4938 onbemande luchtvaartuigen, 426 luchtafweerraketsystemen, 10582 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1135 gevechtsvoertuigen van meerdere lanceerraketsystemen, 5383 veldartilleriekanonnen en mortieren, en ook 11.512 eenheden van speciale militaire voertuigen”, zei Konashenkov. >>>

  https://expertru.mirtesen.ru/blog/43360426320/Skladyi-s-boepripasami-i-Su-27-v-Minoboronyi-soobschili-o-potery?

 8. Wat hier al aangegeven is dat de westerse politiek onder controle staat van grote multinationale beursgenoteerde bedrijfsleven. Om zo alle wetten en regels ten gunste van deze bedrijven er doorheen te drukken. De bevolking wordt als werkslaaf gezien en hebben dan ook geen enkele stem erin. Als er mega winsten behaald worden over de rug van de bevolking, zien die zelfde bevolking er niets van, maar eerder steeds meer beperkingen en hogere lasten. Maar als de bedrijven verliezen lijden, wordt dat verlies gesocialiseerd. Dan mogen de bevolking deze verliezen in de vorm van hogere belastingen weer ophoesten, ten gunste van het bedrijfsleven. Alle winst die de grote bedrijven behalen, wordt hun land uit gesluisd. Het zijn eigenlijk niets anders dan parasieten voor het land en bepalen dan ook nog indirect via de politiek wat in jouw eigen land jij wel of niet mag.

  Moraal van het verhaal is de grote bedrijven worden rijker en rijker en machtiger en de bevolkingen worden armer en armer en onderdaniger aan deze grote bedrijven.

 9. Inderdaad. Het westen is een onbetrouwbare partner. Zelfs voor haar bloedeigen burgers die proberen er nog wat van te maken, en daarbij ook nog eens gefrustreerd worden door het trio geestelijk gestoorde nazi’s soros, gates en schwab.

 10. Rusland gaat voorlopig niet onderhandelen.
  Ze laten de NAVO en de USA “ technisch doodbloeden.”
  Als geruime tijd kunnen er niet zoveel wapens en munitie aan geleverd worden , ; het verbruik is groter……. de vernietiging gaat sneller.
  Dus wordt het voor de NAVO en de USA de letterlijke BODEMLOZE PUT.

  Rusland WACHT….. binnen kort zal op de internationale geld markt ook pijnlijk duidelijk worden, hoe het is gesteld met de US dollar.
  Ook dat is voor Rusland een reden om voorlopig niet te gaan praten met het westen.
  Ook de olie productie wordt nijpend voor Amerika. Saudie Arabië heeft zijn quotum gewijzigd waardoor de USA in de problemen kan komen.

  Het enige wat zou kunnen gebeuren is; dat de NEOCONS IN AMERIKA ZO ONBETROUWBAAR en overheersend ZIJN DAT ZE NUCLEAIRE WAPENS GAAN GEBRUIKEN. Ze zijn heel fel op Rusland bijna kinderlijk nietes welles, en een kat in het nauw maakt rare sprongen.

  Rusland is een groot land, hoeft niet te stoppen met deze speciale militaire operatie, ze wachten gewoon de volgende stappen af en zullen daarop reageren……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in