Ik wil een van mijn lezers, Paul S., bedanken voor het signaleren van dit opmerkelijke en hilarische artikel in Newsweek, geschreven door Bill Arkin, dat een klassiek voorbeeld is van hoe de CIA Oekraïne onder de bus gooit en de schuld voor de militaire ramp die aan de horizon opdoemt, van zich af schuift. Ik zal beginnen met het citeren van de conclusie van het artikel:

In een reactie benadrukte de hoogste functionaris van de Amerikaanse defensie-inlichtingendienst het delicate evenwicht dat het agentschap in zijn vele rollen moet bewaren, door te zeggen: “Ik aarzel om te zeggen dat de CIA heeft gefaald.” Maar de ambtenaar zei dat sabotageaanvallen en grensoverschrijdende gevechten voor een hele nieuwe complicatie zorgden en dat de voortdurende Oekraïense sabotage “rampzalige gevolgen zou kunnen hebben.” – Newsweek

Oké, ik zal het zeggen. De CIA heeft gefaald en geeft Oekraïne de schuld. Het stuk van Arkin zou niet mogelijk zijn geweest zonder een stroom van lekken over het brede scala van CIA-activiteiten in en rond Oekraïne. De CIA-officieren die de geheimen leveren, willen graag laten weten dat ze echt fantastisch, geweldig, fantastisch werk doen. Het probleem is dat die verdomde Oekraïners en deze CIA-officieren, terwijl ze beweren over robuuste middelen te beschikken om inlichtingen te verzamelen, toegeven dat Zelensky en de zijnen de Verenigde Staten de paddenstoelbehandeling geven – ze in het duister en bedekt met stront houden, schrijft Larry Johnson.

Het artikel begint met de vermoeide, valse meme dat Rusland in de problemen zit:

“Poetin staat echt met zijn rug tegen de muur”, vertelt een hoge functionaris van de defensie-inlichtingendienst aan Newsweek, en waarschuwt dat de CIA weliswaar volledig begrijpt hoezeer Rusland vastzit in Oekraïne, maar dat ze in het duister tast over wat Poetin eraan zou kunnen doen. Nu er gesproken wordt over de mogelijke inzet van Russische kernwapens in Wit-Rusland en in het licht van Prigozhins publieke onthullingen over de vreselijke kosten van de gevechten, iets wat Moskou heeft onderdrukt, zegt de ambtenaar dat dit een bijzonder delicaat moment is. “Wat er buiten het slagveld gebeurt, is nu het belangrijkst,” zegt de functionaris, die anonimiteit kreeg om openhartig te kunnen spreken. “Beide partijen beloven hun acties te beperken, maar het is aan de Verenigde Staten om die beloften af te dwingen. Dit hangt allemaal af van de kwaliteit van onze inlichtingen. – Newsweek

Oh? De rol van de Verenigde Staten in Oekraïne is te fungeren als voetbalscheidsrechter? Echt waar? Hoe treedt de CIA precies op als de handhaver van beloften? Door inlichtingen van “goede kwaliteit” te leveren. Maar, wat u leert als u Arkins stuk doorneemt, is dat de CIA steeds weer verrast wordt door Oekraïense aanvallen in Rusland. Je kunt het niet van beide kanten hebben, Bill. Meneer Arkin wil u doen geloven dat de CIA in Oekraïne en de omringende landen de Leonard Bernstein van de spionnen is – die op meesterlijke wijze een orkest van concurrerende landen dirigeert. Ik vraag het nogmaals, ECHT?

MH 17 - Vlekkeloos worden oude leugens herhaald

Alle geloofwaardige deskundigen en functionarissen met wie Newsweek sprak, waren het erover eens dat de CIA succesvol is geweest in het discreet spelen van haar rol in de omgang met Kiev en Moskou, in het verplaatsen van bergen informatie en materiaal en in de omgang met een diverse reeks andere landen, waarvan sommige stilletjes helpen terwijl ze ook proberen uit het vizier van Rusland te blijven. En ze betwistten niet dat de belangrijkste taak van de CIA – weten wat er in de hoofden van de leiders van Rusland en Oekraïne omgaat – het agentschap veel moeite heeft gekost. – Newsweek

Daar hebben we het. De centrale missie van de CIA – d.w.z. de interne informatie krijgen over wat Poetin en Zelensky denken en plannen – heeft “veel moeite heeft gekost.” Maar hé, het moreel bij de CIA, nu onder leiding van Dementie Joe en Billy Burns, is GRANDIOOS!

Voor de CIA heeft haar grote rol in de oorlog in Oekraïne gezorgd voor een oppepper in het moreel na de zure relatie tussen voormalig president Donald Trump en zijn spionagechefs. De tweede ambtenaar zegt dat hoewel sommigen in het agentschap openlijker willen spreken over het hernieuwde belang ervan, dat waarschijnlijk niet zal gebeuren. – Newsweek

Wilt u bewijs van disfunctioneren en tekortschieten? Sommige CIA-functionarissen smeken om openlijk te praten over hun belang met betrekking tot Oekraïne. Als u een geheime operatie uitvoert die een doorslaand succes is, hoeft u daar niet over op te scheppen. Zoals het oude gezegde luidt, “the proof is in the pudding. In het geval van Oekraïne is de pudding oneetbaar.

De volgende paar alinea’s suggereren sterk dat William Burns (of een van zijn paardenmenners) een belangrijke bron is in dit verhaal van Arkin. Wist u dat Burns een “global trouble shooter” is? Als het op schieten aankomt, is Burns een slechte scherpschutter.

Oekraiense aanvallen in de regio Bakhmut vergroten de verliezen van Kiev (Video's)

Aan het begin van zijn regering stelde Biden directeur William Burns aan als zijn global trouble shooter – een clandestiene operator die buiten de normale kanalen om met buitenlandse leiders kan communiceren, iemand die een belangrijke geopolitieke ruimte tussen openlijk en heimelijk kan bezetten, en een ambtenaar die werk kan organiseren in de arena tussen wat strikt militair en wat strikt civiel is.

Als voormalig ambassadeur in Rusland heeft Burns vooral invloed gehad op Oekraïne. De CIA hield de opbouw van Rusland in de gaten en in november 2021, drie maanden voor de invasie, stuurde Biden Burns naar Moskou om het Kremlin te waarschuwen voor de gevolgen van een eventuele aanval. – Newsweek

Ja, laten we de context negeren. Volgens het fabeltje van Arkin was Rusland zich zonder goede reden aan het voorbereiden op een invasie van Oekraïne. In feite doet Arkin geen poging om uit te leggen hoe acties van de VS en de NAVO, zoals de plaatsing van twee Aegis-raketbatterijen in Polen en Roemenië, door Moskou als een zeer ernstige bedreiging werden gezien omdat deze wapens kernkoppen kunnen dragen. De invloedrijke Mr. Burns waarschuwde Poetin dus voor wat de VS zou doen als Rusland Oekraïne zou binnenvallen en Rusland negeerde hem. Ik denk niet dat Arkin de betekenis van het woord “invloedrijk” begrijpt.

Arkin laat vervolgens verschillende katten – huiskatten en verwilderde katten – uit de zak vallen. Polen is het centrum voor Amerikaanse militaire en inlichtingenoperaties om de proxy-oorlog met Rusland uit te vechten:

Polen werd officieel het centrum van de respons van de NAVO, eerst door het verwerken van honderdduizenden vluchtelingen die de strijd ontvluchtten, en daarna als logistiek knooppunt voor wapens die terugvlogen naar Oekraïne. Het land werd ook het centrum van de openlijke militaire reactie. In Polen is een vooruitgeschoven hoofdkwartier voor het Army V Corps (5th Corps) gevestigd. Extra voorraden en munitie voor Amerikaans gebruik zijn opgeslagen in Polen. Er is een permanent legergarnizoen geactiveerd, het eerste ooit aan de oostflank van de NAVO, en er zijn nu ongeveer 10.000 Amerikaanse troepen in Polen. – Newsweek

Kunt u zich de reactie in de Verenigde Staten voorstellen als Rusland een militair hoofdkwartier met 10.000 manschappen in Mexico zou vestigen? Toch doen Biden en zijn team van sukkels dit in Polen zonder rekening te houden met de reactie van Rusland op een militaire opbouw aan zijn westelijke grens.

Vernietigen van monsters

Het laatste deel van het artikel weerspiegelt de wanhoop van de spionnen die met Arkin praten. De Oekraïners zijn verantwoordelijk voor allemaal snode terroristische aanvallen in Rusland. De mensen van de CIA brengen hun verhaal naar buiten dat ze niets weten van terroristische aanvallen op Rusland. Het is allemaal de schuld van Zelensky en zijn gekke generaals. De volgende paragraaf illustreert de centrale tegenstrijdigheid van Arkins poging om de CIA vrij te pleiten – er werd ons al vroeg in zijn stuk verteld dat de CIA geweldig werk verrichtte met het verzamelen van inlichtingen, maar dat ze er totaal niet in slaagde om enige waarschuwing vooraf te verzamelen over Oekraïense terroristische aanvallen op de Kerch-brug en de luchtmachtbasis Engels. Welke is het Bill?

De aanval op de Kerch-brug werd gevolgd door een nog grotere aanval op de Russische bommenwerperbasis Engels, bijna 1100 kilometer van Kiev. Volgens een hooggeplaatste Amerikaanse functionaris wist de CIA van tevoren van geen enkele van deze aanvallen af, maar er begonnen geruchten de ronde te doen dat de CIA via een mysterieuze derde partij anderen de opdracht gaf om Rusland aan te vallen. Het agentschap kwam met een sterke en ongebruikelijke on-the-record ontkenning. – Newsweek

Ik denk dat de CIA-jongens en -meisjes die met Arkin praten van een andere orde zijn dan die met Sy Hersh praten. Laat ik het eenvoudig houden – als Oekraïne, dankzij de hulp van de CIA, de Russen een pak slaag aan het geven was en de CIA zeker was van een op handen zijnde Oekraïense overwinning, dan zou dit stuk nooit geschreven zijn. Dit riekt naar een grote “ass covering” en het afschuiven van schuld. CIA-mensen lekken alleen dit soort dingen als ze horen dat er zitplaatsen worden gereserveerd voor de helikopters die op het dak van de Amerikaanse ambassade in Kiev zullen landen als het evacuatiedag is. We hebben het eerder gedaan in Saigon en Kabul. Bij God, we kunnen het weer doen.


Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Op weg naar de Echte Nieuwe WereldordeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideobewijs: Oekraïne is begonnen met het gebruik van clusterbommen
Volgend artikelRusland beëindigt Zwarte Zee graanovereenkomst , tarweprijzen stijgen, terwijl de omvang van de terroristische aanval op de Krimbrug bekend wordt (Video 18+)
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

12 REACTIES

 1. slechts 1 reactie:
  LEONARD BERNSTEIN was een verschrikkelijke pedofiel enz.
  Als muzikant en zeker dirigent had hij zijn merites, hoewel er dikwijls aantoonbaar een SMAKELOZE manier van dirigeren en muzikaal communiceren opduikt.
  Die figuur moet je liever niet meer als voorbeeld stallen A.U.B.
  Neem dan Selibidache, Klemperer, Böhm, Toscanini, Maazel, Haitink, enz…..

  Goed artikel verder !

 2. de Amerikanen blijven viezeriken dat bewijst het CIA maar weer zijn niet te vertrouwen nooit geweest ALS HET EEN DERDE WERELD OORLOG WORD DAN IS DE USA DE EERSTE AAN DE BEURD DE NAVO HEBBEN DE RUSSEN AL IN HUN MACHT

  • Uhm… die mensen die dit in de USA uit naam van de USA doen, zijn dezelfde monsters die dat bij ons doen. Het hele westen is gekaapt weet je nog. Ik snap het wel, de USA is gewoon wereldwijd de handhaver, maar de Amerikanen zijn net als alle mensen op de wereld slachtoffer van een clubje satanische piraten die alle macht hebben overgenomen. We leven in het westen in een Kakistocratie, zoek dat woord eens op, want dat vat wel samen hoe het WEF en de elites onze maatschappijen hebben overgenomen. Ze hebben overal de meest gewetenloze en allergrootste en allerdomste en makkelijkste corrumpeerbare idioten aan het roer gezet. Wacht maar tot ze hun perverse fantasie wereld gaan handhaven, dan gaat hun deepstate machine vastlopen.

 3. door het bos de bomen nog zien, maar het is me gelukt.. leuk artikel en op het einde lopen de Amerikanen weer eens weg, tja een helikopter zal niet genoeg zijn..een tiental lijnvluchten lijkt me noodzakelijk, de rest moet maar marcheren…..aiaiaia..

 4. Intussen is vannacht de brug naar crimea opgeblazen of een poging tot, door oekraine.
  Putin heeft zijn vergelding hierover vanmorgen al uitgesproken.
  Gaat spannend worden deze week denk ik.

  • By the way de graandeal is ook ontploft in oekraine, rusland heeft deze gestopt sinds 17 juli ,vandaag dus. Dus heeft Turkije met zijn grote apesmoel en amerika etc geen graan dit jaar😂😂😂😂.
   Goed gedaan morrons.
   Kijk zo straft putin die achterlijk idioten af.💪

   • Enig idee welk effect dit heeft op de wereldwijde graanprijzen? Straks de hoofdprijs betalen voor een brood, crackers en een flesje bier…

    • @Bas… gevolg is een financiële crisis. Graan is de basis in de keten, als je daar mee gaat kloten, dan gaat je alles verkloten.

     • Let God sort them out juli 17, 2023 at 15:23

      Kom net terug dus heb nog niet alles gelezen. Graan is even wat gestegen op de spotmarkt maar is alweer aan het dalen. Staat nog steeds relatief laag. Dit heeft op dit moment nog geen grote impact. Onvoldoende voor mij een gokje long te wagen. Ik denk eerder dat graan weer terug zakt. Maar dat is op basis van technische analyse.

      • Ik lees dat jij meer snapt van de technische kant vd markt. Ik weet alleen dat het een spel rondom vertrouwen is en als je in de basis van vertrouwen gaat lopen rotzooien, dan gaat dat gevolgen hebben.

       Ik denk zelf dat we alle vertrouwen op wat ooit was en is geweest, moeten loslaten en afwachten tot ze alles laten crashen en hun CBDC’s gaan pushen. Dan kunnen WIJ besluiten om definities te weigeren en alternatieven gaan zoeken. Ik word voor mn natje en droogje liever een dienaar van de STRAAT dan een slaaf van een communistische staat.

 5. CIA = deepstate.

  CIA is politiek, institutionele religies, media, onderwijs, wetenschap.

  Hollywood en de media zijn volledig MKultra. Wij hersenspoelen onszelf vrijwillig. Gehersenspoelde ouders brengen hun kinderen zo jong mogelijk naar kinderdagverblijf, waar de programmering start, daarna stop het niet meer. Non-stop worden WIJ geprogrammeerd. En de CIA is overal achter de schermen direct of indirect aanwezig. WIJ leven van geboorte tot graf in een illusie, een leugen, de matrix.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in