Cartoonist ontslagen wegens vaccin “Tank Man” tekening

Wrongthink zwaar gecensureerd in zogenaamd vrije landen

4
4483
© Michael Leunig.

Een politieke cartoonist in Australië is ontslagen na het afbeelden van een man in een Tiananmenplein-achtige impasse met een tank die is uitgerust met een injectiespuit, schrijft Newswars.com.

Illustrator Michael Leunig zegt dat hij werd ontslagen door de redactie van de krant The Age nadat redacteuren zijn cartoon hadden afgekeurd, waarna hij deze op zijn Instagram-pagina plaatste.

De afbeelding heeft als bijschrift “mandaat”.

Bron

Meer van de Daily Mail:

Leunig’s cartoon, die de krant nooit haalde, toont een van zijn typisch fragiele, grote-neus figuren tegenover het silhouet van een tank met een injectiespuit in plaats van de geschutskoepel.

In de linkerbovenhoek kopieerde de 76-jarige de iconische ‘Tank Man’-afbeelding van een demonstrant uit Peking die in 1989 in de weg van een colonne tanks stond.

“Blijkbaar heb ik geen voeling met het lezerspubliek,” zei Leunig in een recent interview op basis van wat de redacteur van de krant hem vertelde.

“Als het klopt wat [The Age redacteur Gay Alcorn] zegt, dan wil ik niet graag werken voor het soort lezers dat zulke censuur uitoefent,” vertelde hij The Australian.

Leunig zegt dat The Age de voorkeur geeft aan contribuanten die vasthouden aan pro-regering, pro-vaccin verhalen.

“Het lijkt erop dat je bij The Age alleen in de buurt van het Covid-verhaal kunt komen op een manier die de aanpak van de Victoriaanse regering ondersteunt. En als je dat niet doet, is dat reden genoeg om je te cancelen,” zei hij.

Leunig zegt dat de krant in het verleden ook al 12 van zijn eerdere tekeningen heeft gecensureerd in het afgelopen jaar.

Australische legerveteraan: 3 van de 24.000 gevaccineerde kinderen in het stadion zijn nu dood!

Volgens Alcorn worden de cartoons van Leunig “nog steeds gepubliceerd,” maar zullen ze alleen verschijnen in de Spectrum-rubriek van The Age op zaterdag.

Ze bevestigde ook dat ze eerdere cartoons, waarvan er veel over vaccins gingen, had teruggetrokken.

“Ik heb meerdere cartoons van Leunig verwijderd, bijna volledig op grond van het feit dat ze een anti-vaccinatie sentiment uitten. We vinden het niet erg dat cartoonisten de lezers uitdagen. We moedigen diversiteit van gedachten aan, maar ik had een probleem met cartoons die werden gezien als anti-vaccinatie.”

Blijkbaar heeft Leunig een enorme aanhang; een “Michael Leunig Appreciation Page” op Facebook, beheerd door The Age, wordt gevolgd door meer dan 213.000 mensen.

Ondanks de controverse neemt The Age nog steeds voorbestellingen aan voor de kalender van 2022 waarop Leunig’s werk exclusief is afgebeeld.

Interessant is dat foto’s van de iconische Tank Man op het Tiananmenplein eerder dit jaar op de 32e verjaardag van de manifestatie werden gecensureerd door zoekmachine Bing, die eigendom is van Microsoft.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Een bericht aan de ontwaakten



Volg Frontnieuws op Telegram

4 REACTIES

  1. The Age had geen andere keuze. U weet, als mijnheer Gates of Soros boos wordt, dan is de toekomst van die hoofdredacteurs en alles wat daaraan vast hangt naar de vaantjes.

  2. Soort protocol waarin men – dat is de werkgever – zich ‘distantieert’ van ongewenste handelingen van de werknemer. Nederland: Een jaar of negen geleden gewerkt met iemand die een eigen website onderhield en daar geschiedkundige artikelen plaatste. De persoon in kwestie zou een arbeidscontract binnen een Gemeente in Zuid Holland worden gegeven op voorwaarde dat deze de website zou elimineren. Deze persoon heeft daar uiteindelijk en met pijn in het hart in toegestemd. De baan an sich betrof een baan in de ‘groenvoorziening’ …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here