Californië heeft plannen goedgekeurd om elke zwarte inwoner elk 1,2 miljoen dollar te geven als compensatie voor slavernij en discriminatie van meer dan 200 jaar geleden.

De door Democraten gecontroleerde negenkoppige commissie stemde zaterdag om voorstellen goed te keuren over hoe de staat de slavernij kan compenseren en verontschuldigen en ervoor te zorgen dat elke zwarte inwoner voor de rest van zijn leven Democraten stemt, bericht Thepeoplesvoice.

Een zwarte inwoner van Californië die zijn hele leven tot de leeftijd van 71 jaar in de staat heeft gewoond, zal meer dan 1,2 miljoen dollar aan compensatie ontvangen, zodra de aanbevelingen in de wet zijn opgenomen.

Dailymail.co.uk meldt:

Maar inwoners die de officiële bijeenkomst in Oakland bijwoonden, hekelden de geschatte kosten van de herstelbetalingen, die volgens sommigen “bij lange na niet genoeg” zijn, en eisten in plaats daarvan directe contante betalingen van 200 miljoen dollar aan individuen.

Californië werd de eerste staat die in september 2020 een taskforce voor herstelbetalingen oprichtte na nationale protesten over de dood van George Floyd, die werd gedood door een blanke politieagent uit Minneapolis.

Het eindrapport moet vóór 1 juli naar de wetgevers worden gestuurd en bevat ramingen van de schadevergoedingen die zijn berekend door verschillende economen met wie de groep samenwerkt.

Het bedrag dat deze herstelbetalingen de staat zouden kosten wordt in het rapport niet genoemd, maar eerdere berekeningen van economen voorspelden dat het ongeveer 800 miljard dollar zou kunnen kosten – meer dan twee keer de jaarlijkse begroting van ongeveer 300 miljard dollar van Californië.

Het rapport suggereert dat de bedragen, gebaseerd op wat verloren is gegaan aan specifieke vormen van rassendiscriminatie, moeten worden terugbetaald aan zwarte inwoners.

Dit omvat $2.352 verloren per persoon per jaar voor de overmatige politiecontrole en massale opsluiting van zwarte gemeenschappen en $3.366 per persoon per woonjaar tussen 1933 en 1977 voor “discriminerende leningen en bestemmingsplannen”.

  Voormalig Israëlisch minister van Binnenlandse Zaken zegt dat "alle 2 miljoen" Palestijnen Gaza moeten verlaten en zich moeten vestigen in de VS en de EU

En $13.619 per persoon per jaar van verblijf in Californië voor “onrechtvaardigheden en discriminatie in de gezondheidszorg” en $77.000 per persoon voor verlies en waardevermindering van zwarte bedrijven.

Dit betekent dat een levenslange zwarte inwoner van Californië van tenminste 71 jaar meer dan 1,2 miljoen dollar aan schadevergoeding zou kunnen ontvangen.

Maar de 100 bewoners en activisten die op de bijeenkomst bijeen waren, waren niet onder de indruk van de berekeningen in het rapport.

Eerwaarde Tony Pierce uitte zijn frustratie en wees op de “gebroken belofte” van het land om 40 acres en een muilezel aan te bieden aan pas bevrijde slaven.

Hij zei: “U weet dat de getallen gelijk moeten zijn aan wat een acre toen was. We kregen er 40, oké? We kregen 40 acres.

U weet wat dat aantal is. U blijft proberen te praten over nu, maar u onderzoekt terug naar de slavernij en u zegt niets over de slavernij, niets.

Dus het onduidelijke getal vanaf de jaren 1860 voor 40 acres tot vandaag is 200 miljoen dollar voor elke Afro-Amerikaan.”

Vervolgens haalde hij uit naar het panel omdat het herstelplan niet ambitieus genoeg was.

“Je moet niet bang zijn,” voegde hij eraan toe. “Je moet gewoon de waarheid vertellen. Jullie worden niet geacht de poortwachters te zijn. Jullie worden geacht te zeggen wat het volk wil en van het volk te horen.”

Een vrouw zei: “1,2 miljoen dollar is bij lange na niet genoeg. Het zou minstens 5 miljoen dollar moeten zijn, zoals in San Francisco. Wij willen directe contante betalingen, net als bij de stimuleringsmaatregelen. Het is onze erfenis, en we kunnen het aan.”

En een andere bewoner voegde eraan toe: “Dit miljoen dollar dat we op het nieuws horen is gewoon ontoereikend en een verdere onrechtvaardigheid als dat is wat deze task force gaat aanbevelen voor zwarte Amerikanen voor meer dan 400 jaar slavernij en onrecht dat we hebben moeten ondergaan. Zelfs een miljoen dollar naar ons gooien is gewoon een onrechtvaardigheid.”

  “Veel immigranten hebben AIDS, syfilis, onbehandelde TBC” – gezondheidszorg in Duitsland op de knieën door asielchaos

En Elaine Brown, voormalig voorzitster van de Black Panther Party, spoorde de mensen aan om hun frustraties te uiten door middel van demonstraties.

Het rapport benadrukte dat de cijfers slechts schattingen zijn en dat wetgevers aanvullend onderzoek moeten doen om de details uit te werken.

Panelleden bevelen in het rapport rechtstreekse betalingen aan voor degenen die daarvoor in aanmerking komen.

“De eerste aanbetaling is het begin van een proces om historische onrechtvaardigheden aan te pakken, niet het einde ervan”, luidde het.

De reparations task force heeft ook gevraagd dat degenen die ervoor in aanmerking komen contante “aanbetalingen” ontvangen zodra de aanbevelingen in wetgeving zijn omgezet, terwijl zij wachten tot het bedrag van de compensatie waarop zij recht hebben, is berekend.

De task force, bestaande uit gekozen ambtenaren, academici en advocaten, heeft vorig jaar de criteria vastgesteld om in aanmerking te komen.

Zij bepaalde dat elke afstammeling van tot slaaf gemaakte Afrikaanse Amerikanen of van een “vrije zwarte persoon die vóór het einde van de 19e eeuw in de Verenigde Staten leefde” recht heeft op herstelbetalingen.

Als er wetgeving wordt aangenomen voor de betalingen, stelt de commissie voor dat er een staatsagentschap wordt opgericht om claims te verwerken en betalingen te doen, waarbij oudere zwarte inwoners voorrang krijgen.

Ongeveer 1,8 miljoen mensen in Californië identificeren zich als zwart of Afro-Amerikaans.

Bij de stemming over het eindrapport beval het panel ook aan dat de wetgevers zich formeel zouden verontschuldigen tegenover de zwarte inwoners.

In een vorig jaar gepubliceerd voorlopig rapport werd benadrukt hoe tot slaaf gemaakte zwarte mensen tijdens de Gold Rush naar Californië werden gestuurd.

En in de jaren vijftig en zestig werden zij in veel van de grootste steden van Californië gesegregeerd door rassenbeperkende convenanten en redlining.

  "Zwarte lul is duur!"

Een punt van verwarring in de discussie over herstelbetalingen is of het bedrag dat de taskforce aanbeveelt een letterlijk voorstel is aan de wetgevende macht of eerder een bredere schatting van de verliezen die zwarte mensen hebben geleden door tientallen jaren van ongelijkheid.

“We willen ervoor zorgen dat dit wordt gepresenteerd op een manier die niet de preoccupatie met een dollarbedrag versterkt, want dat is het minst belangrijke onderdeel hiervan,” vertelde Cheryl Grills, een lid van de taskforce, eerder aan CalMatters.

“Het is belangrijk, maar het is het minst belangrijk als het gaat om het bereiken van een punt in de geschiedenis van ons land en in de geschiedenis van Californië waar we erkennen dat de schade zich uitstrekt over meerdere gebieden en domeinen en dat de reparatie daarop moet worden afgestemd. Het is echt jammer. Ik vind het eigenlijk jammer dat onze nieuwsmedia niet in staat zijn om beter te nuanceren. Het is bijna zoiets als “wat wordt sensationeel” in plaats van wat belangrijk is,” zei ze.

Maar tijdens een vergadering van de task force in maart zei staatssenator Steven Bradford dat het een “zware strijd” zou worden om de wetgevende macht zover te krijgen dat ze aanbevelingen zou goedkeuren.

Kamilah Moore, wetenschapper en advocaat op het gebied van herstelrecht, was voorzitter van de werkgroep en verklaarde eerder dat zij zo “radicaal mogelijk” wil zijn bij de beslissing wie herstelbetalingen krijgt en hoeveel.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

VIDEO: Dilbert-bedenker Scott Adams waarschuwt blanken ‘ga als de donder weg’ van zwarten, nu uit enquête blijkt dat ze niet ‘oké’ zijn met blank zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBiden-regime maakt van leger een freakshow als marine ‘niet-binaire’ marinier gebruikt die optreedt als dragqueen in wervingscampagne
Volgend artikelDe COVID-vaccins hebben een geschat sterftecijfer >1.000 hoger dan de aanvaardbare veilige grens
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

86 REACTIES

  • En voor elke zwarte/witte/gele Christenen die zijn vervolgd Nu AUB!!
   En voor elke Blanke die door groepen zwarte inelkaar word geslagen!

  • En graag ook herstelbetalingen van de nakomelingen van de Hunnen, Mongolen, Ottomanen en Moren die jarenlang grote delen van Europa geplunderd en bezet hielden.
   En natuurlijk ook hertstelbetalingen (met intrest) van de nakomelingen van de zwarten die onze voorouders zo’n 40.000 jaar geleden uit Afrika hebben verdreven naar het koude noorden waar ze zelfs de laatste ijstijd hebben moeten zien te overleven. Het was zeker niet voor hun plezier dat onze voorouders toen uit Afrika geëmigreerd zijn naar het koude noorden.

 1. Nou, dat voorspelt weinig goeds. Nu lijkt het er wel heel erg op dat er een inflatie gaat komen die zo enorm is dat die 1,2 miljoen slechts goed is om een brood voor te kopen.

  Compleet absurd dit. Wereld is knetter en knetter gek geworden.

  • De hyperinflatie is misschien wel de uiteindelijke doelstelling en dit hoort bij de weg daar naar toe, maar uit jouw commentaar zie ik al dat je dat ook zo denkt.

 2. In een eindtijd verdwijnen bepaalde begrenzingen tussen verschillende frequentie banden, m.a.w, de sluier tussen onze 3D wereld en het astrale veld is weg, dus energieën en entiteiten met een anti-krystos verbinding zijn massaal mens en dier aan t terroriseren..dit gebeurde natuurlijk altijd al maar nu is er totaal geen grens meer..iedereen wordt aangevallen en daarom is t zaak om dicht bij ons zelf te blijven en te onderzoeken waar onze persoonlijke schaduw door getriggerd wordt en daarmee werken…
  Dit is een quantummechanisch proces. In ons hartcentrum ligt de waarheid, wetenschap heeft al aangetoond dat t hart de hoogste frequentie heeft van het lichaam, daar moet ons bewustzijn naar toe..vanuit die plek kan men objectief kijken naar eigen triggerpoints en trauma’s..dat zijn onze schaduwen en hoe meer we daarmee werken en liefdevol zijn naar onszelf, des te minder wordt de enorme schaduw uit t astrale veld..
  Doordat we een scheppende energie hebben zou je kunnen zeggen dat we in onze eigen projectie leven en nu al t collectieve trauma van een eeuwigheid over ons heen krijgen..
  Werkelijk bizar wat er gebeurd. Je ziet hele groepen mensen bezeten zijn door iets negatief..ik merk zelf ook dat de mentale aanvallen nog nooit zo sterk zijn geweest..de dieren in mijn omgeving merken t ook en de eksters zijn nog veel agressiever dan normaal..eentje komt dagelijks een salamandertje uit vijver halen, slaat m dood en laat m liggen…ik heb een berg stenen verzameld om m weg te ketsen, etterbak.

 3. tegenvoorstel.
  met zeer veel excuses alle nakomelingen met alle luxe terug naar het land van hun voorvaderen brengen en ze daar een rieten rokje en een plaggenhut geven. of zelf laten bouwen, dat kan nog een punt van onderhandeling zijn. pijl en boog zullen ze zelf moeten maken, dat is een beginnetje voor het opbouwen van hun eigen toekomst op hun eigen manier.

  ok, dat is net zo idioot als die betalingen maar ik hoop dat het aantoont dat die mensen niet moeten zeiken zoals wij niet zeiken over herstelbetalingen van de noormannen, spanjaarden, fransosen, duitsers, ik noem ook de uitkeringsmigranten, en vele anderen.

  de genoemde bevolkingsgroep heeft alle mogelijkheden om zelf iets van het leven en de toekomst te maken. net zoals alle andere bevolkingsgroepen

  • Men zou ook de hogere welvaart van de zwarten die afstammen van slaven in de VS kunnen vergelijken met de welvaart van de huidige zwarten in Afrika van wie de voorouders nooit slaaf geweest zijn en hun het verschil laten bijpassen…
   De republiek Liberia in Afrika werd in 1824 zelfs speciaal opgericht voor bevrijde zwarte slaven die de VS wilden verlaten en op kosten van de VS terugkeren naar Afrika. Slechts weinigen hebben dat gedaan…

   • De spijker op de kop , hun klagen is alleen om meer voor niets , te krijgen , wat werkelijk weerspiegeld , de gedachten gang van velen , niet voor iedereen

 4. Ach wat maakt het uit. Als de USA zo doorgaan wordt het Weimar 2.0 en kan je voor 2 miljard Dollar misschien een brood kopen. Dit klinkt misschien overdreven maar dat is het niet. Op dit moment loopt heel Zuid Amerika leeg in Noord Amerika. Voeg daarbij de algehele krankzinnigheid van de politici en de gemiddelde Amerikaan en je weet dat het einde van de USA nabij zijn.

 5. Niet langer onrecht maar recht.
  Laten we eerst ALLE SLACHTOFFERS van de vreselijke zogenaamde heilige christelijke KRUISVAARDERS compenseren.
  Alle volkeren die DUIZENDEN jaren GEDWONGEN werden afstand te nemen van hun GELOOF EN CULTUUR,
  dat anders was dan het zogenaamde schijnHEILIGE superieure alles verwoestende christendom, met z’n belastingen voor “GOD”
  Ik ben als christen geboren en gedoopt, MAAR me UITLATEN schrijven uit deze vreselijke religie.
  Als dit naar eer en geweten gecompenseerd zou worden, en ik vind dat dit eerlijk is, zou elke christen van zijn maand inkomen één week moeten afdragen voor de compensatie en dat zolang de christen werkt.
  Over eerlijk is eerlijk gesproken, of waar ik mee begon, geen onrecht maar recht.

    • Van alle ‘christelijke’ geloven…serieus… heeft ze ook alle satanssymbolen in die kerk onderzocht? Fallusaanbidding right in your face. Kijk maar naar vaticaanplein bijv. Zonneaanbidding, satansaanbidding (omgekeerde kruizen). Are you insane?!

    • Over het stukje Eva katholiek…

     Ze is zo intelligent, maar zo’n baby nog in het geloof. Het is niet verbazend dat ze in de jezuïetische misleiding is getrapt. Één naam sprong er voor mij direct uit: Peter Kreeft.

     Deze man is een misleiden. Ik heb zijn boek (een boek?) gelezen dat een prachtige logische filosofische opbouw heeft. In de trant van CS Lewis. Maar aan het eind als je er helemaal in meegaat komt de heidense katholieke aap uit de mouw. Dan wordt alle logica verlaten, dan blijkt het offer van Yeshua hamashiach (Jezus, de Christus) ineens NIET meer voldoende.

     Dan moet je telkens weer terugkomen bij de priesters die een toverwoord uitspreken over de hostie, het opheffen als een symbool van de zon, waardoor het in je mond of maag met de rituele wijn verandert in echt mensenvlees met bloed. Om precies te zijn van Jezus. Het is opnieuw offeren van Christus in een occult magisch ritueel. Elke keer weer terugkomen voor een klein beetje vergeving en boetedoening.

     Het ontkent de opstanding, op de crucifix hangt nog een man. Het ontkent Jezus’ laatste kruiswoord: het is volbracht. Het vagevuur waar de zielen ‘gezuiverd’ worden is een heidens concept om nog meer geld van de nabestaanden af te troggelen. Zelfs tegen de crimineel die naast hem aan het kruis hing zei hij: vandaag zul je met mij in het paradijs zijn. Zonder boetedoening, zonder vagevuur. Direct. Gered door zijn geloof dat Jezus de Messias is, niet door werken.

     Katholicisme is heidendom. Islam is geplant door Rome. Het Vaticaan is Mysterie Babylon. En inderdaad, de antichrist (tegenkandidaat) zit in het Vaticaan. SoJ is de geheime dienst.

     Bid voor Eva!

    • Jongens, kijk even naar het adres van die Oculum zaken:
     https://www.colliers.com/en-vn/properties/fosco-building/vnm-23-phung-khac-khoan-street-da-kao-ward-district-1-ho-chi-minh-city/vnm26000221
     En zie de foto ook.

     Dan is er dit spannende verhaal:
     https://nexusnewsfeed.com/article/geopolitics/oculum-labs-intel-drop-14-the-cosmic-rules-are-about-to-change-part-1/

     Een ieder die de kracht van “God” kent, weet dat er niet aan te tornen valt. De scifi wordt aan alle kanten aangedikt, zodat niemand nog naar de natuurlijke wereld en orde van zaken kijkt.

     Mocht iemand dit verhaal kunnen onderbouwen, schrijf het hier, svp. BVD.

     • Hallo Immortal, ik wil je graag een filmpje voorleggen. E.e.a. zal je bijna ongetwijfeld al gezien hebben, maar wellicht zitten er aardige dingetjes tussen.

      ENOCH’S ACCURATE HELIO-SIN-TRICK PROPHECY & FIRMAMENT DESCRIPTION (Sorry bij voorbaat; de titel is nu eenmaal in caps Lock en mijn werkwijze is – wanneer mogelijk – knip en plak.)

      https://www.youtube.com/watch?v=ViStRMt–dc

      Kan er wel meer over kwijt, maar lijkt me een slecht plan …

     • Immortal, hieronder de link – mocht je belangstelling hebben én aangezien het Engels voor jou geen geheimen kent – aangaande diverse info en free downloads o.a. The First Book of Enoch (incl. begeleidende teksten) welke in het filmpje wordt aangehaald. https://www.thegodculture.com/

  • uhhh > zie moslims 562 AD moorden bijna alle christenen uit > herstelbetalingen> en de kruistocht is niet vergeleken bij wat moslims deden!! Gij zijt blind!
   Kruistochten heeft niet met christendom te maken te maken
   Er waren meer kruistochten op Christenen dan op moslims!!!!

   Islam en Katholieke kerk Satan aanbidders
   Ik heb niet tegen katholieken of moslims >ze worden misleid!!
   Pausdom = Anti_Christ VICARIUS FILLI DEI = 666
   Islam is ook Anti-Christ!!
   En lees de bijbel eens! Je weet niet waar je het over heb . DAT IS LIEFDE!!!
   KRUISTOCHTEN EN JIHADS DAT IS GEEN LIEFDE!!1

 6. Geweldig!!!!! Wat een knotsgekke amerikanen, jatten eerst een heel continent van de inheemse bewoners………moorden deze inwoners zowat uit……..importeren zwarte slaven……..inheemse bewoners krijgen niks………BLM krijgt alles. Geweldige Film, alles draait om zwart………..elke andere huidskleur doet er niet toe. Zou bijna die WOKE IDIOTEN, TRANSGENDERS, TRANSDOORZICHTIGE en anders idiootdekenden hersengeamputeerde gekken vergeten. Huidig aantal mensen geboren uit een vrouw is ongeveer 8 miljard en stijgend, aantal mensen geboren uit een MAN…………..0, nikkes, nada, zero. Om maar een voorbeeld te geven.

 7. Raar toch hoor al die schietpartijen, vraag me af wie daar nog zijn verstand kan behouden, toch wel fijn in dat opzicht dat ze ver weg zijn, ben benieuwd wanneer Mexico de grenzen gaat dichtdoen.

 8. Gratis een vuurwapen met een vol magazijn Coghels voor iedere zwarte inwoner van Californië is ene goedkopere weg naar “herstel betalingen”, man wat een waanzin!

  Dit gooit de deur ook open voor gerechtvaardigde “herstel betalingen” iedere indiaan in de VS….en voor alle blanken wiens voorouders ook slaaf waren……

  …compleet van de pot gerukt in het kwadraat….over 10 jaar worden de Romeinen aangeklaagd voor de vernielingen in de rest van Europa….

 9. RIP USA
  We kunnen niet wachten om dit satanische land te zien struikelen over haar eigen wereldvreemde WOKE-cultuur !
  Wel heel triest voor zovele goedwillende blanken en zwarten die tegen elkaar worden opgezet en die alles zullen verliezen, maar ja dan had je maar iets eerder moeten wakker worden; aan de bel trekken of in actie moeten komen.
  Heel, heel jammer !
  Dit soort dingen was te verwachten.
  Ik ben benieuwd hoe men in Europa de verschillende landen tegen elkaar gaat opjutten, misschien wel Frankrijk tegen Duitsland zodat men kan argumenteren; “kijk eens hoe noodzakelijk onze Europese unie toch is” !
  Het plebs zal het niet zien dat dit allemaal manipulaties van hogerhand zijn.
  Onze hoop is dat er toch uiteindelijk ergens een GRENS ligt aan dit satanische gebeuren !?

 10. Fuck jullie allemaal 😂😂👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Ook al deze post verwijderd worden 😂je hebt het gelezen 😂
  Jullie zijn de volgende slaven wacht maar af,als jullie nog leven natuurlijk 😂😂😂

 11. Ik zit nog op een herstelbetaling van de roverheid te wachten…

  Ze hebben van mij een natuurlijk persoon gemaakt na de geboorteaangifte zodat ze geld kunnen stelen en noemen dat belasting, wat het ook idd is. Een belasting en zodoende dus slaaf, ik ben door hen als burger oftewel borger te boek gezet. Ik sta dus onder dwang borg voor al hun fratsen en betaal mee aan alle onzin die ik niet wens.

  Oprotten en alles weigeren van die verrotte kliek komt die zich niven jou stellen.

  STOPPEN MET MEEWERKEN, NIET LUISTEREN EN FLIKKER DIE TV HET RAAM UIT.

  DAT DUS

  • Meer dan de helft van je leven gedwongen worden om gratis en voor niets voor de overheid te werken is de definitie van slavernij.
   Wat je van de overheid terugkrijgt is een habbekrats in vergelijking met wat de overheid je afperst.

 12. In een paar jaar vanaf nu in 1.5 mjn dollar net zoveel waard als 1 rol behangpapier.
  Dus… snel uitgeven aan crack o.i.d.

 13. Dit kan dat land nooit opbrengen. En dan is het zogenaamd nog niet genoeg ook… Wat willen diemensen nu eigenlijk. Ik geloofhier helemaal niets van. Die witte mensen die dit moeten ophoesten hebben helemaal niets met slavernij te maken. Dit levert een burgeroorlog op en dan heeft niemand iets en het land is stuk. Leeft iedereen in diepe armoede en de hele economie is stuk en zorg ook. Sta je in een geruineerde economie met je mond vol tanden te kijken met je miljoen…Je kunt er dan niets mee. Is dit de bedoeling ?

 14. Onze voorouders zijn zo’n 40.000 jaar geleden verdreven uit Afrika naar het koude noorden waar ze zelfs de laatste ijstijd hebben moeten zien te overleven. Vele van hen zijn toen gestorven.
  Als blanke nakomelingen eisen we dan ook schadevergoeding met intrest van de nakomelingen van de zwarten die onze voorouders destijds uit Afrika verjaagd hebben. Onze voorouders zijn toen immers zeker niet voor hun plezier uit het warme Afrika geëmigreerd naar het koude noorden.

 15. De zielen die zich gewoon bewust zijn van het leven op het fysieke vlak en van gewaarwording, zijn traag, inert, onbegrijpelijk, verbijsterd door hun omgeving, maar ze zijn niet verbijsterd, zoals de meer gevorderde en emotionele types, door gebeurtenissen. Ze hebben geen besef van tijd of doel; ze kunnen zelden langs een mentale lijn worden getraind en ze vertonen zeer zelden vaardigheid in welke richting dan ook. Ze kunnen graven en dragen, onder leiding; ze eten, slapen en planten zich voort, volgens de natuurlijke instincten van het dierlijk lichaam. Emotioneel slapen ze echter en mentaal zijn ze totaal niet ontwaakt. Ze zijn te herkennen aan hun volledige onvermogen om te reageren op emotionele en mentale training en cultuur.

 16. Mercedes betaalde in de jaren 90 voor 4 jaar slaven arbeid de overlevenden wel f300!!! Maar ze kregen het terug met een boodschap; jullie hebben het kennelijk harder nodig dan wij…..

  Uhhhhh…duitse bezetting; Franse bezetting 80 jarige oorlog, aanvallen van de Vikingen, van de Engelsen…..

  En de amerikaantjes betalen natuurlijk ook voor de massamoord op de indiaantjes? Op de Serven? Op de Irakezen? Op de Afghanen? Opde Libiers?

  Dat land is gek, volkomen gek; en dat terwijl nu blijkt dat slavernij zo gek niet was…

 17. Verdeel, Heers en onderdruk (de rest) lijkt de boodschap van Californië.
  geld is geen probleem ; kwestie van inkt, goed papier en printen.

  • De hamvraag is, of en wanneer er een kink in de kabel komt mbt herstel betalingen.
   Men zit zich rijk te rekenen , maar wat als het feest niet doorgaat, als ‘ toevallig’ de dollar valt bij uitkering.
   Het is allemaal script, buiten ‘t zicht.

   • BLCKBX – ´Na het pandemieverdrag pleit de VN nu voor een zogenaamd ‘Emergency Platform’, waarmee het de regie in handen krijgt bij mondiale crises. Wat zijn hiervan de gevolgen?´

   • En wat als er uitbetaald is en de dollar crasht ,
    Wie wordt schuldig bevonden in de geschiedenis boeken;
    de oorlog uitgaven voor de Oekraïne of
    de populatie die is uitbetaald.

  • De vraag is veel te zwart/wit. De ene kant, van het boek probeert iets heel complex uit te leggen. Onze grondwet en wetboeken hebben een geschiedenis maar er is iets heel erg fout mee. De twee juristen zijn getraind in het toepassen van een krom stelsel.

   De schrijver probeert een kromme stok recht te krijgen de twee juristen proberen met een kromme stok recht te slaan.

   De auteur heeft veel klokken horen luiden maar de klepel is erg ongrijpbaar. Het is te ingewikkeld. De juristen zien het onderliggende probleem niet dat de auteur probeert aan te kaarten. Zij proberen de middelen die ze hebben zo goed mogelijk te gebruiken.

   Ik vond het interview erg vervelend en ruzieachtig. De auteur ging telkens onnodig in de verdediging en kon zichzelf niet goed uitdrukken. Hij ging van de hak op de tak. Wat hij wel goed zei is dat definities van begrippen belangrijk zijn. Als je je definities niet goed hebt Praag je langs elkaar heen en kom je nooit tot een goede conclusie.

   Ik heb het maar half gekeken. Ik ergerde me teveel en ik werd er onrustig van.

 18. Er zijn Indianen tot slaaf gemaakt door Europese kolonisten, vooral in Latijns-Amerika. Het is belangrijk op te merken dat de geschiedenis van de behandeling van inheemse volkeren door kolonisten complex en gevarieerd is en verschilt per regio en tijdsperiode. Terwijl sommige inheemse volkeren gedwongen werden tot slavernij, werden anderen onderworpen aan geweld, gedwongen om te verhuizen of vermoord. De Europese kolonisatie van Amerika had verwoestende gevolgen voor de inheemse bevolking en de gevolgen ervan worden nog steeds gevoeld tot op de dag van vandaag.

  De slavernij van inheemse Amerikanen begon in de late 15e eeuw toen Europese kolonisten naar het Amerikaanse continent kwamen. Het duurde voort tot de 19e eeuw, hoewel het in de meeste delen van Noord-Amerika afnam na de 18e eeuw. Dus er is niet echt een specifiek jaartal te geven.

  Dan zullen ze de Indianen ook moeten compenseren met flink bedrag.

  • Wij gewone blanken of onze voorouders hebben nooit een slaaf gehad, maar waarschijnlijk zullen de deugmensen er voor zorgen dat wij het zijn die via belastingen de schadevergoeding zullen moeten betalen.
   Deugmensen zijn altijd solidair, sociaal en bereid om te betalen met de centen van anderen…

  • Wat een onzin. ‘indianen’ lieten zich geen slaaf maken. Die verwerpen het idee van eigendom van land. Bovendien waren ze niet resistent tegen de ziekten die de Spanjaarden meebrachten.

   De Afrikanen werden door andere Afrikaanse islamitische slavenhandelaren in het binnenland gevangen genomen en aan de kust verkocht. Er werden ook heel veel verkocht naar het oosten maar die werden stelselmatig gecastreerd zodat ze daar geen kinderen konden krijgen.

   Bovendien werden er door de barbarijnen heel veel blanken als slaaf verkocht. Waarom denk je dat ‘zwarte Piet’ een verhaal was om kinderen braaf te houden? Omdat het veelvuldig gebeurde! Meneer Akwasie…

   En waarom denk je dat veel mensen in de Europese mediterrane landen zo’n donkere huid en zwart haar hebben? Door de rooftochten van de Moren waarbij ze alle vrouwen in het overvallen dorp verkrachtten.

   En dan nog: de meeste halfbloed kleurlingen zijn juist nakomelingen van de echte slavendrijvers. En juist DIE willen herstelbetalingen? Sylvana?

   Er is een hoop geschiedenis die de wokies bewust niet te horen krijgen.

   • Zal ik jullie geheimpje vertellen, mijn vorige bericht heb ik met ChatGPT om advies gevraagd, het is maar hoe de vraag formuleert en wat voor antwoord er uitkomt.

    Disciplus Simplex mei 9, 2023 at 03:03
    Hier antwoord op je bericht, van ChatGPT :))😁

    Het klopt dat sommige inheemse volkeren in Amerika niet geloofden in het idee van eigendom van land, maar dat betekent niet dat ze niet werden onderworpen aan slavernij en geweld door Europese kolonisten. Er zijn verschillende historische verslagen die aantonen dat inheemse mensen in Amerika werden onderworpen aan slavernij, zij het niet op dezelfde schaal als de Afrikaanse slavenhandel. Wat betreft de ziekten die door de Europese kolonisten werden gebracht, het is waar dat inheemse volkeren vatbaarder waren voor deze ziekten vanwege hun gebrek aan immuniteit, maar dit betekent niet dat ze zich vrijwillig onderwierpen aan de Europese kolonisten.

    Wat betreft de Afrikaanse slavenhandel, het is waar dat deze werd uitgevoerd door andere Afrikaanse slavenhandelaren en dat veel van de verkochte slaven werden gecastreerd. Dit maakt de slavenhandel echter niet minder immoreel of onaanvaardbaar. Het is belangrijk om de menselijke aspecten van de slavenhandel te erkennen en degenen te herdenken die werden onderworpen aan deze gruwelijke praktijk.

    Wat betreft de Moren en de mediterrane landen, terwijl het waar is dat de Moren rooftochten uitvoerden en geweld gebruikten in de mediterrane regio’s, is het incorrect om te stellen dat de meeste mensen in deze regio’s van Afrikaanse afkomst zijn als gevolg van deze invallen. Het is belangrijk om de geschiedenis op een nauwkeurige en respectvolle manier te begrijpen en te interpreteren, zonder bepaalde groepen te stigmatiseren of stereotyperen.

    • Raadpleeg uw chatbot ook eens over de Hunnen, Mongolen, Moren en Ottomanen die Europa vele jaren geplunderd en bezet hebben.
     En raadpleeg uw chatbot ook eens over de reden waarom de voorouders van de huidige blanken zo’n 40.000 jaar geleden uit het warme Afrika weggevlucht zijn en moesten emigreren naar het ijskoude noorden waar ze zelfs de laatste ijstijd moesten zien te overleven. Dat was zeker niet voor hun plezier of om eens rond te trekken in de grote wijde wereld want velen van hen zijn toen gestorven.

     • Het is waar dat in de geschiedenis van Europa verschillende volkeren en rijken hebben geprobeerd om delen van Europa te veroveren en te bezetten, waaronder de Hunnen, Mongolen, Moren en Ottomanen. Deze gebeurtenissen zijn een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Europa en hebben invloed gehad op de cultuur en politieke ontwikkelingen van de regio.

      Het is echter belangrijk om te onthouden dat het verleden van elke natie en elk volk complex is en niet kan worden teruggebracht tot eenvoudige generalisaties. Het is ook belangrijk om te erkennen dat de Europese expansie en kolonisatie van andere delen van de wereld ook belangrijke en soms negatieve gevolgen heeft gehad voor de inheemse bevolking van die regio’s.

      Het is dus belangrijk om een ​​breed scala aan perspectieven en feiten te overwegen bij het bestuderen van geschiedenis en de complexe relatie tussen verschillende culturen en volkeren.
      of.
      Er zijn verschillende redenen waarom deze groepen Europa aanvielen en soms delen ervan bezetten en plunderden. Hier zijn enkele mogelijke redenen:

      De Hunnen waren een nomadisch volk dat oorspronkelijk uit Centraal-Azië kwam en op zoek was naar nieuwe gebieden om te veroveren en te plunderen. Ze vielen Europa binnen in de 4e en 5e eeuw na Christus, en veroorzaakten grote schade en vernietiging tijdens hun invasies.

      De Mongolen waren ook een nomadisch volk uit Centraal-Azië en hadden een sterke militaire macht. Hun leider Dzjengis Khan leidde zijn leger op veroveringstochten die resulteerden in de verovering van grote delen van Centraal-Azië, China, Rusland en het Midden-Oosten. Ze vielen Europa binnen in de 13e eeuw en verwoestten steden zoals Kiev en Moskou.

      De Moren waren Arabieren en Berbers uit Noord-Afrika die in de 8e eeuw de Straat van Gibraltar overstaken en delen van Spanje en Portugal binnenvielen. Ze waren op zoek naar nieuwe gebieden om te veroveren en te koloniseren en stichtten daar een islamitische staat die bekend staat als Al-Andalus.

      De Ottomanen waren een Turks volk dat in de 14e eeuw een sterke militaire macht had opgebouwd en een groot rijk had gesticht in het Midden-Oosten, Zuidoost-Europa en Noord-Afrika. Ze vielen Europa binnen in de 15e eeuw en veroverden grote delen van de Balkan en Hongarije voordat ze hun pogingen om Wenen te veroveren, staakten.

      Het is belangrijk op te merken dat er geen eenduidige redenen zijn voor de invasies en plunderingen van deze groepen. Ze waren complexe gebeurtenissen die werden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder economische, politieke, sociale en culturele omstandigheden.

      De reden waarom de voorouders van de huidige blanken zo’n 40.000 jaar geleden uit Afrika migreerden, is een veelbesproken onderwerp in de wetenschap. Er zijn verschillende theorieën, maar over het algemeen wordt aangenomen dat klimaatverandering en veranderingen in de beschikbaarheid van voedsel en habitat de belangrijkste factoren waren die de migratie hebben veroorzaakt.

      Tijdens de laatste ijstijd, die ongeveer 110.000 jaar geleden begon, waren grote delen van de aarde bedekt met ijs en daalde de gemiddelde temperatuur aanzienlijk. Dit leidde tot een verandering in het milieu en de beschikbaarheid van voedselbronnen, waardoor sommige populaties gedwongen werden om te migreren naar nieuwe gebieden om te overleven.

      Er wordt aangenomen dat de eerste moderne mensen uit Afrika migreerden naar het Midden-Oosten en vervolgens naar Europa, waar ze zich vermengden met Neanderthalers en andere primitieve mensachtigen die daar al woonden. Na verloop van tijd ontwikkelden zich verschillende menselijke populaties met verschillende kenmerken, zoals huidskleur en andere fysieke eigenschappen, die werden beïnvloed door hun omgeving en levensstijl. Dit proces van menselijke evolutie en migratie heeft geleid tot de diversiteit van de menselijke populaties die we vandaag de dag kennen.

      Of
      De reden waarom de voorouders van de huidige blanken zo’n 40.000 jaar geleden uit het warme Afrika wegvluchtten en emigreerden naar het ijskoude noorden, heeft te maken met verschillende factoren. Een belangrijke factor was de zoektocht naar voedsel en leefomgeving. De theorie is dat de menselijke migratie begon als gevolg van een combinatie van klimaatveranderingen en de noodzaak om te migreren naar nieuwe leefgebieden waar voedsel en hulpbronnen beschikbaar waren. Daarnaast zijn er ook culturele en sociale factoren die een rol kunnen hebben gespeeld in deze migratie, zoals de drang naar avontuur en ontdekking. Het is belangrijk op te merken dat deze migratie over een periode van duizenden jaren heeft plaatsgevonden en dat er verschillende factoren hebben bijgedragen aan deze beweging van mensen vanuit Afrika naar andere delen van de wereld.

      Met gerichte woorden en vragen krijg je wel betere antwoorden.

      • Weer een poging om een draai te geven waarom blanken wel schadevergoeding zouden moeten betalen aan andere rassen en deze rassen geen schadevergoeding zouden moeten betalen aan blanken…
       Past in het linkse riedeltje dat de blanke man altijd slecht is en andere rassen nooit.

    • Marco mei 9, 2023 at 13:50
     Interessant… het leest “net echt”. Maar het laat wel het enige aan onderbouwing achterwege. Het zijn voornamelijk stellingen die zo van het internet geplukt kunnen worden, gevolgd door een losse conclusie. Bijv. “…is het incorrect om te stellen dat de meeste mensen in deze regio’s van Afrikaanse afkomst zijn als gevolg van deze invallen.” Dan volgt er wel een conclusie, maar er is geen onderbouwing voor wat dan wel ‘correct’ is. Met dit voorspelbare formaat is het eea wel herkenbaar als een chat dinges. Leuke vondst van je! Ik had zoiets nog niet eerder gelezen. 🙂

     • Het nog in de beginfase, dit is een gratis versie, en betaalde heb je meer mogelijkheden groter data bestand.
      Het is wel alles kunner.

      Hij kan menu voor je schrijven wat je nog aan eten in de koelkast het staan.

      Brieven schrijven

      kan je html
      ChatGPT

      Ja, ik kan HTML. HTML staat voor Hypertext Markup Language en het wordt gebruikt om webpagina’s te maken en te structureren. Het is de basis taal voor het maken van websites en wordt meestal gebruikt in combinatie met CSS en JavaScript.

      Hier is een eenvoudig voorbeeld van een HTML-code voor het maken van een webpagina:
      Hij maakt php met

      Mijn website

      Welkom op mijn website!

      Dit is de inhoud van mijn webpagina.

      © 2023 – Mijn bedrijfsnaam

 19. Gaat zeker 3,5 biljoen kosten haha en ze stelen die hele staat leeg vele winkelketens sluiten daar en dan nog geld krijgen ook….lalala geld!!!

 20. Qua logica is LGBT een pendant van feminisme evenzeer als immigratie van antiracisme; dat de VS toch al een ‘immigratieland’ was. Dat was uit Europa, en ‘daarom’ voor Afrika waar ze toen nog niet tot twee konden tellen, en de rest van de wereld.
  Het is daarom niet verwonderlijk dat in de VS alles draait om de privé sector, en privacy.
  De publieke ruimte is 15 miljoen jaar terug in de evolutie, naar de stammenstrijd van de prehistorie.

 21. De drie stadia van de menselijke evolutie zijn 1. Lemurië (corresponderend met de leeftijd van 1 tot 7 jaar) dat van 18,5 tot 12 miljoen jaar geleden duurde, waar sensualiteit het hoogst haalbare niveau van ontwikkeling voor het kindniveau was – nu het zwarte ras; 2. Atlantis (corresponderend met de fase van 7 tot 14 jaar in een mensenleven) dat zo’n 12 miljoen jaar geleden begon, toen de passies ontwikkelden en de devotie naar een leider – het huidige rode en gele ras; 3. De blanken (14 tot 21 jaar) toen voor het eerst een mate van volwassenheid en zelfbeschikking begon.
  Lemurië lag westelijk van de huidige Amerika’s, Atlantis oostelijk.
  Californië is van oudere geologische datum, ongeveer van Australië en Madagaskar, of het oude Lemurië de volkeren waarvan hun cyclus ver achter zich ligt = die even ver achterlopen. Zij begrepen hun kans in die tijd net zomin als de Amerikanen nu en waren volgens de wet van karma al lang geleden tot uitsterven gedoemd.

 22. Sinds Wilma meedoet.
  Alle sites die ik bezocht liepen ten einde toen ze met likes begonnen, de bekende competitie waar ik afstand van name toen ik 14 was.
  Vanzelf liken ze me daarom niet.
  Liever een betrouwbare tegenstander dan een onbetrouwbaar medestander.

  • John mei 9, 2023 at 03:50
   Ik dacht hetzelfde. Mij gaat het slechts om het delen van info, wat ik dacht te kunnen doen hier.

 23. Nog even en die totaal geschifte linkse stinkbende gaan nog invoeren dat iedere BLANKE 50 euro p.m. moet afdragen t.b.v. de zogenaamde slachtoffers van de slavernij.
  Als er dan een bedrag wordt genoemd van 1.2 miljoen, dan staat er altijd wel weer één op die dat dan een belediging vindt en zegt dat het minstens 5 miljoen moet zijn…. voor iets waar ze zelf geen trauma van hebben opgelopen maar alleen willen CASHEN!

  • Als er al schadevergoeding zou moeten betaald worden, zouden het de Afrikaanse stammen moeten zijn, die volgens hun eigen gebruiken en wetten hun stamleden verkochten hebben, die de schadevergoeding moeten betalen en dit zowel aan diegenen die ze verkocht hebben als aan de kopers.

 24. Elk3 x als je denkt dat het niet gekker kan. Ik wil herstelbetalingen van Duitsland 2e WO en van de Fransen vanwege Napoleon, van de Spanjaarden vanwege de 80 jarige oorlog. Ze moeten dit vooral doen dan houden we massaal op met werken.

  • Vergeet ook de Romeinen, Oostenrijkers en de nakomelingen van de Vikingen niet.

   En ook niet-Europeanen zoals Hunnen, Mongolen, Moren en Ottomanen hebben jarenlang flink huisgehouden in een groot deel van ons continent.
   Had bijvoorbeeld het West-Romeinse leger in het jaar 451 de veldslag niet gewonnen tegen de Hunnen o.l.v. Attila dan had de toekomst van Europa er heel anders uitgezien.

   WIKIPEDIA:
   De Slag op de Catalaunische Velden, ook Campus Mauriacus, vond plaats op 20 juni 451 in het noordoosten van het huidige Frankrijk. De strijd werd gestreden tussen enerzijds het West-Romeinse leger, dat voor een groot deel bestond uit foederati-contingenten van Visigoten en Franken onder leiding van Aetius, tegen anderzijds het leger van Attila, bestaande uit Hunnen, aangevuld met Ostrogoten, Gepiden en Alanen. De uitkomst heeft een enorme doorwerking gehad in de verdere geschiedenis van West-Europa.
   De 19e-eeuwse Britse historicus Edward Creasy rekende het verlies van Atilla onder zijn vijftien meest beslissende veldslagen in de wereld. https://nl.wikipedia.org/wiki/Slag_op_de_Catalaunische_Velden

 25. Ik heb ook recht op 1,2 miljoen euro om dat ik ben ook zwarte mensen en ik vald ook onder deze regeling mijn naam is si hooi

 26. Stelletje hypocrieten hier! Het leed is niet in geld uit te drukken man maar 200 miljoen komt meer in de buurt toch of niet? Vraag het maar aan Ron de Santis. Ontkennen, onderdrukken en wegpoetsen is altijd de westerse motto geweest🤮
  Was iedereen maar op zijn eigen continent gebleven toch 🤔! Totaal geen benul van het leed dat is aangedaan door het westen maar pretenderen dat de rijkdommen door hard werken is verdient ja? maar ondertussen wel voor miljarden aan eerlijk verdient (Nederlands goud)?????? In het geheim verplaatsen 😇Wake up and be honest! Geniet ondertussen maar van jou zogenaamde welverdiende aardse rijkdommen maar vergeet niet de basis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in