Zweden staat mogelijk op de rand van een burgeroorlog nu het land steeds meer alarmerende gevallen van geweld door migranten ziet.

Goran Adamson, hoofddocent sociologie aan de Universiteit van Uppsala, waarschuwde dat Zweden een gevaarlijke “hoofdstad van geweld” aan het worden is, deels door de toestroom van verdachte criminelen die naar het land trekken, schrijft Zoey Sky.

Volgens officiële cijfers van de Zweedse Nationale Raad voor Misdaadpreventie (BRA) is het aantal dodelijke slachtoffers per miljoen per jaar door vuurwapengeweld meer dan het dubbele van het Europese gemiddelde.

In 2017 waren er 281 schietpartijen in Zweden. Vanaf 2022 is dat aantal gegroeid tot 391, waarvan 62 schietpartijen met dodelijke afloop.

Volgens het Office for National Statistics werden in het Verenigd Koninkrijk 28 mensen gedood door schietpartijen in de periode van één jaar die eindigde in maart 2022. Dit suggereert dat het aantal doden door schietpartijen in Zweden meer dan twee keer zo hoog was als in het Verenigd Koninkrijk, ook al is de bevolking van Zweden minder dan een zesde van de grootte.

De gegevens onthulden ook dat, schokkend genoeg, in 2022 het aantal vuurwapenmoorden in Stockholm minstens 30 keer zo hoog was als in Londen, ondanks het feit dat Stockholm minder dan een miljoen inwoners heeft.

Criminaliteitsgroei gekoppeld aan toegenomen immigratie in Zweden

Adamson legde uit dat de grootste geweldsgebieden in de Zweedse hoofdstad zich niet in het centrum van de stad bevinden, maar eerder in woonwijken.

Hij voegde eraan toe dat het geweld alarmerend is en dat het vaak in verband wordt gebracht met de buitenwijken van Stockholm “omdat sommige van deze buitenwijken extreem gewelddadig zijn enzovoort en dat het steeds erger wordt.”

  Nederlandse premier en WEF Global Leader Rutte voert vluchtelingenagenda uit

In een onderzoeksartikel dat Adamson in 2020 publiceerde, werd een verband gelegd tussen de sterke stijging van de criminaliteit en de aanzienlijke toename van immigratie in Zweden.

In het artikel schreef Adamson dat in 2017 58 procent van de mensen die “op redelijke gronden verdacht werden van een misdrijf” naar Zweden waren gemigreerd. Voor moord, poging tot moord en doodslag zijn de cijfers echter omhooggeschoten naar 73 procent. De overeenkomstige cijfers voor roofovervallen waren ongeveer 70 procent.

Adamson zei dat hoewel de meerderheid van de migranten gezagsgetrouwe mensen zijn, de kans dat een migrant, vooral iemand uit het Midden-Oosten of Afrika, in het bijzonder jonger dan 50 jaar, “een misdaad pleegt veel, veel groter is dan voor een Zweeds persoon. Dit zijn gewoon de feiten.”

Adamson, een academicus met een Ph.D. van de London School of Economic and Political Science, verduidelijkte dat hij geen “populist” was en voegde eraan toe dat het “materiaal absoluut niet politiek is en gewoon gebaseerd op statistieken.” Zijn bevindingen worden ondersteund door een BRA-studie.

Volgens officiële gegevens bedroeg tussen 2015 en 2018 het percentage autochtone Zweden geboren uit Zweedse ouders die verdacht werden van het plegen van misdaden ten minste 3,2 procent. Dat cijfer steeg tot acht procent voor mensen die in het buitenland waren geboren en tot meer dan 10 procent voor mensen die in Zweden waren geboren uit twee buitenlandse ouders.

Adamson’s bewering over de oververtegenwoordiging van migranten uit het Midden-Oosten en Afrika werd ook ondersteund door de BRA, die meldde dat de percentages overtredingen “het grootst zijn onder degenen die in de regio’s geboren zijn: West-Azië, Centraal-Azië en verschillende regio’s in Afrika.”

  Mijn vriend de winkeleigenaar

Bekijk de video hieronder waarin twee Zweedse topambtenaren van defensie de burgers waarschuwen zich voor te bereiden op oorlog.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Syrisch gezin Ahmad Suliman krijgt 132 000 euro bijstand per jaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel‘Trump zal nu groots winnen’: Europa reageert op Trump-proces
Volgend artikelPro-vaccin arts realiseert zich dat ze is geïnjecteerd met gif – Video
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

  • De NAVO heeft z’n 5 huizen en z’n bedrijf plat gebombardeerd…!!!!
   Nu heeft hij recht op Humanitaire opvang..!!
   En wel in heel Europa, is Schengen..!!
   “WAAR LIGT DE OORZAAK” ??
   En de NAVO maar bombarderen …..!!!!!!!, zijn lekker bezig.
   Hou de grenzen maar open want er komen er nog veel meer….!!!!!

   • Oprecht,
    Ik reageer even ook nu weer op een persoonlijke manier, dit artikel gaat over Zweden en de overlast van criminelen en dan vooral van niet Westerse criminelen, in Nederland heeft die wereld er ook voor kunnen zorgen dat een Peter R de Vries en een andere advocaat zijn vermoord, ik vind dat ook onze overheid compleet het gevecht verloren hebben en die wereld net als in Zweden hele delen van de samenleving hebben overgenomen, de Italiaanse maffia is juist door goed ingrijpen en dat jarenlang veelal verslagen, dit kan als je integere mensen hebt en de strijd lang vol gaat houden en door die houding krijg je ook de steun van de bevolking, ik heb het ook op mijn werk of het dagelijkse leven erover, hoe kun je van de bevolking verwachten dat er begrip is voor vluchtelingen als er door diezelfde overheid geen eens huizen zijn voor onze eigen mensen en dan praat ik nu niet over criminelen, het is toch krom, dit kan niemand verdedigen aan niemand, ja een van Haga misschien want die is een huisjesmelker en verdient er lekker aan. Netflix heeft ook Zweedse serie, er is er 1 over dit onderwerp, ik heb hem niet bekeken, maar ik weet ook dat er in het verleden diverse motorbendes veel macht hadden, ik volg ook een Zweedse band genaamd Evergrey, zij komen uit Gothenburg, in een van hun nummers zingt hij daar denk ik over, zij zingen, to become what you have lost, zij ervaren dat zo als ik net beschreven heb, het is zorgwekkend.
    Vrijdag zei ik tegen mijn jongste zoon, en ben je al klaar om te gaan vechten tegen de Russen, mijn vrouw en zoon keken mij vreemd aan, zij hebben geen idee wat er echt aan de gang is, een ander voorbeeld, gisteren kwam ik een man tegen en die wilde mij een papiertje geven en tegelijk zei hij Jezus die houdt van jou, ik reageerde van uit mijn hart,hard maar eerlijk denk ik en ik schreeuwde hem toe, ik zei dat is fijn, heel de wereld staat in mijn brand en jij komt met de Bijbel ( de onwetendheid is soms te stuitend voor mij, ik heb respect voor religie hoor maar dit is wat gebeurde, de man vluchtte snel wel voor mij), waar zijn wij in het Westen allemaal mee bezig, zijn we allemaal debiel aan het worden of hebben alleen jij en ik het door en die gewone media, stuitend, elk woord daarover is nog te zacht uitgedrukt!!!

 1. Maar, maar…..hoe zit dat dan met etnisch profileren ???
  We moeten evenveel Chinezen , Algerijnen, Zweden, Nederlanders, Turken, Marokkanen, Italianen, Belgen (en noem maar op, sorry als ik een land vergeten ben dan heb ik per ongeluk gediscrimineerd) aanhouden anders zijn we niet goed bezig.

  Je mag alleen etnisch profileren bij Russen, Chinezen en Noordkoreanen want die zijn allemaal hartstikke slecht. Is bewezen door het gezamenlijke westen.
  Of zoiets….
  “sarcasme-modus off”

  • De China levert de mooiste en goedkoopste Auto’s,
   De Russen leverde het beste, schoonste en efficiëntste getransporteerde ENERGIE,
   En de Noord Koreanen houden met hun Atoomwapens ons veilig….!!!!!

   Discrimineren is überhaupt nooit goed.!

  • Daar is een gezegde van; in een heilig boek van dd Noormannen of Noordse volkeren,
   ” oh als wij nog 1 keer zouden mogen brullen dan jagen we de vijand tot voorbij de Middellandse zee.”

  • er zijn al héél lang geen Vikingen meer jongen…hun laatste rammelingen dateren van de jaren 1700/1800..in Rusland toen ze daar een Groot-Zweden/Finland wilden maken..het is duidelijk over en OUT…

 2. Gisteren hebben de vier leden die ooit Abba vormden een hoge Zweedse onderscheiding uit handen van de koning ontvangen, de ruim vijftig jaar niet meer uitgereikte Vasa-orde. De Vasa-orde is op 29.05.1772 (2 + 9 = 11) ingesteld door de toenmalige koning Gustaf III.
  De grootvader aan moederszijde van koning Carl XVI Gustaf (Carl Eduard von Sachsen-Coburg und Gotha) was een fanatieke nazi en de beide ouders van de Braziliaans-Duitse koningin Silvia waren nazi.

 3. Vroeger, lang geleden vóór de ‘ aids ‘ was het in zweten, Zweedse, de normaalste zaak dat er OVERAL sekschops waren,, Alles,, …(ja bijna alles op VHS )🙈🙉🙊

  Vanaf de aids in de wereld kwam, american moviestar,’k ben zen naam vergeten.

  Dan 🔞 ,, alle shops DICHT,, de vetzakken.

  Misschien karma.

 4. In Zuid Afrika na afloop van de verkiezingen is het duidelik dat de zwarte kiezers stemmen voor kriminelen en Marxisten. Klaarlicht bewijs wat hun beginzels zijn en hun motiveert. Zekeren volkeren bouwen en andere breken af. Licht en duisternis. Passport wie jij naar binnen haalt en geld aan uitgeeft.

  • De Zuid-Afrikanen stemden heel lang op een inmiddels zeer corrupte ANC, nu stemden zij blijkbaar op een oude premier die vroeger veroordeelt is voor corruptie, ik herinner mij in Brasil, Lula die was ook veroordeelt toen van armoede stemden de mensen Bolsonaro, hij was iemand die op iedereen wilde schieten, de oud militair, nu in het Argentijnse hebben de mensen op iemand gekozen die vergelijkbaar is met een Trump of een Bolsonaro, ik wens hen sterkte met die gekozen leider, in Zuid-Afrika hetzelfde scenario, in ons eigen land, Wilders de grootste, weet je de bevolkingen van de genoemde landen en ons eigen land komen er wel nog achter en sommigen nooit, waar gaat ons Europa nu heen, wie zijn er nog voor vrede met Rusland of wie komen er nog op voor vrede in het Midden Oosten?
   Ik ga blanco stemmen omdat ik simpelweg in mijn eigen land personen mis die ergens voor staan, in het VK heb je nu een George Galloway in Ierland heb je Clare Daley, ik zelf identificeer mij met niemand meer, mooier kan ik het niet maken, ik zeg ook nog even dat de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Afrika zwarte mensen zijn dus laat dit duidelijk zijn, wat er nu allemaal wereldwijd aan de gang is komt ook o.a. allemaal voort uit de onderdrukkingen van vooral Westerse Europese personen, de BRICS is eruit voortgekomen, Afrikaanse regimes pleuren Westerse kolonisten hun land uit omdat zij gratis hun grondstoffen jatten, dit is allemaal aan de gang, Wilders,Bolsonaro het is allemaal een denken van vroeger, wereld is veranderd, volkeren moeten zelf beslissen, welk recht hebben wij om voor hun te beslissen Peter, zeg het me maar!
   Groet aan jou, geniet van de dag, heb zelf vanmorgen lekker kunnen hardlopen met een muziekje op.

 5. In Zuid Afrika na afloop van de verkiezingen is het duidelik dat de zwarte kiezers stemmen voor kriminelen en Marxisten. Klaarlicht bewijs wat hun beginzels zijn en hun motiveert. Zekeren volkeren bouwen en andere breken af. Licht en duisternis. Pasop wie jij naar binnen haalt en geld aan uitgeeft.

 6. Zouy, is lijkt mij, door Soros betaald.
  Verdeel en Heers. Misleiding.
  Statistieken; kloppen nooit – zijn mogelijk printjes wat men wil dat je ziet-

  De immigrant, heeft het gedaan…?
  Of de oorzaak , de overheid die de great reset wil en daarvoor ALLES uit de kast haalt, zodat u het voor ze gaat oplossen.

  De immigrant – de doorsnee , is gelokt , verleid om te komen, kun je ze niet kwalijk nemen. Ze willen net als ieder ander ‘een bestaan’ onderwijs voor de kinderen, en brood op de plank.
  Wat ze (nog) niet weten is dat ze erin getrapt zijn. Kinderen die gebrainwashed worden, brood op de plank gaat voor ieder
  (Behalve NSB; volksverraders) een probleem worden.

  De immigrant bestaat niet.
  Het is een mens met een levenspad net als ieder ander.
  Een lichaam, geest, ziel.
  Je hebt goede en foute mensen.

  • Mijn voorkeur,
   10 asielzoekers erin
   1 Landverrader eruit; de prikken aanjager,
   De asfalt troeltjes, de influencers.

 7. Waarom sluiten die sukkels de grenzen niet en schieten dat tuig niet af Zweden is een land waar iedereen voor zichzelf is op deze site staat nog meer onzin dat een immigratie gezin 132000 euro aan bijstands geld zou ontvangen of zijn die geldverstrekkers overheid criminelen die een burgeroorlog willen met corruptie leden en aangestelde asielzoekers die een baan waar ze in thuis zijn bij de criminele overheden

 8. Ach, geef die criminelen eens ongelijk. Je woont in een land waar je niets hebt en als je betrapt wordt op een misdaad ben je serieus de sjaak. Dan hoor je over een land genaamd Zweden, Duitsland, Nederland etc waar je gratis geld, een huis, goede gezondheidszorg etc voor niets krijgt. Een flink deel van die populatie juicht dat toe. Ook zijn straffen als je een misdaad pleegt een lachertje en als je al opgesloten wordt leef je nog steeds veel beter dan hoe je nu leeft. Wat doe je?

  Nou, dan pak je de mogelijkheid natuurlijk! Je weet ook dat andere criminelen dat gaan doen dus bewapen je jezelf. Handig om je criminele acties ”kracht” bij te zetten want je slachtoffers zijn toch niet bewapend. Sukkels dat het zijn. Tevens zijn het ongelovigen dus verdienen ze het.

  Het is jammer dat ik geen land ken waar ik hetzefde kan flikken maar als ik niet een Nederlander was zou ik naar NL of Belgie gaan en een carriere in de coke business starten. Gefinancieerd door die lokale sukkels.

  Groeten,
  Hugo

 9. Ik vertoef op dit moment in Malmö bij mijn oudste zoon en die woont vlakbij de arena waar het songfestival gehouden werd. Naast dat stadion ligt een 3 verdiepingen hoog enorm groot winkelcentrum waar 2 jaar geleden, bij mijn laatste bezoek, daar volop mooie blanke en blonde vrouwen en blonde mannen met baarden te zien waren. Vandaag moest ik met een vergrootglas kijken om blanken te vinden. Het grootste deel liep met hoofddoek met een nest kinderen ernaast en zelfs eentje met een muilkorf! De meeste mannen zagen eruit alsof ze onder een zonnebank hadden gelegen die ontploft is.
  Onvoorstelbaar dit groot verschil in amper 2 jaar!

 10. Dit was jaren geleden al te voorzien. Maar ja, als je er wat van zegt: racisme. Terwijl het helemaal niet om ras gaat, maar om criminelen met een bepaalde achtergrond. Ons voorland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in