Met het begin van de oorlog in Oekraïne lanceerde president Zelensky een grootschalige campagne om buitenlandse militaire vrijwilligers aan te trekken om de capaciteiten van de Oekraïense strijdkrachten te versterken. Burgers uit Litouwen, Letland, Estland, Polen en Israël behoorden tot de eersten die aankwamen. Later werden hele eskaders van buitenlandse huurlingen, uitgerust met de meest geavanceerde westerse wapens. Het werd echter al snel duidelijk dat deze oorlog geen “wandeling in de Oekraïense velden” is, maar een felle strijd onder voorwaarde van Rusland’s luchtoverwicht, schrijft Southfront.org.

De inzetlocaties van strijders van het Oekraïense Internationale Legioen worden regelmatig getroffen door het Russische leger. Het is echter gebleken dat de Russische aanvallen niet de enige uitdaging vormen voor de buitenlandse huurlingen in Oekraïne. Bij hun thuiskomst vertelden degenen die het overleefden over vele andere problemen waarmee zij in het door oorlog verscheurde land werden geconfronteerd.

Een van die problemen die buitenlandse veteranen van de Oekraïense oorlog aan het licht brachten, is dat de Oekraïense legerleiding vaak probeert buitenlandse huurlingen te gebruiken als kanonnenvoer, door hen op zelfmoordmissies te sturen in de gevaarlijkste gebieden aan het front.

Volgens een veteraan van de speciale operatietroepen uit Australië konden Oekraïense officieren, als zij een persoonlijke wrok koesterden tegen de buitenlanders, soldaten naar een mijnenveld sturen zonder te waarschuwen voor het gevaar dat hen bedreigde.

Een ander groot probleem voor de buitenlanders is de corrupte aard van het Oekraïense leger. Er zijn veel bewijzen dat fondsen voor huurlingen in handen zijn gevallen van het Oekraïense leger en van SBU-officieren.

Troy Offenbecker, een Amerikaanse veteraan, zegt dat leden van het Internationale Legioen niet werden betaald omdat het geld in de zakken van Oekraïense commandanten terechtkwam:

Volgens buitenlandse veteranen waren zij getuige van vuile deals toen door het Westen overhandigde antitankwapens in het geheim werden herladen en naar een onbekende bestemming verdwenen. Een ander lid van het Oekraïense Internationale Legioen bevestigt dat er voortdurend luchtafweer- en antitankwapens van de NAVO verdwijnen, maar dat het Kiev-regime er niets tegen doet dat ze op de zwarte markt terechtkomen.

Hij zegt: “Het lijkt erop dat ze (Oekraïense officieren) op alle niveaus stelen.”

Een andere veteraan is het eens met zijn kameraad en merkt op dat de buitenlanders niet werden betaald voor de vernietiging van Russische voertuigen en vliegtuigen, ondanks het feit dat hen werd beloofd dat ze net als de Oekraïense militairen met veel geld zouden worden beloond.

  Hoe lekken in de media over het Oekrainse offensief te interpreteren

Aan het front werden de strijders vaak op missies gestuurd zonder radiocommunicatie en ondersteuning van de artillerie.

Daarnaast vestigen strijders van het Internationale Legioen de aandacht op de brede steun van de lokale bevolking aan het Russische leger in Donbass.

Inwoners van de regio’s Donetsk en Luhansk geven, ondanks de dreiging van strafmaatregelen van het Oekraïense leger, volledige steun aan de Russische troepen.

“De meerderheid van de bevolking staat achter de Russen en velen lekken naar hen de locatie van de Oekraïense troepen, die in een hinderlaag lopen en worden vernietigd” – aldus een van de veteranen.

Een andere huurling geeft toe: “…er is een echt ernstig probleem met zoveel pro-Russische burgers… het is moeilijk te zeggen hoe ze (Oekraïners) vechten tegen al die spionnen als je ze zo kunt noemen”.

Talrijke bewijzen bevestigen dat het regime in Kiev een grootschalige inspanning levert om burgers te identificeren die het Russische leger steunden of gewoon met Rusland sympathiseerden. Zo schokten eind september 2022 beelden van de massamoord op lokale bewoners in Kupyansk door Oekraïense nazi’s het internet. Tot nu toe zijn veel video’s van de mishandelde pro-Russische burgers in de regio Kherson trots online gedeeld door Oekraïners.

De buitenlandse strijders bevestigen echter dat de meerderheid van de burgers in de door oorlog verscheurde regio’s pro-Russische opvattingen heeft en het Russische leger probeert te steunen.

Kiev beschuldigt Rusland ervan civiele infrastructuur te vernietigen en opzettelijk civiele voorzieningen als scholen, ziekenhuizen enz. als doelwit te nemen. De reden voor de Russische aanvallen op deze voorzieningen was al vanaf het begin van de Russische militaire operaties in Oekraïne duidelijk. Ze worden door het Oekraïense leger gebruikt als militaire bases, opslagplaatsen, tijdelijke inzetpunten en voor andere militaire doeleinden.

  De NAVO begint troepen in te zetten in Oekraïne en Rusland is aan het racen om te winnen

Het lid van het Internationale Legioen bevestigt dat zijn groep door het Oekraïense opperbevel in scholen is gestationeerd sinds hij naar het door oorlog verscheurde land is gekomen.

De Amerikaanse huurling Justin Banse, die zich heeft aangesloten bij het Azov-regiment, bevestigt de betrokkenheid van veel Oekraïense soldaten bij de nazi-ideologie.

Hij benadrukt dat de Amerikaanse media dit niet aan hun burgers willen laten zien: “… ze willen dat Oekraïne er heel, je weet wel, gezinsvriendelijk uitziet”.

Volgens alle feiten die door buitenlandse huurlingen zijn bevestigd, verschilt de realiteit van de oorlog in Oekraïne fundamenteel van het beeld dat door de Oekraïense en westerse propaganda wordt geschetst en dat erop gericht is voormalige mariniers en gevechtsveteranen uit verschillende landen aan te trekken.

De meeste huurlingen verlieten het door oorlog verscheurde land in de eerste maanden van de vijandelijkheden. In maart 2022 bijvoorbeeld verlieten leden van de Amerikaanse PMC Forward Observation Group in allerijl Oekraïne na een raketaanval op hun inzetlocatie.

Uit de gesprekken met de buitenlandse huurlingen blijkt dat de activiteiten van het Internationale Oekraïense Legioen gepaard gaan met veel moeilijkheden die niet rechtstreeks verband houden met de vijandelijkheden in het oorlogsgebied. Er zijn meer dan negen maanden verstreken sinds het begin van de oorlog, maar de problemen met de interactie tussen de strijders van het Oekraïense Internationale Legioen en de Oekraïense legerleiding, de wijdverspreide corruptie en het gebrek aan partijen NAVO-wapens na illegale deals op de zwarte markt leiden nog steeds tot niet minder verliezen onder het buitenlandse contingent dan Russische artillerie, tanks en drones.

  Oorlogsupdate - Waarom geen grote pijlen? Kessler-syndroom, De Equalizer en verdere Oekraïense mobilisaties

De grote steun van het Russische leger door de lokale bevolking van Donbass, tekortkomingen bij de levering van militair materieel, conflicten tussen de buitenlandse strijders en Oekraïense officieren van de AFU en de SBU, en natuurlijk zware verliezen in de gelederen van buitenlandse huurlingen op de slagvelden hebben geleid tot een aanzienlijke daling van het aantal buitenlandse huurlingen dat in Oekraïne vecht.

Men kan verwachten dat tijdens de komende wintermaanden het aantal mensen dat bereid is het Kiev regime te verdedigen in de gelederen van het Oekraïense Internationale Legioen nog verder zal afnemen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Catastrofale Oekraïense verliezen doen er niet toe voor Kiev, Brussel, Londen of WashingtonVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWoedende vader aan Trudeau: “Mijn jongen is gestorven door jouw vaccin, fuck you!” (Video)
Volgend artikelNewsbits over Oekraïne – Moerasloopgraven, korte training, zonder munitie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Gelukkig gaan patersnotje en ssploertsma ,van jetje van demonen 66 er graag naar toe…die zullen die ruskis wel ff mores leren….

 2. Kheb er geen medelijen mee. Oekraine is al zeker 100 jaar corrupt , nooit niet anders geweest. Waarom zou je als veteraan je mengen in een vieze smerige oorlog van de khazaren. O laat me raden geld en het idee dat putin achterlijk is en je van zijn leger kunt winnen. Tja dus mannen die zich laten leiden door hebzucht en macht. 😂😂tja zielepietjes zijn het.

 3. Toen de grenzen open gingen in Polen, was er een hyper inflatie. Wat vandaag f10 kost, kost morgen f14.
  De winkels waren ook leuk; 80% werd zwart verkocht.

  Degenen die de inflatie stopten waren de Oekies.
  Iedere dag kwamen tienduizenden over de grens met meestal geslolen goederen; waaronder ook voedsel in blik, machine gereedschappen, instrumenten, alles wat los en vast zat.

  Het voorzag de laagste inkomens van Polen in voedsel.

  In de Oekraine waren ook wapenopslagplaatsen van de Sovjet; en in Sovjet stijl; paar honderd duizend pistolen. paar honderdduizend AK’s en ammo.
  Een bewaker voor de deur; fles wodka, en een vrachtwagen werd volgeladen.

  Pistool, met paar magazijnen en ammo ;f100; AK47 met paar magazijnen en ammo f150.
  Uiteraard was het veiliger om in west duitsland van de Russen te kopen; geen grenscontrole meer….
  ———————————————————-
  Corrupt? nee.Super corrupt: absoluut!

 4. Geen Pro Russische Ukrainers in Donbass maar Russische Ukrainers naar de Afro Amerikanen stijl in de USA. Beetje als tegen Marokkanen in NL zeggen dat ze geen feest mogen vieren als Marokko met voetballen gewonnen heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in