Realistische verslagen van de Oekraïense frontlinie zijn zeldzaam. Gisteren had de Britse Express dit (@7:30, ook hier) uit Bakhmut / Artemovsk in zijn Live verslag. Men vraagt zich af hoe het de censor heeft kunnen omzeilen:

Binnen Bakhmut frontlinie bezaaid met lijken en kolossale verliezen

De Oekraïense commandant van het Svoboda-bataljon, Petro Kuzyk, wiens eenheid een van de eenheden is die Bakhmut vasthouden, zei dat zijn soldaten in loopgraven vol lijken verblijven, in extreem koude omstandigheden en in kniediep water vechten tegen de aanvallen van Rusland.

“Mijn excuses dat ik nu langzaam spreek, want ik heb het erg koud – ik word er duizelig van. Ik heb nu de eerste lijn verlaten (sinds mijn oproep). Ik warm me op in de auto, ik val bijna in slaap, want ik heb al die tijd niet geslapen. Ze hebben ons gisteren flink aangevallen. Ze voelden een zwakte in onze verdediging, want (ik zal de nummers van de eenheden niet noemen, om hun eer niet te bederven) er zijn eenheden die minder gemotiveerd zijn dan de onze. En gisteren verzwakten ze onze verdediging een beetje in het gebied rond de Bakhmut. Sommige eenheden waren niet bestand tegen deze artillerieaanval en trokken zich terug.

Dit is ons principe: wij, het Svoboda Bataljon, trekken ons niet terug. En daardoor kwamen we in een semi-omsingelde situatie terecht. Bovendien is het een moeras vol modder. Het is erg moeilijk om gewonden te evacueren of munitie af te leveren. De loopgraven gaan voortdurend in verval, en in dit moeras moeten ze voortdurend opnieuw worden aangelegd.”

Hij voegde eraan toe: “Vandaag is de eerste dag zonder regen, maar toen het en gisteren viel, stroomde het water allemaal de loopgraven in. En de beschietingen waren zodanig dat het onmogelijk was om uit de loopgraaf te komen, zodat de jongens een dag of twee voortdurend nat waren. Plus de temperatuur. Velen zijn gewond, velen hebben longontsteking. Maar we houden stand, en we verdedigen. Ik zie jonge kerels met opeengeklemde tanden staan. Ik zou echt willen dat iemand over hun prestaties schrijft, want weinig mensen in het land weten ervan.”

Het bovenstaande leest als een verslag uit Verdun.

  Europese voedselvoorraden naar verwachting binnenkort uitgeput

Meer uit die Express Live reportage (@8:31):

Biden overweegt uitbreiding van Amerikaanse militaire training aan Oekraïense troepen

De Amerikaanse regering overweegt uitbreiding van het Amerikaanse militaire trainingsprogramma dat zij aan Oekraïne biedt, inclusief het instrueren van maar liefst 2.500 Oekraïense soldaten per maand op een Amerikaanse basis in Duitsland.

Volgens Amerikaanse functionarissen die met CNN spreken, “zouden de VS in het kader van het nieuwe programma veel grotere groepen Oekraïense soldaten gaan trainen in meer geavanceerde slagveldtactieken, waaronder het coördineren van infanteriemanoeuvres met artillerieondersteuning – “veel intensievere en uitgebreidere” training dan Oekraïne in Polen of het VK heeft gekregen, aldus een bron die op de hoogte is van het voorstel.”

Het voorstel wordt nog onderzocht.

Dit programma lijkt vreemd. Als het maar een maand duurt, is het onmogelijk dat de soldaten gecoördineerde manoeuvres leren. Die leert men door de doctrines van alle betrokken elementen te kennen en te ervaren – infanterie, tanks, artillerie, bevoorrading enz. Dat zijn sergeant- of officierscursussen die minstens 6 maanden duren en meestal meer, schrijft Andrei op zijn blog Moonofalabama.org.

Het aantal van 2500 is ook twijfelachtig. Het Oekraïense leger verliest momenteel ongeveer 400 man per dag. Met die verliezen houdt de opleiding geen stand.

Een week geleden beschreef ik hoe Oekraïne leegloopt:

Afgezien van HIMARS is de frontartillerie van Oekraïne kleiner geworden met minder bereik dan de systemen die aan de andere kant worden gebruikt. Dat maakt het gemakkelijker om er iets tegenover te stellen. Oekraïne heeft ook een acuut gebrek aan munitie voor de weinige wapens die er nog zijn. Het heeft de artillerieoorlog al lang verloren.

  Oekraïne - De grote duw om de oorlog te beëindigen

De oorlog in Oekraïne wordt gevoerd op industrieel niveau. Maar het “westen” en zijn Oekraïense proxy zijn niet voorbereid op industriële oorlogsvoering.

Een ander stuk uit de Express bevestigt dit (@1:40)

Oekraïne en NAVO-bondgenoten worden geconfronteerd met een “groot probleem” tijdens de zware strijd tegen Russische troepen

Een gepensioneerde Amerikaanse generaal heeft gewezen op een “groot probleem” voor de NAVO nu het Westen probeert te voldoen aan de vraag naar munitie nu de gevechten in Oekraïne de westerse voorraden blijven opvreten.

Volgens de gepensioneerde Amerikaanse luchtmachtkolonel Cedric Leighton verbruikt Oekraïne sneller munitie en granaten dan het Westen kan bijbenen.

De voormalige commandant meent dat de NAVO niet over de industriële basis beschikt om de uitgeputte voorraden te vervangen en dat Oekraïne munitie blijft eisen om tegen Russische troepen te gebruiken.

De heer Leighton vertelde CNN: “De industriële defensiebasis van al deze landen, zowel de NAVO-landen in Europa als de Verenigde Staten, is echt niet gebouwd voor dit soort oorlog.

Oekraïne gebruikt wapens in een zeer hoog tempo en gebruikt ook munitie in veband met dit.

Het andere probleem is dat de lopen van de verschillende artilleriestukken oververhit raken door overmatig gebruik.

Dat is dus een groot probleem voor de Oekraïners en voor het Westen, vooral als het Westen de Oekraïners wil blijven helpen om de Russen tegen te houden.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin slaat het woke Westen om de oren met ongemakkelijke waarheden – “Maak uw eigen huis schoon… de schuldigen voor de crisis zijn in uw eigen omgeving te vinden”Volg Frontnieuws op Telegram

  Wat gebeurt er als plan B gewoon meer van plan A is?

Lees meer over:

Vorig artikelBuitenlandse huurlingen: De oorlog van het Kiev-regime zit vol corruptie, bedrog en vuile deals (Video’s)
Volgend artikelWereldwijde schaduwregering achter “gekozen” regeringsfunctionarissen en volksgezondheidsinstellingen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

  1. Rusland hoeft in feite niets te doen ,gwoon de omsingeling instand houden en koning winter zijn gang laten gaan….tegen de lente een paar shovels eroverheen en zaaien maar.

  2. Het 101 airborne zit in Roemenie. Mogelijk worden die in Oekrains uniform gestoken en hebben ze de getrainde Oekrainse troepen..net als de polen doen….

  3. “Ik zou echt willen dat iemand over hun prestaties schrijft, want weinig mensen in het land weten ervan”..

    Hij zou beter vragen om die mensen hun leven te redden en te stoppen met vechten. Ik moet het de Russen nageven, hebben in bet begin geprobeerd zo weinig mogelijk slachtoffers en schade aan burgers toe te brengen. Dit is enigzins veranderd, toch blijven de Russen begaan met hun soldaten om ze niet nodeloos de dood in te jagen… [kherson]…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in