Microsoft octrooi verleend om dode mensen te reanimeren als 3D ‘Chatbots’

5

Microsoft heeft een patent gekregen voor technologie die de doden zou “reanimeren” door ze na te bootsen via sociale media posts, video’s en privéberichten die ook kunnen worden gedownload in een 3D levensecht model van de overledene.

Helemaal niet griezelig.

“De techgigant heeft de mogelijkheid geopperd om een AI-gebaseerde chatbot te creëren die zou worden gebouwd op het profiel van een persoon, dat hun afbeeldingen, stemgegevens, sociale mediaposts, elektronische berichten, naast andere soorten persoonlijke informatie. Het is duidelijk dat de chatbot dan in staat zou zijn om menselijke conversatie te simuleren door middel van spraakopdrachten en/of tekstchats”, meldt IGN.

Het patent legt uit dat de chatbot een historisch figuur zou kunnen zijn, een beroemdheid, een vriend of familielid of zelfs een kopie van “de gebruiker die de chatbot creëert/traint”.

Het patent komt letterlijk recht uit een Black Mirror aflevering, de dystopische serie gemaakt door Charlie Brooker.

In de aflevering Be Right Back komt de partner van een jonge vrouw, Ash, om het leven bij een auto-ongeluk, maar zij besluit hem terug te brengen in de vorm van een technologie die kunstmatige intelligentie gebruikt om de spraakpatronen, maniertjes en kennis van haar geliefde na te bootsen.

Deze virtuele Ash wordt vervolgens gedownload in een synthetisch lichaam, maar de vrouw heeft moeite om hem te accepteren als vervanger van haar echte vriend en sluit de androïde uiteindelijk op een zolder op.

Transhumanistische elitisten dromen er al lang van om onsterfelijk te worden door hun bewustzijn na hun dood te bewaren en het naar een computer te uploaden.

  Italiaans parlementslid roept op tot arrestatie van Bill Gates wegens "misdaden tegen de mensheid"

In zijn boek The Age of Spiritual Machines voorspelde futurist Ray Kurzweil dat mensen tegen 2045 hun verstand zullen uploaden naar computers en dat lichamen voor het einde van de eeuw zullen worden vervangen door machines.

“We zullen steeds meer niet-biologisch worden tot het punt waarop het niet-biologische deel domineert en het biologische deel niet meer belangrijk is. In feite zal het niet-biologische deel – het machinedeel – zo krachtig zijn dat het het biologische deel volledig kan modelleren en begrijpen. Dus zelfs als dat biologische deel zou verdwijnen, zou dat geen verschil maken”, aldus Kurzweil.

“We zullen ook niet-biologische lichamen hebben – we kunnen lichamen creëren met nanotechnologie, we kunnen virtuele lichamen en virtuele realiteit creëren waarin de virtuele realiteit net zo realistisch zal zijn als de werkelijke realiteit. De virtuele lichamen zullen even gedetailleerd en overtuigend zijn als echte lichamen”, voegt hij eraan toe.

Elders in het boek maakt Kurzweil duidelijk dat dergelijke technologie alleen beschikbaar zou zijn voor rijke elites en dat de rest van de mensheid waarschijnlijk een slavenklasse zou worden of helemaal zou worden weggevaagd, meldt Summit News.

Bill Gates verklaart enthousiast dat zijn experimentele vaccin ons DNA zal veranderen 

Vorig artikelPeking Joe totaal ongeliefd op het White House-kanaal: commentaarfunctie uitgeschakeld
Volgend artikelBrits parlementslid roept op tot wijdverspreide verspreiding van vitamine D na 82% daling van Covid-19 sterfgevallen in Spanje
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Waarom doden mensen.
  In principes en de houdige techniek is het mogelijk om mensen te besturen.
  Bij mijn pa hebben ze een printje in ze achterhoofd geplaatst om beter te horen.
  Alleen werkt het volgens mij niet helemaal zo als het zou moeten.

 2. Ik denk dat die bill gates niks anders doet dan computer games spelen.
  Waardoor hij in een onrealististische wereld is gaan geloven.
  Zo als je games ook moet spelen om te winnen.
  En nou denkt ie dat iedereen een soort van avater is in een spel.

 3. Ik zou Gates adviseren: neem een pilletje van Drion; dan kan je het opjezelf uitproberen en is de wereld verlostvan een gevaarlijke gek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in