Britse minister zegt dat quarantaineregels niet gelden voor “belangrijke mensen”

11
Foto ter illustratie (in scene gezet) © D. Dees

De Britse minister van media heeft gezegd dat “belangrijke mensen” het recht hebben om de strenge quarantaineregels te omzeilen wanneer ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen, schrijft independent.co.uk.

In een interview met Sky News werd John Whittingdale gevraagd waarom spelers, officials en anderen die naar Londen komen voor de EK voetbalfinale op 11 juli binnen mogen komen zonder zichzelf te isoleren.

“We hebben altijd gezegd dat voor sommige mensen die belangrijk zijn, spelers, bijvoorbeeld …”, zei hij

De presentator, Kay Burley, onderbrak hem en zei: “Dus mensen die op vakantie willen zijn niet belangrijk. Is dat wat u zegt?”

“Nee, natuurlijk niet. We hebben het over een zeer beperkt aantal mensen die binnenkomen en ze zijn ook nog onderworpen aan vrij aanzienlijke beperkingen. Ze zijn niet in staat om door Groot-Brittannië te reizen. Ze komen hier om een wedstrijd bij te wonen en gaan dan weer weg. We hadden het toernooi in Wembley niet kunnen organiseren als we de spelers en de mensen die bij de teams horen niet hadden toegestaan om hierheen te komen”, zei Whittingdale.

Whittingdale sprak terwijl leiders van de reisindustrie in Londen bijeenkwamen voor een actiedag uit protest tegen de quarantaineregels voor terugkeer naar het VK, die volgens hen neerkomen op een verbod op internationaal reizen.

De ministers moeten donderdag beslissen welke wijzigingen zij willen aanbrengen in de rode, oranje en groene lijst – de laatste is de enige groep landen van waaruit zonder quarantaine naar het VK mag worden gereisd.

Momenteel zijn Gibraltar en IJsland de enige haalbare vakantiebestemmingen vanuit het VK.

  Als we kijken naar wat er gebeurt, lijkt het me duidelijk dat er sprake is van een gecoördineerde vernietiging van hele landen en hun economische sectoren

“We hebben gezegd dat we later in de week de groene lijst zullen herzien en ik hoop dat we meer landen op de lijst kunnen zetten. Ik begrijp heel goed waarom mensen op vakantie willen. Ik zou tegen hen willen zeggen dat je in Groot-Brittannië een geweldige vakantie kunt hebben en ik denk dat een zeer groot aantal mensen dit jaar zal besluiten dat te gaan doen”, zei de minister.

Hij zei dat hij “begrip kon opbrengen voor de frustratie” van leiders in de reisindustrie die juridische stappen hebben aangekondigd tegen regeringsbesluiten over internationaal reizen.

Het Verenigd Koninkrijk heeft veel hogere besmettingspercentages dan populaire vakantiebestemmingen, waaronder Malta, Italië, Spanje, Frankrijk, Griekenland – en Portugal, dat bij de laatste herziening van groen naar oranje werd verplaatst.

“We waren helaas genoodzaakt Portugal tijdelijk weer op de oranje lijst te zetten vanwege het aantal ziektegevallen daar. Dit zijn deskundige beslissingen van de wetenschappers. Zij doen aanbevelingen aan de regering en houden rekening met een reeks factoren”, zei Whittingdale.

Whittingdale relativeerde de hoop dat volledig gevaccineerde reizigers snel de quarantaine zouden kunnen vermijden en zei alleen: “Ik hoop dat het te zijner tijd zelfs mogelijk zal zijn om bijvoorbeeld de beperkingen voor mensen die twee vaccins hebben gehad te versoepelen. Maar dit zijn zaken die voortdurend worden onderzocht. Wanneer we denken dat het veilig is om deze veranderingen door te voeren, dan zullen we dat doen”.

“We liggen ver voor op alle andere landen in Europa wat betreft het percentage van onze bevolking dat gevaccineerd is en dat biedt een zekere mate van bescherming”, beweerde de minister.

  Wereldkampioen vaccineren Israël: COVID tiert welig - 50% van de gevallen en twee derde Covidpatiënten in ernstige toestand waren volledig gevaccineerd

In feite heeft Malta een aanzienlijk groter deel van zijn bevolking gevaccineerd dan het Verenigd Koninkrijk.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Een kijkje in de Britse “quarantainehotels”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelUitvinder mRNA-vaccin, Dr. Robert Malone, ontmantelt plotseling het officiële discours: “Mensen onder de 18 mogen niet worden gevaccineerd”
Volgend artikelCOVID “Delta Variant” is gewoon een sjieke naam voor vaccinschade
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Ik vind mezelf toch behoorlijk belangrijk, al zeg ik zelf.
  Als ik buiten loop hoor ik ook altijd, kijk daar gaat een belangrijke man.
  Ik weet niet hoe die man daar verder over denkt, als ie daar maar rekening mee houd.

 2. In engeland niet anders dan elders. Die lui daar kruipen voor het grote geld en maken zich zo belangrijk belachelijk.
  In Brabant zeggen ze: Da’s gezeik op ‘ne riek.

  • Gevonden.
   Da’s gezeik op ‘ne riek. – Daar zit niks in.

   Heel belangrijk om te weten als ik weer belangrijk loop te doen in Brabant, wat ze over je zeggen.

 3. O nu zijn moordenaar ineens belangrijke mensen wie heeft hun die titel gegeven van belangrijk moordenaars behoren in de cel.

 4. Het is dat ik vandaag niet naar de winkel hoef anders ging ik vandaag mondkapjes pesten.
  Ik zie morgen wel hoeveel mafkezen er nog mee rond lopen.
  Bij de viskraam stonden ze niet meer te wachten met een masker, dat viel gewoon op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in