Amerikaanse defensiefunctionarissen hebben bekendgemaakt dat de “hoofdaanval” van het Oekraïense offensief in het zuidoosten van het land begonnen is. Duizenden soldaten die getraind en uitgerust zijn door Westerse landen “stromen” nu de regio binnen. Er woeden nu massale artilleriegevechten tussen Russische en Oekraïense troepen in de regio Zaporizhzhia, terwijl deze troepen massaal oprukken tegen Rusland. Simpel gezegd: “Dit is het.” Dit is “erop of eronder” voor Oekraïne … en voor de NAVO. Op dit moment is het volledig onvoorspelbaar wat er zal gebeuren, waar, hoe snel, of wat de gevolgen zullen zijn. De hele wereld is nu in groot gevaar.

Ruwweg twee maanden na het begin van het Oekraïense tegenoffensief in het zuiden en oosten van het land, lijkt het erop dat de langverwachte hoofdaanval van die operatie nu gaat plaatsvinden. Dat is tenminste de conclusie van twee ongenoemde functionarissen van het Pentagon, die vandaag The New York Times toespraken.

Deze functionarissen zeiden dat de hoofdaanval zich concentreerde in een gebied in het zuidoosten van Oekraïne en dat er “duizenden versterkingen” bij betrokken waren. Het lijkt er met name op dat een aanzienlijk deel van deze versterkingen in Westerse landen is getraind en daarom meer capabele troepen vertegenwoordigt, die juist voor deze eventualiteit achter de hand werden gehouden.

Hoewel de details van de nieuwe ontwikkelingen in het tegenoffensief begrijpelijkerwijs duister blijven, is het in ieder geval op dit moment opmerkelijk dat de opmerkingen van de Pentagon-functionarissen in grote lijnen ook overeenkomen met recente verslagen van Russische functionarissen.

  Oekraïne - Een leger zonder officieren heeft geen kans om te winnen

Het Russische Ministerie van Defensie heeft al gesproken over een “massale” aanval en hevige gevechten ten zuiden van Orikhiv, een stad in Oekraïense handen ongeveer 90 km ten noorden van de Zee van Azov. Volgens Vladimir Rogov, een door Rusland geïnstalleerde functionaris in het zuiden van Oekraïne, waren bij de aanval in kwestie door het Westen getrainde Oekraïense troepen betrokken die waren uitgerust met ongeveer 100 gepantserde voertuigen, waaronder Leopard 2 main batlle tanks van Duitse makelij en M2 Bradley infanteriegevechtsvoertuigen van Amerikaanse makelij. Er werd al lang verwacht dat het volledige gewicht van het tegenoffensief zou bestaan uit grotere hoeveelheden geavanceerde, door het Westen geleverde bepantsering, in de hoop dat een naar eigen zeggen kwalitatieve voordeel Oekraïne de voorsprong zou geven die het nodig heeft om de Russische troepen te verslaan.

Ondertussen deelden Russische nieuwsbronnen video’s van de vernietiging van verschillende Oekraïense voertuigen, waaronder een Leopard 2 tank van Duitse makelij en verschillende Bradley infanteriegevechtsvoertuigen van Amerikaanse makelij, door artillerievuur, Lancet loitermunitie en FPV zelfmoorddrones in de richting van Zaporizhzhia (video’s via Southfront).


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom willen de “gevaccineerden” een OORLOG met Rusland, maakt het vaccin de mensen gemakkelijker beïnvloedbaar voor de propaganda van de MSM?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel58e Leger heeft de meest massale aanval van de Oekraïense Strijdkrachten ten noorden van Rabotino sinds begin juli afgeslagen (video’s)
Volgend artikelHoe ver zullen de NAVO-bondgenoten gaan om hun verliezende oorlog in Oekraïne te voeren – Hoeveel meer zullen ze riskeren om hun territoriale verworvenheden van na-1945 te verliezen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

46 REACTIES

 1. blablablabla vorig jaar februari was rusland al bijna verslagen en zou nix meer hebben…. maar ja oorlogsindustrie is dikke knaken verdienen, dus al die doden is maar collateral damage, hoe langer het duurt hoe beter voor de engnekken. Rusland is slecht en wij moeten aan de greendeal, verder gewoon belasting betalen zodat ze dat naar het heilige oekraine kunnen sturen en verder gewoon je bek houden ja. Frans zal je straks uitleggen dat we verplichtingen hebben naar de eu vanwege de shit die hij erdoor heen heeft geduwd. En daar zullen we ons aan houden!

   • Het een na laatste filmpje begon ik zowaar mee te neuriën. Kennelijk is de oorlog ook een beetje plezier. Zo daar in het open veld.

    Ach Bernard genoot er ook van, en is straks weer wat neuken moet je maar denken.

    Geniet ervan jongens.

    • Wacht maar Rutte krijg versterking van Frans Timmermans als zij met hun twee aan het front verschijnen dan zullen de Russen eens zelf zien met welke twee gekken wij hier in Nederland zitten op gescheept.
     Maar Rutte stuurt juist een bericht hij kan niet want hij moet naar het buitenland voor een belangrijke meeting bij de WEF hoeren, en Fransje kan ook niet want hij heeft eelt onder zijn voeten en is daardoor afgekeurd voor dienst.

 2. De strijdkrachten van Oekraïne probeerden de verdediging van het Russische leger in de regio Zaporozhye te doorbreken en leden zware verliezen

  27.07.2023 – 12:05

  Strijdkrachten van Oekraïne probeerden de verdediging van het Russische leger in de regio Zaporozhye te doorbreken en leden zware verliezen | Russische lente
  Waarnemend gouverneur van de regio Zaporizhzhia, Yevgeny Balitsky, zei dat de strijdkrachten van Oekraïne op de ochtend van 27 juli probeerden de verdediging van het Russische leger in de Zaporozhye-sector van het front te doorbreken , maar zware verliezen leden.

  “De afgelopen dag heeft de vijand het aantal beschietingen van nederzettingen in de regio Zaporozhye in de richting van Polog, Tokmak en Vasilyevka verhoogd – 41 beschietingen.

  ‘S Morgens probeerde de vijand de verdediging in het gebied van Novodanilovka en Novopokrovka te doorbreken. Onze eenheden sloegen offensieve pogingen af ​​en braken vijandelijke eenheden.

  De vijand leed aanzienlijke verliezen en trok zich terug in hun posities ‘, zei Balitsky.

  – Russische lente

 3. Hoe zit het dan met al de “ westerse tanks “ de Leopard 52 waarvan we al vele vernietingings beelden hebben gezien…… en pantser voertuigen die al vernietigd zijn door de Russen….??
  Wat is hier waarheid??
  Hebben de Ukrainers dan nog voldoende materieel om deze aanval uit te voeren?
  Ik ben benieuwd….. of is het grootspraak….❓
  We wachten het af…..

  • Ja precies. Het eerste wat in een oorlog sneuvelt is de waarheid. Ze kunnen wel van alles schrijven, wij kunnen toch niet controleren wat er zich daar afspeelt. We zien het wel wanneer de rook opgetrokken is, tot die tijd niet teveel aandacht aan besteden.

  • Oekraïense leger had voor de smo..een opslagcapaciteit van 3 landen samen, met name Duitsland Frankrijk en Italië..met 1,2 miljoen soldaten, plus de hele navo, en tienduizenden huurlingen, georganiseerd door de us en bijbehorende wapens uit de bijna hele Westerse wereld…daar vecht Rusland tegen..voor recht, veiligheid, én Vrijheid…ook voor ons..vergeet dat niet !!! Poetin heeft nog Nooit grootspraak geuit in zijn toespraken…wel verwittigen..nu mag je zeggen …we wachten af…ondertussen Respect voor de Russische soldaten en bondgenoten…de navo-verliezen zullen hoog zijn, Zéér hoog…

  • Ze konden al in 1940 alle industrie naar de Oeral verplaatsen. Wat denk je zelf beste Anna, dit kan je niet winnen van een land dat onbeperkt grondstoffen heeft.

 4. Sterkte gewenst voor de Russen. Rutte, wanneer ga je nou eindelijk eens zelf naar het front? Het is toch JOUW oorlog? Mietje.

  • Ja da vind ik ook,met zo een schoon groen shirt aan, mouwen opgerold en dan handjes gaan geven aant front aan de soldaten en zeker goed kijken of ons materiaal daar goed word gebruikt. Ja ik vind ook dat rutte dat in hoogst eigen persoon moet gaan doen. Alst kan deze week nog.

 5. Oh jee oh jee oh jee, we gaan al-le-maal hart-stik-ke dood! De 3e wereldoorlog is al 3x uitgesteld, maar nu komt het er dan toch van. En als de Russen en nato daar niet voor zorgen, dan doet frans timmermans dat eigenhandig wel. Of ursula von der lying. Die heeft net een vredesprijs opgehaald bij de verenigde nazi’s in new york. Voor het uitdragen van ‘peace and prosperity’ in de wereld. Of de verenigde nazi’s haar gewiste sms’jes wél hebben gelezen is niet bekend gemaakt.

 6. Ja zo te zien tellen de russen af. Als je slava z volgt op telegram, zie je dat ze de tanks steeds aftellen, nog zoveel te gaan. ……..
  Tja, Putin kondigde vorige week af 150.000 manschappen geïnstalleerd te hebben langs de gehele linie. Wat willen ze daar nu tegen beginnen. Dit hele gebeuren word één groot gezichtsverlies voor amerika Engeland en Oekraïne. De vraag is kunnen de losers tegen hun verlies of worden ze gemeen en gaan ze achterbakse aanvallen uitvoeren.

 7. Corrupte , droge Trutsula van der Lyen kut, top oorlogstookster heeft dus n ‘vredesprijs’ gehaald?? Dan zie je pas hoe erg het met onze rot corrupte westerse maatschappij is gesteld….Ik wou soms dat Rusland zijn hele arsenaal naar hier stuurde , alles is toch om zeep en onhoudbaar, beter de korte pijn dan de lange !

  • Obama kreeg ook de Nobelprijs voor de vrede en werd daarna de grootste oorlogshitser van de 21e eeuw. De prijs betekent precies het omgekeerde van wat wordt gepretendeerd.

  • De ware vredestichters krijgen een kogel in het voorhoofd, in de nek en tussen de schouderbladen, zoals JFK, of worden gekruisigd, zoals Jezus Christus. Dat is de wereld waarin wij leven.

   • Ja beste Adriaan dat is 1 aspect, net doen of er niks aan de hand is. En ondertussen de eerste klas passagiers in veiligheid brengen. En ik ken de complottheorie ook dat het ging om tegenstanders uit de weg te ruimen. Het zal, maar de eerste klas werd als eerste gered en de 2e klas werd slapend gehouden. En er was zelfs nog een derde klasse geloof ik, die zullen wel verzopen zijn. Daar heeft de geschiedenis geen oog voor

    Maar we zitten in het oog van de orkaan, en he, we zijn erbij. Dat kan niemand ontkennen. Hier wordt geschiedenis geschreven, op alle fronten.

    We zijn erbij, we zien het.

    • Gijp juli 27, 2023 at 17:43

     “Maar we zitten in het oog van de orkaan, en he, we zijn erbij. Dat kan niemand ontkennen. Hier wordt geschiedenis geschreven, op alle fronten.”

     Mooi verwoord beste Gijp.

 8. Wat maken ze toch altijd een hoogdag van die Titanic, zeg … Als het maar over Britsh of Yankees gaat. De ondergang van de Gustloff kostte 9000 levens, kraai geen haan over. Daar aan zie je hoe geamerikaniseerd ze zijn.

 9. Dit is de shizzle. Voor de oekra’s moet dit het zijn want opa biden heeft er net als de bevolking genoeg van.

  Ook Rusland kan nu op het wereldtoneel laten zien uit welk hout zij gesneden zijn.

  Ik had Rusland onderschat maar het zijn briljante mensen, zo ook oekrainse mensen laten we eerlijk zijn. Alleen Rusland heeft de know how en de superieure materialen.

  Amerika heeft altijd tegen minder bedeelden gevochten maar nu hebben ze meer afgebeten dan ze kunnen kauwen.

  Het is zielig voor de bevolking en de gewone mens daarin Oekraïne maar zij hebben verloren, dit zal in augustus wel duidelijk worden. De grote vraag is of Polen het westen van Oekraïne zal bezetten.

 10. Dolf Brouwers (Sjef van Oekel, 1912 – 1997, reeds!) heeft meer dan eens als kapper gefungeerd voor prins Hendrik (1876 – 1934).

 11. Dan zal het vast een goede kapper zijn geweest Ron. Ik wist overigens dat hij kapper was maar dat is een nieuwtje voor me

  • De zingende kapper dan Dolf Brouwers met zijn Juliana onze vorstin, als het ware, dank voor de info Gijp en Swart, ik heb vroeger zoveel nagedaan, geweldig maar de teksten kwamen natuurlijk wel van iemand die dacht ik bij de VPRO werkte, de naam ben ik effe kwijt, ook personen bij Sesamstraat maakte hij, zeer veel humor en schitterende teksten dus, begrijpt U wel!

   • Bedoel je die man van het programma 30 minuten? Geboren in een verkeerd lichaam, die aflevering , was hilarisch..een Friese boerenzoon die voelt dat ie wil veranderen in een Afrikaans stamlid..meesterlijk gedaan. Die acteur had later ook een korte serie over zn volkstuintje met caravan waar ie een plaatselijke koffieshop begint voor de conservatieve Groningse boer..volgens mij deed ie Theo van Theo en Thea.
    Weet an naam ook niet meer.

 12. Uit Den Haag komen mooie liedjes. Mijn vrouw komt er vandaan. Maar krijg ze niet tegen je! Daar heb ik mijn weg in gevonden. Wees lief en je krijgt alles en laat ze met rust. Maar ja dat geldt voor mij als Betuwenaar ook.

 13. Gut, ze hadden nog een batterij Oekies die moesten sneuvelen kennelijk.

  Kijk, die gasten werden o.a. in Mofrikana getrained in oorlogsvoering en strategie uit de jaren ’40.
  De Russen zijn aldaar gesetteled, hebben hun posities, satelieten en drones an uitstekende artillerie.
  Dat aanvallen is zelfmoord.
  Tanks? oefening voor drones en artillerie.

  Je zou bijna medelijden krijgen met de Oekies.
  Ik begrijp ok niet dat ze die aanvallen doen; massaal zelfmoord neigingen?

  Wat ze niet begrijpen: ze kunnen niet winnen want Rusland kan niet verliezen.
  Zou verlies dreigen, wordt Banderastan nuclear van de kaart geveegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in