Eerder dit voorjaar brak er een grote brand uit in een appartementencomplex in Malmö. Het trappenhuis stond vol rook en de bewoners waren gedwongen naar balkons te vluchten om adem te halen. Toen een politieagent de bewakingsbeelden analyseerde, kon hij de vermoedelijke dader – een asielzoeker uit Bosnië – onmiddellijk identificeren. De man verklaart zijn daad door te zeggen dat hij een signaal wilde geven aan de beheerders om het in de toekomst beter schoon te maken.

Op 4 april van dit jaar om middernacht werden de politie en de reddingsdiensten gealarmeerd voor Fosievägen 31A in de wijk Heleneholm, omdat er puin in het trappenhuis brandde en zware zwarte rookontwikkeling door het dertien verdiepingen tellende gebouw veroorzaakte, bericht samnytt.se.

Bezorgdheid dat het een bom was

Uit het politieonderzoek is gebleken dat in totaal 166 mensen in het flatgebouw wonen, dat 13 verdiepingen telt. De oudste persoon is 94 jaar oud, terwijl de jongste pasgeborene is.

Bewoners in het trappenhuis getuigden tegenover de politie hoe de rook zich in hun appartementen verspreidde en het moeilijk maakte om adem te halen, waardoor gezinnen met kinderen gedwongen werden om naar de balkons te gaan.

De dikke zwarte rook die het appartement binnenstroomde, deed de bewoners ook vrezen dat er een bom in het trappenhuis zou zijn. “Ik was zo bang dat er iets zou ontploffen, ik wist niet wat ik moest doen”, zegt een vrouw.

Brandweermannen konden de rook traceren tot op de benedenverdieping waar een sofa, een nachtkastje, matrassen en een deur onder de trap waren geplaatst, met het risico dat de muurbekleding door de hitte zou worden beschadigd.

  Turkije haalde Corona-zieke Turk op met ambulancevlucht in Zweden

Politie herkende de verdachte

Twee dagen na de brand nam een politiepatrouille contact op met het personeel van de verhuurder, die verklaarde dat zij beschikten over een bewakingsvideo waarop de vermoedelijke dader te zien was. Een van de agenten vroeg om de video te mogen zien omdat hij een goed beeld had van de personen in het gebied.

De agent kon de naam van de verdachte noemen – die in hetzelfde trappenhuis bleek te wonen. De man is 31 jaar oud en geboren in Sarajevo, Bosnië en Herzegovina. Hij is in 2001 in Zweden ingeschreven en heeft in 2007 zijn Zweedse nationaliteit verkregen. De man is eerder veroordeeld voor twee aanklachten wegens mishandeling van geweld tegen een ambtenaar.

Bosniër stoorde zich aan niet schoon trappenhuis

Uit het politieonderzoek blijkt dat de 31-jarige aanvankelijk de verdenking van een misdaad ontkende. Toen de politie hem echter de video van de bewakingscamera liet zien, veranderde hij van gedachten en gaf hij de misdaad toe.

Volgens de 31-jarige voelde hij zich gestoord dat iemand rotzooi in het trappenhuis had gedumpt en wilde hij een klacht indienen tegen de conciërges – door alles in brand te steken. De 31-jarige gelooft ook dat zijn acties de verzorgers in de toekomst voorzichtiger zullen maken en beter zullen opruimen.

De 31-jarige werd vorige week voor de districtsrechtbank van Malmö geleid op verdenking van brandstichting.

Lees de afscheidsbrief van Darko voor Zweden – het gezin Darko heeft genoeg van het multiculturalisme

Vorig artikelBurgerjournalisten in Canada riskeren arrestatie om dubbele lockdown standaarden van christenen versus islam te documenteren
Volgend artikelCovid-19 injecties voor kinderen: grote scepsis in Japan en Israël over het experiment
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. ik wilde al schrijven die smeerlap het land uit te zettten maar hij heeft al de Zweedse nationaliteit. Uitzetten zal dus niet mogelijk zijn maar hopelijk gaat hij wel een aantal jaren in een Zweedse cel brommen. Er zijn toch andere mogelijkheden en middelen om te protesteren, denk ik

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in