Afgelopen vrijdag werd een islamkritische demonstratie georganiseerd buiten de Kista moskee in verband met het vrijdagsgebed. De organisator wilde testen of de Zweedse politie een islamkritische pleinbijeenkomst zonder koranverbranding toestond. In een interview met een verslaggever van het Zweedse nieuwsblog Samhällsnytt te plaatse geeft een moslima aan dat mensen die hun heilige boek de koran verbranden, levend verbrand moeten worden.

De demonstratie tegen de islam en voor de vrijheid van meningsuiting werd georganiseerd door de publieke debater Jan Sjunnesson, die in 2016 een Pride Parade organiseerde onder de naam “Pride Järva”, waarbij men onder andere door het “kwetsbaar gebied”, moslimgetto, Rinkeby wandelden.

Samhällsnytt was ter plaatse om naar de demonstratie te kijken waar ongeveer 30 mensen zich hadden verzameld om naar de toespraak te luisteren. De wetshandhaving handhaafde de veiligheid in de omgeving met ongeveer 30 geüniformeerde en in burger geklede politieagenten.

“Koranbranders moeten levend verbrand worden”

Samhällsnytt’s verslaggever sprak onder andere met een vrouw in moslimkleding om te vernemen hoe zij denkt over de kritiek op de islam in Zweden en de recente koranverbrandingen. Zij stelde dat mensen die de koran verbranden als doodstraf levend verbrand moeten worden, een mening die ook andere moslims in Zweden onlangs hebben geuit.

De vrouw werd echter snel onderbroken door haar moslimvriendin die, in een poging om de situatie te redden, beweerde dat de islam zowel “vrede” als “de godsdienst van de vrijheid” is.

“Ja, hoewel de islam de godsdienst van de vrede is. Wij veroorzaken geen problemen. Ze vallen de koran aan. Het is Allah die hen zal straffen. Wij moslims zijn vreedzaam. Wij hebben nooit andere religies aangevallen. De islam is de godsdienst van de vrijheid”, aldus de excuusmoslima.

Vrouw fotografeerde gezicht en penis van Ahmed toen hij haar weer probeerde te verkrachten

Jan Sjunnesson, die eerder een koran op zijn balkon in Stockholm heeft verbrand, spoort meer Zweden aan om het initiatief te volgen. Maar hij hoopt zelf in de toekomst in een rustige bijeenkomst te kunnen zitten met moslimvertegenwoordigers die nu een wetswijziging eisen om critici op de islam juridisch te kunnen vervolgen.

Moslims willen hun groeiende demografische macht gebruiken: Zweedse grondwet moet veranderen – bespotting van religie moet worden verboden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here